|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tylko, że Spartak rok temu był o krok od 1/8 LM i awansował pewnie do 1/4 LE (gdzie został zmasakrowany przez będącą w niesamowitym gazie ekipę Porto). APOEL jednak nie ma takich wyników. I jest zespołem zdecydowanie słabszym, z tym że ma słabszą ligę więc jest tam pierwszy, a Spartak u siebie 3-5. Co nie zmienia faktu, że wątpie by Legia wygrała z APOELem 1-0 u siebie tak jak wątpie by Wisła zremisowała ze Spartakiem 2-2 u siebie. Bo Legia zagrała mecz życia, wzniosła się na poziom normalnie dla siebie niestety nieosiągalny.
Generalnie moim zdaniem APOEL jest gdzieś w połowie drogi między polską ligą, a Spartakiem. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
O tym czy lepszą druzyna jest APOEL czy lepsza druzyna jest Spartak moze wyjasnic tylko mecz pomiedzy tymi druzynami a nie ich postawa w meczu z polskimi klubami
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To co Legia robiła z ruskami w pierwszej połowie to wyglądało jak by na Łazienkowską Podbeskidzie przyjechało ![]() Szybki gol - ok każdemu może się pofarcić ale po tym golu nadal ruskie nie istniały ,mieli problem by wyjść za połowę i ta łatwość w stwarzaniu sobie sytuacji - Legia nie grała jakoś wielce kombinacyjnie, kilka podań a wchodzili jak w masło Nie wiem czy nie przedobrzyliście z tempem gry, czy Skorża się posrał w przerwie, czy ruscy się ogarnęli bo druga połowa już była inna, choć i tak powinniście to wygrać. Dlatego ciężko mi ten Spartak umiejscowić, bo dla mnie Apoel=Rapid, dwie bardzo podobnie grające drużyny ,twardo, kombinacyjnie, bardzo szybkie przechodzenie z obrony do ataku. Natomiast Spartak - nie wiem, ostatnio w lidze się ogarnęli ale jeszcze nie tak dawno dostawali od Kubania 3-1 ,gdzie drużyna Petrescu ma bardzo przeciętny skład jak na ligę. Ogólnie czas pokaże.Tak na marginesie to spodobał mi się ten Ljuboja - myślałem że to taki dziadek co przyjechał dorobić na emeryturę ale jak nie znudzi mu się granie, to jest w stanie być gwiazdą ligi - aktor z niego też nieprzeciętny, zresztą podobnie jak nasz Iliev ale grać potrafi. ps. W....ił bym się gdyby to Wisła tak zagrała bo z jednej strony świetny mecz, z drugiej kiepski wynik.To był ten dzień gdzie można było ich ograć i może nawet nie tylko jedną bramką a skończyło się tak że szanse w rewanżu są niewielkie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.08.2011 o godz. 16:12.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||||
Generalnie coraz bardziej widzę mistrza w Poznaniu. Wisła będzie miała straszne problemy przez LE/LM. Poza tym jak będzie dobrze grać to na wiosnę już nie będzie Meliksona. Legia potrafi zagrać tak jak nie grała od kilku lat, ale oparta jest jednak na zbyt małej ilości ludzi. Wystarczy kontuzja/wyłącznie Radovicia/Ljuboji lub fochy tego ostatniego - co zapewne nastąpi maks na zgrupowaniach w zimie - bo nie wierze, że tej klasy gracz bez wad gralby w Legii. Coś się musi tu s.......ić i.... gramy jak rok temu. Generalnie stać nas będzie np na 3-0 z Lechem albo z Wami, ale rozlecimy się na kawałki w decydujacych momentach sezonu. Tak to w tej chwili widzę.
2. Niestety Legia składa się z takich graczy z jakich się składa i nie są w stanie wytrzymać takiej gry jak w pierwszych 20 minutach. Gdyby byli to by albo nie grali w Legii albo Legia była multimistrzem Polski od lat. Wiadomo było, że przyjdzie dołek i przyszedł. Gdyby nie farciarski (po genialnej akcji Ljuboi) gol na 2-1 to byśmy pewnie przegrali. Dlatego wybitnie mnie śmieszy porównywanie Spartaka do Apoelu czy Rapidu, bo w gruncie rzeczy nas załatwili i pokazali klasę. Przetrwali strasznie słaby moment, momentami wrzucali taki bieg, że nie było o czym mówić, a pod koniec meczu zadowolili się doskonałym wynikiem na wyjeździe. Generalnie w Moskiwe będzie bardzo, bardzo ciężko i zle. Ale sukcesu jakim było 2-2 i bardzo dobre pierwsze 30 min nikt nam nie odbierze. Ot, po prostu piłkarze chyba osiągneli szczyt swojej kariery w tym meczu. Mam wrażenie, że gralismy trochę rolę Blackpool z meczów z United czy Liverpoolem. To się już w tym składzie z taką ekipą jak Spartak nie powtórzy nigdy.
Generalnie Rudnevs, Melikson, Ljuboja - kolejność na razie dowolna.
![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.08.2011 o godz. 16:21.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|