The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 10:06
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy znalazłaby się kasa? Borussia wie ile mogą za niego wziąć i nie oddadzą go za marne grosze.

@EDIT:

Informacje z Transfermarkt:

Kontrakt do 2013, wyceniany na 7mln Ojro. Można o nim pomarzyć i szukać młodych w jego stylu.
Jeżeli awansujemy do LM byłaby pewnie szansa wypożyczenia na pół roku. W interesie BVB jest, aby grał i promował się. Po co ma grać w rezerwach, gdzie jego wartość rynkowa będzie spadać skoro może grać w Champions League
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.08.2011, 10:51
szkielko17 napisał(a):Wyświetl post
Pany prawda jest taka że trzeba pozbyć się kilku zarodników mam tu na myśli:
*M.Kowalski - do sprzedania
*T.Jirsak - do sprzedania
*R.Boguski - do wypożyczenia
mamy szeroka kadre ..ale to w pewnym momencie może nas zgubić.. zacznie sie psuć atmosfera w drużynie bo np. Boguski , Jirsak , Bunoza beda notorycznie na trybunach itp wiec jestem za tym zeby ich sprzedac a Rafała wypożyczyć bo bedzie jeszcze z niego pożytek ..a w zamian za to zakontraktowac tego Buzalgo chłop jest świetny. takie moje zdanie
juz widze jak wiecznie grzeczni Boguski i Jirsak będą psuć atmosfere. Czekają na nas, tylko w tej rundzie jeszcze 24 spotkania! każdy będzie miał w tej rundzie swoje 5 minut , i nawet Jirsak i Boguski w którymś spotkaniu wyjdą w 1 składzie

do pozbycia z drużyny jak już , jest tylko i wyłącznie M. Kowalski . Jeśli miałby teraz odejść Boguski lub Jirsak , to tylko pod warunkiem przyjścia kogoś na ich miejsce.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2011, 10:57
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli awansujemy do LM byłaby pewnie szansa wypożyczenia na pół roku. W interesie BVB jest, aby grał i promował się. Po co ma grać w rezerwach, gdzie jego wartość rynkowa będzie spadać skoro może grać w Champions League
Nie byłoby szansy bo to nie jest zawodnik, który grzeje non stop ławę, jak chociażby Dudek, tylko gracz który wchodzi na 15- 20 min. w każdym meczu. Czyli 12-13 zawodnik składu. Takich się na wypożyczenie nie puszcza. Nie mówiąc już o tym że Niemcy woleliby wypożyczyć Kubę do Bundesligi a nie do naszej ligi, która prezentuje poziom 3 ligi niemieckiej.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2011, 10:58
Jeszcze 27 meczów, a w sumie z tym co już zagralismy to będzie razem 31 oficjalnych spotkań w jednej rundzie..To tyle co reszta zespołow przez cały sezon..Więc kadra nie może zostać uszczuplona..A przecież kilku zawodników gra jeszcze w kadrach narodowych..

A jeszcze dodatkowo gro z ważnych, wyjazdowych meczów ligowych gramy te 3 dni po meczach w LM/LE..m.in.Polonia,Legia,Cracovia, Śląsk i Polonia u siebie..

Jeśli obronimy w tym sezonie mistrzostwo..to będzie to mistrzostwo swiata!!
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 06.08.2011 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2011, 11:15
Kowalski jest wychowankiem, wymogiem UEFA jest, aby takich w kadrze zespołu było czterech. Teoretycznie możemy kogoś z MESY dopisać.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2011, 11:25
Z Mesy to możemy nawet całą drużyne wziąc,bo zawodników którzy nie ukończyli 21 lat nie trzeba zgłaszac do rozgrywek,a grac mogą.Belzebub to nie jest jakaś mega trudna rzecz,bajeczka o wirusie pucharów,wzięła sie stąd,że Leszek grał w pucharach a w lidze dawał dupy,a prawda jest taka,że nie brakowało im sił,tylko połowa miała wyj.bane na lige a druga połowa myślała już o meczu LE.Już raz graliśmy w PUEFA i obroniliśmy spokojnie mistrza,Maaskant na pewno przygotował nas tak,że nie będzie problemów z kondycją,jedynym problemem może byc motywacja zawodników,ale tutaj nie ma co się dziwic.Zadaniem Rm będzie po prostu wytłumaczenie graczom,że piątkowy mecz z Podbeskidziem jest równie ważny jak mecz z Realem na Bernabeu,jak im to wytłumaczy,a oni to zrozumieją będzie dobrze i nie będziemy musieli martwic się o wyniki w lidze.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2011, 11:34
Jeśli chodzi o Błaszczykowskiego to myślę, że byłaby szansa, by go wypożyczyć. Nie ma pewnego miejsca w składzie, jak miał na początku przygody z BVB. Jak dla mnie byłby dużym wzmocnieniem i zawyżyłby ilość polskich piłkarzy
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2011, 11:38
Gwoli ścisłości jesli chodzi Ci o sezon Parma, Schalke, Lazio to nie obroniliśmy Mistrza, tylko go odzyskaliśmy
A i meczów wtedy rozegraliśmy mniej, bo w lidze normalnie 15 (teraz bedzie 17), a w pucharach 8 (teraz 12)..

Innym razem jak pograliśmy dłużej w pucharach (pamiętna grupa UEFA) to skończylismy na 8 miejscu w Lidze..

Wiem, że MP nie jest science-fiction, ale łatwo nie będzie!
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 06.08.2011 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 11:40
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
z całym szacunkiem, ale wg mnie Błaszczykowski jest lepszy od każdego z nich, w dodatku zostawiałby serducho w każdym meczu, tego możemy być pewni
Przy całym szacunku dla Kuby, ale od Małeckiego czy Illieva to lepszy to on był. Moim zdaniem obecnie Małecki jest co najmniej na takim samym poziomie co Kuba, Illiev natomiast jest o klasę lepszy od "Błaszcza".
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2011, 12:03
Może by tak Szymona Pawłowskiego z Zagłębia wzieli? podoba mi sie ten grajek ostatnio
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.08.2011, 12:06
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Może by tak Szymona Pawłowskiego z Zagłębia wzieli? podoba mi sie ten grajek ostatnio
Nie ma szans, Zagłębie krzyczy sobie za niego ponad 0,5 mln ojro, a jak będzie miał udaną rundę/udany sezon to już w ogóle pewnie z milion będą chcieli.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 06.08.2011, 12:07
Trzeba też pamiętać o tym, że Wisła ma w tej chwili szesnastu obcokrajowców (Melikson nie funkcjonuje jako Polak, bo dopiero od pół roku gra w Polsce). Na tą chwilę można pozyskać tylko jednego gracza będącego obcokrajowcem, a potem trzeba się pozbywać obecnych piłkarzy z zagranicy (np. Jirsaka), aby sprowadzać następnych.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.08.2011, 12:12
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Przy całym szacunku dla Kuby, ale od Małeckiego czy Illieva to lepszy to on był. Moim zdaniem obecnie Małecki jest co najmniej na takim samym poziomie co Kuba, Illiev natomiast jest o klasę lepszy od "Błaszcza".
Małecki na takim samym poziomie co Kuba, Iliev o klasę lepszy - no proszę, jakie kwiatki można tu przeczytać...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.08.2011, 12:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Małecki na takim samym poziomie co Kuba, Iliev o klasę lepszy - no proszę, jakie kwiatki można tu przeczytać...

Rozumiem, że z racji swojego przywiązania do barw Wisły Kuba może liczyć na bardziej życzliwe spojrzenie. Klub, w którym gra (przesiaduje na ławce) też robi wrażenie, ale porównaj proszę ilość asyst i bramek zdobytych w Wiśle przez Małeckiego i przez Kubę. Jeśli chodzi o Illieva, to o jego klasie jeszcze się przekonasz.

Z kwiecistym pozdrowieniem...
Ostatnio edytowane przez Galonek : 06.08.2011 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2011, 12:34
ta, ręce opadają.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2011, 12:41
Iliev jest graczem podobnej klasy jak Kuba, tylko, że z większym doświadczeniem. Grał przecież w Bundeslidze, gdzie zbierał pozytywne opinie (np. superdrybler), a z Partizanem grał w LM. Chciałbym zobaczyć ich obu na boisku w jednej drużynie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2011, 12:42
wg mnie Małecki już nie wbije się na wyższy poziom, to co osiągnął to już max, nie widzę w nim takiego potencjału, chyba, że zostawałby non stop po treningach i ćwiczył, co nie oznacza, że nie jest dobrym piłkarzem

ale wg mnie nigdy nie osiągnie tego poziomu co Błaszczykowski, a w Borussi też by wąchał ławkę, bo tam jest dwójka świetnych młodych niemców, którymi interesuje się nawet Real

a już pisanie o serbie, że jest klasę lepszy od Błaszcza to ogarnia mnie śmiech ..
Gdyby był klasę lepszy to nie zmieniałby co roku klubu, bo przez całą karierę nie zagrzał nigdzie miejsca.. a Kuba gra w borussi długi czas i grałby jeszcze więcej gdyby nie kontuzje
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 06.08.2011 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.08.2011, 12:50
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że z racji swojego przywiązania do barw Wisły Kuba może liczyć na bardziej życzliwe spojrzenie. Klub, w którym gra (przesiaduje na ławce) też robi wrażenie, ale porównaj proszę ilość asyst i bramek zdobytych w Wiśle przez Małeckiego i przez Kubę. Jeśli chodzi o Illieva, to o jego klasie jeszcze się przekonasz.

Z kwiecistym pozdrowieniem...
Mało tego - porównaj ilość goli i asyst Kirma z poprzedniego sezonu do najlepszego sezonu Kuby w Wiśle! Jak nic Dortmund nam jeszcze dopłaci jak zaproponujemy im wymianę Kirm - Błaszczykowski...

Co to w ogóle za dyskusja? Kuba słabszy od Małego hehe
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2011, 13:48
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2011, 13:56
Generalnie w położeniu jakim jesteśmy, zainteresowanie lepszych grajków naszym zespołem na pewno wzrośnie.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.08.2011, 13:59
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
wg mnie Małecki już nie wbije się na wyższy poziom, to co osiągnął to już max, nie widzę w nim takiego potencjału, chyba, że zostawałby non stop po treningach i ćwiczył, co nie oznacza, że nie jest dobrym piłkarzem
Mały ma dopiero 23 lata, może się jeszcze rozwinąć. Dziwi mnie, że mało kto zauważył, że od pewnego czasu Kuba prezentuje się coraz słabiej, zarówno w reprezentacji jak i klubie.

Jeszcze jedno, nigdzie nie napisałem, że Kuba jest słabszy od Małeckiego.

Powiedzcie mi jeszcze, z czego powinno się rozliczać ofensywnych piłkarzy jak nie z bramek i asyst Wrażenia artystyczne?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.08.2011, 15:19
tylko że Kuba od jakiegoś roku to ostro obniżył loty
i już Liverpool "o niego nie pyta"
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 06.08.2011, 15:55
A siedząc na ławie i wchodząc na ostatnie 10 min. raczej tych lotów nie zawyży,a Niemcom raczej nie zależy na formie kapitana drużyny rywali na Euro.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.08.2011, 16:35
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
a Niemcom raczej nie zależy na formie kapitana drużyny rywali na Euro.
Nie przesadzaj.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2011, 16:40
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
A siedząc na ławie i wchodząc na ostatnie 10 min. raczej tych lotów nie zawyży,a Niemcom raczej nie zależy na formie kapitana drużyny rywali na Euro.

ach to dlatego Kirm siedzi na ławce! przecież Słowenia może zakwalifikować się do Mistrzostw Europy!
Groundhopper
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 06.08.2011, 16:48
Śmiejcie się,Krzynówek przed EURO 2008 powiedział,że trener trzymał go na ławie,bo mówił,że boi się,że Niemcom strzeli I chyba logiczne jest,że lepiej,żeby grał Goetze albo inny Niemiec niż Kuba,zawsze Niemiec będzie stawiał na niemca nawet jak będzie minimalnie słabszy,a w wypadku Kuby to już w ogóle bo Goetze jest dużo lepszy i dużo młodszy.
,,ach to dlatego Kirm siedzi na ławce! przecież Słowenia może zakwalifikować się do Mistrzostw Europy!''
Przeczytaj 2x co napisałem Kloppa nie interesuję,że Kuba ma byc ważnym graczem naszej kadry na Euro i że żeby byc w formie musi grac,tylko obchodzi go kto jaką formę prezentuje,no i oczywiście kto jest młodszy,bo Klopp mówi otwarcie,że stawia na młodzież bo to przyszłośc niemieckiej piłki.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2011, 17:50
To dlaczego gra Piszczek, Lewandowski, Matuszczyk, Polanski? He? Czyżby dlatego, że Niemcy boja się nas?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2011, 18:32
No jasne, po co Borussi mistrzostwo niemiec, po co coś osiągnąć w lidze mistrzów, skoro można osłabić 70 drużyne w rankingu fifa.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 06.08.2011, 19:11
Nie wiem na jakiej podstawie podawane tu są przykłady Piszczka i Lewego,kiedy ja pisze o tym,że Kuba nie ma szans wygrac walki o miejsce w składzie z Goetze.Nigdzie nie napisałem o jakimś osłabianiu kadry,tylko o tym,że dla Kloppa nie liczy się kto co chce tylko kto jak gra i w jakiej jest formie.Kuba na miejsce w 1 składzie nie ma szans dlatego,że : a ) jest starszy b) Klopp woli stawiac na młodego niemca, c ) nie bierze pod uwagę tego,że Kuba jest kapitanem naszej kadry i że chce byc w formie na euro,a bierze pod uwagę jedynie prezentowaną formę,która jest niższa od formy Goetze.Czytanie ze zrozumieniem.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2011, 21:46
Ke? Na weszlo piszą że Stachowiak w Wiśle. Szczerze lekki szok, strasznie nisko muszą cenić Jovanicia. CZy on nie miał jakiegoś zatargu z naszymi kibicami? Jako bramkarz to taka ligowa średnia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów