|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lewego obrońcę trzeba koniecznie sprowadzić! I to musi być klasowy zawodnik. Podobnie potrzeba konkurenta do ataku Genkovowi plus jakiegoś skrzydłowego do ataku i w tym pojęciu mieści się bardzo duża liczba zawodników, nie tylko skrzydłowych pomocników, ale też napastników nie tak wysokich jak Gienek.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mam dobrą wiadomość nasz najlepszy obrońc zostanie wykupiony
![]() Osman Chavez zostanie wykupiony przez Wisłę http://.................../viewtopic.php?p=4264#4264 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
O transfery do klubu jestem w miarę spokojny. Boję się że ktoś wartościowy opuści klub i przez to się osłabimy.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zacytować kolegę
Cytat:
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
ja również jak kilku kolegów nie jestem zwolennikiem Kirma, prawda, że ratował Nas w kilku meczach jednak wg mnie to nie jest skrzydłowy, brak przyśpieszenia w pierwszych 1-3 krokach, nieumiejętność wygrywania pojedynków 1 na 1 , słaba lewa noga ale staty ma super więc może faktycznie ktoś by od Nas go kupił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ze względu na to, że już jesteśmy mistrzem mamy doskonałą sytuacje, żeby przetestować chłopaków z MESY w meczach o stawkę. Osobiście chciałbym zobaczyć jak sobie w 1 drużynie radzi Czekaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dokładnie jeden,że możemy testować chłopaków z MESY od czasu do czasu to przede wszystkim wiemy odpowiednio wcześniej na czym stoimy.Mamy 2 tygodnie więcej czasu na przygotowanie transferów i jak tylko Boguś zdecyduję,że walczymy na całego o LM to jestem o niowych zawodników spokojny. Stan + Maaskant wiedzą co robią i liczę że powalczymy w eliminacjach.
Boukhari,Żurawski,Branco,Rios,Siva-out Cikos,Chavez-do wykupienia ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zurawski, Rios, Boukhari, Branco, Kowalski, Sivakov, Lobodzinski, Gargula-chyba out
Transfery, Cikos, Chavez, Lewy Obronca do 1 skladu, Dodatkowy srodkowy obronca, ze 2 srodkowych pomocników, środkowy napastnik |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ta lista ladnie obrazuje to, ze Wisla przeprowadzila madre transfery. Zaden z pilkarzy sprowadzonych w tym sezonie, a ktory znajduje sie na Twojej liscie "do wyrzucenia" nie jest zwiazany z nami dlugoterminowym kontraktem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja bym zostawił Boukhariego jako taką maskotkę, np. awansowałbym go na smoka wawelskiego
Wzmocnienia są potrzebne i to bardzo duże, wygraliśmy tą ligę troszkę dzięki szczęsciu, złej formie reszty. Nie mamy niestety zespołu na LM trzeba to trzeźwo przyznać. Nie zdobędziemy LM z Kirmem i niepewnym Genkovem, chociaż ostatnio pokazuje dobrą formę ale tak szczerze to do formy Pawła Brożka mu dużo brakuje, trzeba to jasno powiedzieć, Genkov jest solidny ale to nie jest napastnik na 20 bramek na sezon, no chyba ze nie pokazał jeszcze wszystkich swoich atutów. Kirm pokazuje, że gdy drużyna dobrze gra to jego braki w grze 1 na 1 są zmarginalizowane, ale trzeba też przyznać że gdy on będzie grał na lewej stronie to LM nie będzie, potrzebni zawodnicy tacy jak Traore z Lechii zamiast niego. Paljic też nic konkretnego nie pokazuje, tutaj musowo wzmocnienie. Nie wiem jak z kasą ale musimy przyznać, że w lecie musimy wydać z 2-3 mln euro na transfery. Chavez 600 tys. euro, Cikos 500 tys. euro = 1 mln euro na zawodników obecnych i kolejne ok. 2 mln euro na nowych. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Genkov grając od początku sezonu na pewno by miał na koncie powyżej 12bramek czyli byłby obecnie najlepszym strzelcem on się dopiero zaczyna zgrywać tak naprawdę dwa mecze przerwy to dużo. Dla mnie jako wysoki napastnik jest naprawdę świetny. I gdybyśmy mieli więcej konkretnych wrzutek na niego to by strzelał dużo więcej...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
skoro odejdzie tylu zawodników to ładne środki z pensji zostaną zaoszczędzone, to też pozwala nam patrzeć z optymizmem na możliwość zakontraktowania free agents z wyższej półki za większą stawkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Hmm. Uważasz ludzi pracujących w tym klubie za idiotów? Po co mieliby sprowadzać lewego pomocnika w przypadku gdy większe problemy mamy na innych pozycjach? Spodziewałbym się 4 transferów, w tym 3 do obrony. ![]() ![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cikos jest wart 500 tys € w momencie gdy 400 tys € będzie trzymał w ręce.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
DO 10 czerwca mamy poznać nowych zawodników Wisły !!!!!!!!!! tak w programie szybka piłka na tvp2 powiedział bogdan basałaj !!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Z tej wypowiedzi wynikało ze .1 TO włascicjel zdecyduje ile pieniędzy zostanie wydane i ta decyzja dopiero zapadnie 2 Basałaj asekurował sie mówiądz ze stadion nie został w pełni odany i klub nie moze w pełni czerpac z kozysci finansowych z tego tytułu .Natomiast obiecał ze WISŁA zostanie wzmocniona i stanie sie to do 10 czerwca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A co ma jedno do drugiego? Można już teraz podpisywać nowych gości (vide Nuri Sahin do Realu) ale pierwszy oficjalny mecz mogą grać dopiero po 1 lipca.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Od tego dnia mogą być umowy podpisywane. Wcześniej widocznie także można podpisać jeśli kluby się dogadają, ale ekspertem w tej materii na pewno nie jestem.
Imię i nazwisko piszemy z dużej litery to raz. Dwa to, aby nie było płaczu 11 czy 12 czerwca jeśli zawodników nie będzie i najeżdżania na Basałaja, że przecież obiecał. Dlatego apeluje o powściągliwość w kwestii terminu 10 czerwca, bo lepiej być miło zaskoczonym niż brutalnie sprowadzonym na ziemie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w prezencie na urodziny dostanę prezentację dobrych grajków
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jakiś szybki lis pola karnego byłby idealny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem trzeba kupić środkowego obrońcę, prawdziwego rozgrywającego i prawego skrzydłowego/napastnika (kogoś w stylu Grosickiego). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Umowy podpisywać można zawsze; nie istnieje przepis zabraniający między klubami podpisywać umów. Jedyne co robi zamknięta bramka transferowa to wstrzymuje moment wejścia w życie umowy (czytaj transferu) do momentu jej otwarcia.
I jeśli chcesz pisać, że Paweł nie był w formie - okej ja to rozumiem, ale Genkov na początku tej rundy też nie był, o czym otwarcie mówił Maskaant (w przypadku Brożka takiej gadki nie było, ale każdy widział jak grał). Na początku potrzebował czasu, żeby się zaaklimatyzować, a od tego czasu strzela średnio gola na mecz. Poza tym cała robota jaką wykonuje w ataku, przepycha się tam za czterech, walczy o każdą piłkę i wygrywa trudne główki. Wg mnie Genkov jest świetnym piłkarzem i to jak ważny jest dla nas potwierdziły wyniki, które osiągaliśmy gdy się kurował. A myślę, że nie pokazał jeszcze na co go stać i będziemy mieli z niego kupę pożytku. Jakby był typowym skrzydłowym to by nie grał na pozycji rozgrywającego - w dodatku z takim powodzeniem. Myślę, że jest dość uniwersalny i sprawdza się zarówno na skrzydle jak i w środku pola. A tu widzę znowu jazda z Cikoszem Ja liczę w tym okienku na kolejne udane transfery, ale mimo wszystko uważam, że Stanowi ciężko będzie przebić zimowe okienko. Jednakże pokładam w nim całe zaufanie i mam nadzieję, że się nie zawiodę! Pozdrawiam Wiślaków, ide spać, dzisiejszy dzień był cudowny
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.05.2011 o godz. 01:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
A w kwestii kiksa z Górnikiem, to krytycy zapomnieli, że to było po odniesionej kontuzji po której nie był w stanie kontynuować gry - został zmieniony chyba 2 minuty później. Wypadało by wykazać sie minimum obiektywizmu, i nie powoływać się na nieudane zagranie z czasu kiedy miał tak zbity mięsień, że nie dał rady biegać. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w dzisiejszym PS piszą że za wykupienie Cikosa trzeba zapłacic 350 tyś € a za Chaveza 600 tyś €.
Jeśli chodzi o Siwakowa to jest kwota 0,5 mln €.Ja bym sie jednak zdecydował na wykupienie go z Cagliari,jest stosunkowo młody i potrzeba mu regularnego grania. Jest także podane że Valkx szuka wzmocnień na Cyprze,Grecji, Bułgari i Serbii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.05.2011 o godz. 08:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|