The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2011, 21:32
Kilka uwag.
1. Wisła grała nieskutecznie i pechowo. Wygrać taki mecz - to sztuka.
2. Dragan! Czy ktoś pamięta Jego lepszy mecz w Wisle? Z radością napiszę, że tak prawdziwy mężczyzna powinien zareagować na posadzenie na ławce.
3. Nunez. Powiedzcie mi, skąd Staszek wiedział?
4. Kirm. Mam nadzieję, że na dłużej w wyjściowym składzie.
5. Biton. Nie zgadzam się z ocenami większości. Owszem, strzelił 4 bramki w lidze. Ale piłkarsko jest surowy i prędzej czy później boleśnie to odczujemy. Niezmiennie wolę Genkowa.
6. Jaliens mnie irytuje. Zachowuje się jak szef defensywy, a błędy popełnia gruuuube.
Poza tym Iliew świetnie, Melikson bardzo dobrze, Jovanović bardzo dobrze, Sobol lepiej niż zwykle. Pareiko spokój i klasa,
Man of the match - Robert Maaskant.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.09.2011, 21:36
crux.a napisał(a):Wyświetl post
5. Biton. Nie zgadzam się z ocenami większości. Owszem, strzelił 4 bramki w lidze. Ale piłkarsko jest surowy i prędzej czy później boleśnie to odczujemy. Niezmiennie wolę Genkowa.
Co do Bitona to się zgodzę , jakoś ten pan mnie nie przekonuję. Strzela to co ma strzelić i tyle. Popisał się tylko w meczu z Widzewem takto miał piłki wyłożone na głowę/nogę.
Genkov może nie strzela , ale jakoś hmm... ma to coś co mnie przekonuję. Oczywiście nie mi to oceniać lecz trenerowi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.09.2011, 23:09
Kilka uwag.
1. Wisła grała nieskutecznie i pechowo. Wygrać taki mecz - to sztuka.
2. Dragan! Czy ktoś pamięta Jego lepszy mecz w Wisle? Z radością napiszę, że tak prawdziwy mężczyzna powinien zareagować na posadzenie na ławce.
4. Kirm. Mam nadzieję, że na dłużej w wyjściowym składzie.
6. Jaliens mnie irytuje. Zachowuje się jak szef defensywy, a błędy popełnia gruuuube.
Poza tym Iliew świetnie, Melikson bardzo dobrze, Jovanović bardzo dobrze, Sobol lepiej niż zwykle. Pareiko spokój i klasa,
Man of the match - Robert Maaskant.
ad1-4 . podpisuje się obiema rękoma
ad 5 Biton w swojej surowości pokazuje że jest naszym najlepszym.. i zarazem jedynym napastnikiem . Nie zgodze się z tym że nie walczy w defensywie jak Genkov , bo to co było widać wczoraj , był pierwszym zawodnikiem który wymuszał nerwowe zagrania na rywalach . Robił pressing na połowie boiska czyli to czego od niego oczekujemy . Nie cofał się co prawda do obrony jak Genkov, ale nie tego wymaga się od napastnika . Robi co ma robic - strzela bramki . Jeśli od Genkova nie wymagamy strzelania bramek to od kogo mamy wymagać ? od Pareiki ? Poza tym oceniajmy Bitona po całej rundzie , a nie po kilku spotkaniach . Na dziś jest dla mnie zdecydowanie do wykupienia po sezonie , zaznaczam NA DZIŚ .

ad 6 . Dzięki temu że bierze ciężar na swoje barki , odciąża tym Chaveza, nie musi się koncentrować na trzymaniu defensywy w ryzach ( mówił o tym sam Osman na weszlo) . Poza tym poza fatalnymi 15 minutami , później grał jak profesor . Od Jaliensa się wymaga 3 razy więcej niż od innych obrońców , ze wzgledu na jego CV. Fakt że popełnia błedy .. każdy je popełnia!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.09.2011, 09:02
Kilka uwag.
O ile wywiad z Weszło jest prawdziwy:

Cytat:
Stan Valckx sam cię wypatrzył, czy ktoś mu ciebie polecił?
Nie jestem pewien, ale chyba znał się wcześniej z moim menedżerem. A gdzie Stan pracował przed Wisłą?

W Chinach, a wcześniej w PSV Eindhoven.
Wiem, że obserwował mnie już wcześniej, jak grałem w Rosario Central. Dostał moje dvd, a później obejrzał kilka meczów na żywo. Prawdę mówiąc, nie grałem wtedy na najwyższym poziomie. Ale Stan został na tydzień i obserwował moje treningi. Widocznie coś we mnie zauważył.
Piszę, "o ile wywiad jest prawdziwy" bo taki sposób wyboru to nieprawdopodobny kosmos profesjonalizmu na tle naszych wcześniejszych doświadczeń.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.09.2011, 22:50
Ale z drugiej strony rozliczajmy napastnika za bramki bo od tego on jest. Czy Frankowski jakoś Bóg wie jak walczy itp? Po prostu piłka go szuka i już, więc dla ,mnie Biton puki strzela bramy nie widzę problemu. Sorry Genkov od początku pobytu w Wiśle czyli od lutego 2011 strzelił 6 bramek a Biton ma już ich 4.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.09.2011, 09:42
Doby, otwarty mecz. Gdyby więcej było takich w lidze, drużyny z Azerbejdżanu nie były by problemem. Pierwsze 15 minut to fura szczęścia i spokój Pareiki. Gdyby pyry wcisnęły wtedy bramkę mogłoby być ciężko. Na szczęście Rudnev to gwiazda tylko w naszych mediach. Bo w Lechu musi grać gwiazda. Później zaczęliśmy grać prostą grę, ale był ruch do piłki, jeszcze nie tak dobry jak mógłby być, ale wystarczyło. Jedyny minus to brak drugiej bramki między 60 a 75 minutą. Która uspokoiłaby końcówkę. Były okazje a Lech totalnie rozbity, graliśmy z nimi w dziada na ich polu karnym. Miałem wrażenie że bardziej gramy na utrzymanie piłki niż na strzelanie goli. Moim zdaniem najlepszy Iliev.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.09.2011, 12:33
Napastnik ma strzelać a to robi Biton. Co się go czepiacie?A co do Kirma,jak już mu zacznie siedzieć to Wam mówie,co na nodze to w bramce będzie.

Słaby ten Poznań i tyle, no ale jak się wystawia Slusarskiego? Mecz bez historii. Gdybyśmy wykorzystali wszystko co było to mogło być bardzo ale to bardzo wysoko. Jalliens chyba nie daje rady.

I taka uwage. Zauważcie,że jak jest 1 na 1, napastnicy uderzają po ziemi.A zwróccie uwagę,że zazwyczaj baramkarze siadają na dupie. Wystarczy lekko piłkę podnieść Tam mógł zrobić Kirm w swojej sytuacji i Melikson. Szkoda tych sytuacji.

No i u nas piłla chodzi,to ważne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.09.2011, 12:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Napastnik ma strzelać a to robi Biton.
I to argumentacja nie do podważenia. Biton strzela bramki i może być kompletnie kulawy, drewniany i obrzezany. Najważniejsze, że trafia do siatki w przeciwieństwie do drugiego napastnika o imieniu Cwetan.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.09.2011, 13:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Napastnik ma strzelać a to robi Biton. Co się go czepiacie?A co do Kirma,jak już mu zacznie siedzieć to Wam mówie,co na nodze to w bramce będzie.
Na razie strzelił poza karnym 3 bramki. Przy czym w meczu z Polonią Iliev pier.... go w czoło, więc nie miał innego wyjścia, a w meczu z Lechem znalazł się we właściwym czasie we właściwym miejscu, co oczywiście też jest ważne. Na razie, jednak Biton nie zrobił nic, czego nie mógłby wykonać przeciętny napastnik w ekstraklasie. Przypuszczam, że wszyscy czekamy na sytuacje, które w jakimś stopniu sam sobie wykreuje, albo bramki, gdzie będzie musiał wykazać się ponadprzeciętnym kunsztem, przynajmniej w skali ekstraklasy. Wisła ma ogromne aspiracje i tak naprawdę potrzebuje kogoś na poziomie przynajmniej Lewandowskiego lub Liuboi, którzy nie tylko są skuteczni, ale dają swoją grą wiele drużynie. O ile udało się nam znaleźć świetnego ofensywnego pomocnika, który robi różnice, to moim zdaniem ani Genkov, ani Biton na razie takimi zawodnikami nie są, dlatego ciągle powinniśmy szukać odpowiedniego kandydata.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.09.2011, 13:09
Heh może faktycznie gra Bitona nie powala ale w przeciwieństwie do pomocników on nie musi szaleć dryblingami czy być efektowny by go doceniać. (oczywiście gdyby umiał to proszę bardzo) załóżmy że przede wszystkim ma kończyć i być gdzie trzeba.
Jeśli nie zachwyca a strzela sporo to co będzie jak zacznie ? No
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.09.2011, 13:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heh może faktycznie gra Bitona nie powala ale w przeciwieństwie do pomocników on nie musi szaleć dryblingami czy być efektowny by go doceniać. (oczywiście gdyby umiał to proszę bardzo) załóżmy że przede wszystkim ma kończyć i być gdzie trzeba.
Jeśli nie zachwyca a strzela sporo to co będzie jak zacznie ? No
Na razie doczekajmy do końca rundy. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało po kolejnych 11 spotkaniach. Wtedy okaże się czy był to fuks czy umiejętności. Według mnie Biton nie zawojuje ekstraklasy, choć może rzeczywiście powinienem poczekać z osądami do momentu, kiedy będzie w superformie. Mam wrażenie również, że w sytuacji, gdy Wisła osiąga swój optymalny poziom, to takie bramki jak teraz Biton strzelałby u nas nawet Princewill Okachi . Moje zdanie jest tu jednak najmniej istotne, najważniejsze jest to, że nie za bardzo w pierwszym składzie widzi go trener Maaskant i to mimo indolencji strzeleckiej Genkova, nie bez powodu zresztą.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.09.2011, 17:00
http://www.taktycznie.net/2011/09/le...mobilnosc.html

Analiza meczu Lech - Wisła.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.09.2011, 19:37
Biton , Melikson i Iliev w 11 kolejki C+ . Iliev wybrany najlepszym zawodnikiem całej kolejki .

spodziewałem się takich nominacji (poza wyborem Bitonem) , z tym że liczyłem również na wyróżnienie Jovanovicia ( na zachętę ;p) .
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.09.2011, 22:06
Trza było spokojnie podchodzić do eliminacji LM a nie ....a hurraoptymizm od momentu wyciągnięcia kuleczki z nazwą Apoel a nie Kopenhaga. Ten mecz pokazał, że można spiąć poślady i walczyć na obcym terenie jak u siebie. To się ogólnie nazywa zbieraniem DOŚWIADCZENIA. Wierzę, że będziemy budować tą drużynę a nie wyprzedawać grajków. Chociaż zatrzymanie Meleksa wydaje się niemożliwe w naszych polskich gównianych realiach. Jeszcze ze dwóch trzech takich Iliewów i Meleksów i za rok LM nasza.
A Lech zagrał straszną padakę.
Z drugiej strony, Legia doznała tego samego uczucia po zlekceważeniu górali co my w Pucharze Polski. Trza przyznać, że tam w tym Bielsku biegają takie małe Adamki i kłują mocno tych co ich lekceważą.

Z trzeciej strony cieszy Probierz, który wbił gwoździa pasiastej lampucerze. Wszyscy moi znajomi, którzy kibicują tej kurtyzanie jasno mówią: SPADEK NAM SIĘ NALEŻY OD DWÓCH LAT. Podpisuję się pod tym wszystkimi rękoma i nogami. Wypad z ligi.

Koroną bym się nie przejmował, bo ileż można .......
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.09.2011, 11:27
spontants napisał(a):Wyświetl post
ty i Twoje posty są coraz bardziej żenujące, najlepiej to poza wyłączeniem tv, wyloguj się i nie wracaj.
Ale co wy chcecie od niego? Zeby nie bylo ze jakies obrazanie zawodnika, ale poki co Diaz gra tak zalosnie i nieporadnie ze nie chce sie go ogladac... Golos ma juz chyba lepsza kondycje grajac w OB... Kazdy cross przechodzi Diaza, puszcza on wiekszosc dosrodkowan, przegrywa 9/10 pojedynkow 1/1 i do tego porusza sie jak kaleka... O ile w poprzednim okresie w Wisle mial kilka dobrych meczow, ale tylko na Srodku obrony albo defensywnym, z jego motoryka to nie ma co na bok obrony.. I tak ja tez jak go widze na boisku to sie wk***, jak rowniez tysiace innych osob..
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.09.2011, 11:38
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Ale co wy chcecie od niego? Zeby nie bylo ze jakies obrazanie zawodnika, ale poki co Diaz gra tak zalosnie i nieporadnie ze nie chce sie go ogladac... Golos ma juz chyba lepsza kondycje grajac w OB... Kazdy cross przechodzi Diaza, puszcza on wiekszosc dosrodkowan, przegrywa 9/10 pojedynkow 1/1 i do tego porusza sie jak kaleka... O ile w poprzednim okresie w Wisle mial kilka dobrych meczow, ale tylko na Srodku obrony albo defensywnym, z jego motoryka to nie ma co na bok obrony.. I tak ja tez jak go widze na boisku to sie wk***, jak rowniez tysiace innych osob..
Kolega nawet to łagodnie ujął... Nie byłem nigdy fanem Diaza... a jak mu mecz wyszedł to tak jak bym coś wygrał... cieszyłem się rzadko, ale bardzo...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.09.2011, 21:50
Bardzo dobry mecz Ilieva i Melexa ale ja zwrocil bym uwage na dobra roote w srdku pola wykonana przez Nuneza. To byl dla mnie taki cichy bohater meczu. I na wielki plus gra zespolowa. Nareszcie cos zaczyna drgac
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.09.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.09.2011, 21:58
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry mecz Ilieva i Melexa ale ja zwrocil bym uwage na dobra roote w srdku pola wykonana przez Nuneza. To byl dla mnie taki cichy bohater meczu. I na wielki plus gra zespolowa. Nareszcie cos zaczyna drgac

Zamilcz wasc, wstydu oszczedz...
Uderz w stół ...
Masz Melexa... 0:11 http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus
Już zapomniałeś ?
( a jak już piszesz to pisz po Polsku ! )
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2011, 22:15
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie ich przejście obok meczu nie wiadomo czy w końcówce nie byłoby 1:1 i inaczej byś śpiewał.
I krytykując trola tak na prawdę łapiesz się na tym samym.

To Konrad już swego czasu świetnie uzasadnił - Wisła nie przegrywa, Wisła jak przegrywa to oznacza że przechodzi obok meczu, podpiera się , opierdala się itp
Dziś rozumiem wygraliśmy tylko dlatego że Lech przeszedł koło meczu, nie chciało im się, opierdalali się...po prostu wyszli i powiedzieli sobie...nie chce nam się dziś grać
Czy na prawdę ktokolwiek zastanawia się nad tym co pisze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów