The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2011, 10:44
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Meczu Legii w TV się nie zobaczy? Tylko nasz pokazują na TV4?
Tak. Mecz Legii w zakodowanym. Borek wczoraj pozdrawiał ze studia Ligi Mistrzów pana Miklasa. Podobno ten zarzucił im, że faworyzują Wisłę.
Następny mecz będzie pokazywany w otwartym Legii, a Wisły w zakodowanym. Ma to związek z godziną rozgrywania spotkań.
Legioniści oczywiście dorabiają swoją teorię ale jak powiedział szalejący reporter Roman taki jest plan biznesowy.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.09.2011, 11:52
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak. Mecz Legii w zakodowanym. Borek wczoraj pozdrawiał ze studia Ligi Mistrzów pana Miklasa. Podobno ten zarzucił im, że faworyzują Wisłę.
Następny mecz będzie pokazywany w otwartym Legii, a Wisły w zakodowanym. Ma to związek z godziną rozgrywania spotkań.
Legioniści oczywiście dorabiają swoją teorię ale jak powiedział szalejący reporter Roman taki jest plan biznesowy.
Daleko mi do bronienia przygłupa Mik_asa, ale to raczej ty dorabiasz swoją teorię:

Szanowny Panie,
Chciałbym wyrazić nasze zaniepokojenie faktem braku transmisji spotkania Ligi Europejskiej PSV Eindhoven – Legia Warszawa na antenie kanału otwartego należącego do Grupy Cyfrowy Polsat, właściciela praw telewizyjnych do pokazywania rozgrywek UEFA Europa League w sezonie 2011/2012.
Gra Legii i Wisły Kraków w fazie grupowej Ligi Europejskiej jest niezwykle istotnym wydarzeniem dla kibiców piłki nożnej oraz doskonałą okazją na promocję polskiego futbolu. Ograniczanie dostępności transmisji niezwykle atrakcyjnie zapowiadającego się spotkania, inaugurującego występy zespołów z naszego kraju w tych prestiżowych rozgrywkach, jest dla nas niezrozumiałe. Uważam, że wszyscy wspólnie – kluby, organizacje piłkarskie, media - powinni dołożyć wszelkich starań, aby możliwie najszerzej propagować polską piłkę i budować silną markę naszych klubów.
Zdajemy sobie sprawę z uwarunkowań biznesowych, nie jesteśmy władni by kreować Państwa strategię działań, nie mniej jednak według naszej wiedzy, obowiązek pokazywania meczów polskich drużyn w rozgrywkach pucharów europejskich wynika z przepisów Ustawy o radiofonii i telewizji (art. 20b).
Oczekuję, że biorąc pod uwagę powyższe argumenty podejmą Państwo decyzję o udostępnieniu meczu Legii szerokiej publiczności i czwartkowe spotkanie pokazane zostanie w kanale otwartym.
Z poważaniem

To który fragment mówi o faworyzowaniu Wisły? Zasadniczo to jakby to przyniosło skutek to i Wisła miałaby korzyści, gdyż wszystkie mecze Legii i Wisły byłyby transmitowane w otwartym kanale. Zupełnie inną kwestią jest, że jakby to tvn miał prawa do transmisji to by pacany pewnie wogóle meczów nie transmitowali w otwartym kanale, a Mik_as nawet by się nie zająknął na ten temat.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 15.09.2011, 12:14
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Daleko mi do bronienia przygłupa Mik_asa, ale to raczej ty dorabiasz swoją teorię:
Kolego, przytoczyłem słowa Borka po skrótach LM.

Mówił wyraźnie, ze zarzuca się im... oraz że nie faworyzują Wisły. Jeśli już to Polsat dorobił swoją teorię ja tylko przytoczyłem ich słowa.

Zapewne gdyby transmisje miał tvn byłoby tak jak piszesz.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.09.2011, 12:27
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Kolego, przytoczyłem słowa Borka po skrótach LM.

Mówił wyraźnie, ze zarzuca się im... oraz że nie faworyzują Wisły. Jeśli już to Polsat dorobił swoją teorię ja tylko przytoczyłem ich słowa.

Zapewne gdyby transmisje miał tvn byłoby tak jak piszesz.
Nie ma co sie powoływać tylko na samo legijne pismo, bo bardzo prawdopodobne, że odbyła się jeszcze rozmowa między Miklasem a Polsatem gdzie ten wylewał swoje żale i sugerował to o czym mówił Borek. Mimo wszystko, ze to tylko dziennikarze wątpliwe, że sam sobie to wymyślił.
Poza tym trzeba mieć niezły tupet aby domagać się transmisji 3 druzyny zeszlego sezonu, kosztem Mistrza Polski.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 15.09.2011 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.09.2011, 12:32
Znaczy się Legia nie dostaje kasy za mecz od TV?Bo o co chodzi z tym narzekaniem?nie jarze. W następnej kolejce będą w kanale otwartym, i na drugi dzień po transmisji, jak to zazwyczaj bywa, wzrośnie sprzedaż koszulek i innych gadżetów klubowych oraz karnetów. Więc o co chodzi z tym,że są "zakodowani"?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.09.2011 o godz. 12:34.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2011, 12:40
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Znaczy się Legia nie dostaje kasy za mecz od TV?Bo o co chodzi z tym narzekaniem?nie jarze. W następnej kolejce będą w kanale otwartym, i na drugi dzień po transmisji, jak to zazwyczaj bywa, wzrośnie sprzedaż koszulek i innych gadżetów klubowych oraz karnetów. Więc o co chodzi z tym,że są "zakodowani"?
A za dwa tygodnie będziesz pytał "o co chodzi z tym że Wisła jest za kodowana"? Nie każdy jest taki sprytyny żeby znaleźć transmisję w necie o czym przekonało mnie wielu tubylców. Poza tym kasa za oglądalność jest płacona przez UEFA na podstawie oglądalności tak więc mecze w kanałach kodowanych obniżają te wpływy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:31
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A za dwa tygodnie będziesz pytał "o co chodzi z tym że Wisła jest za kodowana"? Nie każdy jest taki sprytyny żeby znaleźć transmisję w necie o czym przekonało mnie wielu tubylców.
Nie,nie będę pytał,tylko grzecznie wykupie dostęp i oglądnę mecz od dechy do dechy. Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia,czy jest kodowany czy nie. A to,że ktoś ma problemy z takimi rzeczami,jak znalezienie meczu w necie,to może niech w ogóle nie włącza komputera,bo będzie miał problemy aby go później wyłączyć. Weź mnie nawet nie załamuj.

Poza tym kasa za oglądalność jest płacona przez UEFA na podstawie oglądalności tak więc mecze w kanałach kodowanych obniżają te wpływy
A kto tą oglądalność liczy. Oglądalność tylko na kraj czy w ogóle meczu?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A to,że ktoś ma problemy z takimi rzeczami,jak znalezienie meczu w necie,to może niech w ogóle nie włącza komputera,bo będzie miał problemy aby go później wyłączyć. Weź mnie nawet nie załamuj.
To teraz wejdź sobie w temat Oglądaj mecze Wisły i zobacz ile tam pytań typu "Gdzie można oglądnąć mecz Wisły" a to są tylko przykłady z tego forum. Obowiązkiem nadawcy jest pokazanie meczu w otwartej tv zgodnie z ustawą więc ubieganie się od realizowanie zapisów ustawy ma swoje podstawy.

Poza tym ty może sobie wykupisz dostęp ale ja nie mam zamiaru wykupić polsatu cufrowego na rok żeby w nim trzy mecze oglądnąć

A co do oglądalności to nie wiem. W każdym bądź razie na pewno wpływy z transmisji są osobno rodzielane pomiędzy kluby i jakoś nie wydaje mi się że klub wiele dostanie gdy jego mecze niewiele osób ogląda. Nadawca nie musi zarabiać na widzach bezpośrednio tylko powinien zarabiać pośrednio poprzez reklamy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:55

Poza tym ty może sobie wykupisz dostęp ale ja nie mam zamiaru wykupić polsatu cufrowego na rok żeby w nim trzy mecze oglądnąć
A Ipla?Ja tam oglądam.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.09.2011, 13:38
Takie pytanie, na IPLA można wykupić dostęp do jednego meczu LE? Bo za 2 tygodnie nie będę miał gdzie obejrzeć, a tak to chociaż na tej ipli jako taka jakość jest
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:42
ja zawsze wykupuje do jednego meczu. Ale są chyba opcje czasowe,miesiąc czy coś koło tego, i wtedy na mecz się załapiesz. Musisz wykupić dostęp do kanału,na którym będzie szedł mecz.
A co do jakości, to chyba im szybszy net tym lepsza jakość.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.09.2011, 14:00
Marszałek: Płaci sie coś na Ipli Jakie rozgrywki tam puszczają
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:25
Ciekawe co Legia dziś zagra,bo to Boska ekipa. Bóg jeden wie w jakim nastroju będą chłopcy i czy będzie im się chciało kopać przed siebie. Bo z kopaniem w bok zawsze mieli problemy,tak więc tego nie wymagam. Ale gdyby puknęli PSV to jest szansa,że odlecą i ciężko im będzie na ligę się zmobilizować.

Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Marszałek: Płaci sie coś na Ipli Jakie rozgrywki tam puszczają
Ja tylko mecze piłki kopanej oglądam. Bom cham i prostak. Śląsk do tej pory oglądałem i Wisłę z Rygą. Co do rozgrywek regularnych to nie wiem, ale tam transmitują chyba wszystkie swoje kanały sportowe. Nie wiem czy oni jakąś ligę mają. Płaci się, smsa wysyłasz i śmiga. Chociaż dwa razy mi nie poszło,bo coś tam nie pasowało a miałem nowego laptopa,nie zdziwiłem się,bo w Polsce mało co mnie już dziwi. Musiałem oglądać z innego kompa,starszego
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.09.2011 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:19
Przepis nakazujący przedsiębiorcy rozdawanie za darmo towaru, za który zapłacił jest tak koszmarnie głupi i nieprzystający do obecnych realiów, że nie mogę wyjść z podziwu, że ktoś chce go bronić.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:45
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Przepis nakazujący przedsiębiorcy rozdawanie za darmo towaru, za który zapłacił jest tak koszmarnie głupi i nieprzystający do obecnych realiów, że nie mogę wyjść z podziwu, że ktoś chce go bronić.
W każdym normalnym kraju mecze europejskie są w otwartych kanałach. Skoro Polsat się zgłosił po transmisje to niech je pokazuje tam gdzie trzeba. Ciekawe jak im sie zwracają mecze LM pokazywane co 2 tygodnie na otwartym Polsacie bo chyba nie są fundacją non-profit.
W każdym normalnym kraju nadawca zarabia na reklamach ale u nas trzeba zarobić podwójnie. Przykład? Walka Adamka z Kliczko
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:55
Przykład? Walka Adamka z Kliczko
I na RTL-u oglądało więcej osób
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.09.2011, 15:40
W każdym normalnym kraju mecze europejskie są w otwartych kanałach. Skoro Polsat się zgłosił po transmisje to niech je pokazuje tam gdzie trzeba. Ciekawe jak im sie zwracają mecze LM pokazywane co 2 tygodnie na otwartym Polsacie bo chyba nie są fundacją non-profit.
W każdym normalnym kraju nadawca zarabia na reklamach ale u nas trzeba zarobić podwójnie. Przykład? Walka Adamka z Kliczko
Przejrzyj tę listę kanałów.
http://liveonsat.com/LJ_foot_uefa_europa.php
Uwierz, że nie w każdym.
I nie piszcie głupot jeśli nie wiecie
Naprawdę mało jest tam kanałów, które są dostępne naziemnie.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.09.2011, 14:55
Jakby im się opłacało, to by pokazywali. Tyle...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2011, 16:27
a Ty pracujesz w polszmacie, ze ich tak bronisz ?
jesli ktos nie potrafi zarobic na takich meczach jak wystepy polskich druzyn w fazie grupowej LE inaczej niz je kodujac to niech nie kupuje do nich praw - w ogole Polsat otwarty i TV4 to jest takie dno, ze nie wiem czy ktos normalny tam cokolwiek oglada

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Hahaha boki zrywać. PUEFA a LE to chyba to samo, czy udajesz głupiego. Polsat łamie prawo i tyle.
niestety to sa tzw. kruczki prawne - wszystko musi byc sprecyzowane pisemnie wiec polsat sie obroni tym, ze ustawa nie wspomina nic o lidze Europy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2011, 17:02
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak Premier League to Premiership. A nie z klimatów piłkarskich - jakakolwiek spółka która ogłosiła upadłość, a po jakimś czasie została otwarta taka sama z tymi samymi pracownikami, tylko bez długów, wierzycieli i zobowiązań, to to jest to samo, czy jednak co innego? Bo w świetle prawa to drugie. Żadnej ciągłości prawnej. Puchar UEFA jest właśnie takim bankrutem, który ogłosił plajtę i tyle go widzieli.
Nie baw się w domorosłego prawnika, bo się tylko ośmieszasz.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
niestety to sa tzw. kruczki prawne - wszystko musi byc sprecyzowane pisemnie wiec polsat sie obroni tym, ze ustawa nie wspomina nic o lidze Europy
Jest coś takiego jak wykładnia funkcjonalna i celowościowa, do których sięga się w przypadku gdy wykładnia językowa (ma prymat) prowadzi do niejednoznacznych rozwiązań, bądź absurdalnych.
Odpowiedz cytując
m&m
Member

Od: 10.2004

Stary 15.09.2011, 22:47
Moze bedzie to szok dla co po niektorych ale mecze Naszych druzyn ogladaja sie roznie. Zakup praw do transmisji to tak na prawde loteria jak w totku, albo bedzie bida z nedza albo bedzie hit. Kazda stacja i mam tu namysli kazda, postawi na seriale i filmy, gdzie ma w miare stala widownie, ktora jest poszukiwana przez reklamodawcow. Biadolenie na polsat nic nie da. Poniewaz gdyby nie oni to pewnie skonczyloby sie tak jak z walka Adamka z Kliczko - nikt tego nie chcial pokazywac za takie pieniadze.

Pzdr
Odpowiedz cytując
thespecialone
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 29.09.2011, 21:01
smutna prawda - Wisła i legia nie uzbierają razem tylu punków w grupie co Lech w tamtym sezonie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.09.2011, 21:09
thespecialone napisał(a):Wyświetl post
smutna prawda - Wisła i legia nie uzbierają razem tylu punków w grupie co Lech w tamtym sezonie

To było jasne dla każdego kto się piłką interesuje choćby 2 lata. Lech dostał prezent od losu w postaci Juve i MC - drużyn dla których LE to było karne zesłanie - taki ostatni trening Jagi. My i Legia dostaliśmy drużyny dla których ten puchar to jest coś.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 29.09.2011, 21:37
Będzie ciężko jeżeli L wygra dostaną powera przed niedzielą i dojdą nas w klubowym rankingu
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2011, 22:18
laurence napisał(a):Wyświetl post
żal pisać ale Legia naprawdę w drugiej połowie zagrała zajebiście. Parli do przodu z taką konsekwencją jakiej dawno nie widziałem u polskiej drużyny.
Tak, brawo dla nich, no i przynajmniej tam grają jacyś Polacy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:58
Cytat:
W każdym normalnym kraju mecze europejskie są w otwartych kanałach.
Wiesz to czy zgadujesz?

Cytat:
Skoro Polsat się zgłosił po transmisje to niech je pokazuje tam gdzie trzeba.
Przypomnę ci tylko, że ustawa, na którą się powołujesz wspomina tylko o LM i PUefa, nie ma tam słowa o LE.

Cytat:
Ciekawe jak im sie zwracają mecze LM pokazywane co 2 tygodnie na otwartym Polsacie bo chyba nie są fundacją non-profit.
Tego nie wiem, bo Solorz nie zaczął mi jeszcze przysyłać sprawozdań finansowych. Z tego, że Polsat nie jest grupą non-profit wynikać powinna właśnie swoboda w dysponowaniu zakupionym przez siebie towarem. Jeżeli będą chcieli, a nie stałoby to w sprzeczności z innymi przepisami bądź ustaleniami, to mogą wogóle tych meczów nie transmitować.

Cytat:
Jedno co ci pozostaje, to albo się przeprowadzić do "normalnego kraju" albo samemu założyć telewizję i pokazać z tym okropnymi wyzyskiwaczom co to znaczy wrażliwość społeczna.

ps.
Skoro jesteś tak roszczeniowo nastawiony i oczekujesz, że oglądanie meczu piłkarskiego jest twoim "prawem", to napisz jeszcze do dostawcy energii elektrycznej żeby ci nie naliczał opłat za te 2 godziny kiedy będziesz oglądał mecz.

@Drozd
Nie śmiałbym uzurpować twojej roli na forum. Możesz czuć się bezpieczny.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 15.09.2011 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2011, 18:02

Tego nie wiem, bo Solorz nie zaczął mi jeszcze przysyłać sprawozdań finansowych. Z tego, że Polsat nie jest grupą non-profit wynikać powinna właśnie swoboda w dysponowaniu zakupionym przez siebie towarem. Jeżeli będą chcieli, a nie stałoby to w sprzeczności z innymi przepisami bądź ustaleniami, to mogą wogóle tych meczów nie transmitować.
To by było bardzo logiczne. Najpierw producent coś produkuje a później wyrzuca do kosza, bo po co ma sprzedawać Decysując się na zakup meczów wiedzieli jakie są ich obowiązki. Idę o zakład że gdyby Śląsk grał w LE to jego mecze byłyby puszczane w Polsacie.

ps.
Skoro jesteś tak roszczeniowo nastawiony i oczekujesz, że oglądanie meczu piłkarskiego jest twoim "prawem", to napisz jeszcze do dostawcy energii elektrycznej żeby ci nie naliczał opłat za te 2 godziny kiedy będziesz oglądał mecz.
Akurat oglądanie tego typu meczów jest moim prawem w tym chorym kraju i chcę z niego skorzystać więc przestań udawać prawnika Polsatu bo przyszedłeś tu chyba żeby się pokłucić
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2011, 15:08
Hahaha boki zrywać. PUEFA a LE to chyba to samo, czy udajesz głupiego. Polsat łamie prawo i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 15.09.2011, 15:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Tak samo jak Premier League to Premiership. A nie z klimatów piłkarskich - jakakolwiek spółka która ogłosiła upadłość, a po jakimś czasie została otwarta taka sama z tymi samymi pracownikami, tylko bez długów, wierzycieli i zobowiązań, to to jest to samo, czy jednak co innego? Bo w świetle prawa to drugie. Żadnej ciągłości prawnej. Puchar UEFA jest właśnie takim bankrutem, który ogłosił plajtę i tyle go widzieli.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 15.09.2011 o godz. 15:52.
.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.09.2011, 17:05
Nie wiem jak to jest prawnie w dokumentach, ale na stronie UEFA Liga Europy jest przedstawiana jako Puchar UEFA ze zmienioną nazwą. Nawet jak wejdziecie na historię, to pojawi się rubryka Poprzedni Zwycięzcy Ligi Europy i wymienieni są wszyscy 0d 1972 roku. A Wisła i Legia walczą o ten puchar:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów