|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a gdzie byś widział dla niego miejsce u nas ? za Meliksona czy za Małeckiego ?
taki zawodnik jak Plizga nie będzie chciał do nas przyjść z jednego prostego powodu - nie będzie wogóle grał . Z podobnych względów nie chce przychodzic np Mączyński , dodajmy nasz wychowanek , zawodnik jak najbardziej na średniaka polskiej ligi . Jak sobie chłopak pomyśli , mam rywalizować z 2-3 zawodnikami na jedna pozycje to dziękuję . Co innego np taki Iliev ktory jest klasowym graczem i konkurencji na pewno sie nie boi . Koło się poniekąd zamyka . Na ogranych Polaków w lidze zagranicznej nas nie stać , podobnie jak polskie gwiazdy ligi ( Mierzejewski , Kupisz , Sandomierski ) , natomiast średniaków polskiej ligi raz żal ściągać , a dwa od tego mamy wychowanków do grzania miejsc na trybunach . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Teraz rozumiesz o co mi chodzi Sztuką jest postawić na chłopaka który puki co jest wart 400 tyś € a gra średnio, by za sezon dwa wyceniano go na 2 mln. A tak najłatwiej powiedzieć że Polacy sa za drodzy i oglądać jak zdolni piłkarze grają w innych polskich klubach ... Edit: a teraz może być że Plizga w Jadze będzie wymiatał lepiej jak Kupisz, i w nastepnym okinku będzie się już zaliczał do owych "gwiazd" na których Wisły nie stać. I wtedy będzie zawodnikiem który "konkurencji się nie boi", tylko co z tego skoro pooglądamy go grającego w Jadze, za granicą albo w reprezentacji. PS. I żeby nie było że jestem jakimś fanem Plizgi, bo według mnie to całkiem dobry ale nie wiele ponad przeciętną zawodnik, Pawłowski jest 3 razy lepszy, a i na pozycję środkowego pomocnika w lidze kilku lepszych Polaków bym wymienił.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 14.06.2011 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do Plizgi to pamiętam jak świetnie sie zapowiadał grajac w Katowicach, jednak troche kontuzje zatrzymały jego rozwój.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.06.2011 o godz. 23:26.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|