|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
A że w głowach niektórych panów pokroju Sakiewicza rodzą się takie pomysły, żeby zrobić tu drugi Egipt, Libię, czy Tunezję, choć twierdzi, że chodzi mu tylko o "wariant węgierski", to wyłącznie problem z jego głową, nic więcej. Dobrze, że Sakiewiczowi odbiło i pluje się do "Uważam Rze" to może spotka go miła niespodzianka i spadnie mu sprzedaż o połowę. Tym razem Palade podsumował swój sondaż bardzo dobitnie. Czyżbym miał rację pisząc prawie rok temu, że system polityczny zmierza w kierunku dwupartyjnego? http://www.palade.pl/index.php?p=1_2_PULS-WYBORCZY Cytat:
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.04.2011 o godz. 08:49.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||||
|
Cytat:
Jako ,,inne akty prawne'' miałeś na myśli rozporządzenie. Po pierwsze sejm się rozporządzeniami nie zajmuje , a po drugie( co najważniejsze) wymogiem istnienia rozporządzenia jest podstawa ustawowa. Rozumiesz już dlaczego w tym przepisie nie ma wzmianki o rozporządzeniach ? Cytat:
Ale co ? Mam Ci wkleić odpowiedni przepis z poprzednich traktatów ? Rozporządzenie bądź dyrektywę datowaną wcześniej niż 1 grudnia 2009 ? Przecież to jest oczywista , oczywistość. Cytat:
Natomiast , to w jakim celu przyjęto TzL nie ma to żadnego znaczenia dla naszej dyskusji i nie chce mi się o tym pisać. Stwierdziłeś , że TzL umożliwił wprowadzenie(podwyższenie) jednolitej akcyzy na terenie Unii. Nie poparłeś tego oczywiście żadnymi dowodami prawnymi , tylko zdałeś mi pytanie po co wprowadzono TzL. Nie wiedząc o tym iż przepisy dotyczące stawek akcyzowych istnieją w Unii(Wspólnocie) od kilkudziesięciu lat. Ba! Nie wiedząc o tym , że od kilkudziesięciu lat Unia(Wspólnota) miała możliwość tworzenia prawa które państwa członkowskie miały obowiązek przyjąć do własnego porządku prawnego. Jeżeli już się zabierasz za te tematy ,to to są akurat elementarne braki wiedzy. Cytat:
Najpierw używasz wyssanych z palca nieskonkretyzowanych zarzutów bezpośrednio w stosunku do mojej osoby , a jak Cię proszę o konkretyzację , to piszesz mi żebym nie brał tego do siebie ![]() Dobrze Ty się czujesz? Cytat:
?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2011 o godz. 15:01.
![]()
|
|||||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
Cytat:
A to Polska właśnie ... ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Dawniej UE mogła sobie wydawać rozporządzenie czy dyrektywę, a kraj członkowski albo to akceptował albo ściemniał, mając ku temu duże możliwości, dlatego przełożene planów UE na rzeczywistość zależała od członków. Po TL jest inaczej, przypuszczam że są większe sankcje za "niedostosowanie prawa krajowego do wymogów..." i dlatego dawniej ue mogła chcieć tworzyć prawo dla wszystkich, a teraz może to robić efektywnie. I po to moim zdaniem jest TL, po nic więcej. Mam Ci coś popierać dowodami prawnymi? Chyba sobie jaja robisz. Jeżeli Ty się dopytujesz jakie akty prawne funkcjonują oprócz ustawy ? TL umożliwia wprowadzenie dowolnej regulacji jeżeli wszystkie państwa się zgodzą, państwa czyli szefowie, przedstawiciele krajów zależni od krajowych regulacji kompetencyjnych. O TL pytałem tylko i wyłącznie dlatego że skoro jak piszesz UE mogła stanowić jednolite prawo od kilkudziesięciu lat to naturalnym jest pytanie. Po co traktat? Regulacje dotyczące akcyzy, a jedna wspólna stawka dla wszystkich to chyba deczko różnica. Nie chcesz jej dostrzec tak jak nie chcesz dostrzec że dopiero TL obliguje jednoznacznie członków UE do ujednolicenia prawa w sferach określonych przez KE i PE. Podejrzewam że to objaw owego zaślepienia, którego konsekwencje wyżej przedstawiłem w odniesieniu ogólnym, dlatego nie chciałem żebyś brał to do siebie, ale skoro nie potrafisz to o czymś to świadczy. Ja tylko uważam, że jeżeli katastrofa była przypadkowa to jej efekty, czyli gajowy głową państwa, wynikają z przypadku. Niestety sposób urzędowania potwierdza, że jest to przypadek nieszczęśliwy. ------------------------------------------------------------------ "Ela" PO boi się pamięci o Lechu jak diabeł święconej wody. Przecież światła w dzień nie widać? Więc o czym ten aparatczyk opowiada. Jest tylko jedna sytuacja w której pomnik światła zacznie dominować pod pałacem i mam wrażenie że tego się cudaki najbardziej boją. Mianowicie musi być ciemno i musi być mgła. Wiadomo z czym się to kojarzy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2011 o godz. 07:23.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
PO sprowadziła najlepszych marketingowców na świecie
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html "Po pierwsze, musimy sobie odpowiedzieć na pytanie jacy są wasi wyborcy, dociekali eksperci. - Rozczarowani i wściekli, miał odpowiedzieć jeden z polityków PO. - No to musicie wszystko zwalić na Kaczyńskiego. Powtarzajcie, że opozycja rzuca wam kłody pod nogi, doradzali spece od public relations. " Hehehe ale spece . Tyle ze ile można ludziom kit wciskać, w końcu się zreflektują i trzeba będzie spieprzać ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale kto będzie spieprzać?PO,spece czy ten bidny naród?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||||||||
|
Cytat:
Sama katastrofa Prezydentem go nie czyniła. Pytam się tylko , czy podważasz wynik wyborów i negujesz legitymację Komorowskiego do sprawowania urzędu. Prosta odpowiedź , tak lub nie . Cytat:
![]() Implementacja prawa unijnego uchwałą sejmu wydaną przez Tuska , no to mnie zabiło ![]() Rozporządzenia wydaje się mając PODSTAWĘ USTAWOWĄ a ustawodawcą w Polsce jest SEJM , więc tak czy siak sprawa ,,gości'' na jego forum. Natomiast uchwały sejmowej nie skomentuje , bo to nawet żal się choć chwile nad taką bzdurą pochylać. Przecież Ty nie masz za grosz pojęcia jak wygląda system źródeł prawa w Polsce. Cytat:
Albo implementowały prawo , albo odpowiadały przed ETSem za brak wdrożenia. Ściemniać , to Ty możesz takimi banialukami , ale komuś kto nie ma żadnego pojęcia na te tematy. Może , to kupi. JAk widać Ty od kogoś kupiłeś , chyba że te teorie sam wymyślasz. Cytat:
Cytat:
Jedna wspólna stawka akcyzowa obowiązuje od dawna . Poczytaj sobie starą ustawę akcyzową , która dostosowała nasze prawo z unijnym w momencie wejścia . Zobacz jakie ma podstawy prawne , to może Cię oświeci. To była ustawa z 2004 r , jakieś 5 lat przed wejściem TzL który to rzekomo jest sprawcą możliwości podwyższenia stawki akcyzowej Nie masz żadnej wiedzy w tym temacie . Nie che mi się z Tobą dyskutować ignorancie. I jeszcze będziesz mi pisał kłamliwie , że przedstawiałeś zarzuty w odniesieniu ogólnym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2011 o godz. 10:07.
![]()
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Co do wyborów odbyły się one przez przypadek w nienaturalnej atmosferze, kiedy wybieraliśmy nowego Prezydenta nie wiedząc kto odpowiada za śmierć poprzedniego. A pytania o to nawet nie wypadało zadawać. Dlatego określenie wyboru Komorowskiego jako przypadkowy jest najdelikatniejsze.
Jak uważasz że coś jest bzdurą to udowodnij i podaj tą jednolitą stawkę akcyzy np. na ON. Bo Ci nie wierzę. A śmieszne zarzuty sam udowodnisz, a ja ci tylko wtedy o tym przypomnę. Bedzie prosciej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Tusk wyładowuje w supermarkecie w kasie zakupy ale w koszyku zostawia wina. Pani kasjerka zdziwiona pyta premiera: "A wina?" Na co Donio: "A wina Kaczyńskiego" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
"MEGA PRZEKRĘT PLATFORMY – przekazanie w obce ręce polskich zasobów ropy i gazu w ilości ok. 1,5 bln m3
Na naszych oczach, przy biernej postawie polityków, mediów, służb specjalnych, dzieje się ostatni akt utraty suwerenności naszego kraju. Afera hazardowa „warta” być może 0,5 mld PLN skutecznie przesłania megaaferę, w której Polska straciła jakieś 1500 mld PLN. Megaafera nie zostaje zauważona, być może dlatego, że ma rozmiar niewiarygodny, choć tak łatwo sprawdzalny. W czasie, kiedy kolejne rządy szukają dywersyfikujących rozwiązań dostawy paliw, po cichu rozdawane są polskie zasoby ropy i gazu obcym firmom. Oficjalna wersja Głównego Geologa Kraju jest taka: „Przekazujemy zasoby w celu ich rozpoznania, nie posiadamy środków na ten cel i nowoczesnych technologii”. (...)" Reszta tu: Dziennik gajowego Maruchy Nie Polska a POlska. PO jest zainteresowane eskalacją konfliktu, bo to mobilizuje kretynów głosujących na ryżego nieudacznika a jednocześnie pozwala złodziejom pod tą zasłona propagandową działać.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 17.04.2011 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Michnik przechodzi samego siebie:
" Adam Michnik w przerwie między wykładami o tolerancji i przyjaźni polsko-rosyjskiej udzielił wywiadu rosyjskiemu brukowcowi „Komsomolskaja Prawda”, w którym poskarżył się Rosjanom, iż „są u nas ludzie z ogrodu zoologicznego z szaleńczym kompleksem antyrosyjskim". Na wstępie Michnik stwierdził, że w Polsce nikt na poważnie nie myśli, iż katastrofa smoleńska była wynikiem spisku premierów Putina i Tuska. Po czym poskarżył się na Polaków: „Niewątpliwie, część naszego społeczeństwa jest chora na rusofobię i ksenofobię. Wolność jest dla wszystkich, dla mądrych i głupców i dla swołoczy. Są idioci, którzy twierdzą, że nie ma niepodległej Polski, natomiast istnieje projekt niemiecko-rosyjski. To są ludzie z ogrodu zoologicznego z bezmyślnym kompleksem antyrosyjskim. (…) U nas także są ludzie, którzy napisali list do Polaków: nie dowierzajcie Putinowi! Znam wszystkie detale tej katastrofy. Nie ma żadnego dowodu, że tam była ręka FSB! To jest po prostu manipulacja strachem i kompleksem przeszłości. Kompleks ofiary jest charakterystyczny dla krajów, gdzie przez wiele lat nie było wolności.” Następnie Michnik odkrywa, iż kompleks ofiary powoduje, że winnych szuka się wśród innych - i tak schodzi na bolszewizm. Na uwagę prowadzącej wywiad Darii Asłamowej (patrz zdjęcie): „Przecież w istocie bolszewizm wyszedł z żydowskich gett”, Michnik odpowiedział: „Nie, on tam był podtrzymany. Antysemitym jest rzeczą nie do wytępienia.” Wiemy więc już, że w Polsce antysemityzmu nigdy wytępić się nie da, więc "Gazeta Wyborcza" ma pracę na następnych kilka pokoleń progenitury członków KPP. Na pytanie Asłamowej: „Za kogo Pan się uważa, Panie Michnik?” nieprzejednany miłośnik tolerancji odpowiedział: „Jestem Polakiem pochodzenia żydowskiego. Odmówiłem emigracji do Izraela, a żydowska diaspora w Ameryce w ogóle mnie nienawidzi i nie uznaje za swego”. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Może o tę kwestię Panom chodzi w dyskusji..... pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.dlapolski.pl/04/10/krzyz-film-dokumentalny/
zanim się ktoś się wypowie, niech oglądnie film. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak na rozluźnienie :
Tusk odwiedza szkolę: - Dzieci, jaka jest teraz Polska? Wstaje Małgosia i mówi: -Zjednoczona i bogata. I jaka jeszcze? - dopytuje Tusk. Na to Krzyś: - Liberalna. A jaka była przed wojną? - pyta Tusk. Rękę podnosi Jaś. - No, powiedz jaka? - Niepodległa. A teraz poważnie : ,,W rankingu, który znalazł się w corocznym raporcie Banku Światowego, Polska zajęła 70 miejsce na 183 kraje. Nasz kraj wyprzedzają m.in. Namibia, Białoruś, Ghana, czy Samoa.,, A ja si dziwiłem dlaczego reprezentacja gra tak słabo ![]() ,,Ostatni raport Transparency International ws. korupcji nie pozostawił cienia wątpliwości. Polska zajmuje wciąż odległą pozycją. Tym razem jest to miejsce 58. Lepsze pozycje zajęły takie afrykańskie kraje jak Botswana (36), Mauritius (41), Wyspy Zielonego Przylądka (47), Republika Południowej Afryki (54) i Seszele (55).,, Miro i spółka robią swoje ![]() 13,2 % (2 mln) ludzi jest bezrobotnych i tendencja wzrostowa utrzymuje się w bardzo szybkim tempie. W minionym roku sądy ogłosiły upadłość aż 655 polskich przedsiębiorstw. Jest to o 60 proc. więcej niż w “przedkryzysowym” roku 2008. Nazistowski sojusznik Platformy : http://niepoprawni.pl/blog/2386/neon...usze-platformy ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rozmowa w TOK Fm Wielowieyskiej z Balcerowiczem.
Najpierw przez kilka minut wyjasnia dlaczego krytykuje pomysl rzadu odnosnie OFE pomimo rozpaczliwych prob ze strony tow. Wielowieyskiej. Az w koncu z braku argumentow wypala W:"widzial pan co bylo 10 kwietnia na Krakowskim Przedmiesciu? Czy nie boi sie pan tego? Czy to pana przeraza?" B: "nie widze zwiazku ale widze ze pani ochoczo zmienia temat gdy widzi pani ze pomyslu rzadu nie da sie obronic" W:"Ale ja zaraz panu ten zwiazek pokaze tylko prosze odpowiedziec czy to nie bylo straszne" B: Prosze nie stosowac etyki kolesiostwa ze jezeli ktos jest "nasz" to pani bedzie popierac kazdy jego pomysl. Ja krytykuje zle pomysly i popieram dobre neizaleznie od tego kto je glosi, dla pani liczy sie osoba" W:"No tak ale chce zeby pan zdal sobei sprawe ze krytykujac rzad dolacza pan do pisu, to jest grozne" I dalej Wielowieyska tlumaczyla Balcerowiczowi ze nie mozna rzadu krytykowac bo wtedy urosnie poparcie dla pisu. Spytal ja tylko czy mowi powaznie czy zartuje. Zajebistych mamy w Polsce "dziennikarzy" nie ma co... ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze im przez usta nie przejdzie, że przy tym co wyprawia PO, PiS był partią rozsądku i odpowiedzialności za państwo. Ale jeszcze kilka takich wyskoków i może się zrobić śmieszno. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już się robi śmieszno - ludzie którzy popierali PO - używają słów PIS-owskich w określeniu rzadu- ale na PIS nie zaglosują zgodnie z zasadą "bo nie", "bo Kaczyński jest populistom", 'bo jest awanturnikiem". Tym sposobem PO będzie rządzić następne 4 lata -niezależnie kto wygra wybory
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ważne, że przy urnach nikt nie będzie ich kontrolował, jak głosują - wielu może się publicznie zarzekać, a prywatnie zagłosuje na Kaczora. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ludzie muszą zrozumieć, że telewizja dalej kłamie tak jak przed 89'. I zeby mieć świadomość rzeczywistości trzeba sie poważnie natrudzić, a czasami mieć szczęście.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle że natura ludzka jest taka ( a juz szczególnie u Polakow) że chce się iść na łatwizne. Więc czekają jak pewne wnioski ktoś im poda.Obawiam się że jest to niezmienialne. I ludzie bedą czekać jak wnioski z tego że Kaczor robi to czy tamto, albo rząd nie zrobi tego czy tamtego zostanie wyciągnięty przez PROFESORÓW Nałęcza,Kuzniara,Kika czy Czaplińskiego lub polityków w nienagannie skrojonych garniturach. Nie mają alternatywy innych profesorów bo słuchać Radia Maryja to wiocha i obciach , a Pis- owski polityk z reguły "garnituru" od Armaniego nie ma a do tego jest umiejętnie prowadzony w dyskusji przez Lisa, Pochanke czy Olejnik .
Niech puszczą przez pół roku prof.Zybertowicza lub prof.Krasnodębskiego (zamiast powyższych ) ,Pośpieszalskiego , Ziemkiewicza i Wildstaina w najlepszym paśmie TV (nie o 23.30) ,a zmiana bedzie o 180 st. z korzyścią dla Polski ![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Pisząc ze kłamie miałem na myśli to prowadzenie, wyłuszczanie, czasami żenująco nachalne, z góry zamierzonej tezy. Tak jak w smsie o którym pisał gen. Petelicki. A jak rozmówca schodzi z obranej ścieżki to przerywanie, przeszkadzanie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ku przypomnieniu jak traktowano bohaterów i ku pokrzepieniu serc tych których dziś gnoją w mediach :
sąd nad Łupaszką- tak mówią bohaterowie, tak skazywało się wielkich ludzi którzy o łaske moskali nie prosili. http://youtu.be/da4E6ls4qRY
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.04.2011 o godz. 15:52.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cisza taka i widzę,że bez echa przeszedł debiut Łysiaka na łamach "Uważam Rze"
Tekst niezły w jego wykonaniu, tego się zresztą spodziewałem,ale zastanawia mnie co go skłoniło aby po 4 latach przerwy znów zacząć pisać felietony? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ciekawe trendy ostatnio widać w naszym społeczeństwie. Młodzi coraz chętniej popierają PiS, według sondaży partia ta wygrywa nawet zdecydowanie w grupie najmłodszych wyborców. Internetowe sondy na właściwie wszystkich portalach pokazują na zwycięstwo partii JarKacza (dziś właśnie zauważyłem to na Interii i to mnie natchnęło do napisania tego posta), co pokazuje, że w sieci też pisiaki już prześcignęły platformersów.
Zastanowiło mnie, co młodzi widzą w PiSie, czego nie widzieli jeszcze 3 lata temu. Wyjaśnienie wydaje się być proste. PiS to partia buntu, a młodzi lubią się buntować. Ich poparcie dla opowiadającą się za Statusem Quo Platformą było raczej nienaturalne. Jeśli trend się utrzyma, to PiS jest dla mnie faworytem do zwycięstwa jesienią. Jednego możemy być pewni - będzie ciekawie. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mam wszystkie numery "Uważam Rze" niestety brak czasu nie pozwala natychmiastowo wchłonąć wszystkiego. Tym Łysiakiem po raz kolejny u mnie bardzo zaplusowali. Będę musiał nadrobić zaległości z tego tygodnia.
Obejrzałem w nocy film "Krzyż". Poświęciłem na to prawie dwie godziny, moja wydajność w pracy z powodu niewyspania znacznie spadła. Niestety z tej produkcji wyłania się bardzo smutny obraz naszego społeczeństwa, które de facto "nie dorosło do demokracji". Polacy, którzy tak chętnie korzystają tam z wolności, która daje im prawo do zgromadzeń, całkowicie jej nie rozumieją. I ironią losu jest to, że używam tych słów, za które zawsze się zżymałem na naszych decydentów. Nie mamy w Polsce społeczeństwa obywatelskiego i długo mieć nie będziemy. Protestować może, każdy nawet Ci pijani, śpiewający tam piosenki o pszczółce Mai. Niestety tak typowe dla takich indywiduów jest przekonanie, że tylko im wolno. Właśnie dowiedziałem się, że SLD złoży w Sejmie projekt ustawy o mowie nienawiści. Po obejrzeniu tamtego filmu, podejrzewam, że to grupa spod krzyża powinna być adresatem takich inicjatyw a nie pederastia, która o dziwo w naszym kraju ma się całkiem dobrze. I między bajki można włożyć doniesienia o dyskryminacji ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 19.04.2011 o godz. 17:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
młodzi widzą że nasz kraj jest w coraz gorszej sytuacji finansowej,ceny mamy większe niż na zachodzie a płace o wiele mniejsze do tego cięzko absolwentom prace dostac zgodną z ich kwalifikacjami i wynagrodzeniem.Ryży to obok Buzka najgorszy płemieł po 89 roku.Już nawet ten cyniczny Leszek Miller lepiej rządził niż piłkarzyk.Do tego mataczenie w sprawie katastrofy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.04.2011 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A macie może jakiś przedruk tego tekstu Łysiaka ? Uważam RZE nie kupuję tylko Rzeczpospolitą bo mają najlepsze dodatki ekonomiczne i prawne i ciekawe felietony.
Co do platformy to każda dyktatura się kiedyś kończy. Obym się kiedyś obudził w niepodległym kraju i mógł powiedzieć z dumą Tak o takiej Polsce marzyłem. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|