|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tia.. W samej fazie grupowej UEFA graliśmy 4 mecze, zdobyli 6 bramek,a przy 5 z nich asystował Kuba. I co jedna asysta to bardziej efektowna.. A bynajmniej "dream teamu" wówczas nie mieliśmy.
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wiem, ze to tylko PS ale:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Było by super ale czy tak będzie to się przekonamy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Może być też tak ,że trener chce mieć jak najszybciej napastnika i lewego obrońcę w Holandii i postanowili zamiast na badania do Krakowa wysłać ich od razu na zgrupowanie a jak ono się skończy to po powrocie do Krakowa przejdą dopiero badania i podpiszą kontrakty choć takie wyjście wydaje się być mało prawdopodobne ale jednak możliwe - oczywiście piłkarze musieliby wcześniej podpisać jakieś umowy wstępne żeby później nie było żadnych problemów i nieprzyjemności . A co do zgrupowania w Holandii to kiedy ono dokładnie się kończy ?
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przyjście Diaza wydaje się być przesądzone - ostatecznie klub z Belgii zgodził się na roczne wypożyczenie Kostarykanina za 150 tys euro. http://www.clubbrugge.be/en/season/team/team. Szczerze to nasze boki obrony w dalszym ciągu wyglądają nie najlepiej Lamey zaprezentował się słabo w sparingu - tak jakbyśmy grali bez prawego obrońcy, z tym, że kto sprowadza do podstawowego składu zawodnika, który tyle czasu nie grał w piłkę na wysokim poziomie i to widać zdecydowanie. Z drugiej strony chodzą plotki, zaznaczam plotki, że po ewentualnym wyeliminowaniu Skonto do zespołu ma dołączyć 2-3 klasowych zawodników - możliwe że w tej grupie znajduje się prawy obrońca - zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 27.06.2011 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
I to by było bezsensu podejscie bo albo od razu wcześniej jest parcie zarządu i wzmacnianie zespołu poważne (nie chłamem) tylko poważnymi graczami w formie. A nie typu Lamey który ma mało meczy<i nie twierdze że gość nie umie grać żeby nie było bo jest zagadką>!! i pieroństko ryzykują i jak nie wypali to lepszy mógł by być Czikosz dla którego zrobili jak zrobili.... mogł zostać bo się bardzo rozwinoł
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja chętnie zobaczyłby Diaza znowu w Wiśle, ale 150 tyś € tylko za roczne wypożyczenie? Myślałem, że będzie znacznie taniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.mozzartsport.com/vesti/3582/novi-klub-ranka-despotovi%C4%87a-je---urava
Despotovic w Japonii |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Wygląda na to, że Junior Diaz ponownie w Wiśle Kraków. Nie wziął nawet udziału w prezentacji drużyny na nowy sezon..
http://www.clubbrugge.be/en/nieuws/video/274 Powód: To raczej logiczne, że skoro PREZENTACJA to z oficjalnej Club Brugge :/
Ostatnio edytowane przez Kondipr : 27.06.2011 o godz. 16:13.
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Skąd info?
Jeśli to prawda, to mogą być dalej problemy na boku obrony. Ale miejmy nadzieję, że czegoś się w Belgii nauczył. P.S. Wiadomo coś o prawie pierwokupu? ![]()
Kibic z Poznania
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kilka postów wyzej wrzucono link do kadry Bruggii ? dobrze to napiasałem ? Bruggia ?Briż.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Junior jako rezerwowy lewy obrońca byłby idealny i mógłby zostać w takiej roli u nas na lata a przecież taki stary nie jest a charakter jak najbardziej ok . Wg mnie dobre wyjście biorąc pod uwagę że nie sramy kasą a trener coś mówił o jeszcze jednym prawym obrońcy a wtedy zawsze na lewej obronie może zagrać Lamey . Tylko kwota odstępnego musi być nie za wysoka bo dużo z pewnością za potencjalnego rezerwowego nie zapłacimy ( patrz Cikos ) no chyba żeby rozwiązałby z nimi kontrakt w co wątpię .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pewnie to wypożyczenie z opcja pierwokupu, z którego zawsze można zrezygnować, co często i z chęcią czynimy (casus Cikosa i Osmana).
Diaz podpisał 3 letni kontrakt w 2010r z czego rok ma za sobą, najbliższy spędzi pewnie u nas i zostanie mu 365 dni kontraktu w Brugge. Kokosów za niego chcieć nie będą bo i nie mogą. Diaz nie był na szczycie naszej listy życzeń, nie mieści się w podstawowym składzie swojego klubu... wiec zapchajdziura. Pozycja/e na których gra u nas jest słabo obsadzona, wiec... wzmocnienie. Takie wzmocnienie, trochę jak świnka morska - ni to świnka ni to morska. Bez większej przyszłości, natomiast samo w sobie cieszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeżeli weźmiemy pod uwagę to że Paljic jest nie do ruszenia na lewej obronie, to i Diaz dobry jako zapchajdziura zarówno na LO jak i ŚDP... nie tak to miało wyglądać, ale rozumiem, że nie ma pieniędzy na wzmocnienia.. ale lepszy wróbel w garści niż wiadomo...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Diaz jest bardzo uniwersalny,typowy zawodnik jak komuś coś się stanie,ktoś musi pauzować,wg mnie prezentował dobry poziom,gdyby grał słabo nikt by go od nas za takie pieniądze nie kupił.Jeżeli będziemy musieli grać na 3 fronty na pewno drużynie się przyda,i uważam,że będzie to dobry ruch z naszej strony.No i trzeb czekać na jakieś pozytywne wieści w sprawie napastnika,bo to wg mnie pozycja wymagająca wzmocnienia dużo bardziej niż lewa obrona.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dobry ruch, jeśli to prawda. Diaz nie będzie miał kłopotów z aklimatyzacją, jest uniwersalny. Nie byłem przekonany do niego jako lewy obrońca i to mnie martwi, ale lepiej mieć w odwodzie Diaza, który może zagrać na 4 pozycjach niż Siwakowa.
Nie podoba mi się rezygnacja z transferu Despotovicia. Dojrzały, mocno trzymający się na nogach snajper, czołówka strzelców Segunda Division. Szkoda. Stasiek pożałował kasy i woli Izraelczyków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rezygnacja z transferu Despotovicia? Dla kolesia liczy się tylko kasa, to chyba logiczne, że Wisła finansowo nie jest w stanie konkurować z azjatyckimi klubami. Iliev pokazał, że jak się ma ambicje, to można zrezygnować z wielkich pieniędzy w Azji i przejść do klubu walczącego o Ligę Mistrzów. Despotović takich ambicji nie ma, niech sobie tam strzela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Poszło o Valcxa? Możesz rozwinąć swoją myśl?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zauważ, że pod zdjęciem i listą zawodników jest komentarz co do brakujących na zdjęciu osób. Diaza tam nie ma. Dziwna sprawa, może faktycznie coś jest na rzeczy.
http://www.clubbrugge.be/nl/nieuws/b...gfoto-A-kern-- ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |