|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Masz reputacje kontynentalną w Wiśle ?
Bo wiem ze bardzo duze znaczenie ma reputacja ligi ktora nawet jakbys wygrał 5x z rzędu LM nie wzrośnie. Co do scoutingu, to widze ze miałes dalej Ryśka Czerwca. Ja go trzymałem tylko przez senstyment ![]() no ale zeby znajdowali to musisz miec rozbudowana siatke na maksa, ocene potencjalu i umiejetnosci ponad 15 determinacje tak samo, i do tego chyba coś jeszcze było ale juz nie pamietam co. Oczywiscie lepiej by scout miał reputacje kontynentalna niz regionalną. Ja grając Wisła zrobiłem tak jakbym chciał by było naprawde w klubie ,czyli brałem 16,15 latków ktorzy 3 lata grali w rezerwach potem jakies wypozyczenie i dopiero wchodzili do składu. Tylko ze z reguły grali rok bo potem Jarosz sprzedawał ich ze względu na "oferte nie do odrzucenia" Budżet miałem coś koło 120 mln E, a stadionu nie chciałem, sami ....a zbudowali świry. E: mario hehe, no stadion jest od nazwiska ale jak wpisywałem to wpisałem ....a odwrotnie i cały czas mi pedały po imieniu pisały a nie nazwisku boczek - światową? EE to szacun, mi chyba nie przeskoczy krajowej, chociaz Ja jako trener mam kontynentalną
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.07.2011 o godz. 18:25.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To wiadomo że jak scout ma kontynentalną to więcej wie i więcej może niż knypek co ma regionalną i tylko zawodników z Serbii, Słowacji czy Polski Ci ściągnie, a ja takich mam niestety.
Nie udaje mi się wykupić scouta z innego klubu. Taka dobra rada dla Was, jak macie okienko transferowe i macie komunikat np. " ALEX FERGUSON JEST ZAINTERESOWANY MŁODYM SNAJPEREM WISŁY " NIE DAWAJCIE na " odpowiedź na plotki " . Wtedy zawodnik jest niezawodolony że nie chcesz go sprzedać, spadają mu morale, gorzej gra i ...nie chce przedłużyć kontaktu ( co wydaje się normalne ), ale jak ma 23 lata i jest bardzo dobrym zawodnikiem to chciałbyś go potrzymać jeszcze z 3 sezony prawda ? Także nigdy nie odpowiadajcie na plotki, a jak jest prpopozycja kupna to dajcie na ODRZUĆ, a potem ZAPROPONUJ LEPSZE WARUNKI KONTAKTU czy coś takiego. Ale to chyba wiecie Tak mam światową range. 415 rozegranych. Wygranych 250 @ Mario Nh - nie żałuję, że o nim zapomniałem, bo mam swoich lepszych na tę pozycję. Moim celem jest teraz objęcie reprezentacji Polski. Raz mi się to udało w życiu ( ale w FM `10 ), z tym że wtedy GLIK miał jakieś 32 lata ? To który to mógł być rok ? Sami znani dla mnie byli już emerytami, a młodzi to były postacie stworzone przez system... także ciężko się pobawić kadrą jak nie znasz w ogóle polskiego podwórka bo wszyscy to ' roboty ' Powód: Mario Nh
Ostatnio edytowane przez boczek : 10.07.2011 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
szprotson - reputacja w FM-ie 2011 rosnie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
reputacja ligi ? Ni chuja. cały czas u mnie oscyluje wg chyba 14 miejsca.
a jesli chodzi o klub, hmm z ciekawosci spojrze, chyba nie usunałem sejwa ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
ja w tej chwili mam 14 miejsce, ale nie duzo trace do 11.Jesli chodzi o rozgrywki to mam 3 gwiazdki, na początku liga polska ma 2.5.
Ostatnio edytowane przez Donki : 10.07.2011 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jasne, że reputacja rośnie. Mam rok 2018 w grze i ekstraklasa jest na 8 miejscu. Wśród piłkarzy których mam w opcji wyszukiwania zawodników z zaznaczoną eliminacją nierealnych celów transferowych mam m.in. Pato.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Reputacja ligi wzrasta, aby wzrastala klub musi awnasowac w krajowym rankingu wspolczynnikow. Szprotson to, ze masz 14 miejsce to nie znaczy, ze reputacja ligi nie urosla, urosla ale malo. Awansuj jeszcze wyzej to kolejne kilka pkt CI podskoczy w reputacji ligi (mozna ja zobaczyc w edytorze FM).
Ja zrobilem maly eksperyment. Gralem jedynie WIsla i reputacja rosla tak jak u szprotsona, czyli cieniutko. Postanowilem wiec troche przyszalec i zaczalem gre od nowa, najpierw objalem Wisle, po sezonie czy dwoch Slaska, po nastepnych kilku sezonach Lechie i jeszcze pozniej Warte Poznan. Prowadizlem tyle klubow poniewaz zawsze grajac WIsla nie moglem liczyc na dobre wyniki w Europie reszty polskich klubow. Po objeciu 4 klubow, rozwinieciu ich wszystko sie ruszylo. W rankingu klubow jestem juz na 6 miejscu, mam 3,5 gwiazdki reputacje ligi, polskie kluby dzieki reputacji ligi tez ciagle podnosza swoja. Wisla ma juz reputacje kontynentalna, razem ze Slaskiem i Lechia sa klubami rozpoznawalnymi na Swiecie. No i ogolnie im wyzsza reputacja klubu i ligi to mozna powiedziec z automatu lepiej sie gra z najlepszymi klubami w Europie. Wcale nie trzeba jakichs super pilkarzy sciagac a poziom meczow sie wyrownuje bo klub ma zblizona reputacje do rywala. Jak widac mozna w tym FMie zbudowac silna lige i silne kluby. Problem tylko w tym ze aby to zrobic to trzeba albo samemu prowadzic kilka klubow i nabijac nimi pkt w Europie albo liczyc, ze komputer bedzie dobrze prowadzil polskie kluby (czego jeszcze ani razu nie ujrzalem) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pyta straszna panowie. Co się stało ze stadionem Śląska Wrocław? Gdzie odbędą się mistrzostwa europy?
Specjalnie sprawdziłem sobie na nowej karierze i tam też nie ma żadnych przenosin czy rozbudowy stadionu. No nic, udało mi się namówić zarząd na zakup obecnego obiektu, rozumiem, że od miasta. Wszystko ma potrwać ponad rok i ma w przyszłości umożliwić rozbudowe stadionu. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na jakim patchu grasz ? 11.3.0 ? Bo ja gram na nim i jeszcze mam wgrane uaktualnienie ( nie wiem dokładnie jakie ) i Sląsk przreprowadził sie na nowy stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wisłą gram już (może dopiero?) czwarty sezon. Jednak udało mi się dwukrotnie wygrać Ligę Europejską i Superpuchar Europy. LM kończyłem w fazie grupowej, albo odpadałem w 1/8. Jak na razie jestem 3-krotnym mistrzem Polski (tyle pełnych sezonów). Jestem 22. w rankingu europejskich klubów, co dało mi drugą pozycję w losowaniu LM. Moi najlepsi zawodnicy to: Jo, Thorgan Hazard, Keko, Federico Higuain, Romairo, Sven Cornilessen, Grzegorz Krychowiak i Steven Defour. Oto screeny: Wisła Kraków (Historia_ Rozgrywki).jpg
Wisła Kraków (Wisła_ Taktyka).jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ale tez jak kolega wczesniej pamietam, ze pobralem jakies uaktualnienie (chyba, sam juz nie wiem co to bylo) i tam Slask mial zaplanowana przeprowadzke Najlepiej to sicagnij FMRTE i sobie w edytorze zmien wymiary stadionu... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie będziesz musiał zacząć karierę od nowa to wtedy przeniesiesz się na nowy stadion
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno nie, nie che mi się. Kiedyś wybuduje może swój stadion.
Spróbowałem jeszcze powiększyć Oporowską ale nie wiem czy liczba widzów ulegnie zmianie. Nawet jeśli to z tymi śmiesznymi trybunkami w tle? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
EDIT Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.07.2011 o godz. 12:18.
![]()
drozd:
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie da się pewnie zmienić jakoś grafiki? Wolałbym stadion z zabudowanymi narożnikami, ten wygląda trochę tak, ekhm niezbyt nowocześnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Witam
![]() Kogo polecacie do Wisełki na bramkę w 2012 roku, obojętnie w którym oknie transferowym |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Witam mam prosbe . Potrzebuje jakiegos dobrego napastnika i taniego bo gram pierwszy sezon Wisłą no i mam słaby atak , bardzo prosze o pomoc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
rafi, spróbuj Silviu Lung jr.
Ja właśnie przeszedłem Litex Łowecz w III rundzie el. LM. 0:0 u siebie, i 1:3 na wyjeździe. Bramki strzelali: Kirm, Biton i Bunoza. Bardzo ładnie na prawej obronie prezentuje się Marko Jovanović, a także Iliev który właśnie doznał poważnej kontuzji. (pauza ok. 5 m-cy :/ ) Także Jirsak wymiata na środku pomocy. Obecnie gram 4-5-1, z dwoma cofniętymi pomocnikami (Sobol/Wilk, Jirsak/Garguła) i jednym wysuniętym ofensywnym pomocnikiem (Melikson/Iliev) tuż za plecami napastnika (Genkov/Biton). W najbliższym meczu będę chciał wypróbować z taktykę 4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi, jednym def. pomocnikiem. Chce zobaczyć jak się sprawdzi Genkov obok Bitona.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 21.07.2011 o godz. 15:31.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Gra ktoś słabszymi brytyjskimi drużynami? Zacząłem grę w szkockiej PRM Hibsami i... ciągle przegrywam
Na co szczególnie zwracać uwagę podczas przygotowań przedsezonowych, czy przedmeczowych? Próbuję któryś już raz ruszyć grę i któryś już raz kopię się z koniem- no nie idzie za nic. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Udało już mi się sciągnąć Juana Pablo Carrizo, bo był na wolnym transferzy i dostał wysoki kontrakt i go mam
![]() Ale Silviu Junga jr. też spróbuje, bo 2 klasowych bramkarzy powinno być w kadrze. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Moj najlepszy zawodnik:
http://oi54.tinypic.com/kdr2xd.jpg Gosciu jest poprostu przezajebisty. w 2015 roku zdobył złotego buta, 39 bramek w 28 spotkaniach ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi się w tej karierze trafił najlepszy napastnik jakiego kiedykolwiek, w którymkolwiek football managerze miałem.
Zwie się Alexey Rudenok, jest Białorusinem i podesłał mi go jego agent. Od razu mówię, że w żaden sposób go nie edytowałem, nic mu nie polepszałem ani nic. Jest taki jakim go w grze stworzono. Ta kariera jest grana w sumie od początku kiedy wyszła gra, więc to nie jest efekt jakiegoś patcha czy coś. ![]() ![]() Ma dobrego asystenta na prawym skrzydle, którym jest Augustine Noah. Gracz wygenerowany przez grę w sezonie 2012/13, którego kupiłem za 7.5mln euro, a obecnie jest wyceniany na 36mln euro. Jest podstawowym skrzydłowym reprezentacji Francji. W Wiśle w 140 meczach zanotował 90 asyst. Ponadto w sezonie 2015/16 gra mi wygenerowała napastnika Macieja Pietrzaka, który w wieku 19 lat (obecnie) ma na koncie 55 występów w Wiśle, 41 strzelonych goli i 20 asyst. Trochę gorzej w reprezentacji, gdzie w 21 występach strzelił 9 goli. Nie chce mi się robić więcej screenów, ale jak się ktoś uprze to dam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rudenok to gruby talent w FM.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Khouma Babacar, meega napastnik. Jednak nie wiem czy z Fiorentiny przejdzie do Wisły. 17-letni Senegalczyk, bramki strzela na zawołanie. U mnie w Burnley w jednym sezonie strzelił ich, aż 42. Niestety nie mam jak screena wrzucić bo savey mi padły.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koks jakich mało, chociaż u mnie w 2012 roku jest w Schalke i nie zrobił żadnych postępów.
Przede mną trzeci sezon Śląskiem. Uff. Wszystko powoli zmierza w dobrym kierunku. Budżet na poziomie 12 mln euro, w tym 5 mln na transfery. Drugi raz zagram w L.E., tym razem nie od pierwszej ale od 3 rundy po wygranej w PP. W budowie baza treningowa i szkółka. Zakończyła się budowa Akademii. Wykupiłem za 16 mln (kredyt) od miasta stadion na własność. Zwiększyłem zasięg skautingu, liczbę osób w sztabie. Może w momencie gdy rozpocznę bój o fazę pucharową wzrośnie mi reputacja, tak, ze lepsi piłkarze będą chcieli przychodzić bo jak na razie to chętni sami juniorzy z Polski :( Jak to jest, że przeszedłem 1,2 rundę, w 3 wyeliminowałem Auxerre, w czwartej przegrałem i zremisowałem ze Steauą i mam taki sam współczynnik do rozstawienia co inne polskie zespoły niegrające w pucharach? Tj bodaj 0,880? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed meczem o Superpuchar z Legią, dostałem ofertę z Lecha.
"Odłóż decyzje". Miałbym objąć stery po Michniewiczu który odszedł by zostać selekcjonerem reprezentacji Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Zacząłem grać w FM na nowym patchu i reputacja Wisły dziwnie podkręcona.
Jeleń wolał przyjść do mnie zamiast do Liverpoolu czy Evertonu Rekish wolał mnie zamiast Benifici. I tym podobne. Poza tym samo to, że chce do mnie przyjść Vicente Rodriguez, ex-gwiazda Valencii jest dość dziwne ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja grałem Wisłą do sezonu 2025r.Moją kochaną druzyną wygrałem wszystko co było możliwe,lecz nawet wtedy żaden zawodnik ze średnika ligi angielskiej nie chcial do mnie dolączyc.Najciekawsze jest to ,że zostawiłem Wisłe z budżetem 400mln. ,a pózniej stan konta zmalał do 20 mln!Polecam do naszej ligi zawodników z Brazylii,którzy są często w bardzo dobrej cenie i w młodym wieku chętnie przychodzą do Wisełki.
U mnie znakomicie radzili sobie tacy zawodnicy jak : -Paulo Henrique -Tomas Kalivoda -Nicolas Vasquez Wszyscy to napastnicy ,którzy wciągneli Ekstraklase nosem. |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jaki nowy patch arrosmay?
|
|
|