The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2011, 12:48
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Weź szklankę zimnej wody i oblej sobie nią głowę. Ludzie - poczekajmy. Przypuszczam, że jeszcze w tym tygodniu będą jakieś transfery. Wtedy ocenimy, na ile nas stać, kto przychodzi, jak gra etc. Zobaczymy, co Ci piłkarze będą sobą prezentować. Lamey na ligę polską pewnie starczy - nie będzie rewelacji, ale starczy. A może jest ściśle określony budżet i chcą do wysokości budżetu zakupić piłkarzy, których nam bardziej brakuje? Np. środkowa pomoc, gdzie jednego klasowego grajka nam brak. Poczekajmy - Wy z jednej wypowiedzi Maaskanta zrobicie "z igły widły". Idźcie na basen! Albo na piwo...
Sam wez szklanke i sie oblej. Skoro Maaskant mowi, ze wlasnie na takich pilkarzy mozemy sobie pozwolic (darmowych) to chyba wie lepiej jaka jest sytuacja w klubie - ile pieniedzy moze byc przeznaczonych na transfery. Jak na razie 2 wzmocnienia sa darmowe i te 2 transfery potwierdzaja jego słowa. Jakbys nie wiedział to chyba jestem jedna z niewielu osob, ktorzy nie krytykuja tego transferu bo owego pilkarza pierwszy raz na oczy widze, pierwszy raz o nim słysze chociaz t roche klubow juz ma w swoim CV.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.06.2011, 12:49
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Możemy sobie wklejać jak chcecie kto co powiedział:
„Jest to bardzo doświadczony zawodnik, szybki, silny. Gra dobrze w powietrzu” – ocenił obrońcę trener Maaskant. „To kompletny piłkarz. W tym momencie nie mamy czasu na poszukiwanie kogoś, kto jeszcze musi się uczyć, dlatego postawiliśmy na takiego doświadczonego obrońcę jak Michael” – dodał.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._i_meliksonem/

Najlepsze jest to, że u Nas na forum jeszcze nie zdarzyło się żeby wszyscy byli zadowolenie z transferu. Co raz jest to samo: Melikson, Chavez, Kirm itd...
A czy jest cos w tym złego ? to chyba logiczne, że nigdy nie bedzie tak, że wszyscy bedą zadowoleni. Jest to normlane.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2011, 12:50
Nosalka napisał(a):Wyświetl post
Urok tego forum Tutaj Gerrard byłby za stary, Messi za niski, Drogba za wolny...
Ale co za głupoty piszesz? Była mega plota o starym Ruudzie a i tak wszyscy się jarali. Więc skończ z takimi dennymi porównaniami. Przychodzi jakiś koleś co grał kiedyś w Arminii, teraz nic nie grał przez rok a Ty porównania z Messim i Drogbą. Zachowaj umiar
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 14.06.2011, 12:52
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Robert Maaskant - Lamey to pilkarz, na ktorego nas w chwili obecnej stac. Teraz juz chyba wiemy dlaczego nie zdecydowano sie na wykupienie Cikosa tylko brano Lameya za darmo wiec mozna spokojnie powiedziec, ze ten transfer został dokonany z przymusu. Powinnismy sie cieszyc, ze przynajmniej na Chaveza sie kasa znalazła
Gdzie pojawia sie to zdanie bo ja go nie widze. Jest o czasie i doswiadczeniu nic o pieniadzach...?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2011, 12:53
borys napisał(a):Wyświetl post
Gdzie pojawia sie to zdanie bo ja go nie widze. Jest o czasie i doswiadczeniu nic o pieniadzach...?
Sport Raport z 13:00 - jeden z redaktorow jest w Zakopanem i rozmawiał z Maaskantem.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.06.2011 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2011, 12:54
Odnośnie Lameya - gość był swojego czasu warty ok 4 mln euro, czyli tyle, ile żaden obrońca Wisły w historii nie był (tylko Marcelo się zbliża).

Grał w Lidze Mistrzów największą ilość spotkań ze wszystkich piłkarzy obecnej kadry (jeśli się nie mylę grał jeszcze Jaliens).

Grał w lidze niemieckiej, holenderskiej, w pierwszej lidze angielskiej, gdzie większość obecnych (i byłych) piłkarzy Wisły by sobie nie poradziła (np. Frankowski).

Fakt, że lista kontuzji jest niemała, ale z tego co kojarzę (ktoś to analizował na forum tym lub tamtym) tylko dwie poważne. Głowacki miał poważnych więcej, a każdy by go w Wiśle chciał.

Nie jestem znawcą od transferów, jest nim Stan, który wyszukuje graczy, jakich trener uważa za potrzebnych. Ja im ufam, bo pokazali, że się znają na robocie. Nie zmienię zdania tylko dlatego, że ktoś tam był kiedyś kontuzjowany i mało grał. Jak się nie uda, to trudno, gorszy niż Branco nie będzie, więc jest progres. Tak jak i jest progres Żurawski --> Iliev.

Jeśli za każdego piłkarza, który odszedł lub odejdzie, przyjdzie inny, który będzie lepszy, to Wisła może mieć najsilniejszą drużynę w historii. Nazwiska, które się pojawiają w spekulacjach na to wskazują.

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie natomiast komu sprzedamy 32 letniego gościa u schyłku kariery ?
Robisz błędne założenie, że Wisła jest obecnie zainteresowana robieniem pieniędzy z hodowli i sprzedaży piłkarzy.

Lamey jest trenerowi potrzebny jako doświadczony zawodnik na kwalifikacje do LM. Nikt nie wziął go po to, żeby go sprzedać. Tak jak i zapewne Chaveza, Ilijeva, Sobolewskiego, Jaliensa, czy Pareikę i paru innych.

Owszem, jeśli będą oferty dobre, to każdego sprzedadzą, ale to nie jest w tym momencie dla klubu najważniejsze.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.06.2011, 12:54
filip123 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewno sprowadzajac takich piłkarzy Pan Cupiał nie ma na co liczyć że wejda do LM .I jesli nie sięgnie głębiej do kieszeni jak JW z polonii to lepiej niech sprzeda Wisłę komuś kto w nia zainwestuje i sprowadzi wartosciowych piłkarzy.
JW sięga już do kieszeni bardzo głęboko od kilku sezonów i Polonia zalicza co sezon ogony. Wisła ściąga zawodników za darmo i kończy sezon w pierwszej trójce. Kaman!
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2011, 12:55
Donki napisał(a):Wyświetl post
A czy jest cos w tym złego ? to chyba logiczne, że nigdy nie bedzie tak, że wszyscy bedą zadowoleni. Jest to normlane.
Ale nie jest normalne pisanie na temat gościa którego się nigdy nie widziało. Dodatkowo nie jest normalne rozwalanie każdego z tematów. Gdzie się nie wejdzie to płacz.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.06.2011, 12:55
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
- nie mieścił się w podstawowym składzie.
Ja bym też to wziął pod uwagę. Konkurencja tam jest ogromna, nie to co w Polsce.
Zgadza się, pominąłem ten fakt.
Choć z drugiej strony w pierwszym sezonie rozegrał w Leicesterze 4 spotkania, więc nie wiemy do końca w roli kogo on tam przychodził - jako rezerwowy? Uzupełnienie składu?
Do tego dochodzi aklimatyzacja zawodnika w zespole.

Zwierze napisał(a):Wyświetl post

Najlepsze jest to, że u Nas na forum jeszcze nie zdarzyło się żeby wszyscy byli zadowolenie z transferu. Co raz jest to samo: Melikson, Chavez, Kirm itd...
Jeszcze nie dawno wszyscy widzieli w Wiśle Baszczyńskiego ( 34 lata) a jak podpisali Ilieva to już pojawiły się głosy co po niektórych, że jest za stary na Wisłę.

Widać, że Stan przyjął drogę - iż ściągamy zawodników, którzy już mają doświadczenia w europejskich pucharach, są to zawodnicy ograni w Europie i mający też sukcesy ze swoimi dotychczasowymi klubami.
Myślę, że takie doświadczenie bardzo się nam przyda w tym roku w walce o LM.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.06.2011, 12:57
A kto Ci obiecywał awans do LM? Kto zapłaci kilka milionów Euro na porządne transfery? Masz, to daj! Jest kryzys jest taka polityka właściciela i z tym sie trzeba pogodzić. Czy kwestią sprowadzenia klasowego gracza są wyłącznie pieniądze czy może niechęć głośnych nazwisk do grania w buraczanej, zaściankowej lidze? Wisła musi zaistnieć w Europie tym czym ma, marka "Wisła" musi być znana w Europie aby budować drużynę na znanych nazwiskach i zarabiać duże pieniądze.
Nikt mi nic nie obiecywał. Tylko już wole postawić na jakiegoś młodego gościa, niż łudzić się, ze zbawi nas zawodnik pokroju Lameya. Po drugie jak wg Ciebie ma zaistnieć ta Wisła w Europie, jak kupuje zawodników, którzy mają problemy z grą w jakimś klubie z Championship ?

Za 1,5 miesiąca znowu będzie szok i niedowierzanie jak odprawi nas z kwitkiem jakaś mało znana drużyna.

Cytat:

Odnośnie Lameya - gość był swojego czasu warty ok 4 mln euro, czyli tyle, ile żaden obrońca Wisły w historii nie był (tylko Marcelo się zbliża).

Grał w Lidze Mistrzów największą ilość spotkań ze wszystkich piłkarzy obecnej kadry (jeśli się nie mylę grał jeszcze Jaliens).

Grał w lidze niemieckiej, holenderskiej, w pierwszej lidze angielskiej, gdzie większość obecnych (i byłych) piłkarzy Wisły by sobie nie poradziła (np. Frankowski).

Fakt, że lista kontuzji jest niemała, ale z tego co kojarzę (ktoś to analizował na forum tym lub tamtym) tylko dwie poważne. Głowacki miał poważnych więcej, a każdy by go w Wiśle chciał.

Nie jestem znawcą od transferów, jest nim Stan, który wyszukuje graczy, jakich trener uważa za potrzebnych. Ja im ufam, bo pokazali, że się znają na robocie. Nie zmienię zdania tylko dlatego, że ktoś tam był kiedyś kontuzjowany i mało grał. Jak się nie uda, to trudno, gorszy niż Branco nie będzie, więc jest progres. Tak jak i jest progres Żurawski --> Iliev.

Jeśli za każdego piłkarza, który odszedł lub odejdzie, przyjdzie inny, który będzie lepszy, to Wisła może mieć najsilniejszą drużynę w historii. Nazwiska, które się pojawiają w spekulacjach na to wskazują.
Jest tylko jedna uwaga, do tego co piszesz. To wszystko było kiedyś, a nie w ostatnim okresie. Niestety czas piłkarzom szybko ucieka i nawet na przykładzie polskich piłkarzy można powiedzieć, ze kiedyś to ktoś nawet grał i to i tamto, tylko popatrz co jest z nimi teraz. I zrozum, ze jak on bedzie na poziomie Branco to będzie tragedia, a nie progres. Branco miał byc zmiennikiem dla Cikosa, a ten ma być zapewne pierwszym PO w druzynie. Podejrzewam, że nie byłoby głosów krytyki gdyby np. zatrzymano Cikosa i wzięto Lameya lub np. wzięto Wasilewskiego (to tylko przykład) i do niego Lameya. Idąc Twoim tokiem rozumowania to oddajmy Meliksona i Gargułę. Weźmy Cetnarskiego, jak nie będzie gorszy od Garguły to już będzie progres.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 14.06.2011 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2011, 12:59
Jedno jest dziwne - z transfermarktu wyszukujecie zawodnikow, ktorych nie widzieliscie na oczy a chcecie by do Wisły dołaczyli a teraz o Lameyu, ktorego tez nie widzieliscie na oczy wypowiadacie sie tylko w zlym stopniu. Polityka na ten sezon to stawianie na pilkarzy doswiadczonych - Lamey i Iliev na pewno je maja chociaz rozne mieli poprzednie sezony.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.06.2011, 13:06
Nikt mi nic nie obiecywał. Tylko już wole postawić na jakiegoś młodego gościa, niż łudzić się, ze zbawi nas zawodnik pokroju Lameya. Po drugie jak wg Ciebie ma zaistnieć ta Wisła w Europie, jak kupuje zawodników, którzy mają problemy z grą w jakimś klubie z Championship ?

Za 1,5 miesiąca znowu będzie szok i niedowierzanie jak odprawi nas z kwitkiem jakaś mało znana drużyna.
Twoja teoria oparta jest wyłącznie na przypuszczeniach. Że młody zawojuje Europę a stary ale doświadczony i ograny już nie. To może Kowalski na obronę? Młody, perspektywiczny, w sam raz na Europę. Bo awans do LM jest dużo bardziej prawdopodobny z ogranym i doświadczonym graczem i tak stawia sprawę Maaskant. Ja w to wierzę. Odnośnie możliwych powodów nie grania naszego nowego nabytku wyjaśnił WISŁAZWE. Jeszcze nas z kwitkiem nikt nie odprawił. A biorąc pod uwagę naszą kopaną buraczaną to nieważne z jakim składem byśmy grali, szczytem naszych możliwości jest faza grupowa LE. Ale wierzyć trzeba.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.06.2011, 13:08
Sam wez szklanke i sie oblej. Skoro Maaskant mowi, ze wlasnie na takich pilkarzy mozemy sobie pozwolic (darmowych) to chyba wie lepiej jaka jest sytuacja w klubie - ile pieniedzy moze byc przeznaczonych na transfery. Jak na razie 2 wzmocnienia sa darmowe i te 2 transfery potwierdzaja jego słowa. Jakbys nie wiedział to chyba jestem jedna z niewielu osob, ktorzy nie krytykuja tego transferu bo owego pilkarza pierwszy raz na oczy widze, pierwszy raz o nim słysze chociaz t roche klubow juz ma w swoim CV.
Słyszałem przed chwilą wypowiedź dziennikarzyny z OSI i on wypowiedział te słowa cytuję - "Michael Lamey to piłkarz, na którego nas w chwili obecnej stać - powiedział Maaskant" - w kontekście, że nie stać nas na Ruuda van Nistelrooya. No to chyba Ci się słuchanie ze zrozumieniem wyłączyło.

Co do Lameya - przypuszczam, że jest to piłkarz podobnej klasy co Baszczyński, może nawet lepszy, bo grał bądź co bądź w lepszych klubach zachodnich. Sam fakt braku gry w ostatnim sezonie go nie dyskwalifikuje, a brak zakupu Cikosa determinuję tym, że zawodnik jest relatywnie drogi jak na swoje umiejętności.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 14.06.2011 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.06.2011, 13:09
Twoja teoria oparta jest wyłącznie na przypuszczeniach. Że młody zawojuje Europę a stary ale doświadczony i ograny już nie. To może Kowalski na obronę? Młody, perspektywiczny, w sam raz na Europę. Bo awans do LM jest dużo bardziej prawdopodobny z ogranym i doświadczonym graczem i tak stawia sprawę Maaskant. Ja w to wierzę. Odnośnie możliwych powodów nie grania naszego nowego nabytku wyjaśnił WISŁAZWE. Jeszcze nas z kwitkiem nikt nie odprawił. A biorąc pod uwagę naszą kopaną buraczaną to nieważne z jakim składem byśmy grali, szczytem naszych możliwości jest faza grupowa LE. Ale wierzyć trzeba.
Tylko ten stary doświadczony w tym wypadku zalicza regres w swojej karierze i ciężko przypuszczać, ze nagle eksploduje.

Dalsza dyskusja nie ma sensu. Czas pokaże, kto miał rację. Ja osobiście się załamie jak kolejny rok z rzędu odpadniemy z jakimiś kuriozalnymi drużynami.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2011, 13:11
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nie dawno wszyscy widzieli w Wiśle Baszczyńskiego ( 34 lata) a jak podpisali Ilieva to już pojawiły się głosy co po niektórych, że jest za stary na Wisłę.
Przykro mi, że zburzę tą teorię - byłem i jestem przeciwny przyjściu Baszczyńskiego (jak i Wasilewskiego), więc nie wszyscy.

---

A tak zupełnie na marginesie, żeby uświadomić forumowiczom, jak słabymi są menagerami, domorosłymi trenerami i generalnie lepiej, żeby zajęli się kibicowaniem, a nie tworzeniem fantasmagorii (żeby nie było, że kogoś obrażam - sam siebie też obejmuję tymi określeniami), pragnę przypomnieć, że tak wychwalanym Meliksonem czy Pareiką, czy też nawet nieco mniej wychwalanym Genkovem, nikt się obecnie nie interesuje.

A tak krytykowanego Sivakova (nie będę się kłócił, że zawsze niesłusznie) nie jesteśmy w stanie wykupić, bo klub z ligi włoskiej nie chce go sprzedać (chyba nie dlatego, że jest tak słaby), a dodatkowo Sivakov ma na tyle dużo ofert z klubów rosyjskich i ukraińskich (mówił o tym Stan), że nas zwyczajnie na niego nie stać.

Jakby Sivakov był taki słaby, to by zwyczajnie nie było na niego chętnych. A skoro jest tylu chętnych (a i nasz trener bardzo by chciał), to nie świadczy to o tym, że wszyscy się mylą i błądzą, a forumowicze TWSD są jedyni, którzy przejrzeli mistyfikację, tylko o tym, że piszemy tutaj dla zabawy nie mając o tym większego pojęcia. A zawodowcy robią swoje.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2011, 13:18
Jedno jest dziwne - z transfermarktu wyszukujecie zawodnikow, ktorych nie widzieliscie na oczy a chcecie by do Wisły dołaczyli a teraz o Lameyu, ktorego tez nie widzieliscie na oczy wypowiadacie sie tylko w zlym stopniu. Polityka na ten sezon to stawianie na pilkarzy doswiadczonych - Lamey i Iliev na pewno je maja chociaz rozne mieli poprzednie sezony.
Sytuacja z Niedzielanem nic niektórych nie nauczyła. Nie wspomną również, że w Championship grają lepsze zespoły niż w polskiej lidze, które taką Wisłę czy Legię zjadłyby na śniadanie. Jak zawsze z każdym transferem trzeba poczekać co najmniej 2 miesiące, aż rozegra te 8 meczów, aby wyrobić sobie opinie o nim. Przecież według willowa Cikos był cienki jak barszcz i do Wisły się nie nadawał - ja wtedy byłem innego zdania i wyszło na moje [chociaż sam już w niego zaczynałem wątpić]. Także na temat przydatności do drużyny niech decyduje trener i dyrektor sportowy. Mają u mnie kredyt bo zasłużyli na niego robiąc z tej zbieraniny piłkarzy drużynę.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Stary 14.06.2011, 13:21
Teraz wpadłem na cos takiego , że może te 6 mln na transfery były, tylko miasto zagrało poniżej pasa i kazało Wiśle dokonczyc budowe stadionu za wlasne pieniadze , tlumaczac sie dziura budzetowa .... i 6 mln poszlo na stadion .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2011, 13:21
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem przed chwilą wypowiedź dziennikarzyny z OSI i on wypowiedział te słowa cytuję - "Michael Lamey to piłkarz, na którego nas w chwili obecnej stać - powiedział Maaskant" - w kontekście, że nie stać nas na Ruuda van Nistelrooya. No to chyba Ci się słuchanie ze zrozumieniem wyłączyło
Nie stac nas w tej chwili na Ruuda, stac nas na darmowych pilkarzy - ja tak to zrozumiałem i tego sie bede trzymał. Skoro skapimy na Cikosa 350tys euro to tym bardziej bedziemy skapic na innych - proste.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.06.2011 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.06.2011, 13:22
Dla pochopnie krytykujących poczynania transferowe Białej Gwiazdy - nie ocenia się książki po okładce!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.06.2011, 13:23
Kiedy otwiera się letnie okno transferowe? Czy aby nie za dwa tygodnie? Tymczasem ton wielu postów jest tak minorowy, jakby się właśnie zamknęło! Wiem, że czas leci i eliminacje do LM ante portas, ale rozpacz z powodu braku transferów gotówkowych wydaje mi się mocno przedwczesna.
Lamey faktycznie nie rzuca na kolana, z tym, że każdy, kto na podstawie jego osiągnięć, zwłaszcza z ostatniego roku, popada w depresję (4 mecze w sezonie, śmieją się z niego na forum Leicester, uuuuhhh), powinien na Ilieva reagować orgazmicznie (król strzelców ligi serbskiej, ponoć jej ubiegłosezonowy MVP, oooohhh).
No a na problemy z przedwczesnym (orgazmem, rozpaczą,bez różnicy) rada jest prosta i skuteczna: spokój i długie ruchy.
Odpowiedz cytując
gordziu5
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 14.06.2011, 13:25
Jest tylko jedna uwaga, do tego co piszesz. To wszystko było kiedyś, a nie w ostatnim okresie. Niestety czas piłkarzom szybko ucieka i nawet na przykładzie polskich piłkarzy można powiedzieć, ze kiedyś to ktoś nawet grał i to i tamto, tylko popatrz co jest z nimi teraz. I zrozum, ze jak on bedzie na poziomie Branco to będzie tragedia, a nie progres. Branco miał byc zmiennikiem dla Cikosa, a ten ma być zapewne pierwszym PO w druzynie. Podejrzewam, że nie byłoby głosów krytyki gdyby np. zatrzymano Cikosa i wzięto Lameya lub np. wzięto Wasilewskiego (to tylko przykład) i do niego Lameya. Idąc Twoim tokiem rozumowania to oddajmy Meliksona i Gargułę. Weźmy Cetnarskiego, jak nie będzie gorszy od Garguły to już będzie progres.

Frankowski?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2011, 13:27
Gdyby Wisła w losowaniu drużyny, z którą ma grać decydujący mecz o wejście do Ligi Mistrzów, wylosowała Leicester (10 drużynę II ligi angielskiej) to ... ..... cieszylibyśmy się !!!
W tej drużynie Lamey grzał ławę.
Więc nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie, że Lamey pomoże wejść Wiśle do LM w przeciwieństwie do "beznadziejnego" Cikosa ....
Śmiem twierdzić, że jednak nie zadecydowały tu względy czysto sportowe a finansowe.
Slovan przesadził.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.06.2011 o godz. 13:33.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.06.2011, 13:30
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Gdybyśmy Wisła w losowaniu drużyny z która ma grać decydujący mecz o wejście do Ligi Mistrzów wylosowała Leicester (10 drużynę II ligi angielskiej) to ... ..... cieszylibyśmy się !!!
W tej drużynie Lamey grzał ławę.
Więc nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie, że Lamey pomoże wejść Wiśle do LM w przeciwieństwie do "beznadziejnego" Cikosa ....
Śmiem twierdzić, że jednak nie zadecydowały tu względy czysto sportowe a finansowe.
Slovan przesadził.
Z tego co się orientuje Lamey nie grzał ławy tylko większość sezonu leczył kontuzję a to róznica więc nie siej defetyzmu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.06.2011, 13:33
Tylko ten stary doświadczony w tym wypadku zalicza regres w swojej karierze i ciężko przypuszczać, ze nagle eksploduje.

Dalsza dyskusja nie ma sensu. Czas pokaże, kto miał rację. Ja osobiście się załamie jak kolejny rok z rzędu odpadniemy z jakimiś kuriozalnymi drużynami.
W moim odczuciu, stawiamy właśnie na doświadczenie zawodników na europejskich boiskach, fakt faktem są to gracze po 30, ale to nie oznacza, że oni już nic tej drużynie dać nie mogą.

Wnoszą do zespołu doświadczenie, spokój, ogranie w Europie - z nie jednego piec chleb jedli.To czego nam brakowało do tej pory, mogą wziąć na siebie część presji, która na pewno będzie jak co roku w związku z grą w europejskich pucharach, dotychczas w poprzedniej Wiśle, nie było zawodników którzy, potrafili by udźwignąć presji gry w Europie, teraz kiedy pozyskujemy zawodników ogranych w nich spoczywa nadzieja, że oni tą presję udźwigną, jest przecież też Jaliens, Pareiko, Chavez - ważne i doświadczone ogniwa tej drużyny.

Moim zdaniem może to zaowocować awansem przynajmniej do LE.

Oczywiście, będzie tak jak mówisz - czas pokaże kto miał rację i czy te transfery obecnie przeprowadzone będę strzałami w ''10'' czy też nie.

Osobiście, w tym roku jakoś mniej obawiam się tej kompromitacji, jest parę czynników które przemawiają za tym, że wcale tak źle być nie musi:

- nowy trener
- nowa taktyka gry
- nowi zawodnicy
- brak polskiej myśli szkoleniowej
- wypromowanie się w Europie.

Jestem optymistą przed tymi eliminacjami, jednak czasem pojawiają się przed oczami wpadki z Tallina czy Karabachu.

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Przykro mi, że zburzę tą teorię - byłem i jestem przeciwny przyjściu Baszczyńskiego (jak i Wasilewskiego), więc nie wszyscy.
Źle sformułowałem zdaniem, powinienem napisać, że większość forumowiczów.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
filip123
Member

Stary 14.06.2011, 13:34
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/cha...wiadomosc.html . Dla tych co łączyli Nwaogu z Wisła , chłopak wyrażnie mówi ze chce wyjechac z Polski , nie podoba mu sie w naszym kraju ...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2011, 13:35
Lamey nie gral poł roku z powodu kontuzji a gdzie te drugie poł roku? jak sam powiedzial nowy trener Leicesteru (Sven-Göran Eriksson) podobnie jak teraz Smuda miał ustalonych w głowie własnychh pilkarzy dlatego dla niego nie bylo miejsca. To nie oznacza, ze jest slaby tylko ze miał nieudany sezon wiec na prawde wstrzymajcie sie z krytyką.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.06.2011, 13:36
Kew,ten to będzie podporą naszej obrony. W Holandii grał na MŚ,no i w ogóle doświadczenie z Eredevise. Och,ach
Genkov, daj Pan spokój,drugi Christov, po co on nam tutaj. Do tego w Dynamo go już nie chcą. Szrot.
Mellikson, niby dobry ale w tym Izraelu to nie kryją tak dobrze i może sobie pozwolić na takie rajdy. No też nie wiem.
Pareiko. Stary dziad, gdzie on grał,i to jeszcze reprezentant Estonii, to oni w piłkę grają?
Chavez, Honduras, Panie najsłabszy na boisku a na MŚ oglądałem ich wszystkie mecze. Szrot.

Takie mniej więcej lamenty można było przeczytać gdy podpisywano kolejnych graczy. Kolejność przypadkowa. I jak widać na powyższym zestawieniu,kto gdzie grał nie ma za wielkiego znaczenia. Co z tego,że Kew to gość z zajebistym CV jak sprawia wrażenie faceta, który ukradł paszport holendrowi i się pod niego podszywa.Bo gra to tak średnio,delikatnie mówiąc. Wszyscy inni spisywali się znakomicie.

Dlatego zanim coś powiecie jednoznacznego o Lameyu, poczekajcie jak kopnie kilka razy piłkę.
Zarzucanie Stanowi,że robi sobie u nas jakiś prywatny folwark jest niedorzeczne i śmieszne.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2011, 13:37
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się orientuje Lamey nie grzał ławy tylko większość sezonu leczył kontuzję a to róznica więc nie siej defetyzmu.
Nie wiem co lepsze ...
Na http://www.transfermarkt.de/en/micha...eler_4344.html jest napisane że kontuzję miał w 2010 r.

Żeby była jasność (tak jak napisałem już dzisiaj) życzę sobie by Lamey był lepszy od Cikosa ...
tylko że Wisłę powinno stać na obu ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.06.2011 o godz. 13:44.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.06.2011, 13:46
do kolegi fialo moglbys wypisywac te swoje teorie, gdyby Stan podpisal go na 3 lub 4 lata i wtedy nawet ja zaczalbym sie zastanawiac, ale gosc jest podpisany na rok, za darmo(chyba wiemy czemu), doswiadczony.nawet teraz na oficjalnej Maaskant powiedzial to co ja wczoraj napisalem, ze jest to doswiadczony zawodnik i nie mamy czasu na pilkarzy, ktorzy sie ucza.proste, bo Cupial lchce LM teraz a nie za rok czy za 2 lata.Stan z tym co ma a nie ma wiele, sam podkreslal, ze jak znajdzie sie jakas perelka to wtedy sie pogada i kasa sie znajdzie, wiec czego wymagacie od chlopa, ze bez kasy kogo ma sprowadzic.to ze przyszedl tu ze wzgledu na Stana, Kew tez przyszedl ze wzgledu na Stana.myslisz, ze Mielcarski albo Bednarz by zadzwonili do Kew i tez by przyszedl jak dla mnie sa duze szanse na grupe LE a wszystko ponad to to bedzie cud, miod.a i jeszcze do kolegi flemengisty, ktory znowu raz psioczy na dziennikarzy a nastepnym razem podpiera sie ich "informacjami" ze kasy na Cikosa nie ma a Maaskant bardzoooo go chcial.z tego co ja pamietam to Stan mowil chyba na oficjalnej to czytalem, ze byla opcja wykupu Cikosa, ale trener Maaskant nie zdecydowal sie na nia.pozdrawiam Cupial chce sukcesu juz teraz i jak Holendrzy go szybko nie osiagna to poleca.im tak samo jak Cupialowi zalezy na sukcesie, bo nie ukrywajmy, Maaskant nigdy tego nie ukrywal chca isc na zachod dolepszych klubow a ja tu wyczytuje, ze Stan sam dolki pod soba kopie i Lamey'apo kolezensku di Wisly wstawia, no Boze! im ten sukces jest rownie potrzebny jak Cupialowi, bo jak zrobia cos w malo znanym klubie z niczego to bez problemu znajda zatrudnienie w znanym klubie w przyszlosci, wiec zastanowcie sie co czasami piszecie.pozdro
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2011, 13:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kew,ten to będzie podporą naszej obrony. W Holandii grał na MŚ,no i w ogóle doświadczenie z Eredevise. Och,ach
Genkov, daj Pan spokój,drugi Christov, po co on nam tutaj. Do tego w Dynamo go już nie chcą. Szrot.
Mellikson, niby dobry ale w tym Izraelu to nie kryją tak dobrze i może sobie pozwolić na takie rajdy. No też nie wiem.
Pareiko. Stary dziad, gdzie on grał,i to jeszcze reprezentant Estonii, to oni w piłkę grają?
Chavez, Honduras, Panie najsłabszy na boisku a na MŚ oglądałem ich wszystkie mecze. Szrot.

Takie mniej więcej lamenty można było przeczytać gdy podpisywano kolejnych graczy. Kolejność przypadkowa. I jak widać na powyższym zestawieniu,kto gdzie grał nie ma za wielkiego znaczenia. Co z tego,że Kew to gość z zajebistym CV jak sprawia wrażenie faceta, który ukradł paszport holendrowi i się pod niego podszywa.Bo gra to tak średnio,delikatnie mówiąc. Wszyscy inni spisywali się znakomicie.

Dlatego zanim coś powiecie jednoznacznego o Lameyu, poczekajcie jak kopnie kilka razy piłkę.
Zarzucanie Stanowi,że robi sobie u nas jakiś prywatny folwark jest niedorzeczne i śmieszne.
Przynajmniej w tej kwestii ktos sie ze mna zgadza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów