The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2011, 11:28
arti napisał(a):Wyświetl post
Aby gra w pucharach nie skończyła się plajtą w lidze to potrzeba 16-18 konkretnych grajków w kadrze, gdzie powinno być tak, że wchodzący w zasadzie nie osłabia drużyny.
A jak to u nas wygląda w tym kontekście? Wilk i na jesieni oby Boguski wrócił do jakiejś formy.
Wchodzi Łobo, Garguła, Branco, Kowalski, Burliga tudzież Rios, Żuraw czy Sivakov (których i tak już jesienią nie będzie) i d.pa.
My nawet 11 niestety nie mamy, a co tu mówić o kolejnych 5 czy 7 pełnowartościowych...
Podejrzewam, że latem przyjdzie do nas w najlepszym wypadku 4-5 piłkarzy, chyba że odejdą i Łobo i Garguła. Na pierwszy rzut pójdzie pewnie gaszenie pożaru w obronie. I tu pewnie będą dwa transfery na boki, środek zostanie wzmocniony pewnie tylko kosztem Chaveza, ale chyba raczej nie należy oczekiwać, że pojawi się ktoś nowy i jednocześnie Osman zostanie.

Kolejny transfer, to napastnik. Domyślam się, że przyjdzie w miejsce Zurawia i Riosa, być może będzie to zawodnik, który ewentualnie będzie mógł zastąpić nie tylko Genkova, ale i Małego oraz Kirma.

Pozostałe transfery to pewnie tylko opcje. Na pierwszy rzut pójdzie ewentualnie środkowy pomocnik, który wejdzie w niszę Sivakowa i Jiraska i to wszystko, więcej ruchów będzie dla mnie sporym zaskoczeniem (oczywiście, jeśli zostanie i Łobo i Garguła).

Ewentualnie ktoś jeszcze może przyjść za Małego, jeśli go sprzedamy.

Przy założeniu, że nie wszystkie transfery muszą wypalić, a nawet jeśli, to nie od razu, czeka nas pewnie dalsza budowa drużyny i słabsze momenty. Maaskant ma niestety pecha, zamiast poprawiać to co było, musi budować wszystko od nowa...

To oczywiście nie jest lista transferów marzeń, a jedynie realne spojrzenie na nasze możliwości zakupowe. Chyba że zarząd nas zaskoczy... Tak więc pewnie po następnym okienku ciągle pewnie będziemy borykali się z pewnymi problemami, ale powinno być lepiej. Pytanie czy to "lepiej" wystarczy, żeby zakwalifikować się przynajmniej do fazy grupowej LE.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.04.2011, 13:58
Myślę, że jakby kupić 2 ogarniętych bocznych obrońców to gra całej formacji wyglądałaby lepiej. A kto wie, czy w ofensywie nie utrzymywalibyśmy się lepiej przy piłce. W końcu szeroko grający obrońcy to podstawa w ataku pozycyjnym.
..
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 22:28
A co to za grajek ten Mrdakovic? Podobno się nim interesujemy, 15 bramek w 25 spotkaniach...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2011, 09:20
Cytat:
Myślę, że jakby kupić 2 ogarniętych bocznych obrońców to gra całej formacji wyglądałaby lepiej. A kto wie, czy w ofensywie nie utrzymywalibyśmy się lepiej przy piłce. W końcu szeroko grający obrońcy to podstawa w ataku pozycyjnym.
Michał Zewlakow byłby dobra alternatywą dla Palijca albo nawet go wygryźć, wtedy mielibyśmy konkurenta dla Kirma na lewą pomoc.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.04.2011, 09:26
Żewłakow prawdopodobnie przejdzie do Legii. Poza tym to już nie te lata, żeby on na lewej obronie ganiał.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.04.2011, 09:31
Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.04.2011, 09:33
Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2011, 09:40
skeba napisał(a):Wyświetl post
Michał Zewlakow byłby dobra alternatywą dla Palijca albo nawet go wygryźć, wtedy mielibyśmy konkurenta dla Kirma na lewą pomoc.
na boku obrony trzeba sporo biegac a On już ma 35 latek.
Jestem zdania że priorytetem powinien byc napastnik plus lewy pomocnik, taki młodszy o 10 lat Kosa.
Wierze jednak w Valckxa że sprowadzi równie ciekawych zawodników co w zimie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2011 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.04.2011, 09:55
Przestańcie z tym Żewłakowem...

po co kupować stare próchno?

Piłkarz stary, taki jak Żuraw, Żewłakow, Sobolewski, Murawski nie daje nic drużynie (z nielicznymi wyjątkami zawodowców - del Piero, Raul)- tylko ją osłabia... taki gra by dorobić do emerytury, a nie żeby dać z siebie wszystko by pokazać się lepszym klubom. Uważam ze powinno się inwestować w młodych zawodników, szkolić ich i sprzedawać za grubą kasę i tak koło się toczy... ma się kasę i ma się ciągle jakichś dobrych młodych perspektywicznych piłkarzy. Wyłapuje się diamenciki w zagranicznych i ewentualnie polskiej lidze, szlifuje się je i sprzedaje jako brylanty. Na tym powinna polegać polityka transferowa.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 10:22
Żewłakow sam mówił, że jest zmęczony piłką nożną. On chce spokojnej emerytury. Wątpie by dawał z siebie wszystko. Mamy już doświadczonego Jaliensa.

Co do Kosy to także jestem na nie. Co prawda dzieciak pewnie mu wyrósł i juz nie robi w pieluchy. Jednak szczerze to go nie widze w obecnym ustawieniu Wisły. Teraz właściwie gramy 433, a Kosa się nadaje do 442. Nasi skrzydłowi grają bardzo wysoko i jakoś nie widze tam Kosowskiego. To będzie raczej też takie odcinanie kuponów. Niby mógłby robic dobrą atmosfere, ale teraz nie ma prawie Polaków także wątpie by tą atmosfere robił. Zbyt zresztą podpadł dla Cupiała by miał tu wrócić.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.04.2011, 11:49
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1c234

Znów pojawia się ten sam temat.
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 16.04.2011, 11:53
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

nie chodzi mi o sprowadzenie Michała Żewłakowa, ale Michaela Klukowskiego-Kanadyjczyka z polskim obywatelstwem

W linku więcej informacji, bo on także rozwiązał kontrakt z Ankaragucu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.04.2011, 12:40
Ja myślę, że nasi ludzie pojawili się na meczu aby oglądać Mrdakovica, a media po prostu puściły plotkę, że niby powrót Kosy do Wisły staje się realny.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.04.2011, 12:45
Chcialbym ci przypomniec kolego ze Kamil byl zawsze pupilkiem Cupiała, nawet odchodzac 2gi raz z Wisly tez nie robil z tego szopki ..... osobisscie jestem jak najbardziej za Kosowskim w Wiśle ....
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 16.04.2011, 13:20
No nie mogę, ktoś na forum w dziale "byli piłkarze..." dodał link ze skrótem meczu z udziałem Kosowskiego, coś tam napisał, że fajnie by było zobaczyć starego, dobrego Kosę i już piszą na wp, że Kosowski do Wisły...pismaki
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.04.2011, 14:12
najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 14:17
Odnośnie Kosy w Wiśle - przypadkiem będąc kiedyś w sądzie, widziałem wokandę: Kamil Kosowski przeciwko Wiśle Kraków S.A. O co się sądzili, nie wiem.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.04.2011, 18:07
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1c234

Znów pojawia się ten sam temat.
Dziwny artykuł. Zapomnieli, że Kamil grał u nas jeszcze jesienią 2007.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.04.2011, 17:00
Jeśli chodzi o Kosowskiego, to myślę, że o ile jest w formie, to Wiśle jeszcze mógłby się przydać. Byłby świetną alternatywą dla Kirma czy Małeckiego, którzy grają "fałszywych" skrzydłowych. Scenariusz jest bardzo prawdopodobny taki, że - odchodzi Żurawski, przychodzi Kosowski, który obecnie jest w formie. Na taką zmianę bym się zgodził, jeśli Kosa jest w stanie coś wnieść pożytecznego do drużyny, to można go spróbować na sezon. Pamiętajmy, że w Man Utd gra Giggs, który ma 37 lat i całkiem nieźle sobie radzi - Kosowski a Giggs to zupełnie inne bajki(nie ma porównania), ale Kosowski jako zawodnik, który wchodzi na końcówki i wygrywa mecze, bardzo by się przydał.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.04.2011, 18:58
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Kosowskiego, to myślę, że o ile jest w formie, to Wiśle jeszcze mógłby się przydać. Byłby świetną alternatywą dla Kirma czy Małeckiego, którzy grają "fałszywych" skrzydłowych. Scenariusz jest bardzo prawdopodobny taki, że - odchodzi Żurawski, przychodzi Kosowski, który obecnie jest w formie. Na taką zmianę bym się zgodził, jeśli Kosa jest w stanie coś wnieść pożytecznego do drużyny, to można go spróbować na sezon. Pamiętajmy, że w Man Utd gra Giggs, który ma 37 lat i całkiem nieźle sobie radzi - Kosowski a Giggs to zupełnie inne bajki(nie ma porównania), ale Kosowski jako zawodnik, który wchodzi na końcówki i wygrywa mecze, bardzo by się przydał.
Żurawski też miał wchodzić na końcówki i wygrywać mecze, a jaki jest efekt to widzi każdy. Ja jestem na nie. I myślę, że Kosowski w Wiśle to tylko i jedynie fakt prasowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.04.2011, 19:28
A ja będę się upierał przy swoim zdaniu, że dobry Kosowski o właściwościach motorycznych podobnych do Sobola mógłby się nam przydać na sezon góra dwa. Oczywiście z Żurawskim nie przedłużałbym kontraktu po sezonie, bo niestety widać że Maciek się wypalił i nie jest tym starym, dobrym Maćkiem sprzed lat. Poczekajmy na rozwój sytuacji, ja jednak wierzę, że to nie tylko fakt prasowy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.04.2011, 19:56
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?
To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Ruchy transferowe są trafione pod każdym względem, nie dość że poziom sportowy jest odpowiedni to dodatkowo widać, że są to pozytywne charaktery.
Trochę mało mówi się o tym co w ostatnich meczach gra Kew Jaliens bo w kwestii wprowadzania piłki to jest poezja, absolutny top level jak to powiedizał Maaskant. Pod tym względem można go porównywać do najlepszych defensorów świata.
Spójrzcie jeszcze na jedną rzecz, Jaliens od tyłu ustawia całą drużynę, jak się dobrze przyjrzeć to widać że Jaliens co chwile coś pokazuję, instruje Cikosa i innych zawodników. Jeśli chodzi o defensywę ostatnio również jest super i ma się do czego przyczepić. Od samego początku drażniła mnie grupka pokemonów która porównała go nawet do Kowalskeigo bo się gdzieś tam poślizgnął.

Trafionym transferem jest nawet Sivakov bo wstawiają go ma się pewność że będzie biegał 90 minut a w piłkę też grać potrafi.

O Meliksonie rozpisywałem się już przed transferem co nie którzy temperowali mój optymizm jak widać nie słusznie. Nie wiem jakie ten chłopak ma IQ, badania naukowe pokazują że Żydzi z tych którzy mieszkali zagranicą mają IQ ponad przeciętne, to widać po Maorze. Do tego dzięki niemu Tomas Jirsak gra zdecydowanie lepiej. Obaj zawodnicy stwierdzili że lubią grać ze sobą. Uważam, że w dużej mierze dzięki temu że obaj bardzo dużo myślą na boisku i doskonale się rozumieją. Przy obu golach Maora asystował właśnie Tomas.

Docenimy to co gra Jaliens bo jak przyjdzie zagrać z kimś większego kalibru to człowiek który nie będzie walił piłki w trybuny jest na wagę złota.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.04.2011, 20:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
...
Co prawda, to prawda. Te jego długie piłki zawsze dochodzą do Genkova. Są mocne i celne (zresztą prawie zaliczył asystę po takim dograniu). To takiego piłkarza brakowało w taktyce Skorży <napinacz>...
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.04.2011, 20:28
To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Zaraz, zaraz czy to nie ty tak zaciekle krytykowałeś politykę transferową Wisły jakieś 3-4 miesiące temu?

Tutaj cytuje twoje komentarze:

Cytat:
Popieram w 100%.
Sprzedaż Pawła będzie porażką Wisły na wielu płaszczyznach. Jeszcze nie tak dawno Basałaj zapytany w cafe futbol o rozwalenie obrony mówił " Został popełniony pewien i jestem pewien że w przyszłości już go nie popełnimy"
Jego słowa nie mają nic wspólnego z prawdą. Bo jak dotąd wydaję się, że na "dzień dobry" okienka tracimy Mariusza Pawełka, Piotrka Brożka, I najlepszego zawodnika Wisły nie tylko w minionej rundzie ale na przestrzeni ostaniach lat PAWŁA BROŻKA. Odejście Mariusza i Piotrka jeszcze jakoś bym przełknął natomiast cieżko sobie wyobrazić ten klub bez Pawła.
Cytat:
Powiedzmy sobie szczerze to co wydarzyło się w lecie rzutuje teraz na to co teraz ma miejsce na tym forum. Mianowicie odeszło 4 zawodników wysokiej klasy, bo doliczam do tego jeszcze Alvarez który wprowadzał piłkę po profesorku. Zastąpiono tych zawodników miernotami i ja osobiście nie wierze że my nagle zaczniemy kupować zawodników dorównywając tym, których sprzedaliśmy.
Cytat:
Bogdan go zatrudniał także wszystko możliwe. W całym zamieszaniu jak zwykle szkoda trenera. Ciężko się czyta tą paplaninę Valckxa na oficjalnej.
Ciekawe na którym on wózku tak naprawę jedzie bo mam wrażenie, że raczej bliżej mu do tego z Basałajem i Cupiałem niż z Maaskantem.
Cytat:
Pewnie wyszło taniej niż kupienie nowego napastnika, a Holendrzy dali spokój na jakiś czas. Co niektórzy nawet do tej pory wierzą w te magiczne transfery które zapowiadał Basałaj.
Tak na szybko wkleiłem kilka twoich histerycznych komentarzy, w których jechałeś po wychwalanych obecnie Valckxsie, Basałaju i Cupiale.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.04.2011, 20:30
Acima napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz czy to nie ty tak zaciekle krytykowałeś politykę transferową Wisły jakieś 3-4 miesiące temu?

Tutaj cytuje twoje komentarze:

Tak na szybko wkleiłem kilka twoich histerycznych komentarzy, w których jechałeś po wychwalanych obecnie Valckxsie, Basałaju i Cupiale.
WOW, gratuluje, poszukaj jeszcze trochę może uda cie się zanieść więcej. (Podpowiem ci najwięcej jest właśnie w momencie odejścia Pawła) Wydrukuj sobie i opraw w ramkę. Zapomniałeś nazwać mnie kibicem sukcesu i zaapelować o bana. Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.04.2011, 20:31
Miałem dokładnie zrobić to samo co pan powyżej, niektórzy tu zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.04.2011, 20:33
WOW, gratuluje, poszukaj jeszcze trochę może uda cie się zanieść więcej. (Podpowiem ci najwięcej jest właśnie w momencie odejścia Pawła) Wydrukuj sobie i opraw w ramkę. Powodzenia.
Cóż , trafiony zatopiony .
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.04.2011, 20:38
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Miałem dokładnie zrobić to samo co pan powyżej, niektórzy tu zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze.
To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck. Miłej zabawy.
PS. Załóż osobny temat żeby wszyscy widzieli.

Cytat:
Cóż , trafiony zatopiony .
Ale mi dowalił, podetnę sobie żyły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.04.2011, 20:44
To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck.
Tylko o tym marzę, niedzielny wieczór, filiżanka kawy i grzebanie w Twoich postach, mniam...
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.04.2011, 20:58
To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck. Miłej zabawy.
PS. Załóż osobny temat żeby wszyscy widzieli.

Ale mi dowalił, podetnę sobie żyły.
Co się tak napinasz? najpierw napier*alasz na transfery, na Stana, na Basałaja a teraz ich wychwalasz, weź się może trzymaj jednej wersji, albo po prostu ich nie wygłaszaj i będziesz mógł sobie je w spokoju zmieniać. Ktoś Ci coś wytknął i się rzucasz. Urazili Ci dumę, olaboga. Idz się do GW popłacz.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów