The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 14:02
ja tez bylbym za tym, aby przedluzyc kontrakt a nie jak ktos napisal jak wejdziemy do LM.jak wejdziemy do LM to bedzie taka wrzawa medialna nie tylko w PL, ale w Holandii rowniez i wtedy zadna sila nie zatrzyma Stana i Roberta tutaj, bo z automatu zglosza sie kluby, z ktorymi nie mamy szans konkurowac.jak pisalem juz wielokrotnie ja nawet w przypadku odpadniecia z pucharow w tym roku nie bede wyciagal zadnych wnioskow, bo ta druzyna ciagle jest w budowie i od nowego sezonu czyli tego i nastepnych pucharow zamierzam ich rozliczac.mam tylko nadzieje, ze tej cierpliwosci starczy innym, tam na gorze.a te ciagle gadki, ze inne druzyny oddaly nam mistrza to mozna miedzy bajki wlozyc, bo to tylko slabo swiadczy o zarzadzie i trenerach innych druzyn.Skorzamial wszystko co chcial, Probierz tez itd a Maaskant co mial zlepek pilkarzy, zero druzyny, w trakcie sezonu, on nie mial prawa zdobyc mistrza a go zdobyl i dla mnie to wystarczajacy powod, zeby przedluzyc z nim kontrakt juz teraz, bo jak mam przezywac znowu nowego trenera, jego nowa wizje, budowanie od nowa to juznawet slepy by zauwazyl, ze to droga do nikad,bo trzeba czasu, zeby cos zbudowac a na moje oko Maaskant jeszcze swoj czas ma
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.07.2011, 14:59
Spokojnie, jak narazie nie ma sensu przedłużać na szybko kontraktu z Maaskantem. To nadal trener który aż tak się nie wybił. Narazie przeszedł Skonto (z całym szacunkiem dla nich ale to nie jest poważny rywal) i zdobył mistrzostwo co prawda z rozbitą drużyną ale jednak z bardzo małą liczbą punktową. Z czego trzeba też pamiętać, że w szczególności na jesieni w poprzednim sezonie wielokrotnie mieliśmy wielkiego fuksa w zdobywaniu 3 pkt. Ten sezon będzie decydujący, a właściwie ta runda. To solidny, trener, ale z kikoma wadami których tak naprawdę nikt nie miał jeszcze okazji wykorzystać. Jeśli będzie wyciągał wnioski, a narazie to w kilku sprawach robi i pokaże że drużyna będzie grać lepiej od poprzedniego sezonu (a tego oczekuje) to wtedy z nim przedłużyć kontrakt.

Natomiast Stan powinien juz teraz mieć propozycje przedłużenia kontraktu. W dwóch okienkach pokazał że potrafi jak na naszą ligę ściągnąć graczy wybijających się. W dodatku dość po niskich kosztach jak i z odpowiednią szybkością. Jego działania mogą robić wrażenie, a dodając do tego że rynek dyrektorów sportowych jest bardzo mały w przeciwieństwie do rynku trenerskiego to bezwzględnie trzeba zrobić wszystko by go zatrzymać w Wiśle.

Podsumowując: Vlackx to priorytet w przedłużeniu umowy, z Maaskantem powinni przeczekać tą runde i wtedy podjąć decyzje.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2011, 15:03
Chciałbym nadmienić jedna rzecz w kontekście rozpatrywania ewentualnego odejścia RM i Stana. Nie wiem dlaczego uważacie ze jesteśmy nieatrakcyjni dla nich i dlaczego inne kluby łatwo ich przekonają do siebie. Moim zdaniem tak nie jest.

Zauważcie iż mimo ze jesteśmy ligą ogórkową to Wisła ma jeden spory atut - jest mistrzem tej ligi. Będąc trenerem i chcąc poprowadzić drużynę w LM to trzeba być w topowym klubie w mocnej lidze albo właśnie klubie mistrza ligi takiej jak my.

To jest nasz atut i przewaga nad innymi klubami z silniejszych lig. Póki Wisła będzie zdobywać MP póty będzie atrakcyjna dla trenerów i zawodników pod kątem LM.

Czego u nas brakuje trenerowi? Są tradycje, są kibice, jest stadion, są perspektywy, przyzwoite pieniądze, ładne miasto. Sukcesy są na wyciągnięcie ręki i obarczone są mniejszym ryzykiem niż gdzieś indziej.

To jak gra w brydża. Mało mamy atutów? OK, ale mamy bardzo dobry rozkład kart.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2011, 19:53
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post

Następny. Czy Ty w ogóle przeczytałeś, co napisałem? A potem, czy zrozumiałeś coś z tego? Czy GDZIEKOLWIEK deprecjonowałem wartość drużyny Litexu? Dlaczego w ogóle o tym piszesz odnosząc się do mojej wypowiedzi, skoro NIGDZIE o tym, że naszym "obowiązkiem" jest awans do LM nie wspomniałem. Cofnij się do podstawówki, jeśli już z niej wyszedłeś i poznaj tajniki czytania ze zrozumieniem, bo tak, jak pisałem wcześniej- nie będę słowo po słowie tłumaczył swojego stanowiska ludziom, którzy nie rozumieją tekstu pisanego.
Zwracam honor i przepraszam. Coś niedobrego dzieje się ze mną... Coraz częściej widzę to co chciałbym zobaczyć, a nie to, co jest tam rzeczywiście.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.07.2011, 22:25
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym nadmienić jedna rzecz w kontekście rozpatrywania ewentualnego odejścia RM i Stana. Nie wiem dlaczego uważacie ze jesteśmy nieatrakcyjni dla nich i dlaczego inne kluby łatwo ich przekonają do siebie. Moim zdaniem tak nie jest.

Zauważcie iż mimo ze jesteśmy ligą ogórkową to Wisła ma jeden spory atut - jest mistrzem tej ligi. Będąc trenerem i chcąc poprowadzić drużynę w LM to trzeba być w topowym klubie w mocnej lidze albo właśnie klubie mistrza ligi takiej jak my.

To jest nasz atut i przewaga nad innymi klubami z silniejszych lig. Póki Wisła będzie zdobywać MP póty będzie atrakcyjna dla trenerów i zawodników pod kątem LM.

Czego u nas brakuje trenerowi? Są tradycje, są kibice, jest stadion, są perspektywy, przyzwoite pieniądze, ładne miasto. Sukcesy są na wyciągnięcie ręki i obarczone są mniejszym ryzykiem niż gdzieś indziej.

To jak gra w brydża. Mało mamy atutów? OK, ale mamy bardzo dobry rozkład kart.
bazy treningowej tylko i aż
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 20:41
Po dzisiejszym meczu można powiedzieć co przede wszystkim powinien mieć dobry trener? Powinien mieć szczęście
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 21:04
Mógłby mi ktoś proszę wyjaśnić manewr z Jovanoviciem za Genkova? Dzięki.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 26.07.2011, 21:06
filemon napisał(a):Wyświetl post
Mógłby mi ktoś proszę wyjaśnić manewr z Jovanoviciem za Genkova? Dzięki.

z tego co widziałem to Jovanovic gral trzeciego defensywnego pomocnika, to chyba normalne ze pozbywamy sie napastnika gdy staramy sie za wszelką cenę dowieść wynik do końca.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.07.2011, 21:07
Normalny - trzeba było bronić wyniku, więc wszedł 5 obrońca za kompletnie bezużytecznego w tamtym momencie napastnika.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 26.07.2011, 21:20
Bardzo dobre zmiany dziś, każda coś wniosła. I zagranie by Wilk z Sobolem w akcjach ofensywnych prawie wogole nie uczestniczyli też dobre. Właśnie dzięki temu wygraliśmy, bo podeszliśmy presingiem i właśnie to ci dwaj defensywni mocno cofnięci zaliczyli po asyscie. Także bardzo duża zasługa Maaskanta że dziś jest bardzo ważne zwycięstwo.

Tylko dalej stałe fragmenty gry to bieda, teraz nagle wszystkie gramy na dwa razy, zamiast dośrodkować, to krótkie podanie i prawie natychmiast strata. Coś Robert musi z tym zrobić.
Ostatnio edytowane przez Baala : 26.07.2011 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.07.2011, 21:33
No własnie własnie - to jest moje głowne pytanie - zarzut do trenera. Dlaczego jak mamy rzut wolny z powiedzmy 40 - 50 metrow to zamiast wrzucac w pole karne gramy krótko? Przeciez to jest juz wręcz podstawowa zasada pilki noznej, ze jak ma sie stały fragment, to robi sie wszystko zeby strzelic bramke. Na turniejach czy w pucharach tak pada bardzo duzo goli. A my tracimy takie okazje jedna po drugiej, nie mowiac juz ile czasu mozna na tym zyskac.
Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.07.2011, 21:38
Cytat:
Bardzo dobre zmiany dziś, każda coś wniosła.
No chyba oprócz zmiany Ilieva za Kirma, bo Iliev zagrał całkiem dobrze, a ten drugi dzisiaj tragicznie. Każda piłka to strata, bądź spóźnione podanie. Jednak mam nadzieję, że to tylko krótka niedyspozycja spowodowana niedawną kontuzją. Z niezłej strony zaprezentował się Garguła. Początkowo byłem bardzo zdziwiony decyzją Maaskanta ale jak się potem okazało zupełnie niesłusznie. Czasami mam tylko wrażenie, że trener zbyt późno decyduje się na zmiany.
Wydaje mi się także, że błędem było wystawienie Diaza za Paljića, który był chyba dzisiaj najgorszy na boisku.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.07.2011, 21:38
Jovanovic wszedł na końcówkę, żeby ostro zapier....ć w środku pola i być najwyżej ustawionym "przecinakiem" - nie licząc kilku "wywrotek" z zadania wywiązał się znakomicie!
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2011, 22:01
Na razie nie ma co go krytykować, drużyna gra bez stylu, nie potrafi sensownie rozegrac stałego fragmentu gry, nasz treneiro dalej zaskakuje decyzjami personalnymi (Diaz, Nunez, zdjecie jedynego napastnika w momencie gdy Litex totalnie sie odkrywa i az prosi o 3 bramke), dalej przejawia swoje uprzedzenie do Garguły (predzej w 1 składzie wyjdzie Kaziu Moskal)ale jest jedno... ale...Zdobył zlepkiem piłkarzy mistrzostwo, a teraz w pucharach na 3 mecze ma 3 zwyciestwa...Czego chciec wiecej?
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.07.2011, 10:14
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Zwracam honor i przepraszam. Coś niedobrego dzieje się ze mną... Coraz częściej widzę to co chciałbym zobaczyć, a nie to, co jest tam rzeczywiście.
Jestem pod sporym wrażeniem. Serio. Mimo, że dość bezpardonowo Ci odpisałem, Ty zachowałeś się elegancko. Cieszę się, że są na tym forum użytkownicy, którzy potrafią przyznać się do błędu zamiast albo iść w zaparte, albo znikać z forum na parę dni. Szacunek i wybacz, jeśli poczułeś się urażony moją odpowiedzią.

Co do Maskanta wczoraj, to chyba orm wyczerpał temat. Jeszcze jakby dorzucić do tego szczęścia Toma z wczoraj i Meliksona, to mógłby to być trener na nasze warunki, idealny.

Cytat:
dalej przejawia swoje uprzedzenie do Garguły
No po wczoraj, to mu się nie dziwię. Garguła wszedł na boisko, po to, żeby po kilku minutach położyć się na nim, bezczelnie licząc na to, że Bułgarzy w meczu o ogromną stawkę, nie wiem, uwierzą mu i oddadzą piłkę? Jak dla mnie, to Garguła, mimo krótkiego występu, został antybohaterem wczorajszego meczu.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 27.07.2011 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2011, 10:30
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
No po wczoraj, to mu się nie dziwię. Garguła wszedł na boisko, po to, żeby po kilku minutach położyć się na nim, bezczelnie licząc na to, że Bułgarzy w meczu o ogromną stawkę, nie wiem, uwierzą mu i oddadzą piłkę? Jak dla mnie, to Garguła, mimo krótkiego występu, został antybohaterem wczorajszego meczu.
Co racja to racja, spowodował w zasadzie przedłużenie meczu - zostało chyba z 40 sekund, a po tym, jak zszedł to chyba z 2 minuty jeszcze grali.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 27.07.2011, 11:01
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Jovanovic wszedł na końcówkę, żeby ostro zapier....ć w środku pola i być najwyżej ustawionym "przecinakiem" - nie licząc kilku "wywrotek" z zadania wywiązał się znakomicie!
dokładnie. wszedł do środa pola zeby zapier.alać przy przeciwniku. miał dużo siły w przeciwieństwie do Bułgarów. Do tego na plus dołączyłbym Gargułę, który mądrze przetrzymywał piłkę a nie oddawał od razu przeciwnikowi. To samo chciał robić Kirm, ale różnie mu wychodziło ...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2011, 11:08
Dokładnie,świetne wejście Guły,widział co się dzieje końcowe minuty meczu więc mądrze rozgrywał piłkę nie na pałe do przodu
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 27.07.2011, 12:01
ja również uważam że Garguła dał dobrą zmianę i sądzę że z niego jeszcze coś będzie i jak będzie dostawał więcej szans to odbuduje formę bo już widać że z meczu na mecz radzi sobie lepiej. A co do zmiany Kirma za Ilieva to wydawało mi się, że Iliev trochę utykał jak opuszczał boisko ale mogło mi się tylko wydawać bo byłem pod wpływem % równie dobrze mógł zejść bo 2 żółta wykluczyła by go z 2 meczy a tak to nie zagra tylko w rewanżu.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2011, 12:08
Ja mam jeden spory zarzut do naszego trenera.
obserwowali rywala, oglądali jego mecze, musieli zauważyć że Litex ma bardzo szybkiego dobrego skrzydłowego.

Mając taką wiedzę jak można za szybkiego Palijcia, dać powolnego nieskoordynowanego Diaza?
Moim zdaniem to jest ogromny błąd.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.07.2011, 12:17
yogul napisał(a):Wyświetl post
Ja mam jeden spory zarzut do naszego trenera.
obserwowali rywala, oglądali jego mecze, musieli zauważyć że Litex ma bardzo szybkiego dobrego skrzydłowego.

Mając taką wiedzę jak można za szybkiego Palijcia, dać powolnego nieskoordynowanego Diaza?
Moim zdaniem to jest ogromny błąd.
Ja uważam ,że Dragan też sobie by nie poradził w pojedynkę z tym Tomem. Gość to odpowiednik naszego Maora . Wszyscy krytykują Diaza ale on miał bardzo trudne zadanie rywalizując z tym przeciwnikiem i często brakowało asekuracji przez co musiał toczyć pojedynki 1 na 1 a z takim rywalem to może się źle kończyć . Ciekawy ile by kosztował jakby Litex odpadł z pucharów ...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.07.2011, 12:22
Garguła był bardzo dynamiczny wczoraj, dawno go takiego nie widziałem.
Diaz za to wolny jak wóz z węglem.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.07.2011, 12:23
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam ,że Dragan też sobie by nie poradził w pojedynkę z tym Tomem.
A ja uważam,ze jezeli nie był pijany,chory,etc. to powinien grac.Jest bardziej zwrotny,szybszy i zgrany z ta obrona niz Junior.Dlatego odnotowuje pierwszą złą decyzję(jezeli nie było nic z powyzszych) naszego Roberta.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.07.2011, 12:30
Mam jeszcze taką teorię na temat Kirma . On dobrze czuje się gdy w pobliżu są koledzy , wtedy potrafi rozegrać , poklepać trochę ,a gdy jest sam a na skrzydle często bywa w takiej sytuacji kompletnie sobie nie radzi i często traci piłki próbując dryblingu który nie oszukujmy się nie jest jego najmocniejszą stroną . Wydaje mi się ,że teraz jest najlepszy moment na zmianę jego pozycji na środek pomocy . Ma atuty by grać na tej pozycji , Ciekawi mnie też na jakiej pozycji zadomowi się Nunez , czy będzie to jednak środek pomocy tak jak mówił trener czy jednak uzna że ten piłkarz bardziej będzie przydatny na skrzydle .Taka rotacja Nunez - Kirm mogłaby wyjść nam na dobre choć oczywiście mogę się mylić.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2011, 12:34
Jak pisałem przed meczem, że Garguła to byłby na pewno dobry pomysł do środka pola, to zostałem skrytykowany, że Garguła to już nie ten sam zawodnik itp., że lepiej, żeby Kirm grał zamiast niego. Bardzo się cieszę, że Guła przez tę chwilę pokazał, że można na niego w 100% liczyć.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.07.2011, 12:39
To ciekawa opinia. Jeszcze nie dalej jak w niedziele kilka osób narzekało na Dragana i uważało, że powinien grać Diaz, a teraz nagle zwrot o 180 stopni. Na lewą wejdzie ten najlepiej dysponowany i lepiej prezentujący się na treningach. Trener po prostu dał szansę Diazowi, a ten nie do końca ją wykorzystał. Prawdą jednak jest, że w obecnej sytuacji Pajlić jest lepszy niż Diaz. Jak będzie to przekonamy się 3 sierpnia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2011, 13:07
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam ,że Dragan też sobie by nie poradził w pojedynkę z tym Tomem. Gość to odpowiednik naszego Maora . Wszyscy krytykują Diaza ale on miał bardzo trudne zadanie rywalizując z tym przeciwnikiem i często brakowało asekuracji przez co musiał toczyć pojedynki 1 na 1 a z takim rywalem to może się źle kończyć . Ciekawy ile by kosztował jakby Litex odpadł z pucharów ...
@PhantomRanger

ja osobiście nie jestem w stanie powiedzieć który jest lepszy i za żadnym nie byłem, jednak nawet Holender o tym mówił że taktykę, ustawienie się dobiera pod przeciwnika, i mając takich 2 obrońców do szybkiego skrzydłowego trzeba było wybrać szybszego, zwrotniejszego obrońce.
I nie twierdze że Dragan by wyłączył z gry Toma ale miałby z nim większe szanse.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2011, 18:12
W rewanżu po tej stronie pewnie będzie grał skrzydłowy, który będzie ostro zapieprzał w obronie, bo wczoraj po stronie Diaza najczęściej był Melikson, który zadań defensywnych nie ma za dużo.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.07.2011, 20:29
Liteks - Wisła. Trener Maaskant zaskoczył Bułgarów

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...arow,id,t.html

Szacunek.
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.07.2011, 20:43
Możemy zagrać Diazem i Paljiciem na raz - w końcu Dragan przychodził jako lewoskrzydłowy, zdarzało nam się grywać Junior+Piotrek Brożek. Takie ustawienie powinno znacznie poprawić defensywę na lewym skrzydle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów