The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 08:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
bardzo zaostrzył sie spór polityczny w naszym kraju,żeby sie tylko nie stało to co w Libii
Gdzie się tak zaostrzył? Chyba w mediach, bo rano jadąc do pracy nie dostałem od nikogo kamieniem po głowie i nie widziałem żadnych samochodów podpalonych Koktajlem Mołotowa, także dzień jak co dzień.

A że w głowach niektórych panów pokroju Sakiewicza rodzą się takie pomysły, żeby zrobić tu drugi Egipt, Libię, czy Tunezję, choć twierdzi, że chodzi mu tylko o "wariant węgierski", to wyłącznie problem z jego głową, nic więcej. Dobrze, że Sakiewiczowi odbiło i pluje się do "Uważam Rze" to może spotka go miła niespodzianka i spadnie mu sprzedaż o połowę.

Tym razem Palade podsumował swój sondaż bardzo dobitnie. Czyżbym miał rację pisząc prawie rok temu, że system polityczny zmierza w kierunku dwupartyjnego?
http://www.palade.pl/index.php?p=1_2_PULS-WYBORCZY
Cytat:
Przepływy wyborców między PO a SLD oraz PSL i PIS mogą spowodować utratę arytmetycznej większości po jesiennych wyborach przez obecną koalicję partii Donalda Tuska i Waldemara Pawlaka. W tej sytuacji możemy być świadkami powstania układu rządowego w oparciu o PO-PSL-SLD lub tylko PO-SLD. Powyborcza dwubiegunowa polaryzacja (rządząca centrolewica - opozycyjna centroprawica), w dobie czekającej nas drugiej - gorszej dla przeciętnego podatnika - odsłony światowego kryzysu powinna w latach 2013 - 2015 doprowadzić do największego zwarcia politycznego w Polsce po 1989 roku. Otwarte pozostaje pytanie kto będzie głównym beneficjentem zmian. Czy będzie to środowisko wokół PIS i czy na jego czele będzie stał Jarosław Kaczyński.

Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.04.2011 o godz. 08:49.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.04.2011, 11:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post

A że w głowach niektórych panów pokroju Sakiewicza rodzą się takie pomysły, żeby zrobić tu drugi Egipt, Libię, czy Tunezję, choć twierdzi, że chodzi mu tylko o "wariant węgierski", to wyłącznie problem z jego głową, nic więcej. Dobrze, że Sakiewiczowi odbiło i pluje się do "Uważam Rze" to może spotka go miła niespodzianka i spadnie mu sprzedaż o połowę.

]
też mi trudno zrozumieć czemu Sakiewicz rzuca się do "Uważam Rze" - tak naprawdę jedni i drudzy mają tych samych czytelników i raczej każdego stać na kupienie raz w tygodniu obu pozycji. Oby nie było tak że prawica się jednoczy w obliczu niebezpieczeństwa a jak osiąga dobry wynik zaczynają sie podjazdy.
Nota bene polecam artykuły głównie Jankego, ale też Wildstaina z ostatniego Uważam Że. Merytoryczna i prawdziwa analiza obecnej sytuacji kraju i ich przyczyn
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.04.2011, 11:50
Cytat:
O rozporządzeniu słyszałeś, bo ja, mimo że laik słyszałem. Wiec nie udawaj
Brawo doszliśmy do sedna sprawy.
Jako ,,inne akty prawne'' miałeś na myśli rozporządzenie.
Po pierwsze sejm się rozporządzeniami nie zajmuje , a po drugie( co najważniejsze) wymogiem istnienia rozporządzenia jest podstawa ustawowa.
Rozumiesz już dlaczego w tym przepisie nie ma wzmianki o rozporządzeniach ?

Cytat:
Skoro poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia jednolitego prawa
Ehh oczywiście , że dawały .
Ale co ? Mam Ci wkleić odpowiedni przepis z poprzednich traktatów ? Rozporządzenie bądź dyrektywę datowaną wcześniej niż 1 grudnia 2009 ?
Przecież to jest oczywista , oczywistość.

Cytat:
to po co TL?
Na pewno odpowiedź nie sprowadza się do jednego zdania i na pewno nie po to by dokonać tego co już było dokonane(uzależnienia prawa krajowego od unijnego) .
Natomiast , to w jakim celu przyjęto TzL nie ma to żadnego znaczenia dla naszej dyskusji i nie chce mi się o tym pisać.
Stwierdziłeś , że TzL umożliwił wprowadzenie(podwyższenie) jednolitej akcyzy na terenie Unii. Nie poparłeś tego oczywiście żadnymi dowodami prawnymi , tylko zdałeś mi pytanie po co wprowadzono TzL.
Nie wiedząc o tym iż przepisy dotyczące stawek akcyzowych istnieją w Unii(Wspólnocie) od kilkudziesięciu lat.
Ba! Nie wiedząc o tym , że od kilkudziesięciu lat Unia(Wspólnota) miała możliwość tworzenia prawa które państwa członkowskie miały obowiązek przyjąć do własnego porządku prawnego.
Jeżeli już się zabierasz za te tematy ,to to są akurat elementarne braki wiedzy.

Cytat:
Nie bierz tego co pisałem o "zaślepieniu" do siebie
Miszcz świata!
Najpierw używasz wyssanych z palca nieskonkretyzowanych zarzutów bezpośrednio w stosunku do mojej osoby , a jak Cię proszę o konkretyzację , to piszesz mi żebym nie brał tego do siebie
Dobrze Ty się czujesz?

Cytat:
Gajowy jest przypadkowy jeżeli wierzyć że katastrofa to był przypadek i to że coś mu wolno nie znaczy ze to może.
Znaczy się odmawiasz Bronisławowi Komorowskiemu legitymacji do sprawowania urzędu Prezydenta RP ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2011 o godz. 15:01.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2011, 13:44
Ela napisał(a):Wyświetl post

www.pomnikswiatla.org

Wg mnie - bardzo dobry pomysł i inicjatywa.
Kompromis.
Cytat:
Generalny Konserwator Zabytków jest przeciwny Pomnikowi Światła na Krakowskim Przedmieściu.

Zapytany przez Polskie Radio, co sądzi o pomyśle popieranym m.in. przez Martę Kaczyńską, Piotr Żuchowski powiedział, że realizacja takiego projektu może doprowadzić do zdominowania przestrzeni przed Pałacem Prezydenckim.

A to Polska właśnie ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.04.2011, 15:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A to Polska właśnie ...
Proszę, proszę - delikatne smugi światła "zdominują przestrzeń "...

A mocno nocą podświetlane tablice informacyjne na Krakowskim Przedmieściu i Nowym Świecie jej nie "dominują" ?

Hania też będzie musiała coś zrobić ze świątecznym wystrojem.
Niedopuszczalne aby tyle światła było :

.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.04.2011, 07:11
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Brawo doszliśmy do sedna sprawy.
Jako ,,inne akty prawne'' miałeś na myśli rozporządzenie.
Po pierwsze sejm się rozporządzeniami nie zajmuje , a po drugie( co najważniejsze) wymogiem istnienia rozporządzenia jest podstawa ustawowa.
Rozumiesz już dlaczego w tym przepisie nie ma wzmianki o rozporządzeniach ?

Ehh oczywiście , że dawały .
Ale co ? Mam Ci wkleić odpowiedni przepis z poprzednich traktatów ? Rozporządzenie bądź dyrektywę datowaną wcześniej niż 1 grudnia 2009 ?
Przecież to jest oczywista , oczywistość.

Na pewno odpowiedź nie sprowadza się do jednego zdania i na pewno nie po to by dokonać tego co już było dokonane(uzależnienia prawa krajowego od unijnego) .
Natomiast , to w jakim celu przyjęto TzL nie ma to żadnego znaczenia dla naszej dyskusji i nie chce mi się o tym pisać.
Stwierdziłeś , że TzL umożliwił wprowadzenie(podwyższenie) jednolitej akcyzy na terenie Unii. Nie poparłeś tego oczywiście żadnymi dowodami prawnymi , tylko zdałeś mi pytanie po co wprowadzono TzL.
Nie wiedząc o tym iż przepisy dotyczące stawek akcyzowych istnieją w Unii(Wspólnocie) od kilkudziesięciu lat.
Ba! Nie wiedząc o tym , że od kilkudziesięciu lat Unia(Wspólnota) miała możliwość tworzenia prawa które państwa członkowskie miały obowiązek przyjąć do własnego porządku prawnego.
Jeżeli już się zabierasz za te tematy ,to to są akurat elementarne braki wiedzy.

Miszcz świata!
Najpierw używasz wyssanych z palca nieskonkretyzowanych zarzutów bezpośrednio w stosunku do mojej osoby , a jak Cię proszę o konkretyzację , to piszesz mi żebym nie brał tego do siebie
Dobrze Ty się czujesz?

Znaczy się odmawiasz Bronisławowi Komorowskiemu legitymacji do sprawowania urzędu Prezydenta RP ?
Nie doszliśmy bo o czym mówiłem było wiadome od samego początku tylko Ty zamiast napisać coś mądrego to udajesz eksperta, zresztą słabo. Jezeli dostosowanie polskiego prawa do prawa UE nie wymaga zmiany ustawy, a tylko wydania rozporządzenia czy uchwały sejmu, wówczas Tusk nie ma obowiązku referować całej sprawy na forum sejmu. Przez co nie wiadomo co zmajstruje.Łapiesz? Czy znów będziesz udawał że nie wiesz o co chodzi.

Dawniej UE mogła sobie wydawać rozporządzenie czy dyrektywę, a kraj członkowski albo to akceptował albo ściemniał, mając ku temu duże możliwości, dlatego przełożene planów UE na rzeczywistość zależała od członków. Po TL jest inaczej, przypuszczam że są większe sankcje za "niedostosowanie prawa krajowego do wymogów..." i dlatego dawniej ue mogła chcieć tworzyć prawo dla wszystkich, a teraz może to robić efektywnie. I po to moim zdaniem jest TL, po nic więcej.

Mam Ci coś popierać dowodami prawnymi? Chyba sobie jaja robisz. Jeżeli Ty się dopytujesz jakie akty prawne funkcjonują oprócz ustawy ?

TL umożliwia wprowadzenie dowolnej regulacji jeżeli wszystkie państwa się zgodzą, państwa czyli szefowie, przedstawiciele krajów zależni od krajowych regulacji kompetencyjnych.

O TL pytałem tylko i wyłącznie dlatego że skoro jak piszesz UE mogła stanowić jednolite prawo od kilkudziesięciu lat to naturalnym jest pytanie. Po co traktat?

Regulacje dotyczące akcyzy, a jedna wspólna stawka dla wszystkich to chyba deczko różnica. Nie chcesz jej dostrzec tak jak nie chcesz dostrzec że dopiero TL obliguje jednoznacznie członków UE do ujednolicenia prawa w sferach określonych przez KE i PE. Podejrzewam że to objaw owego zaślepienia, którego konsekwencje wyżej przedstawiłem w odniesieniu ogólnym, dlatego nie chciałem żebyś brał to do siebie, ale skoro nie potrafisz to o czymś to świadczy.

Ja tylko uważam, że jeżeli katastrofa była przypadkowa to jej efekty, czyli gajowy głową państwa, wynikają z przypadku. Niestety sposób urzędowania potwierdza, że jest to przypadek nieszczęśliwy.
------------------------------------------------------------------
"Ela"

PO boi się pamięci o Lechu jak diabeł święconej wody. Przecież światła w dzień nie widać? Więc o czym ten aparatczyk opowiada. Jest tylko jedna sytuacja w której pomnik światła zacznie dominować pod pałacem i mam wrażenie że tego się cudaki najbardziej boją. Mianowicie musi być ciemno i musi być mgła. Wiadomo z czym się to kojarzy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2011 o godz. 07:23.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 16.04.2011, 07:48
PO sprowadziła najlepszych marketingowców na świecie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html

"Po pierwsze, musimy sobie odpowiedzieć na pytanie jacy są wasi wyborcy, dociekali eksperci. - Rozczarowani i wściekli, miał odpowiedzieć jeden z polityków PO. - No to musicie wszystko zwalić na Kaczyńskiego. Powtarzajcie, że opozycja rzuca wam kłody pod nogi, doradzali spece od public relations. "

Hehehe ale spece . Tyle ze ile można ludziom kit wciskać, w końcu się zreflektują i trzeba będzie spieprzać
Hej Nasz TS !!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.04.2011, 09:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Hehehe ale spece . Tyle ze ile można ludziom kit wciskać, w końcu się zreflektują i trzeba będzie spieprzać
Ale kto będzie spieprzać?PO,spece czy ten bidny naród?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.04.2011, 09:57
Cytat:
to jej efekty, czyli gajowy głową państwa, wynikają z przypadku.
To , że Komorowski jest Prezydentem jest efektem wyborów a nie katastrofy.
Sama katastrofa Prezydentem go nie czyniła.
Pytam się tylko , czy podważasz wynik wyborów i negujesz legitymację Komorowskiego do sprawowania urzędu.
Prosta odpowiedź , tak lub nie .

Cytat:
Jezeli dostosowanie polskiego prawa do prawa UE nie wymaga zmiany ustawy, a tylko wydania rozporządzenia czy uchwały sejmu, wówczas Tusk nie ma obowiązku referować całej sprawy na forum sejmu. Przez co nie wiadomo co zmajstruje.Łapiesz? Czy znów będziesz udawał że nie wiesz o co chodzi.

Implementacja prawa unijnego uchwałą sejmu wydaną przez Tuska , no to mnie zabiło
Rozporządzenia wydaje się mając PODSTAWĘ USTAWOWĄ a ustawodawcą w Polsce jest SEJM , więc tak czy siak sprawa ,,gości'' na jego forum.
Natomiast uchwały sejmowej nie skomentuje , bo to nawet żal się choć chwile nad taką bzdurą pochylać.
Przecież Ty nie masz za grosz pojęcia jak wygląda system źródeł prawa w Polsce.

Cytat:
Dawniej UE mogła sobie wydawać rozporządzenie czy dyrektywę, a kraj członkowski albo to akceptował albo ściemniał, mając ku temu duże możliwości,
Kolejna bzdura.
Albo implementowały prawo , albo odpowiadały przed ETSem za brak wdrożenia.
Ściemniać , to Ty możesz takimi banialukami , ale komuś kto nie ma żadnego pojęcia na te tematy.
Może , to kupi.
JAk widać Ty od kogoś kupiłeś , chyba że te teorie sam wymyślasz.

Cytat:
Po co traktat?
po jajco

Cytat:
Regulacje dotyczące akcyzy, a jedna wspólna stawka dla wszystkich to chyba deczko różnica. Nie chcesz jej dostrzec tak jak nie chcesz dostrzec że dopiero TL obliguje jednoznacznie członków UE do ujednolicenia prawa w sferach określonych przez KE i PE. Podejrzewam że to objaw owego zaślepienia, którego konsekwencje wyżej przedstawiłem w odniesieniu ogólnym, dlatego nie chciałem żebyś brał to do siebie, ale skoro nie potrafisz to o czymś to świadczy.
Dobra wystarczy tego. Produkować na darmo się nie zamierzam.
Jedna wspólna stawka akcyzowa obowiązuje od dawna .
Poczytaj sobie starą ustawę akcyzową , która dostosowała nasze prawo z unijnym w momencie wejścia . Zobacz jakie ma podstawy prawne , to może Cię oświeci. To była ustawa z 2004 r , jakieś 5 lat przed wejściem TzL który to rzekomo jest sprawcą możliwości podwyższenia stawki akcyzowej
Nie masz żadnej wiedzy w tym temacie . Nie che mi się z Tobą dyskutować ignorancie.

I jeszcze będziesz mi pisał kłamliwie , że przedstawiałeś zarzuty w odniesieniu ogólnym

Cytat:
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie
Cytat:
zamiast go wspierać, wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy
Cytat:
Jak to w stosunku do czego? W stosunku do rzeczywistości. Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię. Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów". Efektem zaślepienia jest otumanienie, czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.
Cytat:
Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.
Obronisz te śmieszne zarzuty lub przeprosisz , albo jesteś jak dla mnie nikim w dyskusji.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.04.2011 o godz. 10:07.
Drozd
Senior Member

Stary 16.04.2011, 11:10
Co do wyborów odbyły się one przez przypadek w nienaturalnej atmosferze, kiedy wybieraliśmy nowego Prezydenta nie wiedząc kto odpowiada za śmierć poprzedniego. A pytania o to nawet nie wypadało zadawać. Dlatego określenie wyboru Komorowskiego jako przypadkowy jest najdelikatniejsze.

Jak uważasz że coś jest bzdurą to udowodnij i podaj tą jednolitą stawkę akcyzy np. na ON. Bo Ci nie wierzę.

A śmieszne zarzuty sam udowodnisz, a ja ci tylko wtedy o tym przypomnę. Bedzie prosciej.
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 20:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No to musicie wszystko zwalić na Kaczyńskiego. Powtarzajcie, że opozycja rzuca wam kłody pod nogi, doradzali spece od public relations. "
Dzisiaj w sklepie pani kasjerka powiedziała mi tak a'propo dowcip który uważam za całkiem niezły:
Tusk wyładowuje w supermarkecie w kasie zakupy ale w koszyku zostawia wina. Pani kasjerka zdziwiona pyta premiera: "A wina?" Na co Donio: "A wina Kaczyńskiego" .
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.04.2011, 09:55
"MEGA PRZEKRĘT PLATFORMY – przekazanie w obce ręce polskich zasobów ropy i gazu w ilości ok. 1,5 bln m3

Na naszych oczach, przy biernej postawie polityków, mediów, służb specjalnych, dzieje się ostatni akt utraty suwerenności naszego kraju. Afera hazardowa „warta” być może 0,5 mld PLN skutecznie przesłania megaaferę, w której Polska straciła jakieś 1500 mld PLN. Megaafera nie zostaje zauważona, być może dlatego, że ma rozmiar niewiarygodny, choć tak łatwo sprawdzalny.

W czasie, kiedy kolejne rządy szukają dywersyfikujących rozwiązań dostawy paliw, po cichu rozdawane są polskie zasoby ropy i gazu obcym firmom. Oficjalna wersja Głównego Geologa Kraju jest taka: „Przekazujemy zasoby w celu ich rozpoznania, nie posiadamy środków na ten cel i nowoczesnych technologii”. (...)"

Reszta tu: Dziennik gajowego Maruchy

Kocur napisał(a):Wyświetl post
A to Polska właśnie ...
Nie Polska a POlska. PO jest zainteresowane eskalacją konfliktu, bo to mobilizuje kretynów głosujących na ryżego nieudacznika a jednocześnie pozwala złodziejom pod tą zasłona propagandową działać.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 17.04.2011 o godz. 09:59.
Arapaho
Senior Member

Stary 18.04.2011, 08:47
Michnik przechodzi samego siebie:
" Adam Michnik w przerwie między wykładami o tolerancji i przyjaźni polsko-rosyjskiej udzielił wywiadu rosyjskiemu brukowcowi „Komsomolskaja Prawda”, w którym poskarżył się Rosjanom, iż „są u nas ludzie z ogrodu zoologicznego z szaleńczym kompleksem antyrosyjskim".

Na wstępie Michnik stwierdził, że w Polsce nikt na poważnie nie myśli, iż katastrofa smoleńska była wynikiem spisku premierów Putina i Tuska. Po czym poskarżył się na Polaków:

„Niewątpliwie, część naszego społeczeństwa jest chora na rusofobię i ksenofobię. Wolność jest dla wszystkich, dla mądrych i głupców i dla swołoczy. Są idioci, którzy twierdzą, że nie ma niepodległej Polski, natomiast istnieje projekt niemiecko-rosyjski. To są ludzie z ogrodu zoologicznego z bezmyślnym kompleksem antyrosyjskim. (…) U nas także są ludzie, którzy napisali list do Polaków: nie dowierzajcie Putinowi! Znam wszystkie detale tej katastrofy. Nie ma żadnego dowodu, że tam była ręka FSB! To jest po prostu manipulacja strachem i kompleksem przeszłości. Kompleks ofiary jest charakterystyczny dla krajów, gdzie przez wiele lat nie było wolności.”

Następnie Michnik odkrywa, iż kompleks ofiary powoduje, że winnych szuka się wśród innych - i tak schodzi na bolszewizm.

Na uwagę prowadzącej wywiad Darii Asłamowej (patrz zdjęcie): „Przecież w istocie bolszewizm wyszedł z żydowskich gett”, Michnik odpowiedział: „Nie, on tam był podtrzymany. Antysemitym jest rzeczą nie do wytępienia.”

Wiemy więc już, że w Polsce antysemityzmu nigdy wytępić się nie da, więc "Gazeta Wyborcza" ma pracę na następnych kilka pokoleń progenitury członków KPP.

Na pytanie Asłamowej: „Za kogo Pan się uważa, Panie Michnik?” nieprzejednany miłośnik tolerancji odpowiedział: „Jestem Polakiem pochodzenia żydowskiego. Odmówiłem emigracji do Izraela, a żydowska diaspora w Ameryce w ogóle mnie nienawidzi i nie uznaje za swego”.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.04.2011, 10:02
http://www.youtube.com/watch?v=C00Uu...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=UrXw5k5E1Ig

http://www.youtube.com/watch?v=qqH7B...eature=related

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.04.2011, 15:34
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Albo implementowały prawo , albo odpowiadały przed ETSem za brak wdrożenia.
Ściemniać , to Ty możesz takimi banialukami , ale komuś kto nie ma żadnego pojęcia na te tematy.
Może , to kupi.
Przepraszam, że się wtrącę, ale z tego co pamiętam, to UE wśród wydawanych przez swoje organy aktów prawnych obok dyrektyw (które w rzeczy samej podlegają implementacji przez parlamenty państwowe) mają jeszcze rozprządzenia, które nie wymagają implementacji i stanowią z automatu część prawa wewnętrznego każdego z państw Unii Europejskiej - są stosowane bezpośrednio.

Może o tę kwestię Panom chodzi w dyskusji.....

pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.04.2011, 19:59
http://www.dlapolski.pl/04/10/krzyz-film-dokumentalny/

zanim się ktoś się wypowie, niech oglądnie film.

pozdrawiam
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.04.2011, 20:10
Tak na rozluźnienie :

Tusk odwiedza szkolę:
- Dzieci, jaka jest teraz Polska?
Wstaje Małgosia i mówi:
-Zjednoczona i bogata.
I jaka jeszcze? - dopytuje Tusk.
Na to Krzyś:
- Liberalna.
A jaka była przed wojną? - pyta Tusk.
Rękę podnosi Jaś.
- No, powiedz jaka?
- Niepodległa.

A teraz poważnie :

,,W rankingu, który znalazł się w corocznym raporcie Banku Światowego, Polska zajęła 70 miejsce na 183 kraje. Nasz kraj wyprzedzają m.in. Namibia, Białoruś, Ghana, czy Samoa.,, A ja si dziwiłem dlaczego reprezentacja gra tak słabo

,,Ostatni raport Transparency International ws. korupcji nie pozostawił cienia wątpliwości. Polska zajmuje wciąż odległą pozycją. Tym razem jest to miejsce 58. Lepsze pozycje zajęły takie afrykańskie kraje jak Botswana (36), Mauritius (41), Wyspy Zielonego Przylądka (47), Republika Południowej Afryki (54) i Seszele (55).,, Miro i spółka robią swoje

13,2 % (2 mln) ludzi jest bezrobotnych i tendencja wzrostowa utrzymuje się w bardzo szybkim tempie.

W minionym roku sądy ogłosiły upadłość aż 655 polskich przedsiębiorstw. Jest to o 60 proc. więcej niż w “przedkryzysowym” roku 2008.

Nazistowski sojusznik Platformy :
http://niepoprawni.pl/blog/2386/neon...usze-platformy
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2011, 09:21
Rozmowa w TOK Fm Wielowieyskiej z Balcerowiczem.
Najpierw przez kilka minut wyjasnia dlaczego krytykuje pomysl rzadu odnosnie OFE pomimo rozpaczliwych prob ze strony tow. Wielowieyskiej. Az w koncu z braku argumentow wypala
W:"widzial pan co bylo 10 kwietnia na Krakowskim Przedmiesciu? Czy nie boi sie pan tego? Czy to pana przeraza?"
B: "nie widze zwiazku ale widze ze pani ochoczo zmienia temat gdy widzi pani ze pomyslu rzadu nie da sie obronic"
W:"Ale ja zaraz panu ten zwiazek pokaze tylko prosze odpowiedziec czy to nie bylo straszne"
B: Prosze nie stosowac etyki kolesiostwa ze jezeli ktos jest "nasz" to pani bedzie popierac kazdy jego pomysl. Ja krytykuje zle pomysly i popieram dobre neizaleznie od tego kto je glosi, dla pani liczy sie osoba"
W:"No tak ale chce zeby pan zdal sobei sprawe ze krytykujac rzad dolacza pan do pisu, to jest grozne"

I dalej Wielowieyska tlumaczyla Balcerowiczowi ze nie mozna rzadu krytykowac bo wtedy urosnie poparcie dla pisu.
Spytal ja tylko czy mowi powaznie czy zartuje.

Zajebistych mamy w Polsce "dziennikarzy" nie ma co...
WISŁA PANY !!
Sędzia
Senior Member

Stary 19.04.2011, 09:46
orzeu napisał(a):Wyświetl post
I dalej Wielowieyska tlumaczyla Balcerowiczowi ze nie mozna rzadu krytykowac bo wtedy urosnie poparcie dla pisu.
Spytal ja tylko czy mowi powaznie czy zartuje.
To w sumie podobny przykład do Petelickiego - niektórzy z nich chyba z przerażeniem odkrywają pokłady niekompetencji tego rządu i tej formacji politycznej.

Jeszcze im przez usta nie przejdzie, że przy tym co wyprawia PO, PiS był partią rozsądku i odpowiedzialności za państwo. Ale jeszcze kilka takich wyskoków i może się zrobić śmieszno.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Arapaho
Senior Member

Stary 19.04.2011, 10:41
Już się robi śmieszno - ludzie którzy popierali PO - używają słów PIS-owskich w określeniu rzadu- ale na PIS nie zaglosują zgodnie z zasadą "bo nie", "bo Kaczyński jest populistom", 'bo jest awanturnikiem". Tym sposobem PO będzie rządzić następne 4 lata -niezależnie kto wygra wybory
Sędzia
Senior Member

Stary 19.04.2011, 10:50
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Już się robi śmieszno - ludzie którzy popierali PO - używają słów PIS-owskich w określeniu rzadu- ale na PIS nie zaglosują zgodnie z zasadą "bo nie", "bo Kaczyński jest populistom", 'bo jest awanturnikiem". Tym sposobem PO będzie rządzić następne 4 lata -niezależnie kto wygra wybory
Oni tak mówią, żeby się uwiarygodnić wobec "swoich" - nikt nie lubi przyznawać się do błędu (a oni to robią), a tym bardziej być posądzanym o "przechodzenie na stronę wroga".

Ważne, że przy urnach nikt nie będzie ich kontrolował, jak głosują - wielu może się publicznie zarzekać, a prywatnie zagłosuje na Kaczora.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Drozd
Senior Member

Stary 19.04.2011, 11:19
Ludzie muszą zrozumieć, że telewizja dalej kłamie tak jak przed 89'. I zeby mieć świadomość rzeczywistości trzeba sie poważnie natrudzić, a czasami mieć szczęście.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 19.04.2011, 12:03
Tyle że natura ludzka jest taka ( a juz szczególnie u Polakow) że chce się iść na łatwizne. Więc czekają jak pewne wnioski ktoś im poda.Obawiam się że jest to niezmienialne. I ludzie bedą czekać jak wnioski z tego że Kaczor robi to czy tamto, albo rząd nie zrobi tego czy tamtego zostanie wyciągnięty przez PROFESORÓW Nałęcza,Kuzniara,Kika czy Czaplińskiego lub polityków w nienagannie skrojonych garniturach. Nie mają alternatywy innych profesorów bo słuchać Radia Maryja to wiocha i obciach , a Pis- owski polityk z reguły "garnituru" od Armaniego nie ma a do tego jest umiejętnie prowadzony w dyskusji przez Lisa, Pochanke czy Olejnik .
Niech puszczą przez pół roku prof.Zybertowicza lub prof.Krasnodębskiego (zamiast powyższych ) ,Pośpieszalskiego , Ziemkiewicza i Wildstaina w najlepszym paśmie TV (nie o 23.30) ,a zmiana bedzie o 180 st. z korzyścią dla Polski
Drozd
Senior Member

Stary 19.04.2011, 15:41
Pisząc ze kłamie miałem na myśli to prowadzenie, wyłuszczanie, czasami żenująco nachalne, z góry zamierzonej tezy. Tak jak w smsie o którym pisał gen. Petelicki. A jak rozmówca schodzi z obranej ścieżki to przerywanie, przeszkadzanie.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 19.04.2011, 15:47
Ku przypomnieniu jak traktowano bohaterów i ku pokrzepieniu serc tych których dziś gnoją w mediach :
sąd nad Łupaszką- tak mówią bohaterowie, tak skazywało się wielkich ludzi którzy o łaske moskali nie prosili.
http://youtu.be/da4E6ls4qRY
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.04.2011 o godz. 15:52.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.04.2011, 15:53
Cisza taka i widzę,że bez echa przeszedł debiut Łysiaka na łamach "Uważam Rze"
Tekst niezły w jego wykonaniu, tego się zresztą spodziewałem,ale zastanawia mnie co go skłoniło aby po 4 latach przerwy znów zacząć pisać felietony?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2011, 16:04
Ciekawe trendy ostatnio widać w naszym społeczeństwie. Młodzi coraz chętniej popierają PiS, według sondaży partia ta wygrywa nawet zdecydowanie w grupie najmłodszych wyborców. Internetowe sondy na właściwie wszystkich portalach pokazują na zwycięstwo partii JarKacza (dziś właśnie zauważyłem to na Interii i to mnie natchnęło do napisania tego posta), co pokazuje, że w sieci też pisiaki już prześcignęły platformersów.

Zastanowiło mnie, co młodzi widzą w PiSie, czego nie widzieli jeszcze 3 lata temu. Wyjaśnienie wydaje się być proste. PiS to partia buntu, a młodzi lubią się buntować. Ich poparcie dla opowiadającą się za Statusem Quo Platformą było raczej nienaturalne. Jeśli trend się utrzyma, to PiS jest dla mnie faworytem do zwycięstwa jesienią. Jednego możemy być pewni - będzie ciekawie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.04.2011, 16:17
Mam wszystkie numery "Uważam Rze" niestety brak czasu nie pozwala natychmiastowo wchłonąć wszystkiego. Tym Łysiakiem po raz kolejny u mnie bardzo zaplusowali. Będę musiał nadrobić zaległości z tego tygodnia.

Obejrzałem w nocy film "Krzyż". Poświęciłem na to prawie dwie godziny, moja wydajność w pracy z powodu niewyspania znacznie spadła. Niestety z tej produkcji wyłania się bardzo smutny obraz naszego społeczeństwa, które de facto "nie dorosło do demokracji". Polacy, którzy tak chętnie korzystają tam z wolności, która daje im prawo do zgromadzeń, całkowicie jej nie rozumieją. I ironią losu jest to, że używam tych słów, za które zawsze się zżymałem na naszych decydentów. Nie mamy w Polsce społeczeństwa obywatelskiego i długo mieć nie będziemy. Protestować może, każdy nawet Ci pijani, śpiewający tam piosenki o pszczółce Mai. Niestety tak typowe dla takich indywiduów jest przekonanie, że tylko im wolno.

Właśnie dowiedziałem się, że SLD złoży w Sejmie projekt ustawy o mowie nienawiści. Po obejrzeniu tamtego filmu, podejrzewam, że to grupa spod krzyża powinna być adresatem takich inicjatyw a nie pederastia, która o dziwo w naszym kraju ma się całkiem dobrze. I między bajki można włożyć doniesienia o dyskryminacji ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 19.04.2011 o godz. 17:01.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.04.2011, 19:32
martin_6 napisał(a):Wyświetl post

Zastanowiło mnie, co młodzi widzą w PiSie, czego nie widzieli jeszcze 3 lata temu.
młodzi widzą że nasz kraj jest w coraz gorszej sytuacji finansowej,ceny mamy większe niż na zachodzie a płace o wiele mniejsze do tego cięzko absolwentom prace dostac zgodną z ich kwalifikacjami i wynagrodzeniem.Ryży to obok Buzka najgorszy płemieł po 89 roku.Już nawet ten cyniczny Leszek Miller lepiej rządził niż piłkarzyk.Do tego mataczenie w sprawie katastrofy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.04.2011 o godz. 19:41.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.04.2011, 20:55
A macie może jakiś przedruk tego tekstu Łysiaka ? Uważam RZE nie kupuję tylko Rzeczpospolitą bo mają najlepsze dodatki ekonomiczne i prawne i ciekawe felietony.

Co do platformy to każda dyktatura się kiedyś kończy. Obym się kiedyś obudził w niepodległym kraju i mógł powiedzieć z dumą Tak o takiej Polsce marzyłem.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów