|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A dla mnie może przyjsc Biton czy ktos inny ważne że nie będzie musiał sie za taką 11 ciot wstydzic jak w zeszłorocznym meczu z Karabach,Levadia a o kw.lm z Panathinaikosem już nie wspomne to były kobiety bez jaj i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
ja tam wole kobiety bez jaj, ale czasy są nowoczesne i każdy może lubić co chce, nawet kobiety z jajami
![]() co do transferów, to wierzę w dobrą passę naszego holenderskiego duetu. Skoro zdecydowali się na tego Bitona to znaczy, że jakiś potencjał w nim jest. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to prezes pomylił Jovanovica z Bitonem i tyle z całej sensacji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jovanovic od poczatku był brany pod uwage jako transfer definitywny a np Nunes juz nie - moze dlatego nie został wymieniony. Skoro Maaskant powiedział, ze gosc moze grac lepiej to nie mowił tego po to by z goscia zrezygnowac. Z druzyna troche sie zgra i bledow popelnial nie bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
przed transferem Meliksona media trąbiły o tym przez miesiąc - jakoś transfer doszedł do skutku jak to sobie wyobrażacie, Basałaj się wygaduje i nagle Bitona podkupuje nam Barcelona? bez jaj rynek jest nieźle spenetrowany, jeśli ktoś ma do nas trafić to trafi no chyba, że chodzi o jakąś perełkę z Afryki, gdzie technologia nie dotarła tak więc luz ![]() PS: nie mówię a transferach typu RvN, Kluivert itd, bo to były zwykłe wymysły edyta: Cytat:
Generalnie jak ktoś ma pojęcie o graniu, to sobie poradzi wszędzie. Tym bardziej u nas...
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 30.06.2011 o godz. 21:25.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Biton ciekawy zawodnik, widział go ktoś w meczu? Styl grania jak Genkov? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak przychodzi nowy zawodnik czy z Holandii czy z izraela to twierdzi że u nas ciężko bo mało miejsca, gra się siłowo a liga słaba. To co jest nie tak? Jak dla mnie trenerzy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zdecydowanie nie. Basalaj powiedzial: "Jestesmy bardzo blisko pozyskania nastepnuych trzech zawodnikow takich jak Gervasio Nunez, takich jak Dudu Biton napastnik oraz znany krakowskim kibicom Junior Diaz."
Basalaj jest chyba na tyle zorientowany, ze wie, ze Jovanovic to nie napastnik tylko obronca. Ja mam tylko nadzieje, ze skoro Basalaj sie juz wygadal to ten Biton przyjdzie bo jesli byloby inaczej to bylaby to niezla gafa prezesa. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
USpokujcie sie !!! Jovanovic przyjdzie na 100% , tylko raczej nie moze sie teleportowac do Krakowa zeby podpis zrobic przyleci to 2 lipca podpisze .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
gafe to popełnia kiedyś Chelsea jak sprzedawała już koszulki Robinho a on nie przyszedł.
Może zapomniał, zdarza się. A o Bitonie powiedział i jak nie przyjdzie to czemu gafa? jest bliska pozyskania czyli wszystko może się zdarzyć ![]()
FAN z Wielkopolski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba że będziemy grać tak:
Jovanovic, Bunoza, Chavez, Jaliens -----------------Pareiko |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Temat Meliksona wtedy wyciekł i nie było to łatwe negocjacje. Kilka razy temat transferu prawie całkiem upadł. Może gdyby nic wtedy nie wyciekło to pozyskalibyśmy go szybciej, łatwiej i taniej. Basałaj chyba nigdy nie wypowiadał się na temat niepewnych nazwisk tylko zawsze odsyłał do dyrektora sportowego. Myślę, że tym razem też. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kilka lat wstecz byliśmy bardzo blisko pewnego pomocnika, ale poszedł wyciek i piłkarz podpisał kontrakt z ...Legią.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to podkoloryzowana propaganda sukcesu, mająca na celu większe zmobilizowanie piłkarzy i ew. większą sprzedaż biletów.
Bo umówmy się, nie "zostały spełnione wszystkie warunki" i absolutnie nie "mamy potencjału", by grać w Lidze Mistrzów. Na razie brak potwierdzenia wszystkich transferów, ale można te przymiarki ocenić pozytywnie. Po za Lamey'em, o którym nic nie da się powiedzieć to reszta wygląda nieźle. Czyli: 1. wykupienie Chaveza, który się sprawdził 2. możliwe pozyskanie Jovanovica, który CV ma imponujące jak na dość młodego zawodnika 3. możliwe wypożyczenie Nuneza - daje duże możliwości gry na lewej obronie i skrzydle, pozycjach do tej pory słabo obsadzonych 4. możliwe wypożyczenie Diaza - zwiększenie rywalizacji na lewej obronie + opcja w środku pola na pozycji defensywnego pomocnika 5. pozyskanie Iliewa - zawodnika, który zwiększa naszą siłę ofensywną i wpłynie stymulująco - zarówno na Kirma, jak i Małeckiego 6. możliwe pozyskanie Bitona - CV ma dobre, obiecujący napastnik dający dodatkowe możliwości w grze ofensywnej Naprawdę, jak na wcześniejsze lata wygląda to bardzo obiecująco. Faktycznie, na wszystkie pozycje możemy mieć po 2 w miarę równorzędnych piłkarzy. Ale mam nadzieję, że LM nie jest podstawowym celem, bo potencjał to mamy najwyżej na fazę grupową LE. Ewentualny, szczęśliwy awans do LM należałoby traktować jako dodatkowy bonus. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mysle ze naszym najwiekszym bledem bedzie koniec koncow, nie wykupienie Cikosa. Brak Riosa nie stanowi problemu.. podobnie jak Siwakowa, ktorego uwazam za perspektywicznego gracza, ale on tez nie palil sie do gry w Wisle (taka prawda-mierzy wyzej) Natomiast Eryk, chcial do nas przyjsc, uwazam ze sprawdzil sie na tej prawej obronie (owszem mial troche bledow ale sie rozkrecal i gral coraz lepiej) imponowal kondycja, szybkoscia, jest zwrotny i przydatny ofensynie, minusem jego glownym byly czeste bledy w ustawieniu ktore jednak eliminuje sie z wiekiem i nabywanym doswiadczeniem. Jedynym wytlumaczeniem na jego nie wykupienie jest dla mnie to ze chcemy aby przyszedl do nas za darmo w przyszlym roku (w 2012 konczy mu sie kontrakt z Slovanem i tak sie z nim dogadalismy) albo bedziemy chcieli go wyciagnac pod koniec tego okienka, lub w zimowym (Eryk zadeklaruje ze nie przedluza umowy i Slovan jesli chce cos zarobic musi obnizyc wymagania-inna sprawa ze Eryk jak sie nie dogadaja ma przerabane i pewnie rok w rezerwach). Taka troche pokerowa zagrywka, bo jesli okaze sie ze nie awansujemy do LM bo Lamey cos zrabie to te 350 tys Euro mozna sobie w %^$^%# wsadzic, straty beda wielokrotnie wieksze... Tak czy inaczej Lamey nie jest u nas opcja na dluzej (sezon lub dwa) wiec licze ze temat Cikosa powroci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
podoba mi się kilka zmian w naszej polityce transferowej.
1. trafnie są oceniane potrzeby - np. myśleliśmy wszyscy, że środkowych pomocników, to my mamy, a jednak... 2. zawodnicy wcześniej są obserwowani i to raczej my ich szukamy w świecie, a nie przywożą nam menedżerowie 3. skończyły się tematy, że akurat był w pobliżu jakiś młody Brazylijczyk i bardzo chciał się zaprezentować, więc pozwolono mu trenować z drużyną (bywały takie przypadki) 4. ci, którzy dołączają do drużyny są raczej też oglądani pod kątem charakteru - a boisku zapieprzają, nie odpuszczają - poza boiskiem nie sprawiają problemów - raczej nastawieni na dom i rodzinę , a nie rozrywkę 5. przede wszystkim podoba mi się, że nie ma żeli na włosach i płaczków - ci nowi wyglądają jak piłkarze Są jeszcze dwie rzeczy, które przychodzą mi do głowy: 1. ktoś na pewno odejdzie ze składu - pytanie kto i ilu zostanie w drużynie Polaków. 2. wydaje mi się, że w klubie założyli sobie taki plan, że ta ekipa ma poradzić sobie w eliminacjach LM, jeżeli nie, to musi przynajmniej osiągnąć grupę LE. Jednak w przypadku awansu do LM, pewnie zostanie wzmocniona 1-2 zawodnikami - może już grubszego kalibru |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wygłupiłeś się tym komentarzem, ponieważ obrońcy występujący w naszej lidze nie przewyższają umiejętnościami tych z Izraela, poza tym ilu było "znawców" takich jak Ty którzy pisali, że Melikson nie będzie mijał jak tyczki naszych ekstraklasowych obrońców.... w ogóle o kant dupy potłuc takie komentarze... i tak wszystko się okaże na boisku...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A szkoda bo to zawsze niezłe źródło informacji - tylko po kiego%^ja w hebrajskim |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wracając, jednak do samych eliminacji do LM, połowa zespołów, na które ewentualnie możemy trafić w IV rundzie eliminacji, o ile dojdziemy tak daleko, ma podobne do Wisły problemy, podobne braki kadrowe i swoje słabe punkty. Nie jesteśmy najgorsi w tym gronie i musimy to udowodnić... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz Sivakov = Jovanovic Łobodziński << Iliev Boukhari < Nunez Żurawski, Rios >= Biton, Biton wydaję się sporo lepszy od Żurawia i Riosa pojedynczo, ale jednak lepiej mieć 2 zawodników niż 1 legenda >> dużo lepszy > trochę lepszy >= nieznacznie lepszy = taki sam jak wszystko wypali to jesteśmy mocniejsi niż w tamtym sezonie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oryginał
![]()
Ale do czego zmierzam - jest wiele lig gdzie 'gra się łatwiej' ale to nie oznacza że są słabsze, wręcz odwrotnie.Po prostu zespoły posiadają kreatywnych grajków i i starają się kreować to grę a nie tylko(a może i aż), zabarykadować się na własnej połowie.Wtedy masz zdecydowanie mniej miejsca a taka jest nasza liga zazwyczaj. Klucz do sukcesu takiej Wisły to być na tyle kreatywnym, by te zasieki nie wiele dawały ale musimy mieć na prawdę dobry zespół, który potrafi rozbić tą obronę Czysta taktyka - gdy spotka się znakomity zespół z przeciętnym to jak by się ten przeciętniak nie zabarykadował to go zleją(zazwyczaj bo wiadomo jaka jest piłka) a jak spotka się trochę lepszy z trochę gorszym to wszystko jest możliwe jeśli tylko ten drugi będzie grał dobrze taktycznie A żeby aż takiego oftopu nie było - Biton, jak przyjdzie....się zobaczy.Wygląda na gościa podobnego do Genkova co trochę martwi bo we 2 to raczej w 1 meczu nie będą grali a marzeniem była by para - dobry asystent i dobry kończący.Ale podstawa by dobrze grał no i plus że Maor będzie miał ziomka2 Żydów w Wiśle - niektórzy tego nie przeżyją ale na szczęście to tylko ich problem ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2011 o godz. 02:41.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|