The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 14:48
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Czyli twoim tokiem myślenia nie jest on przydatny zespołowi, czy należało by go sprzedać?
Uważam, że akurat na takim rozwiązaniu Wisła mogłaby tylko zyskać. Zarobiłaby na piłkarzu pewnie fajną kasę. Małecki nie jest niezastąpiony, a wręcz uważam, że gra Wisły bez niego w składzie zyskałaby dużo na dynamice.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 14.07.2011, 14:51
Zgadzam się z przedmówcą. Sobolewski z Wilkiem nie mogą grać razem, zwłaszcza z takimi amatorami. Po co takie defensywne ustawienie skoro taktyka SKONTO to dzida do przodu i walka?

ps. ten blondyn z długimi włosami niezły drwal
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.07.2011, 14:56
W naszym wypadku wyniki ostatnich spotkań kontrolnych a przede wszystkim styl jaki w nich zaprezentowaliśmy znalazło odzwierciedlenie w spotkaniu pucharowym - dla mnie to nie żadna nowość dlatego dziwiły mnie opinie, że w pucharach zobaczymy inną Wisłę od tej przegrywającej z Rapidem Bukareszt - otóż nie zobaczyliśmy i tak prezentując się w III rundzie swoją przygodę na niej zakończymy. Jaliens i Chavez nie powinni grać razem na środku obrony bo raz że jeden z nich nie ma pojęcia o grze piłką a drugi niestety po przeciętnej rundzie wiosennej zdaje potwierdzać opinie niektórych, że przyszedł do nas odcinać kupony - summarum z obroną w tym składzie tak grającą na dobry wynik nie ma co liczyć. Następne "gwiazdy" mamy w środku pola - mowa o Sobolu i Wilku z takim zawodnikami, którzy tak na prawdę nie wiem po co są na boisku bo pożytek z nich jako drużyna mamy żaden - zarówno w obronie jak i ataku.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.07.2011, 15:02
Małecki powinien się uczyć dośrodkowań od tych amatorów ze Skonto. Jego dośrodkowania zawsze były dziadowskie i nie wiem dlaczego Maskant mu na to pozwala.
Jaliens o mału meczu nie zawalił
Iliev, Melikson I Pareiko byli wczoraj najlepsi. Reszta była tłem
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Od: 08.2010

Stary 14.07.2011, 15:08
Czy jutrzejsze losowanie będzie transmitowane ?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.07.2011, 15:08
River napisał(a):Wyświetl post
To nie skreslaj
Nie skreślam ... za mało danych ... i zawsze byłem optymistą. Chodziło mi tylko o to że te 15 minut to nie była dobra gra tak jak tu ktoś napisał.

River napisał(a):Wyświetl post
Przy takiej grze jaka zaprezentowalo Skonto napastnik by zaistnial tylko wtedy gdyby dostal pilke na glowe/noge. A ze wczoraj za wielu okazji nasza ofensywa nie wypracowala to i napastnicy byli niewidoczni. Prosta sprawa. Dlatego nie krytykowalbym tak naszych napastnikow bo oni w takich sytuacjach i przy takim stylu gry przeciwnika maja przede wszystkim konczyc akcje a ze ich nie mieli to jest chyba najmniejsza w tym ich wina.
Trochę racji w tym jest ale napastnik powinien się "urywać" .. a nie czekać na idealne podanie "do nóżki".
Ponadto Biton takie jedno świetne podanie Meliksona najwyraźniej przespał .
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.07.2011, 15:16
Marcelo97 napisał(a):Wyświetl post
Czy jutrzejsze losowanie będzie transmitowane ?
Zawsze jest transmitowane na uefa.com
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2011, 15:23
znając nasze dotychczasowe (chu*owe) szczęście to trafimy na genk ( ale najpierw trzeba wygrać u siebie ze skonto)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.07.2011, 15:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem Tobie w ten sposób. Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy.
Jak jesteś mądrym chłopcem to zrozumiesz o co mi chodzi.
Jeśli jesteś mądry to nie udzielaj się w tematach o których nie masz pojęcia i dalej fetuj Melkinsona.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 14.07.2011, 15:35
blanco napisał(a):Wyświetl post
Samuelson to prowokator z Pyrlandii albo zza błoń , zobaczcie na datę jego rejestracji , proponuję dodać go do ignorowanych i nie cytować.
To nieźle bo kibicuje Wiśle od kilku ładnych lat a tu jakiś buc nazywa mnie "prowokatorem z Pyrlandii" ponad to oceniasz poziom mojej sympatii do Wisły przez datę mojej rejestracji na forum? Niezły pajac z Ciebie, bo z serwisem wislakrakow.com byłem prawie, że od początku - tylko nie czułem potrzeby założenia konta. Innym proponuję aby Ciebie dać do ignorowanych.

A to że wyraziłem swoje zdanie, że gra Wisełki mi się po prostu na razie nie podoba i nie podobała w trakcie sezonu, to powód by atakować mnie? Nie oczekuję od Was abyście się zgodzili z moim zdaniem, tylko żebyście je uszanowali i normalnie ze mną dyskutowali

Na razie nie widzę powodów do optymizmu i w przeciwieństwie do wielu - sądzę,że nie jesteśmy klasowym zespołem ale mimo wszystko powinniśmy nawet przy takim zespole jak Skonto pokazać się z o wiele lepszej strony. To co wczoraj zagrali nasi piłkarze to była tragedia - najgorszy mecz za Maaskanta. Brak pomysły na grę, brak świeżości - zmiany w okolicy 80 minuty meczu- no wybacz ale błąd na błędzie pogania. Trudno mi to wczoraj przez gardło przeszło, ale wydaje mi się, że lepiej graliśmy za wczesnego Skorży, gdy wszyscy piłkarze przynajmniej biegali. Tutaj 3 podreptało reszta stała. Powiem na przekór wszystkim - ja żałuje, że Skonto nie wyrównało w końcówce meczu - bo może wtedy większość by się obudziła i zrozumiała, że już nawet piłkarze z półamatorskiej ligi są wstanie grać lepiej od nas.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.07.2011, 15:35
Angmir napisał(a):Wyświetl post
I co z tego że był na dnie jak od meczu z Wisłą pioł się cały czas w góre
Mieli po prostu kryzys formy na początku sezonu - mecze z nami były punktem zwrotnym
Smutne jest to, że tak bardzo chcesz bronić swoich przekonań posługując się fałszywymi informacji. Może udało ci się oszukać ludzi, którzy za bardzo nie interesują się angielską piłką. Niestety, trafiłeś na mnie, masz pecha.

Prawda jest taka, że Tottenham miał swój najgorszy start sezonu w historii. Rewanż zagrali z nami 2 października i wcale nie był punktem zwrotnym w ich formie. W tamtym momencie trenerem nadal był Juande Ramos, który sobie po prostu nie radził. Dobrze to pamiętam. Sprawdziłem daty by potwierdzić swoje przekonania. Po meczu z Wiślakami, Spursi przegrali kolejne trzy mecze ( w tym dwa w lidze z beniaminkami). W ciągu 8 meczy zdobyli DWA punkty. Ramos został zwolniony, a na jego miejsce został zatrudniony, nie kto inny jak Harry Redknapp.

Mit słabego Tottenhamu wymyśleli ludzie którzy bladego pojęcia o Angielskiej piłce nie mają
Too bad, że ty też nie masz.
A oni od 5 lat wydają prawie najwięcej kasy na transfery, i ogólnie ekipe mają niewiele gorszą od takiego Arsenalu np. Brakuj im tylko marki.
Nie. Brakowało im ducha zespołu i trenera, który poukładałby to. Dlatego za wydawaniem dużych pieniędzy nie szły dobre wyniki.

Witaj na liście ignorowanych, bo to nie pierwszy raz, kiedy wygadujesz bzdury.
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 14.07.2011, 15:38
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
STATYSTYKI (za Wislaportal)
bramki: 0-1
strzały: 7-11
strzały celne: 2-4
rzuty rożne: 3-4
spalone: 1-2
faule: 22-12
żółte kartki: 2-1
czerwone kartki: 1-0

Wyrażaj niezadowolenie ale nie kłam.
Nie wiem czy oglądaliśmy ten sam mecz, bo jedyne celne strzały w meczu to podanie do bramkarza od Małeckiego i strzał Meliksona z pierwszej połowy. Więcej "strzałów" nie było.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.07.2011, 15:39
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Małecki powinien się uczyć dośrodkowań od tych amatorów ze Skonto. Jego dośrodkowania zawsze były dziadowskie i nie wiem dlaczego Maskant mu na to pozwala.
Jaliens o mału meczu nie zawalił
Iliev, Melikson I Pareiko byli wczoraj najlepsi. Reszta była tłem
Nie , on już sie nie powinien uczyć , on nie powinien w ogóle podchodzić do dośrodkowań. Sobolewki , Wilk , Chavez , Pajlić , Małecki , Jaliens , nie ten poziom jak dla mnie. Nie dąże do tego żeby wszystkich wyjebać , tylko niech oni zaczną zapierdalać , bo wystraczy lekki pressing i nasi są w dupie , jak dzieci we mgle. Nie rozumiem takze taktyki RM , priwie wszyscy chowają się przed obroną , nie ma ruchu bez piłki , stoją i sie patrzą na Meliksona , Ilieva co zrobią , irytuje mnie to strasznie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.07.2011, 15:46
GROUP 1:
Rangers FC
FC Kobenhavn
FC BATE Borisov
Rosenborg BK
Sturm Graz
------------------
KRC Genk
HJK Helsinki
FK Ekranas
Malmö FF
Shamrock Rovers FC

GROUP 2:
Maccabi Haifa FC
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
APOEL FC
Wisła Kraków
-------------------
PFC Litex Lovech
�K Slovan Bratislava
FC Viktoria Plzeň
NK Maribor
FC Zestafoni

To sa prawdopodne grupy jutro do losowania dla nas idealne
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2011, 16:03
Popatrzcie co gra Śląsk!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2011, 16:05
no patrzymy patrzymy.

czy prócz tego że patrzymy jakieś wnioski mamy wyciągać?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.07.2011, 16:05

coś mnie ominęło ?
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.07.2011, 16:07
Wisła zagrała padakę, ale to pierwszy mecz sezonu, widać że wszystkim brakuje jeszcze szybkości i ogrania.
Najważniejsze, że udało się wywieźć korzystny wynik. W rewanżu również nie spodziewam się pięknej gry, ale już w następnej rundzie (bo sądzę że przejdziemy Skonto) gra Wisły będzie wyglądać zdecydowanie ładniej.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 14.07.2011, 16:21
śląsk gra u siebie i nie jest dotkniety koszmarem zwanym Levadia. Pilkarze naprawde graja pod duzą presja.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.07.2011, 16:22
Sensej napisał(a):Wyświetl post
GROUP 1:
Rangers FC
FC Kobenhavn
FC BATE Borisov
Rosenborg BK
Sturm Graz
------------------
KRC Genk
HJK Helsinki
FK Ekranas
Malmö FF
Shamrock Rovers FC

GROUP 2:
Maccabi Haifa FC
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
APOEL FC
Wisła Kraków
-------------------
PFC Litex Lovech
�K Slovan Bratislava
FC Viktoria Plzeň
NK Maribor
FC Zestafoni

To sa prawdopodne grupy jutro do losowania dla nas idealne
Jest do tego jakaś podstawa?, czy tylko tak sobie napisałeś?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 16:25
Ehh, nie chce mi się pisać. Powiem tyle oni grają w piłkę i mecz wygląda o wiele lepiej niż nasz wczoraj. Powiedzcie, że Dundee gra piłkę otwartą, a ja wam wtedy powiem, że oni nie są amatorami, my graliśmy z amatorami i tak nie graliśmy jak Śląsk. Ale jedno jest wiążące dla obu Polskich zespołów: brak jakiegokolwiek zagrożenia ze stałych fragmentów.
P.S. Kelemen to przekozak.

Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.07.2011, 16:29
Ehh, nie chce mi się pisać. Powiem tyle oni grają w piłkę i mecz wygląda o wiele lepiej niż nasz wczoraj. Powiedzcie, że Dundee gra piłkę otwartą, a ja wam wtedy powiem, że oni nie są amatorami, my graliśmy z amatorami i tak nie graliśmy jak Śląsk. Ale jedno jest wiążące dla obu Polskich zespołów: brak jakiegokolwiek zagrożenia ze stałych fragmentów.
P.S. Kelemen to przekozak.
Nie chcę się czepiać ale na amatorskim kontrakcie jest rezerwowy bramkarz i 2-3 gosci z ławki...
ale nie o tym - mecz meczowi nierówny, nie da się tak porównywać.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2011, 16:31
Orson napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę się czepiać ale na amatorskim kontrakcie jest rezerwowy bramkarz i 2-3 gosci z ławki...
ale nie o tym - mecz meczowi nierówny, nie da się tak porównywać.
nie karm trola !

-popatrzcie co gra Śląsk!
--- co gra Śląsk
-eh,nie chce mi sie pisać.

najm napisał(a):Wyświetl post
różnica między Śląskiem a Wisła jest taka, że Śląsk gra lepiej, ale remisuje, Wisła gra gorzej, a wygrywała po pierwszej połowie - wybieraj co wolisz.
i tyle? A to że grają u siebie i muszą wygrać a my na wyjeździe mogliśmy zremisować?
w okazjach Szkoci mieli lepsze setki aniżeli Skonto.
Zresztą w takim momencie rozgrywek liczy sie wynik który gdzieś tam idzie w świat a nie styl.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.07.2011 o godz. 16:38.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 14.07.2011, 16:35
różnica między Śląskiem a Wisła jest taka, że Śląsk gra lepiej, ale remisuje, Wisła gra gorzej, a wygrywała po pierwszej połowie - wybieraj co wolisz.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.07.2011, 16:39
Bekas napisał(a):Wyświetl post
podbijam ?

jeśli taki będzie podział na koszyki to chciałbym ominąć Plzen i .. Zestafoni ( to taka Barcelona tamtejszych rejonów bodajrze )
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 14.07.2011, 16:41
Dokładniej to ujmując różnica polega na tym, że po prostu więcej graczy Śląska jest zaangażowanych w grę ofensywną ot co. U nas akcje z przodu opierały się prawie wyłącznie tylko na Meliksonie,Małeckim,Ilievie, czasem podłączył się Paljic czy Lamey i to wszystko.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 14.07.2011, 16:42
Śląsk gra tradycyjną polską piłkę z ogórkami - czyli napieramy po czym płaczemy bo akurat jedna kontra poszła. Nie życzę im tego ale jakoś dziwnie nie postawiłbym kasy na awans Śląska w dwumeczu.
Naszych nie chce oceniać po wczorajszym meczu. Ciężko wypracowywać szczyt formy na Skonto - to ma przyjść później. Trzeba jakoś wypośrodkować z przygotowaniami. Oby to się Maaskantowi udało.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 14.07.2011, 16:44
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Uefa stosuje tak zwane rozstawienie geograficzne, więc to co napisał kolega wydaje sie być prawdopodobne. Choć jakas mala zmiana moze byc.

Co do meczu wczorajszego naszego,a meczu Ślaska dzisiejszego to jest jedna zasadnicza róznica, my mamy mieć najlepsza forme za dwa trzy tygodnie, a oni muszą mieć to formę na dzisiaj. Tyle narzekania po wczorajszym meczu,jakbysmy conajmniej znów odpadli z levadią...czytac sie nie da. Troche wiary w naszych zawodników i trenerów...
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Miguelito
Member

Od: 07.2011

Stary 14.07.2011, 17:23
No dobra Śląsk trafił z formą na ten mecz. Mam nadzieje nasza forma przyjdzie na III rundę eliminacji.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 14.07.2011, 17:40
Fajnie chłopaki zagrali, mam nadzieję, ze w rewanżu dadzą radę!! Będzie ciężko, ale jestem z nimi

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów