The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2011, 22:52
Mnie się skojarzyły zeszłoroczne eliminacje do LM i mecz Partizan - Anderlecht. Belgowie tak samo strzelali Panu Bogu w okno...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.07.2011, 22:53
Brazylijczycy brali takie rozbiegi do piłki ze jakos sie nie dziwie ze nie trafli ani razu. Kazdy biegł zza pola karnego, a niektorzy to nawet ponad 7 metrów. Najlepszy zdecydowanie był ten ostatni, jego sposob podejscia do piłki był genialny.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.07.2011, 22:54
Odpaść w złym stylu w karnych - wydaje się niemożliwe. Ale jednak... 4 przestrzelone jedenastki to totalna kompromitacja.

Brazylia w tym turnieju grała od początku kichę. Neymar zamiast się robić na gwiazdę powinien zacząć grać w piłkę. Moim zdaniem facet jest przereklamowany, a dzisiaj pokazał ile jest wart. Piłkarzowi, za którego się daje 50 mln € nie wypada marnować takich sytuacji, jak w I połowie z Paragwajem. To była 200% sytuacja, a chłopak nawet nie trafił w bramkę.

Moim zdaniem jednak najbardziej niepokojąca była forma całej drużyny. Odniosłem wrażenie, że Brazylijczycy - niezależnie od ligi, w której grają - zlekceważyli ten turniej i usiłowali wygrać go na stojąco.

Paragwaj awansował zasłużenie, bo bardziej chciał wygrać. Ale nie wróżę im sukcesu w całym turnieju - mają źle zestawione formacje, za duża luka między defensywą a linią pomocy. Wolni Brazylijczycy mieli zbyt dużo swobody, silniejszy przeciwnik to wykorzysta.

Najlepsze wrażenie jak dotąd sprawia chyba Urugwaj.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.07.2011, 22:55
Brawo Paragwaj
Brazylia pokazała prawdziwą Joga Bonito w karnych haha
Pewnie będą narzekać na murawę, która oczywiście była tragiczna, ale obydwie drużyny miały takie samo utrudnienie.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2011, 22:57
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?

Bodajże mecz Szwajcaria - Ukraina na Euro 2008, 3:0 dla Ukraińców chyba było...ale wtedy wszystko bronił...Shovkovski (tak się pisze?)
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2011, 23:00
Nie wiem skąd wiedziałem , ale od początku wiedziałem że Brazylia da dupy , i dała ;/

Argentyna , Brazylia , teraz mi zostało ino kibicować Urugwajowi.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2011, 23:01
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?
W minionym sezonie: Anderlecht vs Partizan Belgrad. Byl to mecz o awans do LM. Drużyna z Belgii przestrzeliła wszystkie karne...

...i bodajże na MS 2006 Szwajcaria vs Ukraina. Szwajcarzy tak samo jak piłkarze Anderlechtu nie trafili z 11m.

Brawo Paragwaj ! Takich Canarinhos to nie dało się oglądać !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2011, 23:04
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Brazylijczycy brali takie rozbiegi do piłki ze jakos sie nie dziwie ze nie trafli ani razu. Kazdy biegł zza pola karnego, a niektorzy to nawet ponad 7 metrów. Najlepszy zdecydowanie był ten ostatni, jego sposob podejscia do piłki był genialny.
Rozbieg roszeczkę podobny do Elano (?).
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2011, 23:08
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez
To był finał!!! Jestem pod wrażeniem! To był świetny wieczór MŚ Japonek i kasacja Brazylii. Amerykanki 3 karne, Brazylia 4 haha... Japonki pokazały charakter. Najpierw wyrównały na 1-1, potem w dogrywce w 117 na 2-2 i karne były ich. Szczerze to przez większość oglądałem mecz kobiet. Możecie się śmiać, ale fajnie się ogląda ich mecze. Może i piłka wolniej chodzi, może i nie biegają tak szybko, ale technicznie są bardzo dobrze wyszkolone i nie koszą się, tam 3-4 faule na polowe to wszystko. No czasami są takie starcia jak wczoraj w wykonaniu Szwedek. Osobiście jestem pod wrażeniem. Bardzo bym chciał zobaczyć Polki na takiej imprezie.

rafalek napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...

Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko
Wiesz jaki los czeka piłkarza sprzedającego mecz w Ameryce Pd? Śmierć z rąk wymiaru sprawiedliwości czyli miejscowych kiboli.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.07.2011, 02:17
Wenezuela w półfinale , pierwszy raz w historii , czyli mamy turniej niespodzianek
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 18.07.2011, 05:23
O ile gra Argentyny to dla mnie niespodzianka, bo jednak w ich drużynie roi się od prze..ujów, to już Brazylii nie bardzo. Najsłabsza kadrowo Brazylia jaką pamiętam, gdzie te czasy gdy z przodu grały u nich same gwiazdy, tak jak np. w 2002 Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo? Teraz Brazylia to najbardziej przereklamowany piłkarz na świecie Neymar, jakiś tam Fred niewiadomo skad, w pomocy błyskotliwy jak Murawski Elano, drewniany Lucas Leiva, itd, itd.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 18.07.2011 o godz. 05:27.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 18.07.2011, 06:33
Zapowiada nam się finał...Peru - Wenezuela
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2011, 07:00
Ja pierdzielę czyli nie zobacze już Chile w turnieju :(
Obejrzalem wlasnie skroty: 2 poprzeczki i obrona Częstochowy, gole dla Wenezueli po stalych fragmentach i bledzie bramkarza.

Czy zauwazyliscie, ze z kazdego cwiercfinalu awansowala druzyna grająca defensywnie i czychająca tylko na kontry ?
troche lipa
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wojtaszek81
Member

Od: 05.2005

Stary 18.07.2011, 07:43
w 1999 na CA Martin Palermo w meczu z Kolumbią nie strzelił aż 3 karnych
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2011, 09:15
Ta dzisiejsza pierwsza połowa... tragedia. Natomiast w drugiej połowie plan wykonany przez Wenezuelę.
I tak wygra Urugwaj
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 18.07.2011, 09:18
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
O ile gra Argentyny to dla mnie niespodzianka, bo jednak w ich drużynie roi się od prze..ujów, to już Brazylii nie bardzo. Najsłabsza kadrowo Brazylia jaką pamiętam, gdzie te czasy gdy z przodu grały u nich same gwiazdy, tak jak np. w 2002 Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo? Teraz Brazylia to najbardziej przereklamowany piłkarz na świecie Neymar, jakiś tam Fred niewiadomo skad, w pomocy błyskotliwy jak Murawski Elano, drewniany Lucas Leiva, itd, itd.
No właśnie. Drużyna, która zagrała z Paragwajem była personalnie dość słaba. Thiago Silva mimo gry w Milanie nie zachwyca, a Lucio coraz słabszy. Maicon w tym turnieju zupełnie bez formy, podobnie jak reszta skrajnych obrońców. Ramires swoją grą nie w reprezentacji nie przekonuje mnie od samego początku, już na mundialu zawodził. Lucas Leiva to miły chłopak, ale zawodnik tej klasy parę lat temu nie załapałby się nawet na ławkę rezerwowych.

Przede wszystkim jednak brakuje liderów na boisku. Jeden Lucio to za mało. Brakuje charyzmatycznych piłkarzy w pomocy i ataku. Kiedyś Cafu, Branco, Dunga, Leonardo, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo - pchali zespół do przodu w trudnych momentach. Teraz lidera nie ma. Robinho się do tej roli nie nadaje, bo jest bez formy. A reszcie brakuje cech przywódczych. Ganso zawiódł na całej linii, spalił się psychicznie. Neymar pokazał, że jest jeszcze dzieciakiem, niezdolnym do gry na ustabilizowanym poziomie w poważnym turnieju.

Dla Brazylii to powinien być kubeł zimnej wody, bo drużyny nie ma. I trzeba ją zacząć budować na mundial - tak dużo czasu to już nie zostało. A przecież Canarihnos nie zagrają w eliminacjach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 09:31
Najsłabsza Brazylia jaka pamietam
A pierwsze MŚ jakie oglądąłem z pełna świadomościa to Mundial we Włoszech w 90 roku
Oni maja w tej chwili jednego piłkarza klasy światowej, najlepszego na swojej pozycji - Dani Alvesa
a reszta to przereklamowane gwiazdki
Neymar skonczy w najlepszym wypadku jak Robinho albo Diego a w najgorszym jak Kerlon,
niczego wiecej sie po nim nie spodziewam
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 18.07.2011, 10:38
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Neymar skonczy w najlepszym wypadku jak Robinho albo Diego a w najgorszym jak Kerlon,
niczego wiecej sie po nim nie spodziewam
Robinho zapowiadał się kilka lat temu na lepszego piłkarza, niż teraz, ale nie przesadzajmy... Robinho dzisiaj gra w całkiem silnym teamie - Milanie i to gra całkiem nieźle tzn. odgrywa ważną rolę w tym klubie dlatego też nie można o nim mówić jako synonim upadku...
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Stary 18.07.2011, 10:41
Spoko, spoko - Brazylia już się tak kompromitowała. W 2001 przegrała w ćwierćfinale z Hondurasem, a potem w 2002 zdobyła tytul.

Wygrali ci co mieli świetnych bramkarzy. Muslera, Villar, Vega dokonywali cudów. Nie chce się w to wierzyć, ale chyba szykuje się powtórka z ME 2004 - Grecja, Mistrzostw Azji 2007 - Irak, czyli teraz kto? Wenezuela, to byłaby jeszcze większa niespodzianka niż te poprzednie. To byłoby mega wydarzenie. Chłopaki przez 50 lat notowali wyniki po 0-5, a teraz rozgrywają drugi z rzędu dobry turniej, a w eliminacjach do Mundialu spisywali się nieźle m.in. ogrywając Brazylię 2-0. Wystarczyło im po prostu dać szanse, wybudować stadiony i boiska na Cope 2007 i od razu podziałało.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 18.07.2011 o godz. 10:43.
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2011, 10:50
Ten turniej to bukmacherskie jaja. W każdym dwumeczu wyrywa druzyna potencjalnie słabsza, jak bgdyby walczyli o tytuł najsłabszej drużyny Ameryki Południowej a nie najlepszej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2011, 10:51
Titto napisał(a):Wyświetl post
Robinho zapowiadał się kilka lat temu na lepszego piłkarza, niż teraz, ale nie przesadzajmy... Robinho dzisiaj gra w całkiem silnym teamie - Milanie i to gra całkiem nieźle tzn. odgrywa ważną rolę w tym klubie dlatego też nie można o nim mówić jako synonim upadku...
Robinho jak miał 18 lat i grał w Santosie to sie mówiło, że nowy Pele nadchodzi
a dryblingiem miał czarować jak nikt przedtem
Real zapłacił za niego ponad 30 mln E sciagajac go prosto z Brazylii
Ja nie pisze, że to zły piłkarz ale gwiazda z niego żadna a w Milanie nawet pewnego miejsca w 11 nie ma
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 18.07.2011, 11:09
Tak już abstrahując od tematu Robinho - Dwie decyzje Menezesa mnie bardzo zdziwiły:
1) Wybór zawodników do strzelania karnych (mecz z Wenezuelą).
2) Nie powołanie Hulka, który miał kapitalny sezon w Porto kosztem Freda.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2011, 11:12
kupa amerika

i powiedzcie mi, na ch** takiego Neymara powołuje ?

Zresztą , jakie wyniki taki trener, zarówno w Brazylii jak i Argentynie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 18.07.2011, 11:22
Jak to na ch**?
Neymar miał zajebiście udany sezon w Santosie strzelał piękne bramki, imponował sztuczkami technicznymi, asystował, wygrał ze swoim klubem Copa Libertadores no to proste, że dostał szansę od Menezesa, zagrał w kilku sparingach i wypadł bardzo dobrze m.in strzelił dwie bramki Szkotom innymi słowem grzechem by było jego nie powołanie...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2011, 11:42
Fred tez mial bardzo dobry sezon, wiec jego nie winie, on i tak wchodzi na koncowki a bardzo dobrze sie sprawdza jako ŚN (17 bramek w 34 występach w samej lidze). Wg mnie powinien byc Hulk powołany ale zauwaz ze on gra czesciej jako prawoskrzydlowy, jako napastnik prawie bramek nie strzelal. Nilmar też dobrze spisywał się w Villarreal jako cofnięty napastnik. Marcelo, Kaka. Thiago Silva cienizne grał w tym turnieju. Alex z Chelsea? Z reszta byl Luiz.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 18.07.2011 o godz. 11:46.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2011, 12:10
Titto napisał(a):Wyświetl post
Jak to na ch**?
Neymar miał zajebiście udany sezon w Santosie strzelał piękne bramki, imponował sztuczkami technicznymi, asystował, wygrał ze swoim klubem Copa Libertadores no to proste, że dostał szansę od Menezesa, zagrał w kilku sparingach i wypadł bardzo dobrze m.in strzelił dwie bramki Szkotom innymi słowem grzechem by było jego nie powołanie...
no własnie.Grzechem było go nie powołac, oczywiscie, ale od razu pierwszy skład ? SOry, ale wymieniełbym conajmniej kilku lepszych piłkarzy niż on z tego kraju.
Miał udany sezon w lidze grającej mega otwartą piłke. Imponował sztuczkami ? Przecież on jest od strzelania goli a nie pokazów cyrkowych.
Jego powołanie było chyba tylko i wyłącznie po to by go sprzedać za 50 baniek.
Ile on ma lat ? 18 ? Przecież ma jeszcze czas na gre w pierwszej reprezentacji.
Tak samo Ganso. Wczoraj wyglądał jak piłkarz z A-klasy. Kiedyś kadra kanarkó to było coś, teraz aż cięzko sie ogląda ich nieporadność i brak zrozumienia.

cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 18.07.2011, 12:42
Hm...według mnie jeśli chodzi o pozycję napastnika to od Neymara niewielu jest lepszych - Pato ewentualnie Hulk oraz Robinho z tym, że ostatnia dwójka lepiej spisuje się na skrzydłach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.07.2011, 13:50
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Wenezuela w półfinale , pierwszy raz w historii , czyli mamy turniej niespodzianek
Tak jak pisalem przed meczem nic mnie juz nie zdziwi - nawet Finał Peru Wenezuela.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2011, 14:04
Pato w Milanie też często grywa skrzydłowego... stąd ten cały Fred.

Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Stary 21.07.2011, 10:26
Wenezuela była lepsza od Paragwaju!! nie wykorzystali życiowej szansy, przegrali w karnych chociaż mogli wygrać - jedna bramka nie uznana, dwa słupki i poprzeczka, niestety zemściło się to w karnych. Jeden błąd a Paragwaj był bezbłędny. Znowu nie wygrali meczu a już są w finale. Wenezueli zostaje tylko walka o 3. miejsce, chociaż nawet wygrana była realna! Po karnych, jak to w krajach latynoskich emocje wzięły górę i oglądaliśmy dość powszechne zjawisko w tej strefie geograficznej...

http://www.youtube.com/watch?v=jih2wyFAg2U

DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów