|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/161/news1...o-Gornika.html
Czy to ten chłopak, którego oglądał osobiście Stan? Trochę szkoda. Jeżeli interesujemy się jakimś ulalentowanym Polakiem, trzeba szybko brać i nie zastanawiać się, czy potrzeba go nam czy nie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie działa - W Argentynie i w Brazylii natomiast działa magiczne słowo 'Europa'.Mimo mocnych lig, jest duże ciśnienie by się z tych krajów wyrwać bo nie żyje się tam zbyt bezpiecznie.Marcelo , grał w Santosie(i to grał) a jak pojawiła się oferta na wyjazd do Europy(to że to Polska to ma małe znaczenie) ,to z niej skorzystał.
A dla takiego Nuneza to jak prezent na gwiazdkę , gnił tam w zasadzie, bo żadnej kariery wielkiej dotychczas nie zrobił, do tego delikatnie mówiąc , kibice za nim nie przepadali - dostał telefon - -Europa , zarobki takie i takie, możliwość gry w LM - ...Polska, czekajcie , sprawdzę gdzie to jest.....aaa blisko Niemiec , za 15 minut będę na lotnisku ![]() ps. dla mnie to o tyle dziwny transfer że Stan ponoć miał obserwować potencjalnych kandydatów, a jakoś nie wierzę że latał do Argentyny, Lameya to w ogóle nie było gdzie oglądać, chyba jak na rezerwy przyjechał.Diaz też nie mógł być obserwowany bo po co, zresztą nie grał przez większą część czasu - a że wiemy co Diaz potrafi - my wiemy ale nie zdziwił bym się gdyby Stan i Maaskant spodziewali się trochę innego piłkarza niż przyjdzie im zobaczyć ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2011 o godz. 12:34.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Poszperałem trochę w internecie i znalazłem 5 bramek z występów Bitona w Belgii
http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...eature=related - 1 bramka Bitona od 3:38 http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U - 2 bramka Bitona od 1:20 http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...eature=related - 3 bramka Bitona od 6:17 http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...eature=related - 4 bramka Bitona od 0:25 http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...eature=related - 5 bramka Bitona od 2:10 Jest to bez wątpienia piłkarz o podobnej charakterystyce co Genek... z pewnością byłby wzmocnieniem... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Z tego co się orientuję to sprowadzeniem Diaza zakończyliśmy szukanie lewego obrońcy. I powiem wam- strach! Ja tego nie rozumiem- Palijć na tej pozycji gra z musu i nie dziwne, że popełnia błędy nawet na poziomie naszej[!] ligi. Pracę w Wiśle dostali Holendrzy (chodzi mi o duet Maaskant&Valckx) chyba jednak nie po to żeby ściągać ludzi, którzy przed chwilą odeszli z Wisły; takie transfery to może zrobić każdy.
Oczywiście na wszelkie oceny pracy aktualnego dyr. sportowego będzie czas, ale dlaczego do ciężkiej choroby pozbyli sie do spółki z Robertem Piotrka Brożka (może i nie robił wspaniałej atmosfery, ale bez przesady, do tego "zjada" na lewej obronie Dragana i Juniora), a my mamy... dwie zapchaj dziury na tę pozycję? Chyba nie tak się walczy o wejście do europejskich pucharów... (aczkolwiek liczę na to, że Diaz da radę i wbrew temu co można myśleć, cieszę się, że wrócił w takiej, a nie innej sytuacji) Co do tego Nuneza czy Bitona- nie widziałam ich gry więc po prostu się powstrzymam od oceny. A stanowisko przyjmuję jak zawsze w takich wypadkach: sceptyczne. Może znów się tak mile zaskoczę jak w przypadku Pareiki. Szczerze mówiąc to myślałam, że to okienko będzie lepsze, ale... po pierwsze dopiero się zaczęło, a po drugie "nie mów hop...". Pożyjemy- zobaczymy. EDIT: 1. nie szukam pracy x) 2. Gdyby właśnie sięgali z powrotem po Głowackiego (który ma znów kontuzje, więc trochę słabo...) i Marcelo to co innego. 3. Ja mam w pamięci za to spotkania na szczeblu Eklasy gdzie Diaz w spotkaniu z takim Lechem sobie nie radził, a Pietia tak. 4. Co do Piotrka i atmosfery- napisałam małe zdanko w nawiasie, które czytający ze zrozumieniem powinni pojąć. . . Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.07.2011 o godz. 14:08.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ja tam go inaczej pamiętam z pierwszych jego meczów przed kontuzją w Wiśle Co nie zmienia faktu, że wolę Bittona |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Napisz CV, wyślij na [email protected], Umów się na rozmowę z Bogdanem Basałejem. zostań dyrektorem sportowym i przeprowadzaj takie transfery. Kto Tobie broni?
Może dlatego że chcieli pozbyć się większości starej gwardii gwiazdorów którzy olewali rok w rok sprawe. A może dlatego że Piotr Brożek ma paskudny charakter i psuł atmosfere w szatni? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z tego co wiem to Piotrek sam chciał odejść - w Trabzonie dostaje 750 tysiecy euro rocznie. To jest kasa, która ustawi go do końca życia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A Biton...dla mnie on może być lepszy od Genkowa. Dla mnie ważne jest jak napastnik gra nogam bo skrzydłowi grają wąsko i rzadko posyłają dobre wrzutki na głowę do Cwetana i przez to nie wykorzystujemy jego głównego atutu. Bitonowi mółby bardziej pasowac nasz styl niż Bułgarowi.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.07.2011 o godz. 14:05.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...elated#t=3m38s http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U#t=1m20s http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...elated#t=6m17s http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...=related#t=25s http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...elated#t=2m10s |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powiedziałem, że tyle zarabiali, tylko że MOGLI tyle zarabiać ( np gdyby podpisali nowe kontrakty). Nie stresuj się tak
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 01.07.2011 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Postaram się troszkę wyjaśnić sytuacje ligi argentyńskiej bo niektórzy piszą głupoty.
Po pierwsze liga argentyńska jest ZDECYDOWANIE lepsza niż liga polska. W ogóle nie ma porównania. Najlepszym piłkarzom płaci się również zdecydowanie większe pieniądze niż w Polsce, a kluby wydają dużo większe pieniądze na transfery. Fakt sytuacja na trybunach wygląda nieciekawie (nie przyrównywałbym tutaj Brazylii gdzie jest znacznie spokojniej) ale już frekwencja jest całkiem duża (dużo większa niż np w Brazylii nie wspominając o Polsce). Polskie kluby nie mają absolutnie rzadnych szans na kupowanie czołowych piłkarzy tej ligi. Za najlepszą ligę Ameryki łacińskiej uważam ligę brazylijską która według mnie prezentuje wyższy poziom niż np liga holenderska. Odnośnie bidy w Brazyli: najlepiej opłacanym piłkarze w lidze brazylijskiej jest Ronaldinho który zarabia rocznie 5 mln $ (netto!), a najwyższym transferem obecnego sezonu był zakup przez Sao Paulo Luisa Fabiano z Sevilli za 7,6 mln euro (i nie jest to odosobniony przypadek w Brazylii - w tym sezonie były np trzy transfery po 6 mln euro każdy). Dlatego uwieżcie nalepsi piłkarze w najlepszych klubach np w Brazylli wcale nie wariują na myśl o wyjeździe na zachód. Jeśli chodzi o system rozgrywek w Argentynie to jest on dosyć specyficzny. Drużyny grają dwie rundy z których sporządzane są osobne tabelę. Rozgrywki w tych dwóch rundach są więc mocno rozdzielone. Natomiast jeśli chodzi o spadki to decyduje tabela uśredniona. Jest to uśredniona suma punktów zdobyta przez kluby na przestrzeni trzech lat. Dwa kluby spadają bezpośrednio i dwa grają w barażach (np. River). Natomiast Indepediente (wielki klub) zajął ostanie miejsce w tabeli jednej z rund. Więc w żadnym stopniu nie oznacza to jego spadku do drugiej ligi. Nunez miał bardzo słabą opinię w Argentynie (co nie oznacza że jest słabym piłkarzem) dlatego mógł on być kuszony przez Wisłę. Co do oferty Indepediente to nie wiemy jak poważna ona była. Może tak samo realna jak nasze zainteresowanie RVN lub Niedzielanem. Gdyby to była konkretna ofera to pomimo obecnych problemów Indepediente przyjście tego zawodnika do Wisły jest zaskakującą decyzją. Ale zaskakującą decyzją było również przyjście Marcelo do Wisły (zadecydowały pewnie kłopoty Santosu i ciśnienie piłkarza na grę na zachodzie). Chciałbym jednak zaznaczyć iż uważam że Ameryka łacińska to bardzo ciekawy kierunek transferowy. Zapomnijmy jednak o transferach tych najlepszych bądź najzdolniejszych z topowych klubów. To jest całkowicie nierealne. I naprade nie wieżcie w takie bajki jak Aldo de Nigris w Wiśle. On może przejść do zdecydowanie wyżej notowanych klubów niż Wisła w zdecydowanie lepszych ligach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Diaz pojechał na Copa America?
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem ciekaw - może ktoś z Was się orientuje - jakie koszty mogła ponieść Wisła w związku w wypożyczeniem Ilieva, Nuneza i Lameya? Bo chyba całkiem za darmo do nas nie przyszli... i ciekaw jestem, czy wzięli coś za podpis.
Pytam, bo chciałbym sobie podsumować, ile mniej więcej wydaliśmy kasy w tym okienku transferowym, wliczając kupno Chaveza i Jovanovica... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nunez piłkarzem Wisły http://www.facebook.com/WislaKrakow
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Heh nie ma kasy na transfery Bogus chce LM ,wiec okaze sie czy Valcx to czarownik.
Z drugiej strony to duza sztuka mimo braku funduszy znalesc jak pol roku temu Genkova czy Melksona a teraz byc moze Jovanovica czy Nuneza.Valckx Nadczłowiek ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
No właśnie, a taka opłata za podpis to ile według Was?
Tak pi razy oko... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
miedzy 20 a 50 tyś €
oczywiście są wyjątki że czasem i 500 tyś € |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dla zawodnika z kartą na reku może to nawet przekraczać równowartość rocznych zarobków. Ale trudno powiedzieć dokładnie.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Iliev i Lamey przyszli za darmo, więc pewnie dostali coś za podpis - liczmy, lekką ręką, 2 x 100.000 euro.
Diaz - 150.000 euro Nunez - nie mam pojęcia, ale liczmy wypożyczenie 100.000 euro Chavez - 350.000 euro Jovanovic - 400.000 euro (tyle ja słyszałem) + jakaś prowizja dla menago Pewnie ponad 1,2 mln euro wydane w tym okienku transferowym. Więc znowu bez przesady, że w klubie nie ma kasy na transfery... ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|