|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że to nie Traore chce odejsc a jego manager miesza w mediach. Co do tranfseru to w tym okienku RACZEJ napewno nie odejdzie bo nawet gdyby klub się jednak zgodził i miał iść gdzieś do Polski to może tylko Józek W. wyłożył by jakąś satysfakcjonującą gotówke. Nie mi oceniać ile Razak jest wart ale Lechia mało za niego napewno nie będzie chciała. A tak raczej pójdzie do Hiszpanii bo kilka razy już go ktoś tam oglądał.
Ale mówie to wszystko to zagrywka jego menago bo sam Kafarski sie o tym z PS dowiedział. Pożyjemy zobaczymy jak to mówią ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera): http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html Swoją drogą myślę, że powody które podał są "z d... wzięte" a tak naprawdę motorem działania jest fakt iż Lechia - delikatnie mówiąc "olała" jego managera gdy zwrócił się z prośbą o renegocjację kontraktu. 2. Wg. mediów to uchwała zarządu klubu nie pozwala na sprzedaż do innego polskiego zespołu, a nie jakikolwiek zapis w kontrakcie zawodnika. I o tym wypowiadał się manager zawodnika, sugerując że uchwała nie powinna stanowić problemu (artykuł z linku powyżej) 3. Pierwsze rozmowy o transferze Traore do Legii odbyły się już w kwietniu, według ogólnodostępnych informacji Lechia nie była na nie, poprosiła tylko o zawieszenie tematu do czasu zakończenia rozgrywek (sprawa ewentualnego awansu Lechii do pucharów). 4. Kwota odstępnego o której rozmawiano w kwietniu oscylowała w okolicach 500 tys euro, no ale po udanej końcówce sezonu w wykonaniu tego zawodnika zrozumiałym jest że oczekiwania Lechii mogły wzrosnąć - i tu najbliżej prawdy może być manager Traore mówiąc o ok. 800 tyś euro. Podsumowując - coś jest na rzeczy, co nie znaczy że transfer dojdzie do skutku. Tyle że "z niewolnika nie ma pracownika" - Lechia powinna pamiętać podczas podejmowania decyzji chociażby o przykładzie Sernasa z Widzewa (zimą zablokowany transfer, wiosną cień zawodnika = zyski z ewentualnej sprzedaży znacznie mniejsze).
Ostatnio edytowane przez zizou : 23.06.2011 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu treneraW tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać". Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie. A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Pamiętam jak na C+ zrobili reportaż z Buvalem jak udało mu sie fartem strzelic 3 bramki w 4 pierwszych meczach - i jak się zachwycali - jaki to wspaniały napastnik z Francji przyszedł do Lechii ; ) |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|