|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Za to przez 12 lat masz 8 MP- tyle np co Legia w całej historii.Źle, prawda? Artrem Żeby tak było, najpierw musi powstać akademia piłkarska, boiska i musi zostać opracowany odpowiedni program szkoleniowy od małego do juniora. Teraz już nie ma co działac w pośpiechu.Została zatrudniona odpowiednia osoba z Holandii, która pracowała z dziecmi.Wierzę,że to wszystko poukłada.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.08.2011 o godz. 11:03.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dokładnie. Wolałbym Czekaja, Bruda, Chrapka, którzy będą zapierdzielać, by się jak najlepiej pokazać, a nie nędznych pracowników klubu (Diaz itd). Postawmy na młodzież! To nie boli! Możdżeń strzelił Man City przecież. A dlaczego? Bo nie bali się na niego postawić. A my mamy "żelazną jedenastkę" i przez to Roberto będzie wystawiał Diaza zamiast tego Czekaja...
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
http://www.sport.pl/sport/1,65026,73...ke__czyli.html To jest ten przyszły najlepszy piłkarz świata. http://www.youtube.com/watch?v=Z1hHF0z4M3s Kiedy Wisła będzie mieć światowej klasy wychowanków? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
KTO wpadł na pomysł sprowadzenia Diaza .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W tym momencie Diaz to strasznie słabo gra na lewej obronie ale z oceną piłkarzy zamierzam wstrzymać się do przerwy ziomwej dopiero wtedy będziemy wiedzieć jakich wzomcnien będziemy potrzebowali w 100%.
Ale myśle że już w meczu z Lechem Jovanovic powinien zagrać na PO a na lewej Paljić. W przyszłych poczynaniach transferowych powinniśmy poszukać piłkarzy w Lidze Holenderskiej , Portugalskiej , pochłonientej w kryzysue Greckiej , 2 lidze Hiszpańskiej dużo by jeszcze mówić bo na dzień dziesiejszy potrzebujemy piłkarzy szybszych i lepszych technicznie ale może dobrego trenera od przygotowania fizycznego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem jedno że za te pieniądze co dostał Valckx to i tak sciągnoł max co się dało a to że Cupiał już nie da pieniedzy na pożadne transfery to musimy już sie z tym pogodzić.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
mi się wydaje że scouting Wisły musi sięgnąć na Brazylię, Argentynę i portugalię
Wisła potrzebuje dobrze wyszkolonych technicznie ludzi![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Mleko się rozlało .Nagle po roku kibice się zorientowali ze jest coś nie tak ....napastnicy nie strzelają pomocnicy nie podają a obrona nie broni . I KASA TEZ ZNIKŁA .Biedny Cupiał znowu się rozczarował ......Niestety w Wiśle jest pat postępowanie właściciela doprowadziło do tego ze drużynę pozbawia się wartościowych graczy a cele pozostają bez zmian , ten cały szum służy wyciąganiu pieniędzy z kieszeni kibica nadziejami na wielką piłkę .Pytanie CO TERAZ KTO ZOSTANIE KOZŁEM OFIARNYM bo nie wątpliwie schemat tego wymaga .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
"Mleko się rozlało", co za pech jesteśmy MP2011 i gramy w LE
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak to co ?!Zawodnicy odchodza ,za nimi MAAASKAANT potem WALKKSXS wkońcu Cupiał sprzedaje klub .KONIEC WISŁY !!! ,spadek do 4 . ligi conajmniej :(
Starałem się dostosować interpunkcję, ortografię i formę tak, byś zrozumiał tego posta. Ogarnij się... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
WiślakMyślenice czytaj ze zrozumieniem napisałem że Wiśle przydałby się nowy trener siłowy może być nawet kolejny Holender ale nie napisałem że znowu Włoch.Petrescu potrafił wymienić pół sztabu szkoda że Holendrzy nie mają do tego odwagi i zatrudnili tylko nowego trenera bramkarzy.Holendrzy mają kontakty w eredivisie więc na pewno znaleźli by kogoś odpowiedniego na trenera siłowego do Wisły.A nie zwalać wszystko na piłkarzy.martin_6 może za kilka lat póki co nic takiego sie nie zapowiada
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 29.08.2011 o godz. 14:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Post martina6 to ironia. Polecam definicję w wikipedii. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja chciałbym abyśm pozbyli się paru piłkarzy a wzamian za redukcję ich etatów całą gaże przekazać na szkolenie młodzieży lepsza inwestycja zamiast oglądać Diaza , Jirsaka itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Może i lepsza inwestycja, ale przyniesie efekty za 3-4 lata, rozumiem ze przez ten czas zadowolimy się środkiem tabeli?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Gdybym miał solidne podstawy (pewności nie ma się nigdy ale choć podstawy bo szkółka Wisły póki co przyniosła wielu przyzwoitych grajków ale jedynie przyzwoitych grajków a nie dobrych piłkarzy) aby wierzyć, ze ta inwestycja będzie dobrze realizowana i faktycznie przyniesie za parę lat efekty to Tak, zadowoliłbym się środkiem tabeli przez 3-4 lata. Ale niestety jakoś podstaw do takiej wiary nie widzę, bo centrum treningowe miało powstać ponad 5 lat temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Aż tak bym nie kpił z tych, którzy chcieli LM - sam uważałem, że dla nas LE w tym sezonie jest wystarczająca, ale po meczu w Krakowie można było oczekiwać od drużyny czegoś więcej, aniżeli to, co pokazali w Nikozji. To też nie jest tak, jak piszesz. Cupiał pewnie by dał i 100 milionów, ale czy to by dało gwarancję na to, że będziemy w LM? Tego nigdy nie wiadomo. Drużyna nie może pozwalać sobie na "rozbuchany" budżet. Powinna być budowana na miarę możliwości finansowych klubu. Obecnie tak jest budowana, widać świetne ruchy transferowe, niezły skauting. Obecnie, dopóki nie będziemy mieli własnej Akademii Piłkarskiej, to jestem za tym, by Wisła kupowała tylko zagranicznych graczy, bo polscy piłkarze, są nieproporcjonalnie drodzy w stosunku do umiejętności.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.08.2011 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popatrzcie się ilu zawodnikom kończy się kontrakt, bądź okres wypożyczenia po sezonie. (wg.transfermarkt) Paljic, Sobolewski, Nunez, Lamey, Czekaj, Pareiko, Kurto, Biton, Jirsak, Diaz. W zimowym okienku czeka nas kolejna rewolucja kadrowa. Trzech zawodników ma ponad 30 lat, może w ich miejsce jacyś młodzi zawodni, ale już gotowych na grę o dużą stawkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eee tam, eee tam ...jaka rewolucja. Rewolucja kadrowa już była.
Odejdzie Diaz (super ! Jak przyjdzie nowy LO to będzie oczekiwany jeden z max. 3 transferów), Palijć i Nunez oraz Lamey muszą potwierdzić swoją przydatność. Podobnie Biton. Sobol i tak przedłuży kontrakt. Czekaj, Kurto i Jirsak to...sorry ale to nie jest problem, może będą jakieś nowe kontrakty i wypożyczenia. Żaden kluczowy piłkarz na liście tych co mogą odejść się nie znajduje. Parejko i Jovanić zostają. Jaliens, Chavez, Bunoza i Jovanović też zostają, a bocznych ( zwłaszcza LO) i tak potrzebujemy. W pomocy Sobol i tak przedłuży kontrakt, dalej Wilk, Garguła, Melikson, Iiliew, Małecki (choć ten bardzo negocjuje), Kirm, Genkow. Jakiś napastnik czy skrzydłowy, jak się na Bitona nie zdecydujemy i tak sie przyda. I to będzie drugi z max. 3 transferów. Ten trzeci nowy zawodnik to zależy od tego kto i jak się będzie spisywał jesienią (np. Nunez). Konkludując żadnej rewolucji nie będzie. Nie będzie ani 5 ani 7 nowych piłkarzy. Dwóch lub 3 i już.
Czyli kiedyś w końcu będzie dla nas, ta Liga Mistrzów i Marzeń.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.08.2011 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem przesadziłem z tą rewolucją, myślałem o jakiś 3 transferach: LO,ŚP i NP a'la Frankowski tylko lepszy
Można też pomyśleć o bramkarzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję, że w klubie znajdzie się kasa na LO, ŚP i NP i to takich, którzy od razu będą mogli wejść do drużyny i zwiększyć jej jakość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ŚP nie potrzebny - jest Nunez i Wilk. To naprawdę nie są źli piłkarze. Napastnik - jest Biton i Genkov. Genkov jest zablokowany, ale co do Bitona, to jego przydatność będzie można ocenić gdy w końcu dostanie trochę więcej niż jedno podanie na mecz. Priorytetem jest dla mnie LO i skrzydłowy (miło by było gdyby mógł zagrać także na środku jako szybki napastnik, ale nie będzie tragedii jeżeli tego nie będzie potrafił) bo na skrzydłach mamy ciężką PADAKĘ - bezużyteczny Kirm, Mały wkręcający się sam w ziemię i jedyny dobry na chwilę obecną Illiev, ale on ma już 32 lata, więc niedługo już pogra na zadowalającym poziomie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wilk już jest, ale nie powinien grać razem z Sobolem. Potrzebujemy tu albo bardzo dobrego ofensywnego pomocnika (nie w stylu Garguły) albo defensywnego, który radzi sobie dobrze również z grą do przodu. O napastnikach napisałem tak: Jeśli Biton się nie zaaklimatyzuje, a Genkov nie odzyska skuteczności i nie ustabilizuje formy, kupno napastnika będzie koniecznością. Więc wszystko jest warunkowe. Obaj mają czas przynajmniej do końca rundy, żeby udowodnić swoją przydatność. W przypadku Genkova martwi mnie jego długie dochodzenie do dyspozycji strzeleckiej. Nie możemy sobie pozwolić na to, żeby nasz napastnik przez 5 lub więcej kolejek odzyskiwał skuteczność. Jeśli więc w końcu ją odzyska, co nie jest pewne i po przerwie zimowej ponownie przez pół rundy będzie walczył o powrót do formy, powinniśmy go grzecznie, acz stanowczo pożegnać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Napastnik już jest koniecznością - liga 5 meczow 3 bramki, w pucharach ani Biton ani Genkov nic nie strzelili o ile pamiętam. Obaj nie są napastnikami na Wisłę. W takim klubie z jak na polska ligę bardzo dobrymi pomocnikami napastnik musi w sezonie kropnąć min.15-20 bramek
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na już go nie będzie. Biton i Genkov mają wobec tego 12 kolejek, żeby coś udowodnić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Genkov ma trochę więcej czasu bo w styczniu podpisał 3,5 letni kontrakt
![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 29.08.2011 o godz. 23:52.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|