|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ha Jeszcze Sobol nie zagra z Widzewem z tego co tam pisze wiec moze dzisiaj chociaz raz zagramy ofensywnie
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.07.2011 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Widzew jest bardzo osłabiony ? Z kluczowych zawodników odszedł tylko Sernas który i tak pod koniec swojego pobytu w Łodzi nie był w najwyższej formie i Grzelczak zaczął sadzać go na ławeczce , pozostali zawodnicy którzy odeszli to był zbędny balast . Nowy trener też różnie może podziałać na zespół więc nie spodziewałbym się lekkiego meczu , tam ciągle jest kilku dobrych piłkarzy i kilku solidnych ligowców . Więc przestańcie tworzyć jakieś zryte teorie jak bardzo ta drużyna została osłabiona i nie przypisujcie Wiśle 3 punktów zawczasu ponieważ później jak coś nie wyjdzie jest od razu płacz z jakimi to ogórami tracimy punkty a ten przeciwnik wcale nie musi okazać się ogórem !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.07.2011 o godz. 09:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Małecki nie zagra w tym meczu i Parejko prawdopodobnie też (kontuzje)
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ja nie wiem co wy macie z tym odpoczynkiem dla Maora? na razie rozegraliśmy 3 mecze w ciągu 3 tygodni,po czym mają być zmęczeni?! Przed nami w tym roku 17 spotkań w lidze,9 w pucharach europejskich ( oby) ,jakieś 2 w PP, mamy lipiec a nie listopad żeby ktoś był zmęczony . Sam Maaskant przyznał na konferencji wczoraj np: Genkova że oni potrzebują gry żeby dojść do formy a nie odpoczynku.Na ten moment sezonu i naszą aktualna formę, Maor jest nie do zastąpienia,nawet w takim meczu i z tak przeciętnym moim zdaniem drużyna jak Widzew.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak samo jak na Górnika miał wystarczyć Żurawski w ataku...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Skoro nie zagrają Sobol i Małecki to skład pewnie będzie wyglądał tak: Jovanic - Diaz Chavez Jaliens Lamey - Wilk Nunez Garguła - Melikson Kirm Genkov Ewentualnie Jirsak zamiast Garguły do pomocy
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
pewnie ,że styl gry Meliksona sprawia że jest często faulowany i w ten sposób zwiększa ryzyko kontuzji,ale w takim razie jeśli przejdziemy Litex to w 4 rundzie będą jeszcze ważniejsze mecze i co wtedy też w lidze ma nie grać? Nie przesadzajmy kontuzje są czymś naturalnym w sporcie i równie dobrze mogą zdarzyć się ma treningu ( zerwane więzadła Boguskiego czy złamana noga Bunozy).Tak jak pisałem we wcześniejszym poście : na ten moment i formę naszej drużyny bez Maora w ofensywie nie istniejemy, i też bym bardzo chciał żeby Garguła świetnie po kierował naszą grą, ba nawet się bardzo ucieszę jeśli tak by się stało, ale osobiście w to wątpię
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szkoda, bo liczyłem, że go zobaczę w jakimś meczu od początku...Bo nie sądzę żeby w pucharach dali mu szanse w całym meczu. Trzeba czekać do września.
Edit: Kolega ma rację, więzadła zerwał na treningu, podczas ostrego wejścia Małeckiego, a Borysiuk chyba mu złamał jakąś kość również ostrym wejściem podczas meczu z Legia.
Ostatnio edytowane przez Bąbel : 30.07.2011 o godz. 12:06.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ale co wy piszecie o oszczedzaniu naszych zawodnikow? pamietajcie ze oni rozegrali dopiero 3 oficjalene mecze wiec nie maja prawa czuc sie zmeczeni, oczywiscie jesli bedziemy grac jesienia w pucharach to rotacje beda sie pojawialey no ale w tym momencie nie ma co przesadzać
a Biton jak najbardziej powinien dostac szanse żeby się pokazac![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Skoro Jovanovic nie moze grac w meczach ligowych do wrzesnia to znaczy ze w pucharach też nie mogł. Obawiam sie o to czy UEFA nam nie wlepi walkowera za mecz z Litexem.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Dziś tylko 3 pkt! ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jovanovic zostal zawieszony przed pilkarska federacje Serbii a nie przez UEFE wiec w europucharach na pewno zakaz nieobowiazuje. To tak samo jak Mourinho - za krytykowanie arbitrow po pierwszym meczu połfinalowym Ligi Mistrzow z Barceloną został zawieszony na 3 spotkania a w LaLiga normalnie bedzie mogl dowodzic druzyna z lawki rezerwowych. Ale czemu skoro zostal zawieszony w Serbii nie moze grac w ekstraklasie? - tego nie wiem ale dla mnie to glupota.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Czyli idąc tym tropem jego kara powinna obowiazywać tylko na terytorium Serbii. Jeżeli nie może grac w meczach ligowych to w rozgrywkach ktore są rozgrywane pod szyldem UEFA tez nie powinien grać ponieważ , wszystkie federacje europejskie są w niej zrzeszone.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do meczowej dyskusji na żywo zapraszam tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/#shoutbox
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gdzie w TV lub internecie mozemy zobaczyc ten meczyk?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiele wskazuje na to, że na jesieni Wisła będzie grała dalej w pucharach, więc będzie konieczna rotacja w składzie. Obowiązkiem zawodników, którzy nie grali w meczach pucharowych jest zagrać tak (jeśli Maaskant wprowadzi ich do składu), aby z Widzewem wygrać. Jeśli nie są w stanie tego zrobić, to puchary mogą się odbić czkawką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Skład Wisły: Jovanić - Lamey, Chavez, Bunoza, Paljić - Kirm, Wilk, Nunez, Melikson, Iliev - Genkow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widzew Łódź - Wisła Kraków 1:1 (0:0)
1:0 Przemysław Oziębała 75 min 1:1 Dudu Biton 90+3 min Widzew: Maciej Mielcarz – Łukasz Broź, Sebastian Madera (76 min - Piotr Mroziński), Jarosław Bieniuk, Dudu Paraiba - Adrian Budka, Mindaugas Panka, Bruno Pinheiro, Krzysztof Ostrowski (85 min - Riku Riski), Nika Dzalamidze (65 min - Przemysław Oziębała) - Piotr Grzelczak Wisła: Milan Jovanić - Michael Lamey, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Cezary Wilk (83 min - Rafał Boguski), Maor Melikson (69 min - Łukasz Garguła), Gervasio Nunez - Andraż Kirm, Cwetan Genkow (69 min - Dudu Biton), Ivica Iliev Sędzia: R. Małek (Zabrze) Widzów: 7000 Proszę o wstrzemięźliwość w używaniu epitetów w swoich wpisach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To nie było oszczędzanie sił na Litex...Po prostu nasi grają na ołowianych nogach. W Łoweczu też poruszali się jak muchy w smole. Mijają kolejne tygodnie, a "świeżość" nie wraca, gramy w jednostajnym, wolnym tempie, bez przyspieszenia i pomysłu. Fizycznie druzyna wygląda beznadziejnie, wiec i dobrej gry być nie może.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zagrali słabo i na stojąco. Grunt ,że remis i nie przegrywamy. Jakość przyjdzie z czasem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie bardzo cieszy asysta Rafała Boguskiego. Taki cichy bohater. Wolę, aby on był pierwszym zmiennikiem pary skrzydłowych niż Kirm zanim ten nie zacznie prezentować formy z zeszłego sezonu. Zagrał osiem minut, musi grać więcej, a może wróci do dawnej dyspozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak na chłodno:
Brawo za walkę do końca dla całej drużyny. Mecz nie najlepszy, dla mnie niezrozumiała ddecyzja Maaskanta o ściągnięciu z boiska Meliksona. Chłop najlepszy na boisku. Tak samo było w meczu z Podbeskidziem i z Legią w Warszawie. Strasznie mało ruchu z przodu. Zmiennicy na plus. Wielka szkoda, że się nie udało dziś wygrać. Miejmy nadzieję, że w następnych meczach, z Polonią na wyjeździe i z Zagłębiem u siebie, będzie tylko lepiej. Oceny: Milan Jovanić - 6 Bardzo dobry mecz naszego bramkarza. Bałem się trochę przed meczem gdy zobaczyłem go w pierwszej jedenastce, ale zagrał naprawdę fajnie. Przy bramce nie miał najmniejszych szans by wybić piłę do boku. Występ na plus. Micheal Lamey - 7 Dobry mecz w defensywie jak i w ofensywie. Kilka ciekawych wrzutek, przynajmniej po jednej mogła paść bramka. Żadnego poważniejszego błędu. Oj nie będziemy tęsknić za Cikoszem. Także na plus. Gordan Bunoza - 6 Kilka dobrych interwencji, ciekawie wyprowadzał piłkę. Wydaje mi się że powinien grać w pierwszym składzie za Jaliensa Osman Chavez- 3 Słaby występ Osmana. Wydaje mi się, że to on nie pokrył przy bramce dla Widzewa. Kilka niepewnych interwencji, dużo strat. Mam nadzieję, że na mecz z Litexem wróci jego dobra forma. Dragan Paljic - 4 Mało się podłączał, kilka strat. Przeciętny mecz, mało go było widać. Wydaje mi się, że to Diaz będzie naszym lewym obrońcą w tym sezonie Czarek Wilk - 2 Oj słabo, słabo Czarek w tym meczu. To nie jest ten przecinak i walczak z tamtego sezonu. Wiele strat i niedokładnych podań. Stać go napewno na więcej. Miejmy nadzieje że to tylko taki chwilowy brak formy. Gervasio Nunez - 4 Gdyby nie poważne straty to byłby to jego w miarę dobry występ. Strasznie wolne piłki podawał do partnerów, dużo niedokładności. Wydaje się, że więcej pożytku z jego gry będziemy mieli gdy Maaskant będzie wystawiał go w środku. Muszę jednak napisać, że gdyby nie jego interwencja to Grzelczak wyszedłby sam na sam. Mimo to przeciętnie. Maor Melikson - 8 Ten koleś to prawdziwy skarb. W każdym meczu jest według mnie zawodnikiem meczu. Gra znakomicie. Super rajdy, super prostopadłe piłki. Za faule na nim Widzewiacy powinni dostać przynajmniej 2 żółte kartki. Będziemy mieli z niego wielki pożytek. Za rok niestety pewnie go gdzieś puszczą bo jest za dobry na tą ligę. Andraz Kirm - 4 Słąby mecz Andraża. Dużo strat i niedokładności w jego wykonaniu. Po jego podaniu powinna paść bramka. Jeszcze pod formą słoweniec Cvetan Genkov - 5 Taki napastnik jak Cvetan pomimo tego, że jeszcze nie jest w najlepszej formie musi strzelać bramki w takich sytuacjach w jakiej się znalazł w 20 któreśtam minucie! Nosz kur.. gdyby to była bramka to mecz byłby zupełnie inny. Obrona grałąby na większym luzie i prawdopodobnie dopisalibyśmy 3 pkt. Na ten moment powinien usiąść na ławce w meczu z Litexem. Ewidentnie pod formą. Ivica Iliev - 7 Super się rozumie z Maorem. Dzięki temu możemy zostać drugi rok z rzędu mistrzem. Powinien jednak chyba więcej angażować się w defensywe bo Lamey był trochę osamotniony. Kilka grźnych strzałów. Całkiem poprawny mecz. Dudu Biton - 9 Koleś wchodzi na 20 minut, ma jedna okazję i strzela bramkę. Widać, że typowy lis pola karnego. Super przepchnął obrońcę Widzewa, a wykończenie palce lizać. Domagałem się tego żeby wyszedł dziś w podstawowym składzie, szkoda że tak nie było. Jeżeli nie będzie go w pierwszym składzie na meczu z Litexem to nie wiem co będzie musiał zrobić żeby w końcu zagrał dłużej niż marne 20 minut. Szkoda, że wcześniej mu się nie udało strzelić, dostał piłkę chyba od Garguły jednak trochę za mocną. 9 za to że dzięki niemu dopisujemy chociaż ten jeden punkt po pierwszym meczu ....a, zaczeliśmy ten sezon jak mistrzowie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Na stojąco meczu się nie wygra. Zaczęliśmy atakować 10min przed końcowym gwizdkiem. Słabizna.
Straty piłki Nuneza na poziomie podwórkowym.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 30.07.2011 o godz. 18:59.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Chodzony mecz w wykonaniu Wisły, co to miało być?
Nunez nic nie grał, a Maaskant zdejmuje Wilka.. Kirm, Iliev i Genkow tak samo.. A o parze Jovanić&Bunoza wole nic nie pisać. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|