The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 10:41
jova napisał(a):Wyświetl post
To ciekawa interpretacja faktów. W jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?
.
Też oglądałem ten reportaż z szatni Bełchatowa i moja interpretacja jest taka, że widziałem wtedy przerazonego, słabego Lenczyka, jak zwykle medrkującego, ale bez przekonania. Z drugiej strony widziałem Ujka, który zagrzewał kolegów do walki, a na to wszystko patrzył Lenczyk z boku nie wiedząc jak ma się odezwać.
Takie odniosłem wtedy wrazenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najwazniejszych meczach dobrze ustawić druzyne taktycznie i mentalnie.

Rozumiem, że Twoje wrażenia są inne. Nie będę z nimi polemizował.

wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Koleś zajmuje 2 miejsce w lidze nie przegrywa 14 meczy z rzędu przechodzi silnego rywala w LE a Ty piszesz że popełnia błędy!!
Czy jeśli ktoś zajmuje 2 miejsce w lidze nie przegrywa 14 meczy z rzędu przechodzi silnego (powiedzmy)rywala w LE to znaczy, że jest bezbłędny?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.07.2011, 18:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Też oglądałem ten reportaż z szatni Bełchatowa i moja interpretacja jest taka, że widziałem wtedy przerazonego, słabego Lenczyka, jak zwykle medrkującego, ale bez przekonania. Z drugiej strony widziałem Ujka, który zagrzewał kolegów do walki, a na to wszystko patrzył Lenczyk z boku nie wiedząc jak ma się odezwać.
Takie odniosłem wtedy wrazenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najwazniejszych meczach dobrze ustawić druzyne taktycznie i mentalnie.

Rozumiem, że Twoje wrażenia są inne. Nie będę z nimi polemizował.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Co zmienił w taktyce? Czemu nazwałeś ją wydumaną?
Lenczyk nie był słaby ani przerażony. Zachowywał się tak, jak zawsze. On jest spokojny niezależnie od tego, czy przegrywa 0-5, czy wygrywa 4-0. Taki ma styl bycia.

Napisałeś: "Takie odniosłem wtedy wrażenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie."

Oto mecze ligowe z "wielką trójką" i pucharowe rozegrane przez drużyny Lenczyka po tej przegranej z Wisłą 1-2:

sezon 07/08, jako trener Bełchatowa
Z Ameri Tbilisi: dom 2-0, wyjazd 0-2 i awans w karnych (4-2)
Z Dnipro Dniepropietrowsk: wyjazd 1-1, a potem dom 2-4
Z Lechem: dom 0-3, wyjazd 1-1
Z Wisłą: wyjazd 0-2, dom 0-0
Z Legią: wyjazd 1-4

08/09, Zagłębie, 2ga liga i awans do ekstraklasy. Lenczyk był trenerem od 16 kwietnia do końca sezonu. W tym czasie zespół ma bilans 8-0-1 (+ walkower 3-0), gole 19-6 (+3 za walkower) i klub przeskakuje z czwartego miejsca na drugie. Nad czwartym miejscem, czyli pierwszym nieawansującym zespołem, ma 10 punktów przewagi.

09/10, Cracovia
Z Legią: wyjazd 0-0, dom 1-2
Z Lechem: dom 1-0, wyjazd 1-3
Z Wisłą: wyjazd 1-0, dom 1-1

10/11, Śląsk:
Z Wisłą: dom 2-0, wyjazd 0-0
Z Lechem: wyjazd 2-2
Z Legią: wyjazd 2-1

Aktualny sezon:
Z Dundee: dom 1-0, wyjazd 2-3

W sumie:
W pucharach jego zespół awansuje, gdy jest faworytem. Bilans 2-1-3
Z Lechem: 1-2-2, dom 1-0-1, wyjazd 0-2-1
Z Legią: 1-1-2, dom 0-0-1, wyjazd 1-1-1
i wisienka na torcie:
Z Wisłą: 2-3-1, dom 1-2-0, wyjazd 1-1-1
09.03.08 - nasza ostatnia ligowa wygrana z zespołem Lenczyka.

Możesz wytłumaczyć jak taki bilans może się przytrafić człowiekowi, który trenował zespoły nie należące do ligowej czołówki, który ponoć nie potrafi "w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie"?
W przyszłości staraj się zmyślać tylko na temat rzeczy, których nie można sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.07.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2011, 16:40
Jova,
podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów.
I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić.
Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.07.2011, 20:53
Jova, podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Rzeczywiście, to chyba było niepotrzebne. Powinienem był pamiętać przebieg naszych wcześniejszych rozmów i przewidzieć, że przytaczanie faktów i udowadnianie, że się mylisz, nie jest w stanie Cię przekonać.
Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów. I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić. Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
No to wymień te ważne (Twoim zdaniem) mecze. Co Cię powstrzymuje? Zobaczymy jak Lenczyk sobie w nich radził. Jeśli nie potrafisz ich wymienić albo znajdziesz tylko kilka (2-3) przykładów, to będzie znaczyło, że Twoja teza jest najwyżej nieuzasadnionym przeczuciem.
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Można w ten sposób ocenić tę sytuację. Skupmy się na tym, co można udowodnić, a nie na subiektywnych odczuciach.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,
Pytałem: "co zmienił", a nie "czy zmienił". Zauważasz różnicę? Czekam na konkretną odpowiedz.
Z wypowiedz tego kibica wynika, że Lenczyk zagrał zbyt ofensywnie:
"Lenczyk moim skromnym zdaniem trochę przesadził z taktyką na ten mecz. W wyjściowym składzie za dużo było zawodników ofensywnych. Pewnie założenie było takie aby ten mecz wygrać. Wtedy wystarczył remis
do upragnionego celu."
a z Twoich słów, że Wisły się przestraszył:
"tak przestraszył w szatni swoich piłkarzy, że to przyjechała wielka Wisła i w zasadzie to trzeba się położyć (...) Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem"
Wypowiedz kibica jest sprzeczna z Twoją.
Ostatnio edytowane przez jova : 24.07.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów