|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła? | |||
| Wysoka wygrana Wisły |
|
83 | 23,25% |
| Skromna wygrana Wisły |
|
161 | 45,10% |
| Remis |
|
53 | 14,85% |
| Skromna wygrana Legii |
|
41 | 11,48% |
| Wysoka wygrana Legii |
|
19 | 5,32% |
| Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Genkov w kazdej akcji lezy, i nie zawsze jest faulowany. Wiesz, po grubszej i dogłębniejszej analizie kazdy jest madrzejszy .Sędzie nie miał takiej opcji, działał szybko. I co do Kotora Równie dobrze w kazdym meczu Chavez moglby ogladac czerwony kartonik za to ze przy wslizgu noga/stopa powinna byc przy ziemi nie w powietrzu jak u Osmana. I tak to wszystko wina Kowalskiego ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Radovic w tym meczu przewracał sie bez udziału Wislaka z 3 razy na pewno - w jednej sytuacji sobie nie trafił w pilke i sie połozył wiec o czym my gadamy - zrobil to specjalnie i tyle. Gdyby nie Kowalski, ktory zostawił Radovicia za plecami nie byloby tematu - to samo zreszta zauwazył Maaskant (nie mowił wprost kto zawalił ale widac było kto przy nim stał)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja stoje przy swoim
ale swoja drogą podobało mi się podejście naszego bramkarza widać że w kaszę dmuchać sobie nie da ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kluvi to wszystko wina Q.Walskiego
E: a najpiękniejsza akcja meczu to jak Mały odciąga Pareike od zbiorowego mordu Żeby tylko nasz bramkarz zakazu stadionowego nie dostał za te przekleństwa ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie wiem czy kiedyś, zdarzyło się by ubliżali trenerowi podczas transmisji za to co mówi przy lini, szkoda że tak ochoczo nie cytują tego jak wypowiadają się przy linii inni Polscy trenerzy. NIKT z reporterów Canalu + poza Żyżynskim nie potrafi zrobić wywiadu po angielsku, ta blondynka to już w ogóle komedia, a jak przychodzi odszyfrować to co Maaskant mówi przy linia to biorą się za cytowanie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.05.2011 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
e tam.mi to sie czasem wydaje ze Maaskant zbyt impulsywnie reaguje i nie podoba mi sie to dlatego ze jego reakcje nie zawsze sa adekwatne do sytuacji na boisko.
Wester - a u Nas w całym klubie po angielski raptem 3,4 osoby mówią,wiec bez smiechu z C+ psy szczekaja karawana jedzie dalej ![]()
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
niby tak
ale wolałbymn wiedziec dla swietego spokoju czy on czasem po prostu prowokuje sędziów, zwiększa im presje czy tez naprawde uwaza ze w kazdej akcji Genkov jest faulowany. Kluvi ; ogladnij ostatnie mecze. Genkov leży przy każdym styku z rywalem .Czasem jest to bardzo ostra gra ciałem (aczkolwiek wczoraj mnie zaskoczył bardzo pozytywnie jak skasował Jedrzejczaka czy jak mu tam, niestety sędzie wtedy nas okłamał) a czasami jest to pociagniecie za koszulke. Taki nawyk cóz. Drogba tez na początku sie kładł na chlebie
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.05.2011 o godz. 14:06.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szportson nie dostanie przecież leśne dziadki znają tylko staropolski język a na tłumacza szkoda im kasy będzie
Mi tam się reakcję Maaskanta podobają, tutaj nie ma pier..lenia się. A co do Genkova to zauważcie jeden fakt tam gdzie nie faulują go i przewraca się jest cicho i odchodzi po akcji, ale tam gdzie po powtórkach widać faul to reaguje żywiołowo. Mi się wydaję że on aż takim nurkiem nie jest po prostu każdy z obrony z nim się pcha czy to w polu karnym czy poza nim. To taki typ zawodnika, który mi odpowiada ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Widać było, że nasi zlali ten mecz, co mnie dziwi- widać częściej trzeba im składać wizyty na treningach o.O
Mecz o nic, a jednak o coś. Może ta porażka nie boli jakoś specjalnie, ale na pewno z tą Legią wstyd jest przegrać (nie zależy mi tutaj na urażeniu kogoś). Bardziej boli mnie to, że większość naszych piłkarzy pokazała tym samym... Brak profesjonalizmu. Nie potrafię sobie wyobrazić, że na 3 kolejki przed końcem sezonu pewny tytułu mistrza np. Manchester U. jedzie na Emirates Stadium i zlewa kompletnie rywala (porównanie oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji). Myślę, że Małecki, Sobolewski powinni dokładnie wytłumaczyć reszcie, gdzie grają. Bo to, że Wisła nigdy nie zdobyła Ligi Mistrzów, nie znaczy, że nie jest wielkim klubem. Wielkim Klubem dla jej kibiców, dla których oni grają! "Chciało się" może 4 zawodnikom (Mały, Pareiko, Sobol, Chavez), a gra się przecież w 11! Co do Milana, który wszedł za Estończyka- szkoda, że nie obronił karnego, potem z tymi sytuacjami to znowu nie miał ciężko, a gola na 2:0 poniekąd zawalił. Myślę, że mógł z łaski swojej wyciągnąć bardziej te ręce i skupić się na piłce. No, ale nie będę z niego też robić kozła ofiarnego. Miły facet. Btw. Mimo, iż zagraliśmy naprawdę słabo to nie musieliśmy wcale tego meczu przegrać- co najlepsze! Wystarczyłoby żeby Genkov gdzieś tam lepiej, celniej uderzył i mogło być inaczej. Ktoś wspominał o Jacku Laskowskim i jego komentarzu. Nie odebrałam go jako aż tak agresywny atak, aczkolwiek był on bardzo nieprzyjemny i szkoda, że czasem komentatorów się nie kara w jakiś sposób. Myślenie niech sobie narzuca swoim dzieciom, a nie tysiącom widzów. Naciągnął reakcję Maaskanta i pozostał duży niesmak po tym. Wkurza mnie to, ale powoli się przyzwyczajam: Rosłoń, Smokowski, Laskowski... EDIT: Matko! Czytajcie ze zrozumieniem- napisałam o ManU jadącym do ARSENALU, a nie przyjmującego/jadącego do Blackpool, Birmingham itp!
Ostatnio edytowane przez masterlag : 22.05.2011 o godz. 19:39.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
masterlag już przytaczano z innych lig mecze.. w Niemczech BvB przegrała w nast kolejce po zdobyciu mistrzostwa.. z drużyną dołu tabeli. Barcelona ledwie zremisowała ze słabym Deportivo..
Było minęło stało się.. na pocieszenie zostaje fakt że u nas dostali 4 co też dawno nie było. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
"ręka" to nie ręka. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jest zajebistym nurkiem, jednym z największych w lidze, wczoraj dwa razy się wywracał o powietrze raz wpadł na Komorowskiego, odbił się od niego i wołał o faul. W końcu go sfaulują w polu karnym w ważnym meczu, ale sędzia nie gwizdnie bo pomyśli: o to leży ten nurek Genkov, na bank nie było faulu. Umie grać w piłkę, ma masę, to niech gra i niech walczy a nie się kładzie ciągle jak jakiś Radovic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z masterlag - grać chciało sie co najwyżej czterem zawodnikom. W ten sposób nie można wygrać meczu. Mam tylko nadzieję, że pożegnają sezon jak na mistrzów przystało i w meczach Zagłębiem i Polonią zagrają na 100%. Wczoraj niestety wyglądało to tak, jakby stosowali zasadę:"Mistrza już mamy, to się opier....my".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leszekm_ nie wiem które mecze oglądałeś ale ja oglądałem niemal całą rundę wiosenną i tam gdzie Gienek stękał to albo dyktowali karnego, albo w powtórkach było widać faul. Może miał z 2 bądź 3 przypadki gdzie nie bylo faulu a wrzeszczał. To taki typ zawodnika wszędzie się pcha i wkurza tym obrońców. Z resztą nie raz się mówi jak to napastnik korzysta z błędu obrońcy i wywraca się o jego nogę...
To zdarzenie z Komorowskim to proszę cię ilu tak płaczę w podobnej sytuacji gdy wpadali na Chaveza.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko dlaczego w 85% tych sytuacji komentatorzy przyznają rację Gienkowi że był faulowany
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiesz, ja tam nie zauważyłem żeby w 85% sytuacji komentatorzy przyznawali Genkowowi rację (w ogóle skąd taka statystyka? "a stąd, że mi się tak wydaje" to trochę mało wiarygodne źródło informacji). Wczoraj trzy razy wypomnieli mu że próbował wymusić: raz karny, raz zderzenie z Komorowskim, a raz że mógł grać, biec dalej, kontynuować akcje, ale wolał się wywrócić. Lubię Genkowa, to dobry napastnik, ale to jedno mi u niego przeszkadza; bardzo przeszkadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wczoraj to Genkov był faulowany co najmniej raz w polu karnym bez żadnych wątpliwości, kiedy powinien być karny. Było to w pierwszej połowie. Mecz może potoczyłby się inaczej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Manchester United - Blackpool 1-2. Owszem, mecz jeszcze trwa, ale może niektórym to uświadomi, że mniejsza koncetracja po zdobyciu głównego celu to światowa norma, a nie tylko polska specjalność, która na pewno wyjdzie w pucharach i nie mamy czego szukać w Europie. I cytując "nie przystoi profesjonalnym drużynom". Dalej tak twierdzicie?
PS. Manchester nie gra rezerwami żeby nie było. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Co do Radovica taka anegdotka
http://www.youtube.com/watch?v=swknJdIqKJk Jakby ktoś nie wiedział to ten gościu w drzwiach to Zbigniew Małkowski - bramkarz Korony Powód: wyjaśnienie
Ostatnio edytowane przez bartekd16 : 22.05.2011 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Manchester juz WYGRYWA 3:2 wiec po ch... robicie afere
4-2 o prosze bardzo
Ostatnio edytowane przez sportnh : 22.05.2011 o godz. 17:42.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tego meczu wczoraj nei dalo sie ogladać . Rozprezenie Wisły zaskutkowalo beznadziejna gra . Jednego jestem pewien ,że trzeba wykupić Chaveza ,bo to solidny obronca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Już 4-2, ale oglądasz ten mecz? Uważasz, że Manchester gra jak o życie? Bo dla mnie grają sobie na totalnym lajcie i myśle, że jakby to był mecz o życie to Blackpool nie prowadziliby na OT.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie graja jak o zycie ale jednak strzelili teraz 3 gole z rzedu i ten mecz wygraja. Sorry ale Wisla wczoraj przegrywajac sciagnela jeszcze najlepszego zawodnika tak zeby dotrzymac jak najdluzej 0-1 i w koncowce sprobowac zremisowac ten mecz. To sie nazywa MINIMALIZM. Taka mala roznica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no jasne ale po co w takim razie w ogole zaczeto porownywac Man U do Wisly..
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|