The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 20:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ile Biton strzelił bramek w lidze belgijskiej? 5? To tak w kwestii regularnego strzelania. Gdyby strzelał regularnie to nie byłoby tematu Bitona w Wiśle. Co nie znaczy że u nas nie błyśnie

A Diaz to dobry pomysł, waleczny przecinak sprawdzony w Wiśle się przyda.
Jeżeli strzelił 5 bramek w 12 meczach to tak, można śmiało stwierdzić, że strzelał regularnie....

willow napisał(a):Wyświetl post
Martinus przyhamuj trochę to kozaczenie, ok?
Nigdzie nie krytykuje tego transferu, zwracam uwagę na różnice w pewnych uwarunkowaniach między naszą ligą a izraelską.
Odsyłam również do pewnej wypowiedzi Maora który stwierdził, że w Izraelu gra się łatwiej i ma się więcej miejsca na boisku.
A Bitonowi życzę jak najlepiej, o ile do nas trafi.
Nie lubię wypowiedzi wziętych rodem z Matrixa.Jeżeli ktoś ma takie statystyki jak Biton to wszystko wskazuje na to, że w naszej lidze sobie poradzi - oczywiście to jest sport, który jest nieprzewidywalny.
Jeżeli ktoś zapomniał w którym futbolowym miejscu się znajdujemy niech obejrzy mecz Jagiellonii - grają tak, że aż zęby bolą...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.06.2011, 21:00
Dean napisał(a):Wyświetl post
Ale co z tym Jovanoviciem... niedopowiedzenie, zakupiony czy rzeczywiście fiask?
Po prostu zapomnial, wypadl mu z glowy. Tyle. Nie tworzmy dramatycznych teorii jak to Jovanovic w ostatniej chwili pokazuje nam fige z makiem i przenosi sie do Barcelony.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.06.2011, 21:09
A dla mnie może przyjsc Biton czy ktos inny ważne że nie będzie musiał sie za taką 11 ciot wstydzic jak w zeszłorocznym meczu z Karabach,Levadia a o kw.lm z Panathinaikosem już nie wspomne to były kobiety bez jaj i tyle.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.06.2011, 21:18
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
... to były kobiety bez jaj i tyle.
ja tam wole kobiety bez jaj, ale czasy są nowoczesne i każdy może lubić co chce, nawet kobiety z jajami

co do transferów, to wierzę w dobrą passę naszego holenderskiego duetu. Skoro zdecydowali się na tego Bitona to znaczy, że jakiś potencjał w nim jest.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2011, 21:20
Jak dla mnie to prezes pomylił Jovanovica z Bitonem i tyle z całej sensacji.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.06.2011, 21:21
Dean napisał(a):Wyświetl post
Ale co z tym Jovanoviciem... niedopowiedzenie, zakupiony czy rzeczywiście fiask?
Jovanovic od poczatku był brany pod uwage jako transfer definitywny a np Nunes juz nie - moze dlatego nie został wymieniony. Skoro Maaskant powiedział, ze gosc moze grac lepiej to nie mowił tego po to by z goscia zrezygnowac. Z druzyna troche sie zgra i bledow popelnial nie bedzie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2011, 21:23
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Biton chyba na prawdę musi być bardzo blisko Raczej Basałaj nie walnął by takiej gafy by przypadkiem wygadać się o zawodniku z którym prowadzone są trudne negocjacje.
a nawet jeśli by się wygadał to co?
przed transferem Meliksona media trąbiły o tym przez miesiąc - jakoś transfer doszedł do skutku
jak to sobie wyobrażacie, Basałaj się wygaduje i nagle Bitona podkupuje nam Barcelona? bez jaj
rynek jest nieźle spenetrowany, jeśli ktoś ma do nas trafić to trafi
no chyba, że chodzi o jakąś perełkę z Afryki, gdzie technologia nie dotarła

tak więc luz

PS: nie mówię a transferach typu RvN, Kluivert itd, bo to były zwykłe wymysły

edyta:
Cytat:
Odsyłam również do pewnej wypowiedzi Maora który stwierdził, że w Izraelu gra się łatwiej i ma się więcej miejsca na boisku.
A Bitonowi życzę jak najlepiej, o ile do nas trafi.
Z Meliksonem mówiono podobnie.
Generalnie jak ktoś ma pojęcie o graniu, to sobie poradzi wszędzie.
Tym bardziej u nas...
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 30.06.2011 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.06.2011, 21:23
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
A dla mnie może przyjsc Biton czy ktos inny ważne że nie będzie musiał sie za taką 11 ciot wstydzic jak w zeszłorocznym meczu z Karabach,Levadia a o kw.lm z Panathinaikosem już nie wspomne to były kobiety bez jaj i tyle.
A co znasz jakieś inne?

Biton ciekawy zawodnik, widział go ktoś w meczu? Styl grania jak Genkov?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2011, 21:25
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że powiedział "Biton, napastnik". A Jovanovic napastnikiem nie jest.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 30.06.2011, 21:26
skeba napisał(a):Wyświetl post
Obecnie ciężko wskazać ligę słabszą od naszej
Na pewno liga Izraelska, czy Belgijska - przerasta naszą i to nie ulega wątpliwości

Jak przychodzi nowy zawodnik czy z Holandii czy z izraela to twierdzi że u nas ciężko bo mało miejsca, gra się siłowo a liga słaba. To co jest nie tak?
Jak dla mnie trenerzy...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.06.2011, 21:27
Zdecydowanie nie. Basalaj powiedzial: "Jestesmy bardzo blisko pozyskania nastepnuych trzech zawodnikow takich jak Gervasio Nunez, takich jak Dudu Biton napastnik oraz znany krakowskim kibicom Junior Diaz."

Basalaj jest chyba na tyle zorientowany, ze wie, ze Jovanovic to nie napastnik tylko obronca.

Ja mam tylko nadzieje, ze skoro Basalaj sie juz wygadal to ten Biton przyjdzie bo jesli byloby inaczej to bylaby to niezla gafa prezesa.
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 30.06.2011, 21:28
USpokujcie sie !!! Jovanovic przyjdzie na 100% , tylko raczej nie moze sie teleportowac do Krakowa zeby podpis zrobic przyleci to 2 lipca podpisze .....
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.06.2011, 21:29
gafe to popełnia kiedyś Chelsea jak sprzedawała już koszulki Robinho a on nie przyszedł.
Może zapomniał, zdarza się. A o Bitonie powiedział i jak nie przyjdzie to czemu gafa? jest bliska pozyskania czyli wszystko może się zdarzyć
FAN z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.06.2011, 21:30
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
A co znasz jakieś inne?

Biton ciekawy zawodnik, widział go ktoś w meczu? Styl grania jak Genkov?
Raczej taki Brożek, tyle, że z potężnym strzałem.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 30.06.2011, 21:33
Chyba że będziemy grać tak:

Jovanovic, Bunoza, Chavez, Jaliens
-----------------Pareiko
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.06.2011, 21:44
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a nawet jeśli by się wygadał to co?
przed transferem Meliksona media trąbiły o tym przez miesiąc - jakoś transfer doszedł do skutku
jak to sobie wyobrażacie, Basałaj się wygaduje i nagle Bitona podkupuje nam Barcelona? bez jaj
Sam profesjonalizm by nie komplikować już trudnych rozmów. Zdarza się, że inne kluby przez taki wyciek zauważą i zainteresują się zawodnikiem. Niekoniecznie największe i niekoniecznie podkupią zawodnika, ale mogą zawsze podbić cenę.

Temat Meliksona wtedy wyciekł i nie było to łatwe negocjacje. Kilka razy temat transferu prawie całkiem upadł. Może gdyby nic wtedy nie wyciekło to pozyskalibyśmy go szybciej, łatwiej i taniej.

Basałaj chyba nigdy nie wypowiadał się na temat niepewnych nazwisk tylko zawsze odsyłał do dyrektora sportowego. Myślę, że tym razem też.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2011, 21:47
kilka lat wstecz byliśmy bardzo blisko pewnego pomocnika, ale poszedł wyciek i piłkarz podpisał kontrakt z ...Legią.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2011, 21:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
kilka lat wstecz byliśmy bardzo blisko pewnego pomocnika, ale poszedł wyciek i piłkarz podpisał kontrakt z ...Legią.
a przypomnisz. bo zapomniałem o kogo
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.06.2011, 21:49
Kielbowicz? Bo nie pamietam.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.06.2011, 21:53
Domello napisał(a):Wyświetl post
Kielbowicz? Bo nie pamietam.
nie.
ale końcówka też icz :]
pomocnik.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.06.2011, 22:03
Mam nadzieję, że to podkoloryzowana propaganda sukcesu, mająca na celu większe zmobilizowanie piłkarzy i ew. większą sprzedaż biletów.

Bo umówmy się, nie "zostały spełnione wszystkie warunki" i absolutnie nie "mamy potencjału", by grać w Lidze Mistrzów.

Na razie brak potwierdzenia wszystkich transferów, ale można te przymiarki ocenić pozytywnie. Po za Lamey'em, o którym nic nie da się powiedzieć to reszta wygląda nieźle. Czyli:
1. wykupienie Chaveza, który się sprawdził
2. możliwe pozyskanie Jovanovica, który CV ma imponujące jak na dość młodego zawodnika
3. możliwe wypożyczenie Nuneza - daje duże możliwości gry na lewej obronie i skrzydle, pozycjach do tej pory słabo obsadzonych
4. możliwe wypożyczenie Diaza - zwiększenie rywalizacji na lewej obronie + opcja w środku pola na pozycji defensywnego pomocnika
5. pozyskanie Iliewa - zawodnika, który zwiększa naszą siłę ofensywną i wpłynie stymulująco - zarówno na Kirma, jak i Małeckiego
6. możliwe pozyskanie Bitona - CV ma dobre, obiecujący napastnik dający dodatkowe możliwości w grze ofensywnej

Naprawdę, jak na wcześniejsze lata wygląda to bardzo obiecująco. Faktycznie, na wszystkie pozycje możemy mieć po 2 w miarę równorzędnych piłkarzy. Ale mam nadzieję, że LM nie jest podstawowym celem, bo potencjał to mamy najwyżej na fazę grupową LE. Ewentualny, szczęśliwy awans do LM należałoby traktować jako dodatkowy bonus.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.06.2011, 22:05
nie.
ale końcówka też icz :]
pomocnik.
Rybusiewicz?

Zart, pewnie Radovic.

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.06.2011, 22:08
matkur napisał(a):Wyświetl post
gafe to popełnia kiedyś Chelsea jak sprzedawała już koszulki Robinho a on nie przyszedł.
Może zapomniał, zdarza się. A o Bitonie powiedział i jak nie przyjdzie to czemu gafa? jest bliska pozyskania czyli wszystko może się zdarzyć
Gafę to popełnił Robinho jak na konferencji powitalnej w City stwierdził że jest szczęśliwy że trafił do Chelsea
Odpowiedz cytując
Radeon
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2011, 22:37
mysle ze naszym najwiekszym bledem bedzie koniec koncow, nie wykupienie Cikosa. Brak Riosa nie stanowi problemu.. podobnie jak Siwakowa, ktorego uwazam za perspektywicznego gracza, ale on tez nie palil sie do gry w Wisle (taka prawda-mierzy wyzej) Natomiast Eryk, chcial do nas przyjsc, uwazam ze sprawdzil sie na tej prawej obronie (owszem mial troche bledow ale sie rozkrecal i gral coraz lepiej) imponowal kondycja, szybkoscia, jest zwrotny i przydatny ofensynie, minusem jego glownym byly czeste bledy w ustawieniu ktore jednak eliminuje sie z wiekiem i nabywanym doswiadczeniem. Jedynym wytlumaczeniem na jego nie wykupienie jest dla mnie to ze chcemy aby przyszedl do nas za darmo w przyszlym roku (w 2012 konczy mu sie kontrakt z Slovanem i tak sie z nim dogadalismy) albo bedziemy chcieli go wyciagnac pod koniec tego okienka, lub w zimowym (Eryk zadeklaruje ze nie przedluza umowy i Slovan jesli chce cos zarobic musi obnizyc wymagania-inna sprawa ze Eryk jak sie nie dogadaja ma przerabane i pewnie rok w rezerwach). Taka troche pokerowa zagrywka, bo jesli okaze sie ze nie awansujemy do LM bo Lamey cos zrabie to te 350 tys Euro mozna sobie w %^$^%# wsadzic, straty beda wielokrotnie wieksze... Tak czy inaczej Lamey nie jest u nas opcja na dluzej (sezon lub dwa) wiec licze ze temat Cikosa powroci.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2011, 22:55
podoba mi się kilka zmian w naszej polityce transferowej.
1. trafnie są oceniane potrzeby - np. myśleliśmy wszyscy, że środkowych pomocników, to my mamy, a jednak...
2. zawodnicy wcześniej są obserwowani i to raczej my ich szukamy w świecie, a nie przywożą nam menedżerowie
3. skończyły się tematy, że akurat był w pobliżu jakiś młody Brazylijczyk i bardzo chciał się zaprezentować, więc pozwolono mu trenować z drużyną (bywały takie przypadki)
4. ci, którzy dołączają do drużyny są raczej też oglądani pod kątem charakteru - a boisku zapieprzają, nie odpuszczają - poza boiskiem nie sprawiają problemów - raczej nastawieni na dom i rodzinę , a nie rozrywkę
5. przede wszystkim podoba mi się, że nie ma żeli na włosach i płaczków - ci nowi wyglądają jak piłkarze

Są jeszcze dwie rzeczy, które przychodzą mi do głowy:
1. ktoś na pewno odejdzie ze składu - pytanie kto i ilu zostanie w drużynie Polaków.

2. wydaje mi się, że w klubie założyli sobie taki plan, że ta ekipa ma poradzić sobie w eliminacjach LM, jeżeli nie, to musi przynajmniej osiągnąć grupę LE. Jednak w przypadku awansu do LM, pewnie zostanie wzmocniona 1-2 zawodnikami - może już grubszego kalibru
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.06.2011, 23:15
Jeśli Wam się wydaje, że w polskiej lidze Biton będzie miał tyle miejsca, takich drewnianych obrońców za przeciwników i takich serdecznie kulawych bramkarzy, jak na tym youtubie, to macie racje.
Wydaje Wam się.
wygłupiłeś się tym komentarzem, ponieważ obrońcy występujący w naszej lidze nie przewyższają umiejętnościami tych z Izraela, poza tym ilu było "znawców" takich jak Ty którzy pisali, że Melikson nie będzie mijał jak tyczki naszych ekstraklasowych obrońców.... w ogóle o kant dupy potłuc takie komentarze... i tak wszystko się okaże na boisku...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.06.2011, 23:20
A szkoda bo to zawsze niezłe źródło informacji - tylko po kiego%^ja w hebrajskim W polskim FM go zbanowali czy jak.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2011, 23:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Bo umówmy się, nie "zostały spełnione wszystkie warunki" i absolutnie nie "mamy potencjału", by grać w Lidze Mistrzów.
To drugie stwierdzenie nie jest do końca prawdziwe, a właściwie wymaga uszczegółowienia, bo nie wiem co rozumiesz przez "grać w LM". Według mnie mamy potencjał, żeby przy odrobinie szczęścia tam awansować i nie mamy potencjału, żeby tam później coś osiągnąć (takiego potencjału nie będziemy mieli być może nigdy).

Wracając, jednak do samych eliminacji do LM, połowa zespołów, na które ewentualnie możemy trafić w IV rundzie eliminacji, o ile dojdziemy tak daleko, ma podobne do Wisły problemy, podobne braki kadrowe i swoje słabe punkty. Nie jesteśmy najgorsi w tym gronie i musimy to udowodnić...
Odpowiedz cytując
trombczanin
Junior Member

Stary 01.07.2011, 01:28
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz
Sivakov = Jovanovic
Łobodziński << Iliev
Boukhari < Nunez
Żurawski, Rios >= Biton, Biton wydaję się sporo lepszy od Żurawia i Riosa pojedynczo, ale jednak lepiej mieć 2 zawodników niż 1

legenda >> dużo lepszy > trochę lepszy >= nieznacznie lepszy = taki sam

jak wszystko wypali to jesteśmy mocniejsi niż w tamtym sezonie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2011, 02:36
Oryginał , do tego żonie powiedział spierdalaj zamiast kocham cię , co miał na myśli

.
Statystyki niestety pokazują że mimo iż rozbiliśmy Beitar to kluby z Izraela osiągają lepsze wyniki w pucharach niż nasze.Choćby ich obecność w LM gdzie dla nas to abstrakcja, przynajmniej na dziś a nikt im tego nie dał, co więcej kraj malutki a mimo że o wiele bogatszy od naszego to futbol u nich nie jest tak finansowany jak na Ukrainie czy Turcji.
Ale do czego zmierzam - jest wiele lig gdzie 'gra się łatwiej' ale to nie oznacza że są słabsze, wręcz odwrotnie.Po prostu zespoły posiadają kreatywnych grajków i i starają się kreować to grę a nie tylko(a może i aż), zabarykadować się na własnej połowie.Wtedy masz zdecydowanie mniej miejsca a taka jest nasza liga zazwyczaj.
Klucz do sukcesu takiej Wisły to być na tyle kreatywnym, by te zasieki nie wiele dawały ale musimy mieć na prawdę dobry zespół, który potrafi rozbić tą obronę
Czysta taktyka - gdy spotka się znakomity zespół z przeciętnym to jak by się ten przeciętniak nie zabarykadował to go zleją(zazwyczaj bo wiadomo jaka jest piłka) a jak spotka się trochę lepszy z trochę gorszym to wszystko jest możliwe jeśli tylko ten drugi będzie grał dobrze taktycznie

A żeby aż takiego oftopu nie było - Biton, jak przyjdzie....się zobaczy.Wygląda na gościa podobnego do Genkova co trochę martwi bo we 2 to raczej w 1 meczu nie będą grali a marzeniem była by para - dobry asystent i dobry kończący.Ale podstawa by dobrze grał no i plus że Maor będzie miał ziomka
2 Żydów w Wiśle - niektórzy tego nie przeżyją ale na szczęście to tylko ich problem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2011 o godz. 02:41.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów