For_FuN_ napisał(a):

Jezeli Barcelona byla tak swietna, to dlaczego nie potrafila stworzyc groznej sytuacji, kiedy bylo 11 na 11? Tacy pilkarze, a pomagaja im sedziowie... Nikt(z neutralnych obserwatorow) nie mialby zadnych ale, gdyby wygrali w "normalnych" okolicznosciach lub gdyby sedzia gwizdal tak samo w obie strony(kilku pilkarzy zespolu z Kataloni tez zasluzylo na czerwone kartki). Proste, jak budowa cepa.
Odpowiednio takie sedziowanie skomentowal juz Drogba - http://www.youtube.com/watch?v=AMyAh-8XtR8 , dziwne ze to tez bylo spotkanie z udzialem Barcy .
|
Dokładnie, przecież Barcelona dwa sezony temu zdobyła wszystkie trofea poprzez sędziowane pod nich, również dzięki temu, są obecnie najlepszą drużyną na świecie. Zgadza się, wcale Xavi nie miał wczoraj dogodnej okazji do strzelenia bramki, podobnie z resztą Villa przy wyrównanym stosunku piłkarzy. No ale przecież to sędzia postanowił wypaczyć wynik i dał aż! jedną czerwoną, bo przecież wielki Real gra bardzo uprzejmie, w szczególności niejaki Arbeloa, być może Ramos? O Ramos, przecież ten gość wcale nie kopał w głowę (zupełnie przez przypadek!) wstającego piłkarza Dumy Katoloni. No i jakbym mógł zapomnieć, przecież Pedro zszedł z boiska, bo grał słaby mecz, a nie na przykład przez delikatne! i celowe przejście po nogach leżacego wychowanka Barcelony. No i zapomniałbym, że będąc fanem Realu, takim jak Ty i Yogul nie da się nic wytłumaczyć, a słowo obiektywizm słyszeliście wyłącznie hmmm na demotywatorach?
Nie, nie jestem fanem Barcelony, jestem po prostu jak Proud - oglądam futbol dla przyjemności, a gra Barcelony to gwarantuje, mimo, że Wy - wielcy fani Realu nawet po meczu, w którym było 5-0 mówiliście(nie wszyscy), że to przypadek.
Nie mam na celu nikogo obrażać, ale to ograniczenie niektórych z Was jest zabawne, nie stać Was na odrobinę obiektywizmu. Większośc z Was podobnie jak kibice starozakonnych, zamiast skupiać się na mankamentach gry piłkarzy Cracovii(w tym przyp. czyt. Realu) to będzie za wszelką cenę negowała wyższośc Wisły(czyt. Barcelony)
Pozdrawiam