The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim, Twoim zdaniem, wynikiem zakończy się mecz Legia - Wisła?
Wysoka wygrana Wisły 83 23,25%
Skromna wygrana Wisły 161 45,10%
Remis 53 14,85%
Skromna wygrana Legii 41 11,48%
Wysoka wygrana Legii 19 5,32%
Głosujących: 357. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
biziu25
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2011, 22:31
będzie ciężko ale zwycięstwo będzie dla nas Prawdopodobnie bez małego zagramy bo go pewnie pzpn ukarze. I mam nadzieję że w końcu Rios dostanie swoją szansę i ją w końcu wykorzysta.
będzie 0:3 tradycyjnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.05.2011, 08:27
Ktoś tam nas pytał o przypuszczalny skład. Trudno oczywiście to przewidzieć, bo w głowie Maciusia różne myśli mogą się kłębić, ale powinno być tak: Skaba; Wawrzyniak, Komorowski, Jędrzejczak, Rzeźniczak; Gol, Cabral; Kucharczyk, Radović, Manu; Hubnik.

Inną opcją, zamiast 4-5-1 które w brakach kadrowych jest wyraźnie bardzo eksperymentalne, jest 4-4-2, albo raczej 4-4-1-1. W tym wypadku może być pomoc: Kucharczyk, Gol, Radović, Manu i atak Żyro, Hubnik. Ewentualnie zamiast Kucharczyka lub Żyro na lewej pomocy Rybus.

Formacja obrony może uwzględniać także Kelhara na środku (dosyć prawdopodobne), lub skład złożony z 3 lewych obrońców i jednego prawego: Kiełbowicz, Wawrzyniak, Komorowski, Rzeźniczak. To jednak już jest sci-fi trochę.

Bardziej eksperymentalne i raczej mało prawdopodobne opcje, to ustawienie Manu na boku obrony (nie ma takiej potrzeby, ew. po to, żeby go na tej pozycji sprawdzić), lub wyjście Wolskiego w pierwszym składzie (bardziej prawdopodobne, zwłaszcza w systemie 4-5-1).

Brak Vrdoljaka niestety bardzo boli, brak Borysiuka już mniej. Komorowski wcale gorzej od Astiza nie gra w tym sezonie, więc w sumie tylko Choto jest stratą – ale do tego jesteśmy przyzwyczajeni.

Nasi mogą być zmobilizowani – niby mecz o pietruszkę, ale jeżeli będzie na nim Weiss, to będą chcieli się pokazać.
Legionista
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.05.2011, 08:29
Tradycyjnie to mistrz przegrywa na Ł3, tak już musi niestety być
A na serio - pewnie przegramy sprawdzając dublerów... i zaśpiewamy dla poprawienia nastroju "LEGIA!!CO ZA PÓŹNO!!"
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.05.2011, 08:44
Maskaant na głównej potwierdził, że da pograć zmiennikom i młodym. Nie zagra chyba Kirm, Pareiko, na pewno Wilk. Zobaczymy jak reszta będzie wyglądać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.05.2011, 08:52
Zastanawiające i kompletnie dla mnie niezrozumiałe że tylu kibicom Wisły wynik meczu z Legią "lata"...
Niezalaeżnie od okoliczności mnie wynik z Legia nie lata i latać nigdy nie będzie. Legię należy tłuc (a przynajmniej próbować) w każdej sytuacji i bez względu na okoliczności. To czy się uda czy nie to inna sprawa bo wiadomo jak oni się na nas sprężają w takich sytuacjach jak teraz ale zaangażowania ma być full!
rezerwy to niech sobie Wisła sprawdza na Zagłębiu i Polonii. Z Legią ma zagrać pierwszy skład i ma ją wdeptać w ziemię!
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.05.2011, 09:00
lizzy napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiające i kompletnie dla mnie niezrozumiałe że tylu kibicom Wisły wynik meczu z Legią "lata"...
Niezalaeżnie od okoliczności mnie wynik z Legia nie lata i latać nigdy nie będzie. Legię należy tłuc (a przynajmniej próbować) w każdej sytuacji i bez względu na okoliczności. To czy się uda czy nie to inna sprawa bo wiadomo jak oni się na nas sprężają w takich sytuacjach jak teraz ale zaangażowania ma być full!
rezerwy to niech sobie Wisła sprawdza na Zagłębiu i Polonii. Z Legią ma zagrać pierwszy skład i ma ją wdeptać w ziemię!
Czy Ty człowieku używasz organu stanowiącego 2% ludzkiego ciała, jakim jest mózg? Po raz któryś z rzędu czytam podobne bzdury. Pewnie i tak na fecie mistrzowskiej nie będziesz , stąd mecz z Polonią nie ma dla Ciebie znaczenia, aczkolwiek nie psuj innym zabawy bo świętowanie po przegranym meczu może mieć słodko-gorzki smak.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.05.2011, 09:09
Jeśli Komisja Ligi ukarze Małeckiego to skład na Legię powinien wyglądać tak: Pareiko- Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić- Melikson, Sobolewski, Garguła, Jirsak, Kirm-Genkov. Ławka: Kurto-Branco, Czekaj, Nalepa, Boukhari, Chrapek, Żurawski.Na Zagłębie można coś pokombinować. Od pierwszej Burligę wpuścić na prawą obronę, Kowalskiego na środek. Kirmowi dać odpocząć za niego Wilk i w tym momencie na bok przesunąć albo Gargułę albo Jirsaka.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.05.2011, 09:15
lizzy napisał(a):Wyświetl post
A po .....Nie lepiej spróbować sobię rezerwowych piłkarzy.Dać odpocząć swoim podstawowym, by na Ligę mistrzów nie było żadnych wymówek?
Co jak co, ale pół roku kopacze Wisły zapierdalają na pełnych obrotach.Przynajmniej nie przypominam sobie meczu, gdzie zawodnicy sobie truchtali zamiast biegać.Sił im starczało do końca.Skoro są mocno eksploatowani, to i wzrasta ryzyko kontuzji. Lepiej chuchać na zimnę.
A jeśli jeden z drugim mają jakieś komplesy Legii ?.... cóż.
Derby już graliśmy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Olgga
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 18.05.2011, 09:16
Moim zdaniem dobrze byłoby wystawić kilku rezerwowych, i pokazać że Wisła może wygrywać z rezerwowym składem nawet w meczu z Legią....a jak będzie słabo szło to zrobić kilka zmian
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.05.2011, 09:24
Nie stanie się wielka krzywda jak przegrwamy.Nie jestem minimalistą, ale pierwszą 11 trzeba szanować, bo zmienników to my nie mamy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.05.2011, 09:33
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty człowieku używasz organu stanowiącego 2% ludzkiego ciała, jakim jest mózg? Po raz któryś z rzędu czytam podobne bzdury. Pewnie i tak na fecie mistrzowskiej nie będziesz , stąd mecz z Polonią nie ma dla Ciebie znaczenia, aczkolwiek nie psuj innym zabawy bo świętowanie po przegranym meczu może mieć słodko-gorzki smak.
A Ty tego organu używasz? A jesli tak to łaskawie wskaż mi miejsce w którym napisałem że mam gdzieś wynik meczu z Polonią. Jak nie załapałeś o co mi chodzi to napisze jaśniej- drugi skład wystawiony z Legią pod hasłem sprawdzania rezerw ma bardzo duże szanse na konkretne baty biorąc pod uwagę podejście Legii do meczów z mistrzowską Wisłą. Na Polonię na Reymonta rezerwy mogą spokojnie wystarczyć bo jakoś nie widzę żeby grali z nami jak o życie.
Co do fety to daruj sobie takie wrzuty bo bardziej kumaty się od nich nie zrobisz a może się okazać że się tylko wygłupisz
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.05.2011, 09:38
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To jasne że przegramy odkąd pamiętam w mistrzowskich sezonach (nawet w tych z najtłustszych lat ) zawsze przegrywaliśmy w Warszawie.
Warto pamiętać ostatni sezon gdzie mogliśmy wygrać bardzo wysoko, ale Boguś nie mógł wtedy nawet na pustą trafić. Mogło być i 0:7

Tak dla przypomnienia skrót ostatniego meczu na Legii z ekstraklasa.tv:
28. kolejka. Legia - Wisła 0:3. Skrót meczu
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.05.2011, 09:47
Lysy napisał(a):Wyświetl post
można tego chwalebnego organu używać do generowania bzdur.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.05.2011, 06:55. Legia - wisła 1-2
W pierwszym składzie Jovanić, Guła, Boukhari (jak zdrowy)
W ll połowie dać szanse Czekajowi i Chrapkowi, może Boguskiemu (chociaż RM mówił że zagra w ME) Tak to widzę
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 19.05.2011, 07:54
Zniszczyć ich, upokorzyć! Niech wiedzą, że ich miejsce jest zawsze za naszymi plecami!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.05.2011, 08:05
Nie wiem o co tu ten płacz i lament. Wynik z Legią oczywiście ważny, ale odpoczynek dla podstawowych zawodników jeszcze ważniejszy. Ponadto kiedy jak nie w meczu z takim rywalem sprawdzać co są warte rezerwy i młodzi gracze? Wolę aby się ogrywali i pokazali w takich meczach bo wtedy są najbardziej miarodajne występy, po których będzie wiadomo czy z tej mąki będzie jeszcze chleb czy dać już sobie spokój.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.05.2011, 08:15
Spokojnie Panowie, wiadomo, że nikomu wynik z Legią nie zwisa i jestem przekonany, że Maaskantowi też nie. To nie jest minimalista, który teraz siądzie na laurach i każe się wachlować i szampanem polewać. Jeżeli widzi, że paru grajkom przyda się odpoczynek, a paru chce posprawdzać zanim zdecyduje o ich przyszłości, to ja mu jestem skłonny zaufać. Nawet jeśli ten mecz zostanie potraktowany trochę testowo pod kątem ostatniej szansy dla tych, którym się kończą kontakty i ogrywania obiecującej młodzieży, to na pewno nie będzie to wyglądać tak, że wystawiamy rezerwy i sobie chłopcy biegajcie...

Trochę spokoju...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Tenzen
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:59
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym składzie Jovanić, Guła, Boukhari (jak zdrowy)
Zwłaszcza Boukhari nie ma przyszłości w klubie bo kończy mu się wypożyczenie. Dodatkowo o ile nie był w formie w tamtej rundzie to teraz ona musiała sięgnąć już dna.

Łukaszowi Gargule można dać ta szansę by jeszcze próbował udowodnić przydatność, ale wydaje się, że raczej go sprzedamy do PGE.

Jovanicia najlepiej trzymać jak najdalej od pierwszej jedenastki. Chyba najbardziej nieudany transfer gotówkowy ostatnich lat w Wiśle. Ale kupiliśmy go wtedy gdy nie mieliśmy dyrektora sportowego, a zawodników szukało się na youtubie'ie. Mam nadzieję, że poszukiwanie dla niego nowego klubu idą dobrze.

No i gramy przecież z Legią, możemy sprawdzić jednego, dwóch zawodników, ale nie możemy zagrać rezerwami w takim meczu.

------------------------------- Pareiko----------------------------------
-----Cikos-------- Chávez-----------Jaliens ----- (nowy pomysł na tę pozycję)
---------------------------------------------------------------------------
-------------Sobolewski----------------------Garguła-----------------
----------------------------Melikson-------------------------------------
---Małecki-----------------------------------------------------Paljić----
--------------------------------Genkov----------------------------------
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.05.2011, 09:05
Wystawić zmienników, ale nie takich którzy i tak siężegnają z klubem bo to nie ma sensu (Boukhari, Łobo, Garguła, Branco, Żuraw) po co ich sprawdzać skoro i tak odchodzą
Ja bym wystawił samych juniorów, a może jakiś diamencik nieoszlifowany się tam kryje, przy okazji damy do zrozumienia TVP2 że są debilami pokazując taki mecz w otwartej telewizji, mecz który Wisła traktuje jak sparing. Nie mogę pojąć czemu nie pokazywali meczów Wisły z Legią i Amiką przy Reymonta. A po drugie możemy ośmieszyć Legię dzieciakami bez potrzeby wystawiania 1 garnituru

Przy okazji o której mniej więcej zaczyna się posiedzenie komisji ligi? stawiam że Mały wyłapie dyskwalifikację na 2-3 mecze co byłoby chore
Ostatnio edytowane przez CH. : 19.05.2011 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.05.2011, 09:14
Łobo ma zakaz gry i udziału w treningach za udział w korupcji w Zagłębiu. Na lewą obronę niech idzie jakiś młodziak z ME, albo Branco. Za Kirma na lewe skrzydło Paljic/Boukhari, a na bramkę Jovanić.
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 19.05.2011 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2011, 10:21
CH. napisał(a):Wyświetl post
Wystawić zmienników, ale nie takich którzy i tak siężegnają z klubem bo to nie ma sensu (Boukhari, Łobo, Garguła, Branco) po co ich sprawdzać skoro i tak odchodzą
Ja bym wystawił samych juniorów, a może jakiś diamencik nieoszlifowany się tam kryje, przy okazji damy do zrozumienia TVP2 że są debilami pokazując taki mecz w otwartej telewizji, mecz który Wisła traktuje jak sparing. Nie mogę pojąć czemu nie pokazywali meczów Wisły z Legią i Amiką przy Reymonta. A po drugie możemy ośmieszyć Legię dzieciakami bez potrzeby wystawiania 1 garnituru

Przy okazji o której mniej więcej zaczyna się posiedzenie komisji ligi? stawiam że Mały wyłapie dyskwalifikację na 2-3 mecze co byłoby chore

Myśle, że powodem takiej oto sytuacji jest drobny aczkolwiek możliwe że nieistotny fakt, że w momencie w którym musieli sie oni zdeklarować jaki mecz będą pokazywać (jakiś miesiąc temu) nawet najwięksi optymiści na tym forum nie wierzyli, że możemy mieć już w tym momencie zaklepanego mistrza, a co dopiero spece z TVP.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
penia
Member

Stary 19.05.2011, 10:26
mecz z Legią to nigdy nie będzie mecz bez znaczenia nawet jeśli to będzie tylko i aż walka o prestiż.Patrząc na to jak Maaskant prowadził Wisłę w całym sezonie, wielu zmian w skłądzie bym się nie spodziewał.Obrona raczej bez zmian bo i wielkiego pola manewru tam niema.W pomocy za Wilka wejdzie Sivakov i przy ewentualnym zawieszeniu Małego otworzy się szansa dla Garguły lub Riosa ( Maor pewnie zajoł by miejsce na skrzydle). W ataku zapewne Genkov, z zaznaczeniem ze koło 65-70 min moze zmienić go Żuraw albo Rios. Myśle że kolejny mecz z Zagłebiem może być tym gdzie więcej szans dostaną zmiennicy.W klubie już pewnie postawiono krzyżyk na kilku zawodnikach i dawaniem im kolejnej szansy nie miało by sensu.Wierze w umiejętość motywowania zawodników przez trenera, bo widać że po niedzieli dał im sporo wolnego, i nie chcial bym żeby takie rozlużnienie było widać na boisku.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.05.2011, 11:16
Jestem zdania że jeśli już mamy nie grać najmocniejszym składem, to odpocząć powinni tylko i wyłącznie piłkarze kontuzjogenni lub tacy którzy lubią grać indywidualnie,dryblowac, przez co bardziej są narażeni na brutalne ataki ze strony rywali - tutaj mam na myśli w szczególności Meliksona. Nie chciałbym żeby w składzie pojawili sie Boukhari, Branco czy "Żuraw" bo wiadomo że nie wiążemy z nimi żadnej przyszłości. Mam nadzieje że te 3 ostatnie mecze rozegrają w pełnym wymiarze Rios, Sivakov i Garguła no i może jest ktoś zdolny z MES-y ale to już trenerzy wiedzą najlepiej.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.05.2011, 14:33
Wystawianie rezerwowego składu byłoby strasznie nieprofesjonalnie. Cudować ze składem to można w sparingach, a nie przed takim meczem jak z Legią. Liczy się prestiż, żeby znowu się nie okazało, że mistrzowska Wisła przywozi z Warszawy bagaż pięciu goli.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.05.2011, 16:26
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Wystawianie rezerwowego składu byłoby strasznie nieprofesjonalnie. Cudować ze składem to można w sparingach, a nie przed takim meczem jak z Legią. Liczy się prestiż, żeby znowu się nie okazało, że mistrzowska Wisła przywozi z Warszawy bagaż pięciu goli.
Owszem.
Albo robimy jaja czyli wystawiamy ME lub nie wychodzimy w ogóle z szatni

albo gramy by wygrać.

Mam nadzieje ze teksty Maaskanta o tym ze wystawi rezerwowych są po to by znowu okłamać Legionistów. Przypomne, że jak graliśmy u siebie z Legią trener na prawo i lewo mówił ze to Legia jest faworytem i ma lepszy skład, mentalnie zabił wtedy piłkarzy Legii Oby to był podobny psychologiczny manewr.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.05.2011, 18:20
Rozkmina godna Napoleona Wiadomo ze Nasi beda sie po prostu obijac, ale z drugiej strony Weiss na trybunach wiec mozna sie pokazac. Kilku zawodnikow juz wie ze w Legii nie pogra, to samo chyba w Wisle. Wisla z MP Legia z PP, prestiz....dla zespolu z lat 90 czy poczatku 00 moze by byl, tylko kto tak naprawde w obu klubach chce umierac za barwy? Kilku na kilkudziesieciu.

Ten mecz to bedzie mam nadzieje pojedynek Malecki vs Kucharczyk, tyle ze Kucharz nie na swojej pozycji, ale zawsze Obaj wiedza co ten mecz ze soba niesie, oni i.... kilku innych, ale chyba mniej zwiazanych z klubami.

Mimo wszystko licze na dobry mecz ale obawy sa, nie tyle o Legie, co o ludzi grajacych w jednym i drugim zespole i ich swiadomosc ze niby to wazny mecz ale oni NICZEGO juz nie zmieni. Taka prawda... Mistrz juz jest, zdobywca Pucharu Polski tez, zmiana trenera w Legii juz zaklepana, zawodnicy ktorzy maja odejsc i tak odejda... Prestiz, o tym wiedza niby wszyscy ale rozumieja chyba jednak nieliczni.

PS: Ciekawe jakby pokazal sie u Nas Wolski a u Was jakis inni dobry mlodziak, nie wiem kto u Was dobry jest bo chyba nie Kowalski

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 19.05.2011, 19:07
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakby pokazal sie u Nas Wolski a u Was jakis inni dobry mlodziak, nie wiem kto u Was dobry jest bo chyba nie Kowalski
Wolski i Żyro pewnie nie zagrają bo zostali powołani do u19.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.05.2011, 19:41
A ja tak z ciekawosci bo koledzt z Warszawy wpisuja sie tutaj.

Jakim skladem moze zagrac Wasz zespol bo ztego co sie orientuje to bedzie Wam brakowalo sporo zawodnikow...
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 19.05.2011, 19:56
Tylu brakuje, że skład to do końca będzie niewiadoma. Może być tak: Skaba- Rzeźniczak, Jędrzejczyk,Komorowski,Wawrzyniak- Manu, Gol, Cabral, Radovic, Rybus - Kucharczyk. Ewentualnie Wawrzyniak za Jędrzejczyka w środku i Kiełbowicz na lewej obronie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 19.05.2011, 19:57
Moim zdaniem trzeba absolutnie wykorzystać szansę na przetestowanie zawodników, co do których Valcx z Maaskantem mają jeszcze wątpliwości.

To jest jedyna szansa, bo wydaje mi się że Legia potraktuje ten mecz poważnie, żeby pokazać się przed nowym szkoleniowcem. No i w ogóle pojedynek z Mistrzem Polski jest prestiżowy.

Oczywiście nie ma mowy o wystawieniu rezerwowego składu, a tylko sprawdzenie 5 graczy co do których są nadal jakieś wątpliwości:
1. Jovanić - niech sprawdzi się w trudnym meczu o stawkę. Czy nadaje się do roli zmiennika Pareiki, który jest gotów w każdej chwili wskoczyć do składu. Jeśli facet natomiast nie godzi się z rolą rezerwowego - jest szansa go pokazać ew. kupcom.
2. Kowalski - czy nadaje się do roli 4 stopera. Mieliśmy w tym sezonie sporo szczęścia, że po kontuzji Bunozy Chavez i Jaliens dotrwali aż do wywalczenia tytułu. Ale w przyszłym sezonie nie musi być tak różowo.
3. Burliga - sprawdzić go pod kątem ew. zastąpienia Cikosza, dodatkowo byłby to argument przy negocjowaniu wykupu Słowaka.
4. Garguła - czy nadaje się do gry na lewym skrzydle - dodatkowo bodziec motywujący dla Kirma, grającego padakę
5. Boukhari - czy warto go trzymać, czy już jest zupełnym emerytem. Umiejętności z pewnością ma, problem jest z kondycją.

Oczywiście wyobrażam sobie, że pierwsza 4 wychodzi w podstawowym składzie, Boukhari dostaje ostatnie 30 minut. Meleksa ściągnąć na 10 minut przed końcem, niech Jirsak potrenuje grę ofensywną, a Siwakow sobie pobiega.

Czyli skład:
Jovanić - Pajlić-Chavez-Kowalski-Burliga-Garguła-Sobolewski-Jirsak-Melikson-Małecki-Genkow
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów