|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie Płaciliśmy za kogoś
Bo jak nie to będzie jakieś BuM ![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A Gienek ze stali nie jest ... Iliev, jak sam powiedział nie jest typem bramkostrzelnego napastnika a Boguskiemu puchnie kolano jak pobiega ...... No można Małeckiego na szpice dać ale praktyka pokazuje że to nie jest optymalny wariant. nie się podobał ten Benston z Hondurasu , duży dynamiczny, Osman by z nim pogadał ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 24.06.2011 o godz. 10:01.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak podpiszemy kontrakt z Jovanovicem i Nunezem to płacimy za Serba i ew. za wypożyczenie Gervasio.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Grantar - chyba, że będziemy grali na dwóch napastników. Z Gienkiem w przodzie może grać Iliev albo Mały. Boguskiego w ogóle nie liczę jako pełnowartościowego członka kadry pierwszego zespołu. Powinien pójść na wypożyczenie, choćby do Bełchatowa. Skorzystają na tym wszystkie zainteresowane strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Też się trochę pobawiłem w typowanie składu, oto efekty:
Wg mnie najbardziej optymalne zestawienie składu na pierwszy mecz ze Skonto Ryga. Oczywiście strzelam, że Nunez to faktycznie bardziej obrońca niż pomocnik i tam będzie szykowany, w innym przypadku na jego miejsce wskakuje Paljic. Po wypowiedziach Maaskanta można wnioskować, że sezon zaczniemy z Jaliensem i Lameyem w składzie, stąd ich obecność w lepszej jedenastce. Ustawienie z 1 defensywnym pomocnikiem, bo nie sądze byśmy wyszli na ten mecz w bardziej defensywnym ustawieniu, a Sobol miał dotychczas pierwszeństwo do gry w pierwszym składzie, kosztem Wilka. ![]() A teraz podam skład, z jakim taka drużyna może się zmierzyć w treningowych gierkach. ![]() Garguły nie umieściłem w składzie, bo mam nadzieję, że oddamy go na WYPOŻYCZENIE do jakiego klubu z Ekstraklasy. Wypożyczenie tak by później nie powtórzyła się historia z Niedzielanem. Burligi i Kowalskiego nie liczyłem do składu, uważam, że warto dać jakaś poważną szanse na grę Brudowi (ale nie gra 7 rezerwowymi, tylko chciałbym zobaczyć Bruda w najlepszej jedenastce obok Sobola lub Wilka). Prawa obrona i Atak to formacje, które pasowałoby wzmocnić (chyba, że zostanie Burliga, to wtedy odpada prawa obrona). Oprócz tego pilnie potrzebny jest pomocnik środkowy, uniwersalny, potrafiący zagrać w defensywie i ofensywie. Miazga by była wtedy, gdyby doszło dwóch pomocników wysokiej klasy - ofensywny i defensywny, ale to chyba byłoby za dużo . Choć bardzo dobrym pomysłem byłoby wypożyczyć jakiegoś piłkarza niełapiącego się do składu w swoim klubie (mocniejszym od Wisły) - bez możliwości jego wykupienia (czytaj w pozytywnym aspekcie - piłkarz jest tak dobry, że musielibyśmy za niego zapłacić kilka mln Euro), ale piłkarz z wielkimi ambicjami, by swoją grą przybliżyć się do pierwszej jedenastki macierzystego klubu. Myślę, że można by kogoś wyłapać z klubów klasy Marsylii, Schalke itd.Jeszcze a propos składu na mecz ze Skonto: nie umieszczam Chaveza bo nie wiem kiedy wróci i w jakiej fizycznej formie będzie przed meczem. Tak samo uważam, że łatwiej się zgrać ofensywnemu pomocnikowi niż np. prawemu obrońcy, stąd od razu daje go do pierwszego składu. Dobrze by było Kurto znaleźć klub w Ekstraklasie lub Pierwszej Lidze na zasadach angielskich, czyli wypożyczyć go na kilka miesięcy i mieć możliwość natychmiastowego ściągnięcia w przypadku urazu. Tak samo wygląda sprawa Boguskiego, który będzie miał cholernie trudną drogę do powrotu do gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Nigger please... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mi się wydaje że będzie coś takiego jeśli wszyscy w miarę wypalą, myślę że Maaskant Kirma nie posadzi na ławie, bo on nam może dużo dać, staty Núñez'a w ofensywie jakoś mnie nie powalają aczkolwiek coś tam strzelał i asystował, myślę że to będzie taki ofensywny obrońca typu Dudu z Widzewa, trochę asyst, jakieś 2-3 bramki, Jovanovic ma raczej umiejętności na pierwszy skład, nie grałby przecież w LM z Partizanem tylko grzał ławę, Chávez to dla mnie pewniak, rozpier***** jakich w naszej lidze mało, nie pamiętam czy to Traore czy ktoś inny nawet nie próbował nawiązywać walki jak Chávez był blisko piłki, Lamey to trochę zagadka, ale na pewno był obserwowany i jeśli Robert ze Stanem tak zdecydowali to musi prezentować jakiś poziom, z tego co słyszałem to na prawej może zagrać jeszcze Jovanovic, w odwodzie mamy też 3 ludzi którzy na naszą ligę wystarczą(czyt. Paljic, Bunoza i Jaliens)
co do pomocy to o Kirmie już pisałem, dla mnie raczej pewniak, no i trochę dziwne było by z miejsca posadzenia na ławie naszego najlepszego strzelca, Melex to inny level także nie ma co się rozwodzić, Iliev- moim zdaniem będzie podwieszonym napastnikiem/ wysoko grającym ofensywnym pomocnikiem, w Partizanie właśnie tak grał w duecie z Tagoe i ładnie mu to wychodziło, od biedy może nam zagrać na szpicy czy nawet prawym skrzydle, bo o lewym skrzydle chyba wszyscy wiemy, Mały mimo jakichś tam braków taktycznych też będzie pewniakiem, 100% walki 100% serca- tego nam trzeba, Sobol wielkie doświadczenie i zaciętość- też raczej pewniak, w odwodzie pozostaje nam: Wilk- niezły ligowiec, na pewno przy Sobolu się rozwinie, Jirsak- na ligę wystarczy dalej to już nie ma co się rozmarzać, Guła z Bogusiem może jakoś się doleczą, wejdą na zmianę, ale jak towarzystwo będzie w formie to równie dobrze mogą nie powąchać murawy, Genkov z pomocą Ilieva powinien dużo zdziałać, ale nie zmienia to faktu że potrzebujemy jeszcze jednego solidnego napastnika ![]() tyle ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Boguski powinien zacząć grę od ME granie więcej niż ogonów w ekstraklasie to dla niego po kontuzji za dużo. Wypożyczenie teraz to moim zdaniem błąd jeśli chcemy mieć jeszcze pożytek z Rafała. W jego przypadku najważniejszy jest rozsądek i spokój.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
co do waszych składów moim zdaniem :
Chavez - zasłużył na odpoczynek o czym trener na pewno wie więc wydaje mi się że z Rygą nie zagra. Dostanie z tydzień wolnego na naładowanie baterii a następnie zacznie normalne treningi z drużyną + nadrabianie obozu w Zakopanym. Nunez - nie wiem skąd u was taki optymizm co do tego zawodnika, dopiero co przyszedł do zespołu i musi wygryźć ze składu nieźle spisującego się, zgranego z resztą zespołu Palijca. PO - stu procentowe miejsce w pierwszym składzie dla Lameya, po to sprowadzili doświadczonego zawodnika by był na już. Ciekawi mnie jak na boku grał Jovanović ponieważ jak dla mnie jest za wysoki na tą pozycję. Moze ulegam stereotypom? Prędzej widział bym tam Q na tą chwile ŚDP - na wyjeździe zapewne asekuracyjnie zagramy na dwóch, a gdy tam uzyskamy korzystny wynik to na R22 będziemy grać bardziej ofensywnie. LP - nie widzieliśmy jeszcze gry Serba u nas a już wywalacie Kirma który w zeszłym sezonie był najlepszym strzelcem Wisły, ta sama sytuacja co na LO Wydaje mi się że z Litexem zagramy składem z zeszłego sezonu + Lamey, Bunoza, natomiast z Niemcami zagrają nowi zawodnicy w pierwszym składzie. Natomiast na turnieju w Estonii będziemy już mieli niemal że wykrystalizowany skład na początkowe rundy w LM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
TOMEK 11 w Twoim składzie jest za dużą dziura w środku pola. Melikson nie gra nigdy w obronie, a jeśli Iliev ma grać zaraz za napastnikiem to tym bardziej. Więc zostaje tylko Sobolewski z obroną praktycznie za linią piłki i małe szanse, że ktoś da radę się wrócić na czas. Myślę, że na obecną chwilę to będziemy jednak grali w środku kimś w stylu Jirsak/Wilk jako drugi, chyba, że przyjdzie jakiś nowy turbo kozak
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ilieva oglądałem w kilku całych meczach Partizana (polecam, dostępne choćby na youtube) - to zawodnik przewyższający Kirma w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie jest to typowy LO, więc wydaje mi się że wypożyczą go by podniósł rywalizacje w zespole oraz był alternatywą na LO LP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Skąd Wy cały czas z tymi dwoma defensywnymi wyskakujecie.
nie zdziwie sie jak w środku bedziemy grali np. Melikson Kirm Sobolewski ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Maaskant na oficjalnej stwierdził, że nie przewiduje gry Nuneza na lewej obronie. W takim razie nie widzę innej możliwości - będzie jeszcze transfer lewego obrońcy, bo z Paljicem na tej pozycji daleko nie zajdziemy.
Czyżby pomoc miała wyglądać tak?: Iliev Nunez Sobol Melikson Małecki Melikson jako wysunięty, ofensywny pomocnik. Cofnięci, bardziej defensywnie ustawieni Sobol z Nunezem.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.06.2011 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego tak jak napisałem dla mnie Nunez to nie typowy LO
I pisząc że nie wiemy na jakiej pozycji trener widzi Nuneza myślałem dokładnie o tym co dziś powiedział. Okazuje się że on widzi go na zupełnie innej pozycji niż się spodziewaliśmy. myśląc o ustawieniu z ---------------Pareiko--------------- Lamey--Jaliens-Jovanovic-Palijc ---------------------------------------- ------------Sobolewski-------------- -------Nunez---------Melikson-------- Małecki------------------------Iliev ---------------Genkov--------------- tylko jedno przychodzi mi do głowy, nie mogę się doczekać najbliższego meczu!
Ostatnio edytowane przez yogul : 24.06.2011 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
R.Maskant porównuje nunez'a doBoukhariego wiec wygląda na to ze on przyszedł właśnie za Norduin'a, a więc powinien przyjść jeszcze typowy LO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Maskant pozamiatał - Nunez Defensywnym pomocnikiem ewenutualnie po prostu środkowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
czyli wciąż brakuje nam chyba lewego obrońcy..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
powiem wam ze przeraza mnie ilosc zaje.. zawodnikow w Wiselce , domyslam sie ze jesli tfu..odpukac - nie awansujemy do LM to do wrzesnia wytransferujemy pewnie przynajmniej 4-5 graczy , wyglada to naprawde kosmicznie , chyba nigdy nie bylo takiego potencjalu (teoretycznie) , juz pomijajac czy dojdzie jakis napastnik czy nie wyglada to wszystko swietnie ...
chyba mozna smialo powiedziec ze na dzien dzisiejszy to jestesmy takie ...turbo kozaki ^^# ======================================== doslownie 15min. temu Orange Spotr Info kontaktowal sie z Krzostka - okreslil Nuneza jako zawodnika na obrone lewa lub defensywnego pomocnika
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 24.06.2011 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak przeglądam to forum to nasuwa się pytanie czy to jest forum samych selekcjonerów, którzy wiedza wszystko. Spokojnie zespół musi się zgrać zobaczymy w jakiej formie są pozostali nasi zawodnicy (szczególnie rekonwalescenci).
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z filmików o Nunezie widać że to spory chłop, który nie boi się zawalczyć o piłkę bark w bark czy wsadzić nogę ryzykownie by ją odzyskać. Sam Robert określił że jest bardziej defensywny niż Boukhari czyli widzi jego możliwości w odbiorze.
Na ten moment dla mnie: ----------------------Pareiko---------------------- Jalien ( Lamey ) - Chavez - Jovanovic - Plajic -------------------Wilk ( Sobol )------------------ --------Mały - Melikson - Nunez - Iliev--------- ---------------------Genkov----------------------- Za Małego na prawej może zagrać Kirm lub Melikson Za Ilieva Nunez lub Kirm W tym momencie do kadry w 99% kompletnej brakuje nam LO do Plajica, i N jako zmiennika dla Genkova. Gdyby udało się wymienić za dopłatą Gargułę za np. Traore upieklibyśmy dwie pieczenie na jednym ogniu. Pozyskalibyśmy ciekawego LO a Łukasz zyskałby szansę gry. ![]()
Ave
Wisła |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|