The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2011, 16:20
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Czekaj, czekaj. Był tu u nas na forum jakiś gość dobrze znający tamten rynek. Opisywał Meliksona jeszcze zanim do nas przyszedł. Byłeś może tą osobą?
Jeśli tak to warto zapamiętać Twój nick na dłużej bo widać, ze jesteś dobrze zorientowany.
Tak to ja
Nie mam nigdy czasu aby przegladac forum ale jak jest info o kims z Izraela to wpadam tutaj
Cytat:
Maccabi Tel Awiw kupilo goscia za 1.7mln euro
Chyba pomyliles sie o jedno zero bo to raczej bylo 170 tys. Wtedy tez odchodzil w zlej atmosferze z mojego klubu wlasnie do Tel Awiwu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2011, 16:30
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Chyba pomyliles sie o jedno zero bo to raczej bylo 170 tys. Wtedy tez odchodzil w zlej atmosferze z mojego klubu wlasnie do Tel Awiwu.
Nie pomyliłem sie - tak tutaj napisali (raczej watpie, by Adam Godlewski sie pomylił). Nie wydaje mi sie, by najdrozszy pilkarz w historii ligi Izraelskiej kosztowal tylko 170tys euro
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...w-Izraelu.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.07.2011 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 03.07.2011, 19:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie pomyliłem sie - tak tutaj napisali (raczej watpie, by Adam Godlewski sie pomylił). Nie wydaje mi sie, by najdrozszy pilkarz w historii ligi Izraelskiej kosztowal tylko 170tys euro
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...w-Izraelu.html
Dobra masz racje. 170 tys. to musial jeszcze jego ojciec zaplacic zeby nie bylo pozniejszych roszczen itd.. sprawa byla zagmatwana bo tak to z tym pilkarzem juz jest.

Buzaglo byl napastnikiem ale teraz to juz pomocnik. Niby statystyki nie powalaja ale Mierzejewski tez cudownych statystyk nie mial a jednak wszyscy sie nad jego gra zachwycali.
Po drugie Maccabi Tel Awiw to jest jak Legia, co roku buduja druzyne na mistrzostwo i co roku 3 miejsce po bardzo marnej grze. Trudno w druzynie ktora co roku spala sie pod presja robic statystyki ale i tak byl tam jednym z najlepszych.
W reprezentacji bedzie rywalizowac z Meliksonem o miejsce w pomocy bo maja podobny styl. Czekam na debiut Meliksona w niej i wtedy bedzie jasne kto (wedlug trenera) jest lepszy Melikson czy Buzaglo.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2011, 19:19
Dobra masz racje. 170 tys. to musial jeszcze jego ojciec zaplacic zeby nie bylo pozniejszych roszczen itd.. sprawa byla zagmatwana bo tak to z tym pilkarzem juz jest.

Buzaglo byl napastnikiem ale teraz to juz pomocnik. Niby statystyki nie powalaja ale Mierzejewski tez cudownych statystyk nie mial a jednak wszyscy sie nad jego gra zachwycali.
Po drugie Maccabi Tel Awiw to jest jak Legia, co roku buduja druzyne na mistrzostwo i co roku 3 miejsce po bardzo marnej grze. Trudno w druzynie ktora co roku spala sie pod presja robic statystyki ale i tak byl tam jednym z najlepszych.
W reprezentacji bedzie rywalizowac z Meliksonem o miejsce w pomocy bo maja podobny styl. Czekam na debiut Meliksona w niej i wtedy bedzie jasne kto (wedlug trenera) jest lepszy Melikson czy Buzaglo.
Jezeli jest to pilkarz pokroju Meliksona to na pewno bylby wzmocnieniem Legii. Statystyki ogolne ma takie same jakie miał Melikson przed przejsciem do Wisły - nawet maja obecnie tyle samo bramek strzelonych dla druzyn Izraelskich, Maor tylko w Beer Sheva mial o 4 spotkania mniej rozegrane od Buzaglo. Noi kolejny zawodnik czyli David Biton - w Izraelu na prawde jest troche utalentowanych zawodnikow. Ty jako znawca tamtego rynku moze przyblizyłbys troche sylwetke Bitona i ile jest w stanie jego transfer wniesc do Wisly i oczywiscie do całej ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2011, 16:34
Tak to ja
Nie mam nigdy czasu aby przegladac forum ale jak jest info o kims z Izraela to wpadam tutaj
Wiemy, że się znasz więc napisz coś o Dudu Bitonie, wiem że ostatnio grał w Belgi, ale wcześniej cała kariera w Izraelu. Są jakieś informacje w tamtejszych mediach o jego przenosinach do nas? Jak ty w ogóle oceniasz tego gracza pod kątem umiejętności?
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Stary 03.07.2011, 19:25
biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wiemy, że się znasz więc napisz coś o Dudu Bitonie, wiem że ostatnio grał w Belgi, ale wcześniej cała kariera w Izraelu. Są jakieś informacje w tamtejszych mediach o jego przenosinach do nas? Jak ty w ogóle oceniasz tego gracza pod kątem umiejętności?
Gral w slabiutkiej druzynie ktora w Polskiej lidze by sie raczej nie utrzymala ale nastrzelal w niej duzo bramek wiec slaby to on nie jest. Latem byl testowany przez moj klub (mistrz kraju) ale ostatecznie z niego zrezygnowano. Prawdopodobnie wlasciciel nie zgodzil sie placic wygorowanej ceny za niego tak jak to robi z innymi, ale to nie oznacza ze jest slaby, to po prostu polityka naszego wlasciciela ktora sie sprawdza od 20 lat
Co ciekawe po przejsciu do Belgii w jego debiucie strzelill bramke ktora zostala bramka kolejki

Jego menager to ten sam co Meliksona. Powiedzial ze jest w drodze do Polski i w ciagu 48 godzin podpisze kontrakt.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2011, 19:53
Gral w slabiutkiej druzynie ktora w Polskiej lidze by sie raczej nie utrzymala ale nastrzelal w niej duzo bramek wiec slaby to on nie jest. Latem byl testowany przez moj klub (mistrz kraju) ale ostatecznie z niego zrezygnowano. Prawdopodobnie wlasciciel nie zgodzil sie placic wygorowanej ceny za niego tak jak to robi z innymi, ale to nie oznacza ze jest slaby, to po prostu polityka naszego wlasciciela ktora sie sprawdza od 20 lat
Co ciekawe po przejsciu do Belgii w jego debiucie strzelill bramke ktora zostala bramka kolejki

Jego menager to ten sam co Meliksona. Powiedzial ze jest w drodze do Polski i w ciagu 48 godzin podpisze kontrakt.
dzięki, ta informacja że jedzie do Polski i podpisuje kontrak jest nowa, więc napawa optymizmem
Jego kandydatura rzeczywiscie wygląda ciekawie i Genkov jak do nas przychodził nie miał dużo lepszego cv. Myslę że nawet mogli by czasami grać razem w pierwszym składzie, wiem że gramy 4-5-1, ale ze słabszymi drużynami albo gdy musimy atakować od początku trener może kombinować.
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 03.07.2011 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów