|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Myślę, że jakby kupić 2 ogarniętych bocznych obrońców to gra całej formacji wyglądałaby lepiej. A kto wie, czy w ofensywie nie utrzymywalibyśmy się lepiej przy piłce. W końcu szeroko grający obrońcy to podstawa w ataku pozycyjnym.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co to za grajek ten Mrdakovic? Podobno się nim interesujemy, 15 bramek w 25 spotkaniach...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Żewłakow prawdopodobnie przejdzie do Legii. Poza tym to już nie te lata, żeby on na lewej obronie ganiał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jestem zdania że priorytetem powinien byc napastnik plus lewy pomocnik, taki młodszy o 10 lat Kosa. Wierze jednak w Valckxa że sprowadzi równie ciekawych zawodników co w zimie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2011 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Przestańcie z tym Żewłakowem...
po co kupować stare próchno? Piłkarz stary, taki jak Żuraw, Żewłakow, Sobolewski, Murawski nie daje nic drużynie (z nielicznymi wyjątkami zawodowców - del Piero, Raul)- tylko ją osłabia... taki gra by dorobić do emerytury, a nie żeby dać z siebie wszystko by pokazać się lepszym klubom. Uważam ze powinno się inwestować w młodych zawodników, szkolić ich i sprzedawać za grubą kasę i tak koło się toczy... ma się kasę i ma się ciągle jakichś dobrych młodych perspektywicznych piłkarzy. Wyłapuje się diamenciki w zagranicznych i ewentualnie polskiej lidze, szlifuje się je i sprzedaje jako brylanty. Na tym powinna polegać polityka transferowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żewłakow sam mówił, że jest zmęczony piłką nożną. On chce spokojnej emerytury. Wątpie by dawał z siebie wszystko. Mamy już doświadczonego Jaliensa.
Co do Kosy to także jestem na nie. Co prawda dzieciak pewnie mu wyrósł i juz nie robi w pieluchy. Jednak szczerze to go nie widze w obecnym ustawieniu Wisły. Teraz właściwie gramy 433, a Kosa się nadaje do 442. Nasi skrzydłowi grają bardzo wysoko i jakoś nie widze tam Kosowskiego. To będzie raczej też takie odcinanie kuponów. Niby mógłby robic dobrą atmosfere, ale teraz nie ma prawie Polaków także wątpie by tą atmosfere robił. Zbyt zresztą podpadł dla Cupiała by miał tu wrócić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
nie chodzi mi o sprowadzenie Michała Żewłakowa, ale Michaela Klukowskiego-Kanadyjczyka z polskim obywatelstwem ![]() W linku więcej informacji, bo on także rozwiązał kontrakt z Ankaragucu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja myślę, że nasi ludzie pojawili się na meczu aby oglądać Mrdakovica, a media po prostu puściły plotkę, że niby powrót Kosy do Wisły staje się realny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć. Chcialbym ci przypomniec kolego ze Kamil byl zawsze pupilkiem Cupiała, nawet odchodzac 2gi raz z Wisly tez nie robil z tego szopki ..... osobisscie jestem jak najbardziej za Kosowskim w Wiśle .... |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No nie mogę, ktoś na forum w dziale "byli piłkarze..." dodał link ze skrótem meczu z udziałem Kosowskiego, coś tam napisał, że fajnie by było zobaczyć starego, dobrego Kosę i już piszą na wp, że Kosowski do Wisły...pismaki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odnośnie Kosy w Wiśle - przypadkiem będąc kiedyś w sądzie, widziałem wokandę: Kamil Kosowski przeciwko Wiśle Kraków S.A. O co się sądzili, nie wiem.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Kosowskiego, to myślę, że o ile jest w formie, to Wiśle jeszcze mógłby się przydać. Byłby świetną alternatywą dla Kirma czy Małeckiego, którzy grają "fałszywych" skrzydłowych. Scenariusz jest bardzo prawdopodobny taki, że - odchodzi Żurawski, przychodzi Kosowski, który obecnie jest w formie. Na taką zmianę bym się zgodził, jeśli Kosa jest w stanie coś wnieść pożytecznego do drużyny, to można go spróbować na sezon. Pamiętajmy, że w Man Utd gra Giggs, który ma 37 lat i całkiem nieźle sobie radzi - Kosowski a Giggs to zupełnie inne bajki(nie ma porównania), ale Kosowski jako zawodnik, który wchodzi na końcówki i wygrywa mecze, bardzo by się przydał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja będę się upierał przy swoim zdaniu, że dobry Kosowski o właściwościach motorycznych podobnych do Sobola mógłby się nam przydać na sezon góra dwa. Oczywiście z Żurawskim nie przedłużałbym kontraktu po sezonie, bo niestety widać że Maciek się wypalił i nie jest tym starym, dobrym Maćkiem sprzed lat. Poczekajmy na rozwój sytuacji, ja jednak wierzę, że to nie tylko fakt prasowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Ruchy transferowe są trafione pod każdym względem, nie dość że poziom sportowy jest odpowiedni to dodatkowo widać, że są to pozytywne charaktery. Trochę mało mówi się o tym co w ostatnich meczach gra Kew Jaliens bo w kwestii wprowadzania piłki to jest poezja, absolutny top level jak to powiedizał Maaskant. Pod tym względem można go porównywać do najlepszych defensorów świata. Spójrzcie jeszcze na jedną rzecz, Jaliens od tyłu ustawia całą drużynę, jak się dobrze przyjrzeć to widać że Jaliens co chwile coś pokazuję, instruje Cikosa i innych zawodników. Jeśli chodzi o defensywę ostatnio również jest super i ma się do czego przyczepić. Od samego początku drażniła mnie grupka pokemonów która porównała go nawet do Kowalskeigo bo się gdzieś tam poślizgnął. Trafionym transferem jest nawet Sivakov bo wstawiają go ma się pewność że będzie biegał 90 minut a w piłkę też grać potrafi. O Meliksonie rozpisywałem się już przed transferem co nie którzy temperowali mój optymizm jak widać nie słusznie. Nie wiem jakie ten chłopak ma IQ, badania naukowe pokazują że Żydzi z tych którzy mieszkali zagranicą mają IQ ponad przeciętne, to widać po Maorze. Do tego dzięki niemu Tomas Jirsak gra zdecydowanie lepiej. Obaj zawodnicy stwierdzili że lubią grać ze sobą. Uważam, że w dużej mierze dzięki temu że obaj bardzo dużo myślą na boisku i doskonale się rozumieją. Przy obu golach Maora asystował właśnie Tomas. Docenimy to co gra Jaliens bo jak przyjdzie zagrać z kimś większego kalibru to człowiek który nie będzie walił piłki w trybuny jest na wagę złota.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|||||
Tutaj cytuje twoje komentarze: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
Guest
|
|
|
WOW, gratuluje, poszukaj jeszcze trochę może uda cie się zanieść więcej. (Podpowiem ci najwięcej jest właśnie w momencie odejścia Pawła) Wydrukuj sobie i opraw w ramkę. Zapomniałeś nazwać mnie kibicem sukcesu i zaapelować o bana. Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Miałem dokładnie zrobić to samo co pan powyżej, niektórzy tu zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
||
PS. Załóż osobny temat żeby wszyscy widzieli. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:48.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tylko o tym marzę, niedzielny wieczór, filiżanka kawy i grzebanie w Twoich postach, mniam...
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co się tak napinasz? najpierw napier*alasz na transfery, na Stana, na Basałaja a teraz ich wychwalasz, weź się może trzymaj jednej wersji, albo po prostu ich nie wygłaszaj i będziesz mógł sobie je w spokoju zmieniać. Ktoś Ci coś wytknął i się rzucasz. Urazili Ci dumę, olaboga. Idz się do GW popłacz.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|