|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nic nie ujmując drużynie, bo zagrali dobre spotkanie, to bramki na 0:1 i 0:3 dobry bramkarz, a z takim przyjdzie nam się zmierzyć w środę (Kotorowski) mógłby spokojnie wybronić. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Pisałem przed meczem, żeby zagrać z kontry i cóż, sprawdziło się
![]() Świetny mecz. Spokojnie dowieziony wynik, a wisienka na torcie to bramka Sivakova. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jaga gra z Polonią, która przegrała 2 spotkania z rzedu. Teraz juz raczej nie stracą punktów. Jeżeli wygramy z Lechem, to w meczu z pejsami możemy świętować 2 rzeczy. Cracovia - absolutny spadek z tej ligi Wisla - Mistrzostwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Maaskant szybko się uczy... Widział co nam nie wychodziło i szybko to zmieni. Efekt każdy widzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Do tego zagraliśmy z napastnikiem i było wreszcie komu zaabsorbować obrońców...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Fajnie że Maskaant uczy się na błędach. Mam nadzieje, że już nigdy wiecej nie będziemy próbowali grać bracelońskiej tiki taki z milionem podań i dziesiątkami dośrodkowań. Wole brzydkie 3:0 niż ładne 0:2
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
taka ciekawostka - dokladnie rok temu o tej porze wygralismy na Ł3 takim samym stosunkiem bramek ;P
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Można też podziekowac małkowi za to ze nie dal ewidentnej zoltej kartki Cikosowi,co by wykluczylo Słowaka w meczu z Amica
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Swietna taktyka z Wilkiem i Sobolem w jednym składzie - wiedział Maaskant co zrobic by Wisla grała lepiej. Czarek tez dobrze czyscił a Chavez to juz w ogole - odbijaja sie od niego jak od gumy. Wygladalo to juz znacznie lepiej wiec.... wielkie kluby nie przegrywaja... 3 meczow z rzedu. Dzisiaj mozemy sie z tym w zupełnosci zgodzic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ważne 3 pkt. Mecz bardzo dobrze rozegrany taktycznie. Cieszy powrót Genkova i bramka...szkoda, że nie wpadło to od poprzeczki. Byłaby piękna brameczka
Sivakow wiadomo. Będzie chłop długo pamiętam stadion Lechii i swój strzał ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Co do meczu - dobra taktyka i świetna gra drużynowa = zwycięstwo. Natomiast, jak strzelał Siwakow, to pomyślałem sobie: "Boże, co za kretyn..." - nadal mam lekkiego kaca moralnego. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Ja tam tylko słysze: "Siwakoooooooooow!!" a w tle "bramka? nie. jest!" ![]()
Co jest takiego szczególnego w atmosferze na stadionie Wisły?
- To, że kibice cały czas dopingują. Cały czas krzyczą i wspierają, nawet gdy drużynie nie idzie. Maor Melikson |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wieszczyckiemu się chyba wymknęło. Jemu chyba rzeczywiście Wisła nie leży bo nie pierwszy raz już mu się coś takiego zdarza. Główny komentator i Szymkowiak komentowali jednak dobrze więc nie przesadzajmy z żenadą.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Szymkowiak - bramka? Wieszczycki - Nie. Szymkowiak i Wieszczycki - Jest Wieszczycki - Niestety. Szymkowiak - Mistrzostwo Świata. Przy pierwszym "nie" jeszcze Wieszczycki mógł nie być pewny czy wpadnie, ale przy "niestety" piłka już była w siatce. Po za tym jednym głosem prawie z Mirkiem powiedział "jest" tylko dokleiło mi się do tego jakby niechcący to "niestety". ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dobry mecz w naszym wykonaniu, ale najlepiej pojechał onet - 32-0 dla nas
![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wynik nie do końca oddaje przebiegu spotkania , Lechia zasłużyła na jakieś 13-14 bramek ;]
kapitalny mecz... naszego trenera, po prostu idealnie ustawił taktycznie nasz zespół . jak dla mnie Maaskant ma za ten mecz 10/10 . Super mecz Meliksona , Genkova i Chaveza . Bardzo dobry Pareiki , Sobolewskiego i Wilka . Solidny Małeckiego , Paljicia i Cikosza . Niestety przeciętny ( momentami słaby ) Jaliensa i Kirma . Kirmowi naprawde przydała by się ława . Nie odmawiam mu bramki bo ładnie wykończył akcję , ale powinien dzisiaj ze 2 strzelić i mieć 2 asysty. Od kilku spotkań mało zagrań mu wychodzi na boisku . Jaliens wpadał się w naprawde dziwną walkę z napastnikami Lechii . Nie wiem czy nie ma przekonania do własnych umiejętności czy własnie ma za duże przekonanie i wychodza mu strzaszne klopsy . Jak tylko Bunoza będzie zdrowy to niech walczy z Cikoszem o prawą obrone , a sam Cikosz powinien sprobować w jakimś meczu sił jako skrzydłowy . Sivakov pokazuje że jednak ma coś w sobie . Tacy zawodnicy też są potrzebni w drużynie , chociaz na pozór niewiele wnoszą . Na europejskie puchary może być z niego dobry zmiennik .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2011 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A kogo widzisz na miejsce Kirma? Żurawskiego? Riosa? Jak dla mnie to może grać totalną padakę, byle tylko strzelał dalej z taką regularnością jak w tej rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obecnie trudno znaleźć takiego piłkarza , tym bardziej pasuje znaleźć dobrego zmiennika dla Kirma na lewe skrzydło w letnim okienku. Kto wie może wracający do dobrej formy Kosowski będzie strzałem w dziesiątkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
W końcu przyjeżdżają do nas tuzy ligowego futbolu Co do otoczki około meczowej . Jak bardzo cieszy nasze zwycięstwo w kontekście naszej reakcji(zresztą to nie żadna nowość) na trybunach na wynik z Górnikiem. Dodatkowa wisienka na torcie ![]() Co do samego meczu. O ile po spotkaniu we Wrocławiu miałem zarzut do trenera za brak elastyczności taktycznej , o tyle za mecz z Lechią przyznaje mu sporego plusa w tym temacie. W przypadku gdy drużynie nie idzie liczy się efekt a nie efektywność i trener właśnie na to pierwsze postawił , brawo. Dobrze że Eryk ani Adraż nie złapali żółtych kartek , obaj pokazują iż są bardzo ważnymi elementami zespołu. Oczywiście cieszył powrót Genkova(skuteczność+ma pecha do poprzeczek ) i znowu bardzo dobra gra Maora. Już to stwierdzenie padło pewnie wiele razy i to nie tylko w kontekście tego meczu , ale myślę ,że warto jest powtórzyć raz jeszcze.Mianowicie wiele pożytku będziemy mieli z Wilka i to nie tylko w sferze umiejętności piłkarskich , ale również w sferze mentalności drużyny/zespołu. Czeka nas bardzo ciężki tydzień , ale na szczęście wchodzimy w ten tydzień na fali optymizmu. Oczywiście grzechem było by pominąć trafienie Sivakowa . Co do jego umiejętności piłkarskich mam spore zastrzeżenia , ale w tym przypadku chapeaus bas ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.05.2011 o godz. 10:09.
![]()
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Strasznie się bałem tego meczu a tu taki pozytyw ale szkoda kibiców Lechii i mam nadzieję, że ich drużyna szybko się pozbiera i wygra wszystko do końca. Jest bardzo dobrze a już miałem czarne wizje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknie Pareiko ściągnął piłę z nogi napastnikowi Lechii po wystawce od Jaliensa. To był bardzo ważny mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Takie mecze jak te pokazują charakter drużyny , nasi piłkarze zagrali bardzo mądrze , liczę że tak będzie w meczu z Amicą i Zasrańcami.
Plus dla Maaskanta. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
zwłaszcza, że jest wypożyczony do końca sezonu
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Brak Jirsaka= brak gry kombinacyjnej. Nie wiem czy tylko ja to zauwazylem. Spokojnie dalbym Meliksona na strone i Jirsaka do srodka. Kirm niech sobie odpocznie bo ewidentnie jest bez formy. Sivakow nic dodac nic ujac. Przypomniały mi sie od razu bramki Łobodzinskiego sprzed dwoch lat takze na Lechii
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|