|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie? | |||
| Tak. Bo chodzi o polskie druzyny |
|
117 | 31,97% |
| Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła |
|
249 | 68,03% |
| Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Temat rzeka, powraca co roku niczym bumerang
![]() Ja wiem, że punkty do rankingu, że promocja ligi, ale mimo wszystko pozostaje wobec występów innych klubów obojętny. No chyba, że jak w tym roku jest to Śląsk. To oczywiście zmienia postać rzeczy. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
hmm ja napisze tak: co do kibicowania innym w pucharach to jeżeli chodzi o Śląsk to wiadomo tak jak Wiśle, Jadze też kibicowałem bo lubie Jage ale po tym co zrobili to szkoda gadać, natomiast Legia to jest cięzki orzech bo z jednej strony patriotyzm i w ogóle punkty ale z drugiej to zawsze Legia...
Ale wiem jedno wole tutaj czytać w tym temacie posty 0 22 czy kresq czy innych krawaciarzy ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze niektorych niezdecydowanych przekonam do jedynego słusznego wyboru...
NIE KIBICOWAC! Ani Wam, ani Slaskowi, ani Jagiellonii czy tez Lechowi, nie kibicowalem, nie kibicuje i nie bede kibicowac. Moje serce bije dla dwoch klubów(Legia, Juventus) i z paroma sympatyzuje(Partizan, Nottingham Forrest, River Plate). I nie ma w nim miejsca dla w/w zespolow. To i tez nie mam ochoty udawac poprawnego politycznie i sciskac ze was kciuków czy tez za Slask. I jezeli mam byc szczery, to bardziej bedzie mnie cieszyła wasza porazka z APOEL'em niz ewentaulny Wasz awans do LM(bo Liga Mistrzów ma byc na Łazienkowskiej a nie w Krakowie To jest o wiele zdrowsze podejscie, zwłaszcza ze na meczach Legii z Wisla, Lechem czy tez innymi "zaprzyjazionymi" klubami spiewa sie rozne piosenki ktore podsycaja "przyjazn" miedzy tymi klubami. ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 16.08.2011 o godz. 21:31.
![]() ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A ja pier.dolę wszystkie inne kluby. Pewnie ze mam wiecej szacunku i sympatii do Śląska, Lechii czy Jagi, ale generalnie też szału nie ma. Liczy się tylko Wisła i tak jak rzucam kur.wami czy chu.jami na Milę lub innego grajka z Lechii lub Śląska, tak samo robię z Legionistami czy parchami. Oczywiście są mi bliżsi niż inni, ale nic nie poradzę, tak już mam, tylko Wisła. Zazdroszczę Wam, lub raczej się dziwię, kibicującym mocno Legii, Amice czy innym naszym pucharowym drużynom. Nawet mecze reprezentacji nie działają na mnie tak jak Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Najlepiej jest nikomu nie kibicować i beznamiętnie oglądać kopaninę 22 spoconych i zziajanych facetów, którzy biegają za skórzaną szmacianką z logo jakiejś mafijnej federacji skupiającej obrzydliwie bogatego kluby piłkarskie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie.
Pie .... ić konwenanse ![]() ------------------------------------ Chciałbym jeszcze dodać, że prezentowana postawa nie oznacza braku szacunku dla przeciwnika, bowiem kibicowanie swojej drużynie i życzenie na polu sportowym porażki przeciwnikowi moim zdaniem nie jest i nie może być niczym nagannym.
Ostatnio edytowane przez yarow : 16.08.2011 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Odnosnie tematu :
http://www.weszlo.com/news/7576-Czy_...ac_Wisle_Mozna Tutaj tresc jak ktos nie chce wchodzic : Czy można dzisiaj... nie kibicować Wiśle? Można! Czy można Wiśle Kraków nie życzyć awansu do Ligi Mistrzów? Jeśli wierzyć prasie i telewizji – nie można, jest to zbrodnia, wykroczenie przeciwko Polsce, oczywista zdrada interesów narodowych, komentatorom takim jak Maciej Iwański podobne podejście w ogóle w głowie się nie mieści. A jednak… Jednak chyba można, prawda? Zdarzają się tacy ludzie? Znacie ich, co? My przynajmniej znamy. Jest bardzo wiele osób, które dzisiaj będą trzymać kciuki za APOEL Nikozja – mają swoje argumenty, których nie sposób w komplecie wrzucić do teczuszki z napisem „głupie”. Inne, może samolubne, ale na pewno nie głupie. Ostatnią naszą drużyną, która awansowała do Champions League był Widzew Łódź. Kiedy sięgnął po tytuł mistrza Polski, kibice Legii skandowali: „Liga Mistrzów dla Widzewa, taki ....!”. Tego rodzaju scenki na stadionach widywane były często – na przykład w formie okolicznościowych transparentów w stylu „Grazie Udine”. Kibicowanie wszystkim drużynom z własnego kraju może i jest powszechne, ale czy aby na pewno bardziej niż postawa odwrotna? Są chyba dwa rodzaje polskich „antyfanów”. Pragmatycy – im trudno odmówić logiki. Myślą sobie tak: jeśli Wisła już dziś ma największy budżet w Polsce, a dodatkowo awansuje do Ligi Mistrzów, to wtedy zapewne zarobi około dziesięć milionów euro. Jeśli przez 365 dni w roku kibicuję Legii, Lechowi, Widzewowi, czy Jagiellonii, to dlaczego przez ten jeden dzień miałbym czekać na to, by największy rywal jeszcze bardziej się wzbogacił i finansowo odjechał mojemu klubowi? Jeśli Wisła awansuje, to może nie sprzeda Meliksona, może kupi sobie takich Meliksonów jeszcze dwóch. I potem przyjedzie do mojego miasta i wygra 3:0, a ja będę miał spieprzony tydzień. Nie chcę Wisły w Lidze Mistrzów, bo nie chcę Wisły silnej, chcę by silny był klub z mojego miasta. Najgorsze, co się może dla mnie stać, to przesadny rozwój nielubianego na co dzień klubu. A nie daj Boże… Nie daj Boże, że Wisła awansuje do LM, skasuje te 10 milionów euro i wzmocni się na tyle, by zdobyć mistrzostwo jeszcze ze dwa razy z rzędu i ze dwa razy jeszcze awansować do fazy grupowej Champions League. Z dnia na dzień – a może to się zacząć właśnie dziś – może wyrosnąć lokalna potęga na długie lata. Pieprzę to - nie będę kibicował Wiśle dzisiaj tylko po to, by potem przeżywać całymi latami frustrację. Ideowcy – im… też trudno odmówić logiki, zresztą te dwie postawy mogą występować wspólnie. Ideowiec, jak nazwaliśmy bardzo zaangażowanego emocjonalnie kibica, myśli sobie tak: cały rok krzyczę, że gwiazda biała to znak… wiadomo. No i wyzywam tych kibiców z Krakowa, bo ich szczerze nienawidzę. Oni nienawidzą mnie i moich kumpli. Też nas wyzywają. Nagle przychodzi dzień meczu Wisły i okazuje się, że nagle muszę jej kibicować. Ale to przecież jest niedorzeczne – na co dzień to mój wróg, a teraz mam mu kibicować? Jeśli najpierw krzyczę do swoich piłkarzy „strzelcie ....om gola”, a za kilka tygodni krzyczę – tylko już sprzed telewizora – do tych, których nazywałem „....ami”, żeby tym razem to oni strzelili gola, to znaczy, że jestem niezrównoważony psychicznie, prawda? Jestem patriotą lokalnym. Kocham swoje miasto, swój klub. To jest moja mała ojczyzna. I nie jestem hipokrytą, by udawać, że lubię kogoś, kogo nie cierpię. Czy to takie bardzo głupie? Nielogiczne? Niezrozumiałe? Nieakceptowalne? Jak dla nas – nie. Można kibicować dzisiaj Wiśle, jest to oczywiście postawa jak najbardziej normalna, zdroworozsądkowa, ale… można też być Polakiem i kibicować APOEL-owi: czego też za odstępstwo od normy w żaden sposób nie uznajemy. Apelujemy więc do dziennikarzy – nie piszcie, że cała Polska trzyma kciuki za Wisłę, bo z pewnością nie jest to prawda. Spore grono całkiem zwyczajnych, zdrowych na umyśle ludzi, będzie trzymało kciuki za mistrza Cypru. PS Co do komentarzy - oczywiście, że jest bardzo dużo argumentów za tym, by kibicować Wiśle, ale nie o to w tym tekście chodzi, tu mamy spojrzenie od drugiej strony. Nie sugerujcie też, że namawiamy do niekibicowania mistrzowi Polski, bo nie jest to prawda - wystarczy przeczytać artykuł ze zrozumieniem. Pod tym sie podpisuje w 100%. Mozna kibicowac i mozna nie kibicowac - kazde podejscie jest normalne ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 17.08.2011 o godz. 16:33.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nikt nikomu nie karze kibicowac Wisle i tyle. Gmoch sobie kibicuje Legii, ja sobie kibicuje tylko Wisle i Slaskowi i nikogo nie powinno obchodzic dlaczego. Dla mnie gadanie, bo to punkty dla Polski jest bezsensowne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Każdy sobie może kibicować komu chce. Ja jednak nie chcę czytać w gazetach i internecie słów pierdź(Gm)ocha co mówi wszem i wobec że jest za Apoelem. Ciekawe czy rok temu był za Amikorzem?
A ten tekst o nim jako o kibicu Legii to wymyślił na długo po tym wywiadzie jak zobaczył że się media przyczepiły. Powinien raz na zawsze zniknąć z mediów jako pseudoekspert. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Gmoch jest kibicem Legii od miliona lat, jak prawdziwy dinozaur. Grał u nas, trenował nas (jako bliżej niesprecyzowany trener - koordynator), był naszym działaczem. Trudno by nie był kibicem.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najlepsze w jego wypowiedzi jest to, ze Wisla z Polska nie ma nic wspolnego. Tylko nie dodał, ze APOEL z Cyprem tez nie ma nic wspolnego bo tak samo jak w Wisle wiecej jest obcokrajowcow. Dla mnie tą wypowiedzią sie osmieszył - widac, ze o "swoim" dzisiejszym APOEL-u nic nie wie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
) tylko jako był trener APOEL-u czuje sympatię do tego klubu i dlatego będzie im kibicował niezależnie od tego ilu Cypryjczyków tam gra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Akurat Gmoch powiedział dokładnie to samo, co twierdzi 68,64% kibiców na tym portalu, tylko z innej perspektywy
I nie do końca rozumiem oburzenie co poniektórych... Gmoch jest mocno związany z Legią i z APOELem, czyli ma dwa powody, dla których może być niechętny Wiśle. Jakby Legia grała z Crveną Zvezdą, to zdziwiłbym się, gdyby Svitlica powiedział, że jest za Zvezdą (próbowałem wymyślić jakiś bardziej Wiślacki przykład, ale nie przypominam sobie żadnego mocno związanego z wami piłkarza, którego dałoby się w podobnej konfiguracji zestawić ).![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
kolego, tyle ze Gmoch wczesniej sam powiedzał :" ilu w tej Wiśle jest Polaków" -rozumiem, ze wg Ciebie sie nie ośmieszył
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
ale mnie to juz najmniej interesuje komu on kibicował, chodzi mi tylko o to że w swoim "wyborze" zasłonić sie chciał tym która drużyna jest bardziej krajowa ze tak powiem, a wyszło mu słabo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież on nie oceniał, która drużyna jest bardziej krajowa, oceniał tylko czy Wisła jest krajowa. Ale już za dużo o tym. Z mojej strony EOT.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wszyscy poza Wisłą mi wiszą.
Z drugiej strony więcej punktów do rankingu uefa mile widziane ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
o jak milo ze poj post stal sie zarzewiem nowego , burzliwego tematu
![]() niestety rozmowa poszla w tyle pobocznych watkow ze nie bardzo wiec do czego uderzyć... w skrocie: - jestem patriota , Polska to nr 1 ! - nie mam obowiazku kibicowac obcym mi klubom bo sa z tej samej ligi - Jacek Gmoch szacunek ! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|