The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2011, 11:49
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
Nie zapomnij ze PGE to spolka skarbu panstwa a z Gdanska jest Tusk. jaka mamy pewnosc ze to nie zbieg okolicznosci ze wlasnie ta spolka jest Sponsorem tytularnym klubu naszego premiera.
Mało tego, w wieku 17 lat Tusk stał na czele Klubu Kibica Lechii Gdańsk...

http://lechia.gda.pl/artykul/11793/
Powód: źródło
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 14.04.2011 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.04.2011, 11:52
joshi napisał(a):Wyświetl post
a skąd wiadomo, że kasę dostanie Legia? Stadion jest miejski tak jak u nas, prawda?
Na forum Legii powołują się na jakiś wywiad z członkiem zarządu (bodaj Kosmala), w którym mówi on, że środki od sponsora tytularnego zasilą kasę klubu.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.04.2011, 19:31
http://legionisci.com/news/42323_35_...ie_Slaska.html
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 14.04.2011, 20:21
Ostro, choc pomiedzy tym co pomiesci a tym ile biletow beda dawac to pewnie bedzie spora roznica Choc i tak cieszy dobra pojemnosc sektora gosci.
Odpowiedz cytując
Pilsner
Junior Member

Od: 06.2004

Stary 14.04.2011, 20:28
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
Nie zapomnij ze PGE to spolka skarbu panstwa a z Gdanska jest Tusk. jaka mamy pewnosc ze to nie zbieg okolicznosci ze wlasnie ta spolka jest Sponsorem tytularnym klubu naszego premiera.
Zbieg okolicznoisci moze i nie jest przypadkowy, niemniej PGE nie jest sponsorem klubu.
Umowe podpisano z wlascicielem obiektu czyli miastem.
"Lechia operator"jako dzierzawca nie ma z tej umowy zlamanego grosza.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 20.04.2011, 12:57
Czy pojemnosc sektora gosci na Legii zmieni sie po oddaniu całego stadionu do uzytku ?
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.04.2011, 14:23
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...wiadomosc.html
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.04.2011, 14:37
Pozostanie taka, jak jest teraz
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.04.2011, 16:27
Dojdzie chyba jeden mały sektor. Łącznie będzie koło 1600-1700
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.04.2011, 12:11
Widzew będzie miał nowy stadion w 2013 roku.
http://www.widzewiak.pl/newsroom/175...adionu-Widzewa!
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2011, 14:15
Stadion Narodowy

I pomysleć, że to całe żelastwo wisi centralnie nad boiskiem

Polex/SCC

Sieć już jest, brakuje tylko pająka

zbieraj/SCC

Schody na promenadę okładane są kamieniem, poziom wykończenia robi wrażenie

zbieraj/SCC

No i krzesełka

zbieraj/SCC

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2011, 14:18
co do ostatniego zdjęcia czy tylko mi się wydaje że bedzie tam ciasno i przejscie do swojego krzesełka będzie sprawiało nie lada problem
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 24.04.2011, 14:21
Filozofii żadnej nie ma.. poprostu aby przejść to ludzie muszą wstawać z krzesełek
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 24.04.2011, 15:44
A tymczasem w Gdańsku...

Cudeńko, nie mogę się doczekać otwarcia
Ostatnio edytowane przez Wizard : 24.04.2011 o godz. 15:49.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.04.2011, 16:07
Piękny stadion. Zazdroszczę wam bardzo
Jak dla mnie najpiękniejszy z tych najnowszych.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 24.04.2011, 16:35
Na Narodowym bedzie ponad 3 tys krzeselek wiecej niz w projekcie. Sa dwie wersje, blad projektowy lub zageszczenie siedzisk, miejsca dla jednej osoby jest mniej niz na R22.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.04.2011, 16:45
^^ gdzieś słyszałem, że to przez zmniejszenie liczby miejsc vipowskich. Ile w tym prawdy, nie wiem.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2011, 17:06
A Ty kolego nie za wczesnie przypisujesz sobie kolejnego mistrza. Zebys potem nie musil plakac, kr... litosci jeszcze 21 pkt do zdobycia i wszystko moze sie zdazyc.

Sory za ot ale nie moglem
,
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2011, 18:33
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Na Narodowym bedzie ponad 3 tys krzeselek wiecej niz w projekcie. Sa dwie wersje, blad projektowy lub zageszczenie siedzisk, miejsca dla jednej osoby jest mniej niz na R22.
Ja gdzieś czytałem, że to zależy od modelu krzesełek, a konkretniej jego wymiarów. Może w projekcie założyli taki a nie inny wymiar, w rzeczywistości okazało się że siedziska są węższe i ich po prostu więcej weszło. Ile w tym prawdy to nie wiem także tylko gdybam sobie

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 24.04.2011, 20:05
Dlaczego na narodowym krzesełka na narodowym są szaro czerwone ? ;/
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.04.2011, 20:17
Donki napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na narodowym krzesełka na narodowym są szaro czerwone ? ;/
Bo biało-czerwone byłyby faszystowsko-nacjonalistyczne, kipiące nienawiścią do żydów i pedałów.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 24.04.2011, 21:43
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
^^ gdzieś słyszałem, że to przez zmniejszenie liczby miejsc vipowskich. Ile w tym prawdy, nie wiem.
Miejsca vip nie moga miec z tym nic wspolnego bo sa na zupelnie innych, wydzielonych sektorach i wejscie na nie jest tylko z loz vipowskich.
I faktycznie zmien sobie podpis. Jak sie okaze ze mistrz sie zesra to zostaniesz ogloszony zlym prorokiem i zapewnisz sobie bana dozywotniego zebys wiecej nie krakal :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 24.04.2011, 23:35
^^ w jakimś wywiadzie dot. właśnie tej zmiany liczby miejsc na narodowym mówił tym że to przez zmniejszenie właśnie liczby miejsc VIP. Podobno najpierw zaprojektowali więcej miejsc dla ważnych osób i wtedy była podana liczba widzów jaka wejdzie na stadion, potem przeprojektowywali i właśnie obcięli miejsc vipowskich na tyle że im wyszło 3000 () miejsc więcej dla zwykłych śmiertelników. Też mi się nie chce w to wierzyć, ale nie ja taką teorię wymyśliłem. Jednak najbardziej prawdopodobne jest zmniejszenie odległości między siedziskami, czy zmiana siedzisk z pierwotnych planów na jakieś mniejsze.

Podpis... wiem. Ale nie zmienię. Jeśli jakimś cudem nie wygramy to chyba będę musiał zniknąć z tego forum... przynajmniej honorowo oddam się do dyspozycji adminów. Brak mistrza = BAN. Może ktoś na to pójdzie. Koszykarki już mają kolejnego mistrza, kolej na piłkarzy!
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.04.2011, 11:59
Co do wiekszej ilości miejsc na Narodowm to wynika to z faktu że dostawią jej gdzies na jakiejś promenadzie gdzie wcześniej ich nie uwzględniali. Tak przynajmniej gdzieś czytałem. A co do szerokosci przejścia to na tej ostatniej focie to widać że są tam krzesełka zamontowane juz na stałe plus obok połozone luzem w folii inne. Napewno bedzie wystarczająco miejsca. U nas tez żeby kogos wypuścić ze środka rzędu trzeba wstawać. Stadion będzie zajebisty i nie doszukujcie sie dziury w całym. A krzesełka mają byc czerwone, srebrne (szare?) i białe.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.04.2011, 10:06
Po prostu pięknie:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Cytat:
"PS" pisze więc, że nie ma innego wyjścia jak wymiana całego podłoża wraz z urządzeniami grzewczymi. Miałoby do niej dojść po zakończeniu sezonu. Koszt takiego przedsięwzięcia to - bagatela - 1,5 mln euro.
A co jeśli wymiana podłoża nic nie da? Przecież wiadomo, że problemem jest brak słońca - nawet z dobrym podłożem trawa źle będzie rosła...

Mniejsza o Amikę, ale przed Euro to poważny problem. Stadion w POZnaniu, który tak był chwalony okazuje się powoli bublem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 27.04.2011, 10:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post
który tak był chwalony okazuje się powoli bublem.
Zartujesz?

Kto go chwalil?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 27.04.2011, 11:09
^^ jak to kto? Cała polska ... społeczność 'hodowców' ziemniaków. I media, media, media! Nie zapominajmy o dziale marketingu POZnan*'skiego, ze słynnym hasłem: Nam już trawa rośnie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.04.2011, 11:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Po prostu pięknie:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

A co jeśli wymiana podłoża nic nie da? Przecież wiadomo, że problemem jest brak słońca - nawet z dobrym podłożem trawa źle będzie rosła...

Mniejsza o Amikę, ale przed Euro to poważny problem. Stadion w POZnaniu, który tak był chwalony okazuje się powoli bublem.
No ok, ale może jednak w małym stopniu chociaż coś da. Chyba nawet na tym forum ktoś z POZnania pisał, że pod tą glebą zostawili gruz itp. Co do reszty się zgodze

Gdańsk:

foty elpolako
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.04.2011 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.04.2011, 15:08
ja pierdziu, ale cacko...
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 27.04.2011, 15:51
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
^^ w jakimś wywiadzie dot. właśnie tej zmiany liczby miejsc na narodowym mówił tym że to przez zmniejszenie właśnie liczby miejsc VIP. Podobno najpierw zaprojektowali więcej miejsc dla ważnych osób i wtedy była podana liczba widzów jaka wejdzie na stadion, potem przeprojektowywali i właśnie obcięli miejsc vipowskich na tyle że im wyszło 3000 () miejsc więcej dla zwykłych śmiertelników. Też mi się nie chce w to wierzyć, ale nie ja taką teorię wymyśliłem. Jednak najbardziej prawdopodobne jest zmniejszenie odległości między siedziskami, czy zmiana siedzisk z pierwotnych planów na jakieś mniejsze.

Podpis... wiem. Ale nie zmienię. Jeśli jakimś cudem nie wygramy to chyba będę musiał zniknąć z tego forum... przynajmniej honorowo oddam się do dyspozycji adminów. Brak mistrza = BAN. Może ktoś na to pójdzie. Koszykarki już mają kolejnego mistrza, kolej na piłkarzy!
Juz nie rob z siebie takiego honorowego meczennika tylko zwyczajnie wywal ten podpis i nie kracz.
Byli juz tacy co sie widzieli na tronie dwa lata temu i z niego spadli, potem bylismy my rok temu prawie pewni i tez spadlismy. Wyluzuj i wytnij podpis, wstawisz sobie albo nie po 30 maja.

Mako napisał(a):Wyświetl post
Co do wiekszej ilości miejsc na Narodowm to wynika to z faktu że dostawią jej gdzies na jakiejś promenadzie gdzie wcześniej ich nie uwzględniali. Tak przynajmniej gdzieś czytałem. A co do szerokosci przejścia to na tej ostatniej focie to widać że są tam krzesełka zamontowane juz na stałe plus obok połozone luzem w folii inne. Napewno bedzie wystarczająco miejsca. U nas tez żeby kogos wypuścić ze środka rzędu trzeba wstawać. Stadion będzie zajebisty i nie doszukujcie sie dziury w całym. A krzesełka mają byc czerwone, srebrne (szare?) i białe.
Miejsca VIP ani promenada nie maja w ogole wplywu na ilosc krzeselek z prostej przyczyny.
Miejsca VIP sa przed lozami na poziomach 1 i 2, w zaledwie trzech rzedach. Sa to calkowicie oddzielne poziomy do ktorych nie mieli nigdy dostepu zwykli kibice.
Promenada to poziom 0 w calosci i tu nic sie nie zmienilo.
Trybuna dolna (-2 i -1) oraz gorna (+3 i +4) sa przeznaczone dla ludzi. Jedyne modyfikacje mogly nastapic wewnatrz tych trybun. I wg mnie jedyne logiczne wytlumaczenia podalem wyzej, blad projektowy lub zageszczenie. Jeszcze ewentualnie zmiana kosztem miejsc dla dziennikarzy ale 3 tysiace to za duza liczba.

A propos miejsca, krzeselka sa juz zamontowane na trybunie dolnej na jednym sektorze. Mam informacje z pierwszej reki ze jest tam odrobine mniej miejsca pomiedzy nimi niz na stadionie Wisly. Zreszta kazdy bedzie mogl sie sam przekonac 22 lipca.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów