The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 18:47
Przed chwilą skończyłem pobieżny przegląd rosyjskich portali i ogólnie piszą ,że Spartak dno dna , wstyd ,hańba. Karpin wypier.dalaj.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2011, 19:11
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-4210.html
nieciekawie to na razie wygląda...
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 25.08.2011, 19:24
Gratulacje dla Legionistów za awans ich drużyny. Tylko i wyłącznie ze względu na rozstawienia i dodatkowe punkty dla naszej federacji. I błagam nie porównywać Spartaka do APOEL-u bo to dwie zupełnie inne bajki, inne klimaty, inny prestiż, nie taka presja.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 25.08.2011 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.08.2011, 18:47
Śląsk zaczyna o 20 i trzymać kciuki a mecz w Moskwie już przeszedł do historii i należy o nim zapomnieć.

Poza tym w sobotę na Reymonta jest mecz jakby ktoś zapomniał.

ps. Fajnie że wróciło hasło na trybuny - to my, to my wściekłe psy.

ps. 1. JŻS a tak przy okazji. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czy u nas już za wulgaryzmy wyłapywali ?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.08.2011, 18:48
Jeszcze jedna uwaga ad. meczu ze Spartakiem, w sumie pozytywna z punktu widzenia polskiej piłki - po stronie Legii na 14 zawodników którzy powąchali boisko, 9 to byli Polacy, no i to Polacy zapewnili zwycięstwo w tym meczu (gole Rybusa, Kucharczyka i Gola, no i świetna postawa w szczególności Rybusa i Borysiuka) W podstawowym składzie Polaków wybiegło 7
Legionista
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.08.2011, 18:52
Mecz Śląska będzie na TV4
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2011, 18:53
Jest jeszcze jedno ale odnośnie ligi europejskiej a mianowicie to że cała uwaga nie będzie skupiona tylko na Wisełce i mam nadzieję że jedna znich ( z mojego punktu widzenia wiadomo że chodzi o Wisłę ) będzie walczyć w pucharach na wiosnę i to to nie z takim kiepskim skutkiem jak z Bragą w tym roku.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 25.08.2011, 18:56
Mecz Śląska można zobaczyć w Polsat Sport.
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 25.08.2011, 19:04
dokładnie rozarian, nawet w nawiązaniu do tego: http://niezalezna.pl/15136-rosja-zat...ow-za-smolensk
dobrze, że ruskie odpadli...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 25.08.2011, 19:10
Jean_Paulista napisał(a):Wyświetl post
dokładnie rozarian, nawet w nawiązaniu do tego: http://niezalezna.pl/15136-rosja-zat...ow-za-smolensk
dobrze, że ruskie odpadli...
Należało im się też za śpiewanie wulgarnych piosenek na stadionie w stosunku do narodu Polskiego, to coś takiego jak Anty-Wisła, przez prawie cały mecz jechali po Polakach zamiast wspierać swoich piłkarzy
Ostatnio edytowane przez heoij : 25.08.2011 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.08.2011, 19:09
ma ktoś link do transmisji Rapid-Śląsk
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2011, 19:11
Legii nie kibicowałem - schizofrenii nie mam. Doceniam jednak ich sukces. Gratulacje.
Gdyby przegrali, to na pewno bym nie płakał, ale dobrze że nie tylko my będziemy męczyli się w pucharach
Poza tym wiadomo - kacapy. Należało im się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 25.08.2011, 19:12
No to po ptokach. W Rumunii nie będzie niespodzianki niestety.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.08.2011, 19:13
Jesli ma ktos Cyfre plus to jest mecz na kanale 321 - TV ROMONIA
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2011, 19:14
Brawo dla Legii - nie ogladalem ich meczu bo uznalem to za strate czasu, a tu prosze
takie zwycięstwo i to ze znienawidzonymi ruskimi
Szok! mamy 2 druzyny w LE - to historyczny sezon w polskiej pilce
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2011, 19:15
Niektórym to chyba ciśnienie skoczy,po tym co Legia zrobiła. Nieskromnie przeznam się,że podejrzewałem,że Legia ich przejdzie.Nawet po 2-2 w Warszawie. Spartak to przeciętny zespół,a to,że za grubą kasę kupuje zawodników o niczym nie świadczy.Dawno zauważyłem,że jeśli idzie o Rosje, to cena niekoniecznie idzie w parze z jakością. Tak więc Spartak był do przejścia jak najbardziej, i Legia tego dokonała. Wiem,że to dziwnie zabrzmi,ale zaskoczony nie jestem w ogóle. Pooglądajcie sobie ligę rosyjską od czssu do czasu to zobaczycie jak tam się gra i zbtniej rewelacji tam nie ma.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.08.2011, 19:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Niektórym to chyba ciśnienie skoczy,po tym co Legia zrobiła. Nieskromnie przeznam się,że podejrzewałem,że Legia ich przejdzie.Nawet po 2-2 w Warszawie. Spartak to przeciętny zespół,a to,że za grubą kasę kupuje zawodników o niczym nie świadczy.Dawno zauważyłem,że jeśli idzie o Rosje, to cena niekoniecznie idzie w parze z jakością. Tak więc Spartak był do przejścia jak najbardziej, i Legia tego dokonała. Wiem,że to dziwnie zabrzmi,ale zaskoczony nie jestem w ogóle. Pooglądajcie sobie ligę rosyjską od czssu do czasu to zobaczycie jak tam się gra i zbtniej rewelacji tam nie ma.
Pooglądaj sobie lige cypryjską i zauważ,że tam też żadnej rewelacji nie ma.Co by nie mówic Spartak to o wiele bogatszy i bardziej utytułowany rywal.Jeżeli Spartak był do przejścia dla Legii,to APOEL dla nas tymbardziej,jednak w dwumeczu z Cypryjczykami nie było tego widac - byliśmy zdecydowanie słabsi.Dlatego zwycięstwo Legii to(abstrahując od obecnej formy Rosjan) sukces polskiej piłki.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

1. Legia eliminuje zarozumiałych ruskich - ogromny plus.
2. Zdobywa punkty w rankingu dla polskiej ligi, zwiększa jej prestiż, na czym Wisła tylko korzysta - plus.
3. Traci siły w środku tygodnia co może odbić się na grze w lidze (a więc Legia traci handicap nad nami) - plus.

Poważnych minusów nie widzę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Wierzyć!!
10 znaków
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.08.2011, 19:19
Śląsk to gra dno dna w tym dwumeczu troche tak jak my tyle ,że wyniki wskazują ze walczyliśmy jak równy z równym (sic..) u Śląska nawet tego nie ma
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 25.08.2011, 19:20
Piłkarze dno,kibice bardzo fajnie
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 25.08.2011, 19:21
Nieźle się kibice Śląska zaprezentowali. Ciekawe jaka będzie za to kara.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2011, 19:24
Gratulacje dla Legii - to dobrze dla polskiej piłki.

Szkoda, że myśmy nie potrafili pokonać Apoelu, ale to i tak jest świetny rezultat, dwie drużyny w LE.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.08.2011, 19:25
Gdzie są teraz ci spece co robili z obecnego Spartaka jakis magiczny zespół ? Ograł ich zespół, który zaledwie kilka dni temu nie miał nic do powiedzenia w meczu u siebie ze .... Sląskiem.
Ten cały Spartak to taki Apoel rozwalił by bez problemu. A spece sugerowały, że jest na odwrót.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.08.2011, 20:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Gdzie są teraz ci spece co robili z obecnego Spartaka jakis magiczny zespół ? Ograł ich zespół, który zaledwie kilka dni temu nie miał nic do powiedzenia w meczu u siebie ze .... Sląskiem.

Ten cały Spartak to taki Apoel rozwalił by bez problemu. A spece sugerowały, że jest na odwrót.
Apoelu by nie rozwalił.

Tak spoglądam jednym okiem na mecz Sląska, na tym komunistycznym molochu, pustym w 90 procentach, i stwierdzam,że nie mamy jednak czego się wstydzić. No i odpadnie Śląsk z Rumunami,ale w sumie co z tego?piłkarsko może i słabsi jesteśmy od nich,ale za to ligę i kibiców mamy galaktycznych.Bez kitu. Przyszloby mi oglądać mecz ligowy Sląska czy Rapidu,to wybrałbym mecz tego pierwszego mimo,iż ten może dostać nie wiadomo ile od Rumunów. i 90 procent ludzi,niezwiązanych z futbolem zapewne by tak postąpiło. Bo nie liczy się sama kopanina. Patrzcie jakie mamy stadiony, oprawa ligi jak wygląda,mimo tego zjebanego Liveparku,który może za rok się otrząśnie,wreszcie jakich kibiców. Jest dla kogo grać. W wielu kwestiach jesteśmy z tyłu,szkolenie w sumie najbardziej,ale to da się nadrobić. Jak wszystko co jest kwestią kasy.I w końcu ich dogonimy,ale oni nas nigdy nie dogonią,jeśli idzie o kulture dopingu,pomysłowość,żywiołowość. Takie Dundee, co to miało być?Znaczy ja wiem co to było,w sumie się przyzwyczaiłem. Typowe dziadostwo zachodnio europejskie.Zespoły na kredyt, kibice żadni,znaczy potrzebi aby te kredyty spłacać Polskie kluby gdzie nie grają to zawsze kibicowsko są u siebie. Nawet gdybyśmy grali z Arsenalem,to bylibyśmy u siebie, to samo z Chelsea czy innym Manchesterem. Cała Anglia jest cichutka, Francja poza OM, Hiszpania to komedia,o Portugalii nie wspominając. Na czym polega ta ich przewaga?Marketingowo wymyślą jedną brednie z drugą, jak choćby to,że najglośniejszy dopong w Europie jest na Liverpoolu. Przecież te gamonie poza odśpiewaniem swojego hymnu,nic nie potrafią. Cisza tam jak w bibliotece. Przyglądałem się w tym roku szczególnie pucharom, i naprawdę nie mamy jako liga czego się wstydzić. idziemy własnym torem, czasami smiesznym, jajcarskim,piłkarsko takim sobie,ale czy to ostatnie jest najważniejsze?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2011, 21:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Apoelu by nie rozwalił.

Tak spoglądam jednym okiem na mecz Sląska, na tym komunistycznym molochu, pustym w 90 procentach, i stwierdzam,że nie mamy jednak czego się wstydzić. No i odpadnie Śląsk z Rumunami,ale w sumie co z tego?piłkarsko może i słabsi jesteśmy od nich,ale za to ligę i kibiców mamy galaktycznych.Bez kitu. Przyszloby mi oglądać mecz ligowy Sląska czy Rapidu,to wybrałbym mecz tego pierwszego mimo,iż ten może dostać nie wiadomo ile od Rumunów. i 90 procent ludzi,niezwiązanych z futbolem zapewne by tak postąpiło. Bo nie liczy się sama kopanina. Patrzcie jakie mamy stadiony, oprawa ligi jak wygląda,mimo tego zjebanego Liveparku,który może za rok się otrząśnie,wreszcie jakich kibiców. Jest dla kogo grać. W wielu kwestiach jesteśmy z tyłu,szkolenie w sumie najbardziej,ale to da się nadrobić. Jak wszystko co jest kwestią kasy.I w końcu ich dogonimy,ale oni nas nigdy nie dogonią,jeśli idzie o kulture dopingu,pomysłowość,żywiołowość. Takie Dundee, co to miało być?Znaczy ja wiem co to było,w sumie się przyzwyczaiłem. Typowe dziadostwo zachodnio europejskie.Zespoły na kredyt, kibice żadni,znaczy potrzebi aby te kredyty spłacać Polskie kluby gdzie nie grają to zawsze kibicowsko są u siebie. Nawet gdybyśmy grali z Arsenalem,to bylibyśmy u siebie, to samo z Chelsea czy innym Manchesterem. Cała Anglia jest cichutka, Francja poza OM, Hiszpania to komedia,o Portugalii nie wspominając. Na czym polega ta ich przewaga?Marketingowo wymyślą jedną brednie z drugą, jak choćby to,że najglośniejszy dopong w Europie jest na Liverpoolu. Przecież te gamonie poza odśpiewaniem swojego hymnu,nic nie potrafią. Cisza tam jak w bibliotece. Przyglądałem się w tym roku szczególnie pucharom, i naprawdę nie mamy jako liga czego się wstydzić. idziemy własnym torem, czasami smiesznym, jajcarskim,piłkarsko takim sobie,ale czy to ostatnie jest najważniejsze?
Świetnie napisane - sama prawda. Nic tylko przyklasnąć Marshall
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2011, 19:26
Songoku, weź sobie najpierw oglądnij ten APOEL w lidzę mistrzów za parę tygodni, a pózniej dziel się swoimi śmiesznymi spostrzeżeniami.
Jeśli ktoś uważa, że nasza drużyna za bardzo się cofneła dlatego przegrała to nie mam słów.
Przy wymianie ciosów dotalibyśmy z 5:0, chociaż...co to za różnica?
Była przynajmniej nadzieja i piekne 15 minut.Wierzę, że to wszystko zaprocentuje w przyszłości
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2011 o godz. 19:29.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 25.08.2011, 19:27
Zwycięstwo Legii jest wynikiem złości sportowej za zatrzymanie polskich kibiców na granicy.
Utarli nosa bolszewikom w gnieździe os i pokazali gest Kozakiewicza !
Ostatnio edytowane przez heoij : 25.08.2011 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2011, 19:30
Klasyka w polskiej piłce. Jak przychodzi grać bez obciążenia, to nagle dostajemy skrzydeł i gramy jak nigdy. Jakie mieli obciazenie psychiczne pilkarze Legii przy wyniku 0:2 dzisiaj? Zadne. No to pokazali co potrafią. A Spartak pewnie liczył ile bramek jeszcze strzeli i totalnie ich zlekcewazyl. Przerabialismy to na MŚ w wykonaniu reprezentacji, czy w naszym meczu z Barceloną, i te przyklady mozna mnożyć.

Ale gratuluje, nie spodziewalem sie tego.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2011, 19:31
Zgodzę się w tym co napisał Marszałek. Faktycznie liga rosyjska to ewenement pod tym względem, że jeśli chodzi o kasę jaką przeznaczają na transfery to są w absolutnym europejskim topie za Anglią i Hiszpania, ale w jednej linii z Francją i Włochami. Nie przekłada się to jednak na pozycję ligi w klasyfikacji lig w Europie, a także na "jakość" gry zespołów w tej lidze. Sporo tych gwiazd, które tam przychodzą grają jakby za karę i po jakimś czasie uciekają z ligi. Mamy chociażby przyłlad McGeadyego ze Spartaka, który chce czmychnąć stamtąd jak najszybciej. Spartak to obecnie 5-7 siła w Rosji i sukces Legii to właśnie wyeliminowanie takiej ekipy z pierwszej połówki tabeli.

Czy był to silniejszy rywal od APOELU? Finansowo oczywiście, a sportowo niekoniecznie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów