The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 20:18
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Jovanić 7 (o 1 więcej od najlepszego Maora ) za brak żadnej dobrej interwencji ? Chyba sobie jaja robisz.
faktycznie powinienem dać 6 , ale o ile lepiej mógł zagrać Jovanic , a o ile lepiej Melikson ?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 20:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
faktycznie powinienem dać 6 , ale o ile lepiej mógł zagrać Jovanic , a o ile lepiej Melikson ?
No jeśli popatrzeć na potencjał to tak, Jovanić wbił się pewnie na wyżyny swoich mozliwości Najbardziej mnie rozwalił w sytuacji kiedy Palić wycofał piłke do tyłu, a ten ją złapał, byłem pewny, że sędzie podyktuje wolnego, ale na szczęście tego nie zrobil.. Albo strzał z wolnego Dudu praktycznie w środke bramki, a pilka zamiast odbić się od jego rekawicy na nasze szczęsćie odbiła się od poprzeczki a nie wpadła mu za kołnierz.. Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby grał młody wychowanek, któremu nie doświadczenie można by wybaczyć, ale nie gościowi który kosztował koło miliona złotych ..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2011, 20:36
No jeśli popatrzeć na potencjał to tak, Jovanić wbił się pewnie na wyżyny swoich mozliwości Najbardziej mnie rozwalił w sytuacji kiedy Palić wycofał piłke do tyłu, a ten ją złapał, byłem pewny, że sędzie podyktuje wolnego, ale na szczęście tego nie zrobil.. Albo strzał z wolnego Dudu praktycznie w środke bramki, a pilka zamiast odbić się od jego rekawicy na nasze szczęsćie odbiła się od poprzeczki a nie wpadła mu za kołnierz.. Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby grał młody wychowanek, któremu nie doświadczenie można by wybaczyć, ale nie gościowi który kosztował koło miliona złotych ..

wszystkie twoje posty o Jovaniciu to brednie. Przy strzale z wolnego on ja odbił na poprzeczke, wiec uratowal nas przed bramką. Jak Palic wycofał piłke, to wcale jej nie wycofał, tylko zostala tam skierowana przez przypadek i oczywiste bylo ze mogl to zlapac. Wg mnie grał dobrze, przy bramke nie mial zadnych szans, i tak ze obronil pierwszy strzał to dobrze.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2011, 20:07
1-10:
Lamey - 6
Chavez - 5
Bunoza - 4
Palic - 4
Kirm - 1
Nunez - 3
Wilk - 2
Melikson - 5
Iliev - 4
Genkov - 1
Garguła- 5
Biton - 8
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2011, 20:10
Genkov dla mnie powinien dostać ostatnią szanse z Litexem i ława w kolejnym meczu (może to podziała mobilizująco)
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 20:11
Bardzo slabo, zero pomyslu na gre.Litex moze fuksem przejdziemy, ale daleko z taka gra nie zajedziemy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2011, 20:16
Na szybko, to co widziałem na żywo.
Bunoza - nigdy więcej.
Chavez - nie umie grać w piłkę, umie tylko przeszkadzać innym.
Nunez - pół roku zanim okrzepnie.
Wilk - to nie Sobolewski.
Ten kwartet konstruował wszystkie ataki Widzewa!

Dlaczego trener wystawia Genkowa, który znowu jest bez formy?
Dlaczego trener wystawia Meliksona, który nie dość, że przemęczony, to zaczyna się opierdalać?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 20:19
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale to Kirm stracił krycie przy golu Widzewa.
Jovanić 7 (o 1 więcej od najlepszego Maora ) za brak żadnej dobrej interwencji ? Chyba sobie jaja robisz.
Uważam podobnie jak Ty, że Milan zasłużył na niższą notę, jednakże nie zgodzę się co do jego interwencji. Przypominam sobie co najmniej 3 dobre.
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.07.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 20:34
Brak nam świeżości. Gramy na ołowianych nogach. Gdy gryziemy trawę - jak w Łoweczu - to jeszcze jako tako wygląda. Dzisiaj determinacja w naszych obudziła się po stracie bramki. Wolny z tylnej części ciała, ale krycie beznadziejne. Wydaje się, że niedługo powinniśmy odzyskać tę szybkość startową, bo inaczej będzie kiepsko. Wyglądamy jakby nam prąd odłączyli. Zero startu do piłki (nie dotyczy Meliksona). Chavez i Wilk rozkojarzeni zupełnie. Masa niecelnych podań. A mimo to trudno powiedzieć żeby Widzew był lepszy. Fajnie, że Biton tę bramkę wcisnął, fajnie, że po stracie gola walczyli i cisnęli na ile dali radę. Nie można - na szczęście - odmówić im chęci walki. Szkoda, że dopiero po stracie bramki.
Indywidualne oceny: Jovanic - lepiej, spokojniej niż poprzednio, nawet do strzału z wolnego wystartował, Lamey - przyzwoicie, Chavez - chyba był gdzieś indziej myślami, dużo błędów, Bunoza - starał się, wygrywał główki, jeszcze nie jest w najlepszej formie, Paljic - jakoś tak bez nerwu, bez przekonania, w ataku z reguły kiepskie podania. Wilk - bez Sobola nie ten człowiek, Nunez - chodził w tę i wewtę, starał się, cudów nie robi (ale wszyscy nasi jacyś tacy niezborni), Iliev - gorzej, zdecydowanie gorzej niż w meczu z Litexem, Kirm - powoli odżywa, gdyby Genkov odżył zaliczyłby pierwszą asystę, Melikson - dużo błędnych decyzji, czasami kiepskie kiwki, ale i tak najlepszy z naszych graczy. Genkov zaczyna się odnajdywać, w meczu z Bułgarami go nie było, tutaj się parę razy pokazał, kiepsko się pokazał ale pokazał - znaczy się odżywa!
Rezerwowi wnieśli sporo ożywienia! Garguła trochę pobiegał, Biton i Boguski też, żaden nie zachwycił ale dzięki nim wyrównaliśmy.
Jeśli prędkość startowa przyjdzie, to bedziemy grać fajnie i efektownie. Oby nie przyszła za późno.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2011, 20:41
nie Palic tylko Paljic!

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.07.2011, 20:54
Powiedzcie mi jedno, bo sam nie umiem znaleźć odpowiedzi na to pytanie: czemu nie można było zagrać pierwszych np. 20 minut tak jak fragmentu po stracie gola? Wyjść na pełnej kur..., strzelić dwie bramki i sobie pykać na spokojnie. A my jedziemy na Widzew, osłabiony zespół z anonimowym trenerem i gramy defensywnie. To z kim grać ofensywnie? Z Barceloną na wyjeździe? Zagrać od początku 4-4-2, ryzykując nawet utratę bramki, ale lepiej stracić w 15 minucie niż w 80. Zagrać ofensywnie, bo to ofensywni zawodnicy są naszą siłą. Gramy kolejny mecz asekurancko, jedziemy na farcie, oglądać się tego nie da i dziwimy się, że później tylko fuksiarski remis.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 21:04
Zawiedli wszyscy...może tradycyjnie z wyjątkiem Meliksona i Bitona. Niestety widziałem u naszych zagubienie, brak motywacji. W aspekcie tego, że był to pierwszy mecz ligowy to bardzo niepokojące. Nikogo nie może tłumaczyć fakt, że gramy co kilka dni i walczymy równolegle z ligą o LM. Mamy szeroką kadrę, dążymy do zawodowstwa i gra nawet co 3 dni powinna być standardem.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.07.2011, 21:29
Kilka uwag.
Mecz oglądałem spokojnie, bez nerwów. Raczej było jasne że nie przegramy (choć było blisko).
Wisła kontrolowała spotkanie, Widzew co mógł zrobić to tylko ze stałych fragmentów gry ... i zrobił.
Byłem ciekaw gry w zmienionym składzie i to spotkanie było bardzo, bardzo pouczające. Hmmm, może oto chodziło Maskaantowi?
1) Nunez jest niezgrany z zespołem. Albo zespół z Nunezem... generalnie mial sporo strat, ale spowodowanych głównie tym że koledzy nie wystawiali nóg do piłki, tylko czekali aż się do nich dotoczy. Może być lepiej.
2) Wilk bez Sobola ginie...
3) Lamey zagrał kolejne dobre spotkanie. Gdzie te płaczki po Cikosie?
4) Jovanić, to nasz drugi bramkarz i to się raczej nie zmieni.
5) Dobrze za to że mamy drugiego napastnika. Może niedługo zostanie pierwszym?

Tyle. Czekam teraz na środę. To na pewno będzie inny mecz.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.07.2011, 21:49
nie zapominajcie, że współwinnym rzutu wolnego po którym padł gol, oprócz Bunozy jest także Jovanić, który nieudolnie wykopał piłkę...

jest to sympatyczny piłkarz, ale lepiej ogrywać Filipa w bramce ...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2011, 22:06
A co do straconej brami to miałem wrażenie że to Chavez odpuścił krycie.

Bunoza krył napastnika, Lamey poszedł za zamykającym akcję przy długim słupku. Między nimi był Chavez który stał jak wryty czy też zdublował Lamey'a i zostawił przed Jovanicem nie krytego Widzewiaka.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 22:26
"Wydawało się, że mamy mecz pod kontrolą i w pierwszej, i w drugiej połowie. Zdarzył się nieszczęsny stały fragment gry, kiedy zabrakło nam konsekwencji, czyli panowania od początku do końca nad tym, co się będzie działo. Zdrzemnęliśmy się i padła bramka dla rywali. Później staraliśmy się gonić wynik."

C. Wilk.

Specjalnie wytłuściłem fragment który obrazuje ocenę spotkania przez naszego wybitnie defensywnego pomocnika.

Jakaś folozofia dramatu. Mam nadzieje ze chociaż napastnicy jak wychodzą na murawę to przy 0:0 myślą o tym ze są 2pkt do tyłu i kombinuja jak wyjść na swoje.

A może to ja jestem dziwny z tym mysleniem? Nigdy nie grałem w piłkę profesjonalnie.

P.S.
Bede na koniec sarkastyczny: mentalnie Panowie wychodzą na mecz panować od początku do końca nad sytuacją licząc iż bramkę strzeli się 'przy okazji kontroli sytuacji'. A i zapomniałem. Zdarza się 'drzemać' podczas meczu gdy kontrola przy stanie 0:0 idzie poprawnie.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2011, 22:36
Żenująca jest ta drużyna. Zawsze narzekaliśmy na minimalizm i brak profesjonalizmu Polaków, mamy teraz jednego w składzie, a żenada trwa nadal.

Nie rozumiem jak można tak bronić? Może nie mamy genialnych zawodników ale do ....y nędzy nie może być tak, że w każdym meczu każdy przeciwnik potrafi siać popłoch i przez długie fragmenty nas zdominować. Szkolne błędy w ustawieniu, brak pressingu. To wszystko wina trenera i chyba należałoby wreszcie coś z tym zrobić.

Genkow jest na razie tragiczny. Oby się wreszcie przełamał jak to było na wiosnę. W przeciwnym wypadku ława.
:/
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2011, 23:03
irman napisał(a):Wyświetl post
Żenująca jest ta drużyna. Zawsze narzekaliśmy na minimalizm i brak profesjonalizmu Polaków, mamy teraz jednego w składzie, a żenada trwa nadal.

Nie rozumiem jak można tak bronić? Może nie mamy genialnych zawodników ale do ....y nędzy nie może być tak, że w każdym meczu każdy przeciwnik potrafi siać popłoch i przez długie fragmenty nas zdominować. Szkolne błędy w ustawieniu, brak pressingu. To wszystko wina trenera i chyba należałoby wreszcie coś z tym zrobić.

Genkow jest na razie tragiczny. Oby się wreszcie przełamał jak to było na wiosnę. W przeciwnym wypadku ława.
Warto podkreślić te słowa - nic to nie da bo Polak zawsze Polakowi wilkiem (chodzi o przysłowie nie o Czarka )- ale może przez chwilę podobne głosy się uciszą ...

PS. i tak dla większości głównym kozłem ofiarnym jest Wilk
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2011, 22:50
W poprzedniej rundzie przełamanie Genkova nastąpiło po kilku meczach. Ten był w sumie czwartym, to może już w rewanżu z Litexem chłopak coś ustrzeli
Sam dzisiejszy mecz to jakiś koszmar. Ale na razie powstrzymuje się od krytyki. Daje jeszcze czas trenerowi i chłopakom na "dotarcie się".

Mimo wszystko wydawać się może, że bez Sobola ta drużyna sporo traci dosłownie i w przenośni...
What's new?

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2011, 22:57
Melikson jest najważniejszą postacią w Wiśle. Nie gra Melikson - nie będzie sukcesów...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2011, 23:10
skeba napisał(a):Wyświetl post
Nie gra Melikson - nie będzie sukcesów...
To nie jest prawda. A właściwie jest to prawda tylko wtedy, gdy żaden z ofensywnych zawodników, którzy decydowali o mistrzostwie w tamtym roku (Kirm, Genkov, Małecki) nie jest w formie. Nasz główny problem, to w tej chwili słabość tej trójki, a także to, iż żaden z ich potencjalnych zmienników także nie jest jeszcze w optymalnej dyspozycji. Nawet Iliev.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 30.07.2011, 23:06
1986 napisał(a):Wyświetl post
Nasze "wybitne" kluby nie graja co roku w LM (W tym roku jest duża okazja by w tej LM wreszcie zagrać dlatego wszystko powinno byc podporządkowane temu. Zmienników mamy więc po co ryzykować zdrowie najlepszego zawodnika (Jaliens, Sobolewski jakoś wolne dostali). Ale nie najllepiej co roku zdobywajmy sobie mistrza ( w tym składzie to pewnie i Skorża by mistrza zdobył ), grajmy sobie w 2 rundzie - skupiając się w tym czasie także na lidze no bo przecież przeciwnicy są tak silni że strat niezdążymy odrobić, kontuzji może nasi najlepsi zawodnicy niedostaną no bo przecież każdy będzie ozczędzał Nas bo mamy awansowac do LM, a no i liga nasza niejest ligą siłową.... a potem odpadajmy w 3 rundzie i tak co roku....
Myślisz że oni pracują jak gdzieś na magazynie, gdzie kierownik z łaski rozdaje urlopy i o nic nie pyta?
Gdyby Melikson miał problem z fizyką na Litex to by nie zagrał, i nie chodzi o oszczędzanie przed kontuzją tylko kondycją a Sobol i Jaliens nie są grajkami pierwszej młodości.
Tym tokiem myślenia to nie powinien zagrać Iliev bo mógł by dostać kontuzji i wypadł by z następnej rundy, nie mówię już o Chavezie czy Lameyu.
Czemu nie piszesz co robił Chavez na boisku? Kto by za niego zagrał z Litexem? Bunoza?
Nie wiem jak można wyjść na mecz z myślą, że zaraz dostanie ktoś kontuzję
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.07.2011 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 23:54
Zaliczyliśmy lekki falstart ligowy, fizycznie dzisiaj słabo Wisła wyglądała - Czarek jak schodził z boiska to był skrajnie wyczerpany. Pokazali za to charakter i walczyli do końca o zmianę wyniku. No i Biton wykazał się sprytem, jaki powinien charakteryzować rasowego napastnika, łowcę goli.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
oldbiezanow
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 31.07.2011, 03:46
Fajny mecz. Na początku byliśmy lepsi ale nic z tego nie wynikło, potem Widzew trochę pograł i udało im się strzelić. W końcówce słabo nam szło ale walczyli do końca i urwali remis. Oby tak dalej.

Gorące głowy które planują już mecze w półfinale LM >> Przepłyńcie bagry w te i z powrotem (temp. powietrza 23st C.) to wam trochę ciśnienie spadnie.

Niech żyje WISŁA!
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.07.2011, 07:56
Prawda jest taka, ze chcieliśmy wygrać ten mecz minimalnym wysiłkiem i zaangażowaniem. Być może gdyby Genkov wcisnął bramkę po podaniu Kirma to by się udało. Remis jest przy takiej grze sukcesem i trzeba się cieszyć z 1 punktu. Strata Meliksona byłaby wielkim osłabieniem ale nie ma co demonizować. Musimy być przygotowani na różne warianty a gra z Gargułą jakkolwiek krótka nie wyglądała źle. Mimo wszystko uważam, ze potrzebujemy w składzie wychowanków, którzy w meczach ligowych, pełnych zaszłości niezrozumiałych dla obcokrajowców a nawet dla części Polaków pozyskanych z innych drużyn, będą dawali z siebie 200% zaangażowania. Jeśli nie ma takich na zapleczu 1 drużyny to jest to nasza słabość. Ale aby to wiedzieć, ktoś z młodych musi dostać prawdziwą szansę, czyli zagrać co najmniej kilka spotkań w wymiarze większym niż 10-15 minut.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2011, 08:10
Galeria z meczu
Wypowiedzi pomeczowe
Z Wisły Jovanić i Garguła oraz Maaskant.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 31.07.2011, 08:57
Po takim meczu nie ma co bronic zawodnikow. Co do Czarka Wilka to mozemy gadac i gadac ale z niewiadomoych przyczyn jest on kreowany na drugiego Sobola, Genkov gra jak gra i wszyscy czekaja az sie przelamie, mysle ze nie tedy droga..Mamy taki szeroki sklad i taki zawodnik powinien wiedziec, ze skoro sie nie sprawdza to czeka go lawka.

Czego by nie pisac o poszczegolnych zawodnikach i tak naszym glownym problemem jest ustawienie druzyny, organizacja gry, nie mowiac juz o wymiennosci pozycji, jak juz wiele osob zauwazylo, w pewnym momencie nie ma u nas do kogo pilki zagrac.

Chcialbym, zeby ktos mi odpowiedzial na pytanie "Czemu rzuty rozne zawsze gramy na krotko" To jest przeciez straszne w ich wykonaniu,hmm moze nie maja tyle sily by dorzucic pilke w pole karne

Jeszcze bym poczekal z krytycznymi uwagami na temat Maaskanta, mam nadzieje ze wyciagnie odpowiednie wnioski..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2011, 09:30
Piłka momentami chodzi aż miło. Momentami, ale mimo to widać było różnicę klas w grze Wisły i Widzewa. Zremisowaliśmy ale mnie to jakoś specjalie nie martwi. Co najwyżej to ewidentny brak formy Genkova, przy czym Biton wygląda na takiego co spokojnie może go zastąpić. Tak więc aż tak wielkiego niepokoju nie ma. Co do reszty formacji. Wiadomym było,że obrona jest naszą największą bolączką,że Chavez jest dobry ale na naszą ligę, Bunoza nawet na nią nie jest w sam raz, no i w rezultacie wygląda to jak wygląda. Boisko szybko zweryfikowało obawy co niektórych. A lepiej pewnie nie będzie,tak więc radze się przyzwyczaić. In plus to Jovanic, pokazał się z dobrej strony. No i Biton,który pokazał,że walczyli do końca i nie odpuszczali, wbrew temu co niektórzy starają się tu zasugerować.

Są mecze ważne i ważniejsze. Ten wczorajszy należał do tej drugiej kategorii. Ważniejsze jest spotkanie z Litexem,bo zakończony pozytywnie w dwu meczu daje nam grę w LE. Coś o czym od kilku lat mogliśmy tylko marzyć. Nie ma co narzekać, zagraliśmy na luzie bez napinki, zazwyczaj takie podejście dawało 3 pkt, dziś tylko jeden. Ale nie dało się inaczej jak w podświadomości jest tak ważny mecz. Mimo,że Litex się rosprzedaje, ale lepiej mieć się na baczności.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 31.07.2011, 10:01
Nie chce nic mowic ale to byl juz 4 slaby mecz Wisly w tym sezonie i dzieki Bogu znowu dopisalo nam szczescie, ale dla niektorych widze, ze wszystko jest w porzadku
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 31.07.2011, 10:06
Matti88 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce nic mowic ale to byl juz 4 slaby mecz Wisly w tym sezonie i dzieki Bogu znowu dopisalo nam szczescie, ale dla niektorych widze, ze wszystko jest w porzadku
To zacznij się jarać Barceloną lub Man utd, może będziesz bardziej zadowolony.Malkontentów nigdy nie brakuje.
Jeden chce grać samymi rezerwami bez podstawowych graczy no bo puchary, drugi natomiast wszystko wygrywać w mega zajebistym stylu.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 31.07.2011 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów