|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Hehe a ja myślałem, że masz na myśli to, że w dwu meczu zmiażdżyliśmy Lechię bramkowo 8:2, a z Legią póki co jest 4:0 dla Nas i że się domagasz zwiększenia tego rezultatu hehe
Najpierw musimy się zrewanżować Lechowi za jesień a potem podwyższyć bramkowy rezultat z Legią ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
51,1 m brawo Sivakov
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W ogóle nie ma obrony poza Chavezem. Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pewnie dlatego Lechia nie oddała celnego strzału w całym meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mozesz chociaz dzien poczekac ze szczekaniem?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie zapominajmy w którym miejscu jesteśmy, bo potem mamy szok, zdziwienie i niedowierzanie, gdy przyjeżdża Lewadia, Karabach, czy ostatnio nawet Górnik. Liga jest tak słaba, że na szczęście nie zawsze rywal umie tą mizerię obrony wykorzystać. Warto też zauważyć, że dziś świetną pracę wykonali Sobol z Wilkiem, dzięki czemu tradycyjne błędy Słowaka, Holendra i reszty miał kto naprawiać i asekurować. Trzeba to dostrzegać. W ofensywie natomiast dużo dał powrót Genkowa i jak zawsze kilka ładnych akcji indywidualnych naszej perełki Meliksona. Małecki też przydawał się drużynie, myslał na boisku. Oby piękna bramka Sivakowa oznaczała przełamanie się w Wiśle tego zawodnika. Bardzo cieszą arcyistotne 3 punkty. Gratulacje dla drużyny. Mistrzostwo jednak jeszcze nie zdobyte, nadal trzeba wygrać kilka niezmiernie trudnych spotkań.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.05.2011 o godz. 16:29.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No taaa... Patrz bramka GOŁOSIA przeciw Wiśle PŁOCK w 2006 roku. Grzelczak chciał podać a Misza strzelił z premedytacją , z zimną krwią, jak rzeźnik, jak bulterier , jak tommi li dżons w ściganym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Komentatorzy wyraźni w....ieni na to że Wisła wygrała.
3pkt są ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tylko, że Grzelczak strzelał na wiwat i mu wyszło. Sivakow to zamierzał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie byłem przekonany co do zmiany Melikson -> Sivakov wydawało mi się, że lepiej by było jakby Maaskant wprowadził Gargułę albo Riosa. Myliłem się
![]() Kapitalne uderzenie Sivakova wielkie brawa dla niego. Tak samo Garguła mógł strzelić bramkę w pierwszym kontakcie z piłką... Brawo WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Piękna bramka Siwakowa, szczęka mi opadła.
Co do meczu to wreszcie wyszliśmy na mecz wyjazdowy dobrze ustawieni wyczekując przeciwnika i kontrując, bo piłkarzy mamy szybkich. Gdybyśmy tak grali z Koroną czy PB to wygralibyśmy te mecze na spokojnie. Korzystajmy na wyjazdach z tego, że nikt nie potrafi grać ataku pozycyjnego. ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.05.2011 o godz. 15:48.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pisałem o tym też parę razy. Nie można odwalać wszędzie tego samego wzorca ataku pozycyjnego który nam nie wychodzi. Dzisiaj to My czekaliśmy na Lechię i co... Lechia 57% posiadanie piłki 33 dośrodkowania w pole karne a w bramkach 3-0 dla Wisły! Brawo Maaskant, zmienił taktykę, to Lechia się męczyła atakiem pozycyjnym, Traore podwajany nie istniał a Melikson mający dużo więcej miejsca z przodu robił grę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
"Nie wypowiadam się na temat Cracovii" - bezcenne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
hahaha nie wypowiadam sie na temat Cracovi , Mały jesteś wielki haha
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Małecki: "Nie wypowiadam sie na temat Cracovii".
Hahaha brawo Mały! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dla mnie straszne brawa dla trenera. Chłopaków świetnie ustawił, grali konsekwentnie. Dobrze że bramki nie strzeliła Lechia, będą mieli pewność podczas gry z Lechem. A słowa Małego bezcenne !
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
3:0 jest, szkoda, że z Lechią ale cóż bardzo potrzebne są te punkty dla nas. To był właśnie taki mecz, Lechia więcej grała piłką i w piłkę a dostała trzy bramy. Świetny strzał Genkova, szkoda, że nie kilka centymetrów niżej.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Najlepiej dziś Melikson, Chavez, Pareiko oraz... Maskant! Brawa dla trenera za zmiane taktyki, która sprawdziła się w stu procentach
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze, ze trener sciagnał Tsvetanetana bo jest on w tym momencie dla nas bezcenny. Jak wystepuje to w koncu dochodzimy do wielu okazji bramkowych i to cieszy. Melikson graczem mecz. W ogole szacun dla niego - tyle razy faulowany a on nadal ma zapał do gry. Takiego kogos trzeba nam jeszcze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nigdy nie czepiam się komentatorów, ale dziś źle mi się to oglądało. Wczuwają się w rękę Chaveza a potem była ręka Lechii w polu karnym i nawet się nie zająknęli...Genkov w poprzeczkę a oni gadają o migdałach...I ciągłe wypominanie, że Wisła może przecież coś pregrać, tak jakby inni nie mogli. Ale walić ich. NAJLEPSZY mecz Wisły w tym sezonie. Super taktyka i genialny Melikson. Tak się powinno grać na wyjazdach! Brawo Panie Maaskant! Dziś trochę słabiej Małecki i Jaliens...ale do tego drugiego się nie przekonam chyba nigdy. Bramka Sivakova cud miód...
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Genkow to juz trzeba na niego chuchac dmuchac dopoki nie kupimy rezerwowego myslałem nad sikorskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wygrana cieszy- to na pewno.
Mam nadzieję, że to zwycięstwo poprawi im humory i nastawi pozytywnie od nadchodzących meczów (szcz. tych trzech najważniejszych w sezonie!) i wygrają je. Szkoda tylko, że taki patent mamy na Lechię, a nie na Korony czy inne Lechy... ![]() PS. Po meczu ze Śląskiem zastanawiałam sie czy my potrafilibyśmy zagrać podobnie- czyli cofnąć się i atakować głównie z kontr. Okazało się, że tak co mnie bardzo cieszy. W przypadku awansu do el. pucharowych (a te mamy zapewnione praktycznie) na pewno taka strategia się przyda. WISŁA z LECHIĄ! ![]() EDIT: @skeba- ale ja nie mówię o tym sezonie, pojedynczych meczach tylko ogólnie, o PATENCIE. Lechii się z nami ewidentnie nei wiedzie (czy od jej powrotu do Eklasy był chociaż jakiś remis?) i jakoś mecze z nimi idą nam łatwo (a przynajmniej wyniki są in plus). Za to z innymi drużynami raz przegrywamy, potem wygrywamy, a kiedy indziej remisujemy. O to mi chodzi. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 08.05.2011 o godz. 16:01.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja ten mecz skomentuje słowami, że dziś graliśmy tak, jak grać powinna Wisła w Europejskich Pucharach, w meczach wyjazdowych, z dobrymi drużynami. Uważnie w obronie i skutecznie w ofensywie, wykorzystując szybkość zawodników w kontratakach.
Melikson, Chavez, Sobolewski, Genkov rewelacyjni. Reszta "tylko" bardzo dobra. Boukhari miał swoją Cracovię, Siwakov ma swoją Lechię, przynajmniej będziemy go kiedyś pamiętać z tego, że strzelił cudowną bramkę, a nie, że wkurzał ludzi swoją obecnością na boisku No i co do transferów, koniecznie trzeba kupić drugiego Genkova, sami widzicie jaka jest różnica w ofensywie, od razu Melikson i Mały, czy też Kirm grają lepiej, wiedząc, że jest jakaś szansa na otrzymanie od niego piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sobolewski rewelacyjny? Owszem w porównaniu z poprzednimi słabymi występami zagrał dużo pewniej, ale żeby od razu "rewelacyjnie" ? Czarną robotę robił w tym meczu Wilk, to on biegał od zawodnika do zawodnika, to on notował najwięcej przechwytów w okolicach naszego pola karnego, dzięki temu obrońcy mieli mniej pracy. Z dobrej strony pokazał się również Małecki, to on rozpoczął akcje przy pierwszej bramce. Nie możemy zapomnieć o roli Kapsy w tym spotkaniu Zagrał tak jak od niego oczekiwałem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |