The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2011, 15:59
Gibraltaru nie udało sie wyjaśnic po tylu latach to i pewnie Smoleńska nigdy nie wyjaśnimy
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.04.2011, 16:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Gibraltaru nie udało sie wyjaśnic po tylu latach to i pewnie Smoleńska nigdy nie wyjaśnimy
Ostatecznych dowodów, które ustalą jedną wersję jeszcze nie opublikowano, ale już teraz wiadomo znacznie więcej niż przed 1989 rokiem.

Słynne śledztwo Baliszewskiego, które zaowocowało paradokumentalnym filmem "Generał" czy ostatnie pozycje wydawnictwa Rebis (autorstwa Tadeusza Kisielewskiego) wnoszą sporo nowych faktów:

http://www.empik.com/gibraltar-i-kat...0060,ksiazka-p

Gdy uwzględnimy jeszcze odtajnienie dokumentów angielskich planowane za kilkanaście lat, jest spora szansa, że jeszcze za naszego życia będzie można wyciągnąć odpowiedni wniosek, poparty dowodami.

================================================== =========

O ile w przypadku Sikorskiego można wierzyć w rozwikłanie zagadki, tak w przypadku Smoleńska jestem raczej sceptycznie nastawiony. Biorąc pod uwagę ilość znaków zapytania, dezinformację o której pisze Orzeu, raczej ciężko spodziewać się przełomu.

Koncert w wykonaniu osób publicznych, które możemy obserwować w mediach (np. ignorowanie konieczności odzyskania "czarnych skrzynek") raczej nie wróży dobrze. Wierzyć się nie chce, że ktoś odważył się na podważenie tego faktu, gdy zginęli najważniejsi ludzie w państwie i armii.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 27.04.2011, 17:14
legol napisał(a):Wyświetl post
Żadna tzw. teoria spiskowa w dziejach świata nie została do tej pory potwierdzona. Dziwne? Moim zdaniem już nie, po prostu albo nie było spisków albo my zwykli śmiertelnicy nigdy się o tym nie dowiemy.
Vinci napisał(a):Wyświetl post
O ile w przypadku Sikorskiego można wierzyć w rozwikłanie zagadki, tak w przypadku Smoleńska jestem raczej sceptycznie nastawiony. Biorąc pod uwagę ilość znaków zapytania, dezinformację o której pisze Orzeu, raczej ciężko spodziewać się przełomu.

Koncert w wykonaniu osób publicznych, które możemy obserwować w mediach (np. ignorowanie konieczności odzyskania "czarnych skrzynek") raczej nie wróży dobrze. Wierzyć się nie chce, że ktoś odważył się na podważenie tego faktu, gdy zginęli najważniejsi ludzie w państwie i armii.
Ta historia tylko potwierdza powyższe opinie :

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/t...37-1--1-d.html

Długie - ale warto przeczytać całość.
Dotychczas tylko wzmianki na ten temat były w tym temacie zamieszczane ( chyba, że coś mi umknęło ).
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 28.04.2011, 06:42
Ela napisał(a):Wyświetl post
Ta historia tylko potwierdza powyższe opinie :

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/t...37-1--1-d.html

Długie - ale warto przeczytać całość.
Dotychczas tylko wzmianki na ten temat były w tym temacie zamieszczane ( chyba, że coś mi umknęło ).
Kilka dni po katastrofie spotkałem się w mediach z wypowiedzią nawiązującą do wydarzeń, które opisano w artykule. Szczegółów nie znałem, więc dzięki za linka.

Zwraca uwagę kilka podobieństw, szczególnie aż nadto wyraźna zbieżność teorii o spożywaniu alkoholu przez pilotów...

* * *

To teraz do Wrocławia jeździ się w sprawie zażaleń na forumowe "bany"?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów