The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy jesteś za zmianą formy konkursu o Wiśle
Tak 98 62,42%
Nie 11 7,01%
Nie mam zdania 12 7,64%
Muszę dokładniej zapoznać się z pomysłem 26 16,56%
Pomysł jest nie trafiony. 2 1,27%
Ciekawe, ale niech zostanie tak jak jest. 8 5,10%
Głosujących: 157. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 10:28
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
Hej to "chłopa" nie bardzo mi się podoba... Czuję się dyskryminowana
Kobiety również zapraszamy do udziału w Konkursie nie ma mowy o żadnej dyskryminacji płci przeciwnej.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.02.2011, 12:47
Super , nie mogę się doczekać .

Do meczu zostało 5/6 dni , więc nie zwlekajcie z ogłoszeniem zabawy .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 20.02.2011, 18:55
Jutro założę nowy temat z Konkursem 9, lub też podbiję do góry w temacie Konkurs o Wiśle edycja 8 będzie on potrzebny tymczasowo, bo pierwszy mecz/e będziemy typować na dwa razy

Przez pewien czas istnieć będzie pewnie możliwość oddawania typów w stary sposób na forum, mam nadzieję, że większość a po cicho liczę, że wszyscy przeniosą się na nową stronę

Pozdrawiam!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 21.02.2011, 15:04
Nowy temat założony !!
Tutaj adres http://wislakrakow.com/forum/showthr...07#post1053907

Typy na mecz Arka Gdynia - Wisła Kraków będziemy oddawać na dwa razy tzn.w temacie o Konkursie a także na stronie.

Niebawem więcej informacji.

Czyli można zaczynać !!

Jakieś pytania, niejasności pisać PRIV lub w temacie.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 25.02.2011, 13:18
Na pierwszy mecz chętnych do typowania zgłosiło się równo 100 osób
Mam nadzieję, że taka frekwencja będzie się utrzymywać także na stronie.

Pozdrawiam.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.03.2011, 22:21
Witam serdecznie Typerki oraz Typerów!

W typowaniu meczu z Widzewem Łódź udział wzięła rekordowa liczba osób - zgłosiło się 217 osób!
To prawdziwy rekord do tej pory największa frekwencja była na meczu el. LE Wisła - Karabach- 130 osób!

Tabela generalna liczy już 241 osób a wydaje się, że to dopiero początek, czy będzie więcej czy pęknie bariera najpierw 250 a potem 300 uczestników? O tym przekonamy się w najbliższych kolejkach.

Duży wpływ na wypromowanie Konkursu miało umieszczenie na głównej stronie TWSD newsa o nim, dzięki temu pojawiło się dużo nowych osób, które mam nadzieję zostaną z nami na dłużej.
Jednym słowem reklama bardzo pozytywnie wpłynęła na rozwój Konkursu i wydaje się, że i na zwiększenia jego prestiżu.
Nie wiem, ale przypuszczam, że wśród forum kibiców z całej Polski - forum TWSD jest jedyne na którym prowadzony jest taki Konkurs.

Warto zauważyć, że założyciel i osoba która wymyśliła ów Konkurs do dziś bierze czynny udział w tym Konkursie, mowa oczywiście o użytkowniku - gregor07.

Ja miałem taką przyjemność, przejąć w pewnym okresie Konkurs od Gregora i od tego czasu staram się kontynuować misję wyłonienia najlepszego z typerów na naszym Wiślackim forum. Organizując z każdą rundą kolejną jego edycję.

Udało się stworzyć Wielką Tabelę Wszech Czasów - Konkurs o Wiśle, choć projekt nie jest jeszcze skończony, z powodów dość prostych i oczywistych - braku czasu, niestety. Ale w miarę swoich możliwości będzie to uzupełniane.

W projekt duży wkład ma PhantomRanger, z którym współpracuje właśnie nad powyższym przedsięwzięciem, projekt zawiera tabelę od 4 edycji Konkursu do 8. Poprzednie edycje niestety nie zostały na forum zarchiwizowane.

Ostatnia istotna sprawa, to kolejny projekt - Stworzenie strony konkursowej, która w znaczny sposób będzie miała wpływ na techniczny rozwój Konkursu, strona sprawi, iż Konkurs będzie jeszcze bardziej profesjonalny.
Prace nad tym projektem wciąż trwają - pomysłodawcą i wykonawcą owej strony jest także jeden z uczestników Konkursu - Ofsajd.

Mam cichą nadzieję, że niedługo strona ujrzy światło dzienne. Fakt faktem, ruszyć to miało już od pierwszego meczu, lecz tu także czas, a można powiedzieć jego brak stanął na przeszkodzie aby dopracować stronę, wypuścić do testu a potem do ogólnego dostępu. Z tego miejsca chciałby wszystkich zainteresowanych uspokoić, pracę trwają, projekt nie umarł - wręcz przeciwnie, żyje

Z Wiślackim Pozdrowieniem!

Życzę powodzenia i zapraszam do typowania kolejnych spotkań z udziałem piłkarzy Białej Gwiazdy - bo to Wy tworzycie Konkurs i Wy go napędzacie!

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.04.2011, 22:47
Wzięło mnie na przeglądanie typowań Wisły z Jagą i nikt nie trafił wszystkiego w 100% Najwięcej osób typowało chyba 2-1 (i gdyby Franek strzelił..), część 2-0. Najłatwiej było przewidzieć pierwszy żelazny skład Pozdro
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 15.06.2011, 22:05
Witam wszystkich zainteresowanych kolejną edycją Konkursu o Wiśle obchodzić będziemy mały jubileusz - 10 edycja konkursu

Poniżej zamieszczam wam regulamin jaki obowiązywał w poprzedniej edycji Konkursu:

Cytat:
Regulamin:

1. Jak dołączyć do grona typerów:

- Odwiedź stronę www. ( tutaj znajdzie się adres strony po oddaniu jej do użytku)
- Zaloguj się za pomocą danych używanych na Forum Wisły (najważniejszy nick)
- Przejdź to odpowiedniej zakładki (TYPUJ) wybierz interesujący Cię mecz.
- Oddaj swój typ na spotkanie, typując skład, wynik, strzelców

2. Typujemy mecze rozgrywane z udziałem Wisły Kraków we wszystkich oficjalnych rozgrywkach:

- Ekstraklasa
- Puchar Polski
- El. Ligi Mistrzów
- Liga Mistrzów*
- El. Ligi Europejskiej
- Liga Europejska*

*- mecze w tych rozgrywkach, typować będziemy po wcześniejszym uzyskaniu awansu, do powyższych rozgrywek.

2. Co będzie można typować:

- Skład w jakim Wisła Kraków wystąpi w danym spotkaniu.
- Zmiany przeprowadzone w trakcie spotkania
- Wynik zarówno wynik końcowy jak i do przerwy.
- Strzelców bramek dla Białej Gwiazdy w danym spotkaniu.

3. Punktacja.

* Pierwsza jedenastka:

- Poprawne wytypowanie całej ''11'' - 11 pkt + 2 pkt gratis.
- Poprawne wytypowanie od 8 do 10 zawodników z pierwszej ''11'' - 1 pkt za każdego + 1 pkt gratis
- Wytypowanie do 7 zawodników - 1 pkt za każdego bez bonusów.

* Zmiennicy:

- Poprawne wskazanie zmienników (3) - 1 pkt za każdego.
- Poprawne wytypowanie strzelca/ ów bramki/ ek - 1 pkt za każdego.

* Wynik:

- Poprawne wytypowanie wyniku końcowego - 3 pkt
- Wytypowanie zwycięzcy - 1 pkt ( punkt dla każdego, kto nie trafił dokładnego wyniku końcowego, ale wytypował zwycięstwo danej drużyny)
- Wynik do przerwy - 1 pkt ( punkt otrzymują typerzy, którzy wskazali, jaki wynik będzie do przerwy czyli kto będzie prowadził albo czy będzie remis.

4. Typowanie/ edycja typów:

- Typować będzie można do godziny 23:59 dnia poprzedzającego mecz, czyli jeżeli w piątek Wisła gra z Arką typy można oddawać i edytować do czwartku do godziny 23:59, potem nie będzie takiej technicznej możliwości, ponieważ dodawanie typów oraz ich edycja będzie zablokowane.

- Edycja, to funkcja dzięki której typer może w dowolnym czasie ( do dnia poprzedzającego mecz 23:59) zmienić swój typ na najbliższe spotkanie tzn. wprowadzić korektę wyniku, zamienić zawodników z pierwszej jedenastki, wymienić zmienników i strzelców bramek.

W tym temacie, od tej pory zamieszczać możecie swoje propozycję zmian do regulaminu, lub jakieś nowe propozycję dotyczące konkursu.
W tym dziale zadawać można też pytania dotyczące samej formy Konkursu lub też inne związane z Konkursem.

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania, więc pytajcie śmiało

To Wy tworzycie Konkurs i Wy decydujecie o jego formie i zasadach.
Każda propozycja będzie tu rozważna i dyskutowana więc zapraszam do do wypowiedzenia się w tej kwestii.

Z Wiślackim Pozdrowieniem!

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2011, 23:09
Może typ żółta/czerwona kartka? dodatkowe punkty by były lub ujemne
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2011, 09:19
Ja proponuje, żeby mecze topowe (Legia, Lech i Cracovia) punktowane były podwójnie, co jeszcze bardziej zwiększyłoby smaczek konkursu, gdyż właśnie najważniejsze mecze dla piłkarzy, byłyby również najważniejszymi meczami dla nas

Z kartkami to może być spory kłopot dla osób liczących punkty, jednak z nimi byłoby sporo roboty. Już lepiej obstawiać np. w której połowie padnie więcej bramek, chociażby za poprawne wytypowanie wpadają 2 pkt.

P.S. Nie jest to pytanie na temat konkursu o Wiśle organizowanego przez WISLAZWE, ale wiem, że na początku poprzedniego sezonu był organizowany jakiś konkurs, gdzie użytkownicy oceniali przydatność transferowanych piłkarzy do naszego zespołu. Czy odbyło się gdzieś na forum zakończenie tego konkursu?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.06.2011, 19:59
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ja proponuje, żeby mecze topowe (Legia, Lech i Cracovia) punktowane były podwójnie, co jeszcze bardziej zwiększyłoby smaczek konkursu, gdyż właśnie najważniejsze mecze dla piłkarzy, byłyby również najważniejszymi meczami dla nas
Bardzo ciekawy pomysł, powiem szczerze.
Chciałbym jednak aby został on skonsultowany z innymi konkursowiczami - ale jak widać odzew słabiutki, więc czekam na pozostałych, może podrzucą jeszcze jakieś pomysły lub zmiany do regulaminu.

Z kartkami to może być spory kłopot dla osób liczących punkty, jednak z nimi byłoby sporo roboty. Już lepiej obstawiać np. w której połowie padnie więcej bramek, chociażby za poprawne wytypowanie wpadają 2 pkt.
Owszem, zgadza się może być problem z liczeniem tego, bo byłaby to trochę monotonna robota, oczywiście jeżeli powstała by ta osławiona strona to nie byłby to żaden kłopot dodać taki podpunkt do liczenia zapewne.

P.S. Nie jest to pytanie na temat konkursu o Wiśle organizowanego przez WISLAZWE, ale wiem, że na początku poprzedniego sezonu był organizowany jakiś konkurs, gdzie użytkownicy oceniali przydatność transferowanych piłkarzy do naszego zespołu. Czy odbyło się gdzieś na forum zakończenie tego konkursu?
Znalazłem także odpowiedź na Twoje pytanie
proszę link:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=7505&page=8

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.06.2011, 20:22
mam klilka pytan odnosnie tego konkursu...
*z nowym sezonem tz zaczynajac teraz od meczow kwalifikacji LM zaczynamy od zera czy nadal sa liczone pkt.ktore do tad uzbieralismy? mam nadzieje ze od zera zaczynamy bo ja juz odpuscilem pare meczow w zeszlym sezonie wiedzac ze nie mam szans na czolowke..
*czy sa jakies nagrody za jakies czolowe miejsca,czy poprostu rywalizujemy o prestiz
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.06.2011, 21:14
Jak dla mnie to propozycja podwójnego punktowania szczególnych meczy jest słuszna, popieram.

Ale mam też inną propozycję, często widziałem taką sytuację, że w meczu, w którym jesteśmy teoretycznie faworytami, pada remis. I widziałem ludzi, którzy przewidzieli remis, a mieli mniej punktów niż ludzie, którzy typowali zwycięstwo, ale bardziej trafili ze składem. Proponowałbym więc jeszcze dodatkowy punkt za wytypowanie rezultatu (zwycięstwa, porażki lub remisu). Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.06.2011, 22:12
glazik napisał(a):Wyświetl post
mam klilka pytan odnosnie tego konkursu...
*z nowym sezonem tz zaczynajac teraz od meczow kwalifikacji LM zaczynamy od zera czy nadal sa liczone pkt.ktore do tad uzbieralismy? mam nadzieje ze od zera zaczynamy bo ja juz odpuscilem pare meczow w zeszlym sezonie wiedzac ze nie mam szans na czolowke..

Tak począwszy od pierwszego meczu eliminacji LM zaczynamy nową edycję Konkursu i utworzona będzie nowa tabela, dotychczasowe punkty powędrują jedynie do Wielkiej Tabeli Wszech Czasów - czyli zostaną dodane do dorobku punktowego z poprzednich edycji ( temat z Tabelą jest przyklejony)

glazik napisał(a):Wyświetl post
*czy sa jakies nagrody za jakies czolowe miejsca,czy poprostu rywalizujemy o prestiz
Nagrody.. Na dzień dzisiejszy ten temat również utknął w martwym punkcie podobnie jak uruchomienie nowej strony z Konkursem.
Z racji, że teraz będzie mały jubileusz edycja 10 - to zdałby się pomyśleć coś o jakiś nagrodach dla czołowych typerów.

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to propozycja podwójnego punktowania szczególnych meczy jest słuszna, popieram.

Ale mam też inną propozycję, często widziałem taką sytuację, że w meczu, w którym jesteśmy teoretycznie faworytami, pada remis. I widziałem ludzi, którzy przewidzieli remis, a mieli mniej punktów niż ludzie, którzy typowali zwycięstwo, ale bardziej trafili ze składem. Proponowałbym więc jeszcze dodatkowy punkt za wytypowanie rezultatu (zwycięstwa, porażki lub remisu). Pozdrawiam
Żebyśmy się dobrze zrozumieli mianowicie chodzi np. o to, że:

W meczu pada remis 2-2 i teraz:
PhantomRanger typuje 2-2 3 pkt i dodatkowo 1 pkt gratis ?
czy:
Incognito2192 typuje 1-1 dostaje 1 pkt i dodatkowo 1 pkt gratis ?

W jakich wypadkach ma być przyznawany punkt bonusowy, bo jeżeli dobrze rozumiem to ten ''bonus'' dostaniesz Ty w tym wypadku jak, że trafiłeś remis

Jeżeli coś przestawiłem to popraw

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2011, 22:28
Ogólnie mówiąc, dobrze by było gdyby za podanie dokładnego wyniku było więcej pkt, nawet 5 pkt za trafiony wynik, przecież to jest najważniejsze i to powinno być najbardziej punktowane. Można by coś jeszcze zmienić, tak by było do zdobycia więcej pkt, a co za tym idzie konkurs byłby atrakcyjniejszy.

moja propozycja korekt (strzałeczki obok zmian, zmiany na czerwono)

3. Punktacja.

* Pierwsza jedenastka:

- Poprawne wytypowanie całej ''11'' - 11 pkt +
3pkt gratis. <---
- Poprawne wytypowanie od
9 do 10 zawodników z pierwszej ''11'' - 1 pkt za każdego + 1 pkt gratis <---
- Wytypowanie do
8 zawodników - 1 pkt za każdego bez bonusów. <---

* Zmiennicy:

- Poprawne wytypowanie strzelca/ ów bramki/ ek -
2 pkt za każdego. <---

* Wynik:

- Poprawne wytypowanie wyniku końcowego -
5 pkt <---
- Wytypowanie zwycięzcy -
3 pkt ( punkt dla każdego, kto nie trafił dokładnego wyniku końcowego, ale wytypował zwycięstwo danej drużyny) <---
- Wynik do przerwy - 1 pkt ( punkt otrzymują typerzy, którzy wskazali, jaki wynik będzie do przerwy czyli kto będzie prowadził albo czy będzie remis.

dodatki: (ale to raczej w przypadku powstania programu do typowania)
- w której połowie padnie więcej bramek - 2 pkt za trafienie (są 3 opcje: 1 połowa, 2 połowa, po równo)
- asysty - 2 pkt za trafienie
- ilość rożnych dla drużyny - 5 pkt za trafienie ;D
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.06.2011, 23:00
Wszystkie pomysły z dodatkowymi punktami są bardzo fajne, tylko że... No właśnie, sam raz liczyłem punkty i wiem, że to jest dużo roboty, a jakby jeszcze to miało dojść to już w ogóle. No chyba, że by kilka osób pomagało.

A ja bym proponował jeszcze co innego - jeżeli przejdziemy drugą rundę el. LM - pomnożyć punkty (które się zdobyło w tym dwumeczu) x2, jak przejdziemy trzecią - x3, jak przejdziemy czwartą - x4, a w LM x5 . Pomysł trochę chory, ale byłoby fajnie.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2011, 00:44
WIZŁAZWE szacunek odje*ales kawal roboty... mam nadzieje ze znajdzie sie gosc ktory to rozkmini zebys nie musial rachowc bo to gruuuuuuuuuuba rozkmina... za czas poswiecony dla WIslakow jasna gwiazda BiAŁA nad twoja glowa i tak wciagles gruba ekipe w bukmacherke jesli chodzi o wynik naszej Wisełki.
(jesli chodzi o stronke i o program liczacy ogol glosow... mysle ze Fryzje sie poprostu Wqr*i )
Jestem jak najbardziej za!!!
Ostatnio edytowane przez Glazik : 18.06.2011 o godz. 00:46.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 19.06.2011, 14:10
Ogólnie mówiąc, dobrze by było gdyby za podanie dokładnego wyniku było więcej pkt, nawet 5 pkt za trafiony wynik, przecież to jest najważniejsze i to powinno być najbardziej punktowane. Można by coś jeszcze zmienić, tak by było do zdobycia więcej pkt, a co za tym idzie konkurs byłby atrakcyjniejszy.

moja propozycja korekt (strzałeczki obok zmian, zmiany na czerwono)

3. Punktacja.

* Pierwsza jedenastka:

- Poprawne wytypowanie całej ''11'' - 11 pkt +
3pkt gratis. <---
- Poprawne wytypowanie od
9 do 10 zawodników z pierwszej ''11'' - 1 pkt za każdego + 1 pkt gratis <---
- Wytypowanie do
8 zawodników - 1 pkt za każdego bez bonusów. <---

* Zmiennicy:

- Poprawne wytypowanie strzelca/ ów bramki/ ek -
2 pkt za każdego. <---

* Wynik:

- Poprawne wytypowanie wyniku końcowego -
5 pkt <---
- Wytypowanie zwycięzcy -
3 pkt ( punkt dla każdego, kto nie trafił dokładnego wyniku końcowego, ale wytypował zwycięstwo danej drużyny) <---

Pozwoliłem sobie podkreślić te ciekawsze wersje rozwinięcia regulaminu konkursu i teraz tak:

Bardzo dobry pomysł ze zwiększeniem progu punktowego za wytypowanie 9 zawodników do 11.
Również drugi podpunkt w którym mowa o 8 zawodnikach można uznać za trafiony i myślę, że mógłby się taki zapis znaleźć w nowym regulaminie.

Co do strzelców i 2 pkt za każdego:
Mam pewne obawy co do trafności tego pomysłu, bo wtedy zapewne będziemy mieli sytuację, że każdy będzie typował wyniki typu: 4-0, 5-2, 6-1 itp - żeby wpisać jak największą ilość strzelców i zwiększyć szansę na zarobienie dodatkowych punktów, czyż nie ?

Zwiększenie punktów za dokładne wytypowanie wyniku, też może być dobrym pomysłem.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2011, 19:41
Witam, jutro wieczorem zaprezentuję trochę zmodyfikowany regulamin i oficjalnie na dniach rozpoczniemy jubileuszową 10 edycję konkursu

Jesteście chętni ?

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2011, 20:06
Pewnie, że tak A jak wygląda sytuacja z nową stroną na której miał się odbywać konkurs ?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 06.07.2011, 20:09
Nie!!! Już się znudziło...
Pewnie Zwe, że chętni
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 06.07.2011, 20:30
No w końcu, tyle na to czekałem
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2011, 21:12
Sytuacja z nową stroną na razie jest w zawieszeniu, jak informowałem parę postów wyżej głównego wykonawcę gdzieś nam porwali, niestety.

Jutro wszystko będzie jasne, parę zmian jest, wziąłem pod uwagę słuszne i ciekawe uwagi użytkowników konkursu, jak jeszcze jakieś zmiany to wrzucać, dzielić się póki jest chwila na ewentualne zmiany

Pozdrawiam.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.07.2011, 09:24
Czekam z niecierpliwością Obyśmy w tym sezonie mieli trochę więcej meczów do typowania... tych z fazy grupowej CL
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 07.07.2011, 20:07
Właśnie w temacie Wielka Tabela Wszech Czasów pojawiła się aktualizacja tabeli zawierająca 9 edycję Konkursu.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 07.07.2011, 21:15
Witam, tak jak mówiłem wczoraj, dziś zaprezentują Wam nowy, trochę zmodyfikowany regulamin obowiązujący w 10 edycji Konkursu, wziąłem pod uwagę niektóre ciekawe propozycję i po głębszej analizie zdecydowałem się je wprowadzić.

Zdecydowałem się także, na wprowadzenie jednej poważnej zmiany być może tylko na tą jubileuszową edycję, mianowicie Konkurs o Wiśle edycja 10 rozpocznie się 13 lipca 2011 a zakończy 6 maja 2012!

Oznacza to, że w przerwie zimowej poznamy mistrza jesieni a na wiosnę, ostatecznego zwycięzcę 10 edycji Konkursu.

W tej edycji przewidziałem dla uczestników nagrody, na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, co to będzie ale liczę na to, że pierwsze nagrody trafią do zwycięzców już po rundzie jesiennej.

Sporządzona będzie mini tabela spotkań (TOP), meczów przyjaźni, ogólna klasyfikacja, jeżeli będzie więcej niż dwa spotkania na arenie europejskiej to tabelka z najlepiej typującymi mecze Wisły w Europie
także się pojawi, więc wypada tylko zaprosić wszystkich, którzy już brali udział w Konkursie, aby nadal tak licznie uczestniczyli w nim,a także powitać nowych użytkowników, którzy mam nadzieję dołączą do nas na więcej niż jeden mecz.

Pozdrawiam i życzę samych owocnych typowań, niech wygra najlepszy z najlepszych!

Poniżej zamieszczam regulamin.

Cytat:

REGULAMIN:

1. Typujemy mecze z udziałem Wisły Kraków we wszystkich oficjalnych rozgrywkach:

- Ekstraklasa
- Puchar Polski
- Superpuchar Polski
- El. Ligi Mistrzów
- Liga Mistrzów*
- El. Ligi Europejskiej
- Liga Europejska*

*- mecze w tych rozgrywkach typować będziemy, tylko w wypadku uzyskania prze Wisłę Kraków
awansu do powyższych rozgrywek.

2. Co typujemy:

- Skład w jakim Wisła Kraków wystąpi w danym spotkaniu.
- Zmiany przeprowadzone w trakcie spotkania
- Wynik zarówno wynik końcowy jak i do przerwy.
- Strzelców bramek dla Białej Gwiazdy w danym spotkaniu.

3. Punktacja:

* pierwsza jedenastka:

- poprawne wytypowanie całej ''11'' - 11 pkt + 3 pkt gratis
- poprawne wytypowanie od 9 do 10 zawodników z pierwszej ''11'' - 1 pkt za każdego + 1 pkt gratis
- Wytypowanie do 8 zawodników - 1 pkt za każdego bez bonusów.

* Zmiennicy/ strzelcy bramek:

- Poprawne wskazanie zmienników (3) - 1 pkt za każdego
- poprawne wytypowanie strzelca/ strzelców bramek 1 pkt za każdego

* Wynik:

- Poprawne wytypowanie wyniku końcowego - 3 pkt

- Wytypowanie zwycięzcy - 1 pkt ( punkt dla każdego, kto nie trafił dokładnego wyniku końcowego,ale wytypował zwycięstwo danej drużyny)

4. Typowanie/ edycja typów:

- Typować będzie można do godziny 23:59 dnia poprzedzającego mecz, czyli jeżeli w środę Wisła gra ze Skonto Ryga typy można oddawać i edytować do wtorku do godziny 23:59, potem nie będzie takiej technicznej możliwości, ponieważ dodawanie typów oraz ich edycja będzie zablokowane.

- Edycja, to funkcja dzięki której typer może w dowolnym czasie ( do dnia poprzedzającego mecz 23:59) zmienić swój typ na najbliższe spotkanie tzn. wprowadzić korektę wyniku, zamienić zawodników z pierwszej jedenastki, wymienić zmienników i strzelców bramek.

5. Dodatek!

Mecz określane kategorią TOP:

Wisła - Legia
Wisła - Lech
Wisła - Cracovia

będą liczone podwójnie, tzn., że dorobek z tego meczu będzie pomnożony razy dwa!
Bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem Konkursu, można oczywiście skomentować i wyrazić swoją opinię. Czas do jutro wieczór, bo myślę, że po Flora Tallin - Wisła Kraków założę już temat z Konkursem.

Pozdrawiam.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 08.07.2011, 11:43
Ja bym proponował jeszcze zaliczenie meczów TOP w el. LM (tylko nie wiem czy od 3 czy od 4 rundy) i jak się dostaniemy do LM to też jako Top.
Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2011, 20:45
Cytat:
W jubileuszowej, 10. edycji lekko zmodyfikowany został regulamin punktowania. Dla zwycięzców przewidywane są też nagrody. Na razie, w meczu Skonto - Wisła oddanych zostało ok. 150 typów.
Czy w poprzednich edycjach też były nagrody?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.07.2011, 20:47
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy w poprzednich edycjach też były nagrody?

Nie w poprzednich edycjach nagród niestety nie było.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 28.07.2011, 17:50
Witam, po krótkiej przerwie.

Parę statystyk po 3 kolejkach które już za nami.

Do tej pory udział w 3 typowaniach łącznie wzięło udział 346 osób.

I kolejka - Skonto Ryga - Wisła Kraków 286 osób
II kolejka - Wisła Kraków - Skonto Ryga 257 osób
III kolejka Litex Łowecz - Wisła Kraków 215 osób

Średnio daje nam to ok 252 typów na spotkanie.

Pojawiło się dużo nowych osób, ale też co cieszy biorą udział osoby które już dłuższy czas są zalogowane na forum, są również z nami stali konkursowicze, którzy już od dawna typują i walczą o miano najlepszego typera wśród Wiślackiej Braci.

Trochę o tabelach...

Mianowicie jak wspomniałem w tym sezonie będzie ich trochę więcej niż zwykle, tzn cały czas będzie tabela generalna w której będą sumowane wszystkie wasze punkty ( Ekstraklasa, europejskie puchary, PP)

Dodatkowo powstanie też tabela zawierająca same mecze z europejskich pucharów, tabela meczów zgodowych, meczów TOP - w każdej tej klasyfikacji zwycięzca będzie uhonorowany nagrodą ( odpowiednie informacje na ten temat w swoim czasie się pojawią)

Myślę jak to zrobić aby tabelki które wrzucam były bardziej przejrzyste i czytelne, co sprawiło by że łatwiej można by się w niej znaleźć. Pomysł powstał z racji tego, że jest dużo osób i wychodząc wam na przeciw chciałbym w jakiś sposób udogodnić wam przeglądanie tabelek.

Jeżeli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł i chciałby się nim podzielić, coś zaproponować to śmiało pisać to w temacie, każdy pomysł będę rozważał.

Będę starał się na bieżąco wrzucać tabelę po spotkaniach ale biorąc pod uwagę, że gramy aktualnie co trzy dni to trochę to trudne, więc czasem lekkie obsuwy mogą się pojawić.
Przestrzegajcie też czasu do oddawania typów, nie wspominam o tym w temacie, bo myślę, że każdy z Was zapoznał się z regulaminem a jak tego jeszcze jakimś cudem nie zrobił to niech nadrabia zaległości, o regulaminie przeczytać można tutaj > http://wislakrakow.com/forum/showpos...14&postcount=1

Dodatkowo zamieszczam informację, którą już umieściłem w temacie ale może ktoś przeoczył:

Cytat:

Taka prośba na przyszłość bardzo proszę nie piszcie imienia i nazwiska zawodnika, wystarczy samo nazwisko. To samo tyczy się zmienników wystarczy podać kto na boisku się pojawi nie podawajcie za kogo, bo może się zdarzyć tak, że komuś nie policzę punktów, można się tak łatwo pogubić podczas liczenia.

Nie ma też konieczności podawania strzelców bramek dla gości - to nie jest dodatkowo punktowane w żaden sposób.

Ostatnia prośba lub sugestia - jak możecie to oddzielajcie co po niektórzy trochę wyraźniej nazwiska w składzie i ogólnie skład od zmian i strzelców bo nie raz trafia się np takie coś:

skład: Pareiko,Jaliens,Bunoza,Diaz,Sobolewski,Małecki,Kir m,Melikson,Genkov,Iliev,Boguski
zmiany:Biton,Palijć,Jovanović
strzelcy:Genkov,Boguski,Małecki

Trochę ciężko się to liczy, a jest Was trochę bo rewanż typowało prawie 260 osób, więc oddzielenie spacjami trochę ułatwi i przyspieszy zliczanie.
Jest to uwaga na przyszłość.

Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 28.07.2011 o godz. 17:52.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów