|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odnosnie tego czy Stan odejdzie:] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
lobbujesz miasto czy jak? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ciekawe czy w tym roku też będzie zdziwienie jeżeli na mecz z jakimś "Karabachem" wybiegnie obrona złożona z Kowalskiego Pajicia Bunozy i Jailensa + ewentualnie jakichś 2 gości kupionych w ostatniej chwili co o grze obronnej w na poziomie europejskim nie będą mieli pojęcia (bo będą prawdopodobnie z zacofanych lig jak Serbska Chorwacka itd.)
Ciekawe czy wtedy też będzie sensacją porażka z jakimś przeciwnikiem "z du^y" A nawet jeśli się uda to w 3 i 4 rundzie nie ma się co oszukiwać bez dobrze ustawionej obrony nie ma czego szukać. Na jesieni mieliśmy gigantyczne problem w obronie z drużynami typu Poloni Bytom, a wątpie żeby nasi przeciwnicy prezentowali gorszy poziom. I przy okazji - Kowalski jest po prostu beznadziejny - kiedyś orędowałem za nim żeby dać mu szansę ale ten sezon pokazał wielokrotnie że on po prostu nie nadaje się żeby grac w jakimkolwiek klubie z Ekstraklasy a co dopiero w Wiśle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||||
|
Sopranos napisał(a):
Jak tu się nie śmiać? ![]() Sopranos napisał(a):
Sopranos napisał(a):
Sopranos napisał(a):
Realne zmiany pojawiły się dopiero po przyjściu Holendrów. Dobrze, że wtedy Wiślacka „góra” w swojej strategii wreszcie zdołała nas czymś miłym zaskoczyć. Sopranos napisał(a):
Jesteśmy na forum. Tu się rozmawia, ocenia, przewiduje, wypowiada. Nie tylko wtedy, gdy Tobie się podoba lub kiedy kończy się okno transferowe. Wisła istnieje i działa cały czas. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale spoko, od dawna żyjesz w wirtualnej rzeczywistości w której każde działanie (lub jego brak) naszego klubu jest najlepsze z możliwych. Normalni ludzie raczej widzą, że na chwilę obecną nie wygląda to ciekawie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja czekam kiedy w studiu przed meczem z drużyną z Uzbekistanu komentator TVP powie klasyczne już zdanie:
Pomimo szumnych zapowiedzi o wzmacnianiu drużyny i walki o ligi mistrzów, drużyna Wisły Kraków przystępujje dizś do rozgrywek eliminacyjnych w osłabionym składzie... Eh - tylko trzeba powiedzieć szczeże że żadnych "szumnych zapowiedzi" w tym roku nie było I tego się trochę boję ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zmieniła się w zasadzie 1 niby niewielka ale jakże ważna rzecz.Postawiono na profesjonalistów i tu faktycznie ukłony bardziej dla Basałaja, że ich wynalazł Ręki sobie uciąć nie dam ale jestem przekonany że gdyby po zwolnieniu Kasperczaka kontynuowano 'stary model', czyli zatrudniono przeciętnego trenera i kolejnego dyrektora sportowego w stylu Bednarza,Trzeciaka,Jóźwiaka itp - to dziś bylibyśmy klubem bez żadnych pucharów i po kolejnym pseudo trzęsieniu ziemi Zespół po tej ubiegłorocznej masakrze to przecież była tragedia.Kwestia zgrania to raz ale on był masakrycznie słaby do tego.Pozyskaliśmy słabych skrzydłowych, obrone z kosmosu i napastników którzy wszystko potrafią, tylko nie strzelać gole. Nic nas nie odróżniało od drużyn pokroju Ruchu,Górnika,Korony O tym że dziś gramy średnio - co uważam za duży sukces, zadecydowała gigantyczna praca Maaskanta, który zrobił wszystko co możliwe by z tego zlepku cokolwiek wydobyć + niesłychanie udane okienko zimowe, gdzie za stosunkowo niewielkie pieniądze, pozyskaliśmy solidnych zawodników, bo jak Pareiko i Melikson to były strzały w 10, to także i Genkow jak i niedoceniany Jaliens - dali radę. Szczególnie ten ostatni który nie ma warunków by dobrze czuć się w tej siłowej ligowej napierdzielance - ogarnął się w miarę szybko i pod koniec grał pewnie. Gdzie Jaliens nigdy nie będzie drugim Cleberem - to jest obrońca bazujący na technice, umiejętności ustawiania się i dobrego rozegrania piłki. Stąd też jemu potrzebny jest silny i wysoki partner a nie do końca takim jest Chavez.Siłę on ma ale nie do końca sprawdza się w walkach o górne piłki - stąd naszym największym przekleństwem były wszelkie dośrodkowania czy to z wolnych czy z rogów.Bunoza znów dobry jest w górnych piłkach ale ma duże braki w ustawianiu się i w technice.Jak dodamy do tego przeciętnych bocznych, robiących postępy ale nadal grających za słabo w destrukcji, to kłopot całej obrony jest nadal.Jest on mniejszy niż był ale jest |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem do tego maja zajebiście silną ligę Rivaldo itd
![]() Mi chjodzi o to że znowu dziennikarze będą nam wmawiać jak tro Wisła wszystkich oszukala i mamiło zapowiedziami o walce o Ligę Mitrzów transferami Gwiazd VNRoyuem itd. A zacznie się jak zwykle z rozsypaną obroną z zaciągiem nieznanych piłkarzy z Bałkanów i czarnego lądu, i zanim trener zdąrzy tą zgraję jakoś ogrnąć będzie już październik. a my bedziemy mówić że za rok się uda... Problemem Polskich klubów nie jest niski poziom sportowy czy brak pieniędzy, ale bajzel jaki panuje w naszych klubach w szczebulnościu na początku sezonu... W takich warunkach nigdy nic sie nie osiągnie. Lech zagrał fajny sezon w LE bo byli jako tako zdeterminowani i przygotowani organizacyjnie na tą LE, a u nas od 3 lat w okrezie letnim, jest łapanka jak kiedyś co roku w Odrze Wodzisław, gdzie sezon w sezon Odra wymieniała 70% składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powtórka z przed sezonu? znowu zostaniemy bez obrony?Ja mam nadzieję, że Erik zostanie jak i Osman przyjdą nowi piłkarze i będzie git.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak to mówią, nie srajmy żarem
Valckx jest profesjonalistą i do tego nie dopuści. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wisła interesuje się kolejnym piłkarzem Videotonu. Tym razem węgierskie media piszą o zainteresowaniu bramkarzem Mladenem Bozoviciem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ewentualna strata Cikosa bedzie sporym ciosem dla naszej obrony.
W pierwszych meczach sezonu zastanawialem sie, co ten gracz robi w Wisle, ale z kazdym meczem widac bylo ogromny progres i juz w tej chwili Eric jest jednym z lepszych bocznych obroncow, jacy grali w Wisle. A biorac pod uwage jego wiek, jesli zostanie w Wisle moze sie wkrotce okazac najlepszym. Oby sie udalo! Tak samo Chavez... Jesli utrzyma forme, to bedzie (ba... wedlug mnie juz jest) najlepszym obok Marcelo srodkowym obroncom, jaki gral w naszym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A mógłbyś uzasadnić? Erik Cikos to nie jest obrońca na puchary, popełnia zdecydowanie za dużo błędów w defensywie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Angmir mówisz z lig zacofanych jak serbska czy chorwacka ? Do gdzie do licha jest nasza liga
ja tam będę się cieszył jak ściągną do rozpoczęcia batalii o faze gr. LM kogokolwiek ...![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Jesli za Bunoze dali 300tysE a Chavez kosztuje 500$ i go skreslaja to gdzie tu jest logika? Bunoza to tylko cien Chaveza, mowia ze podobno ma talent choc trudno go dostrzec. Jesli Rasiak drewninio to Bunoza mebel kuchenny. Z podbeskidziem ladnie glowkowal stoper od siedmiu bolesci, wypisz wymaluj nasz Jacek Matyja. Zle mu nie zycze ale jestem pewien ze jesli nie ta kontuzja to Mistrza by nie bylo. Pogratulowac tylko menago Bunozy bo walnol dil zycia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jutro 10-ty czerwca, pewnie na forum będzie płacz i zgrzytanie zębów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||
Wykazałem już wystarczająco wiele żebyś uświadomił sobie, że w kluczowych aspektach dotyczących zimowego okna transferowego się myliłeś, siejąc niepotrzebny defetyzm, snując różnej maści spiskowe teorie na podstawie poszlak, własnych przypuszczeń i artykułów z mediów, a nie znając rzeczywistej sytuacji i nie mając pełnej wiedzy na dany temat. Sądzisz, że gdybym miał obsesję na Twoim punkcie, to dyskutowalibyśmy (wymieniając kilka postów) średnio raz na pół roku? Chyba niespecjalnie znasz znaczenie tego słowa?
Grunt, że się pojawiły, lepiej późno niż wcale. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja jeszcze zyje nadzieją, że przeciągające się transfry Chaveza i Cikosa to tylko kwestia negocjacji kasy, a pojawiające się sprzeczne informacje w prasie to efekt niecierpliowsci "sprzedających" próbujących postawić pod murem "kupującego", który targuje się o kazdy euro-cencik. W innym przypadku pozostaniemy tylko z 1 obroncą(Jaliens - Pajlic nigdy nim nie byl i nie bedzie, Kowalski za słaby, Bunoza po kontuzji), a to bylaby katastrofa przed LM i nawet zakup następców nic nie zmieni, bo kazdy sredniak zgrany i przygotowany pod wzgledem fizycznym bedzie przeszkoda nie do przeskoczenia dla Wisły.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Panowie, ale może użyjecie do tego PW, bo tak mi się wydaję, że waszej jakże przyjemnej 'pogawędki' nikt raczej nie czyta, a spam na kazdej stronie zaśmieca forum, a do porozumienia zapewne i tak nie dojdziecie.
Przepraszam za OT ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
z ust mi to wyjąłeś
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A że Serbowie mają kilku dobrych piłkarzy to wiadomo, ale to i Macedończycy mają kilku dobrych, a kraj jest zadupiem niesamowitym - wiem bo mam tak rodzine i bywam tam czasami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To ja pytanie trochę off-topowe:
Na jaki czas przed konferencją klub musi ogłosić, że coś takiego w danym dniu będzie miało miejsce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To inaczej, na ile czasu jest to z reguły ogłaszane?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |