The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mati88
Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 22:19
jaka czerwona kartka o co chodzi (może i jestem trochę naj***ny- rodzinna uroczystość) ale to nie był faul na czerwo. Karny ok zgodzę się ale nie kartka. Sędzie anty-bohater pierwszego planu.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 22:21
mati88 napisał(a):Wyświetl post
jaka czerwona kartka o co chodzi (może i jestem trochę naj***ny- rodzinna uroczystość) ale to nie był faul na czerwo. Karny ok zgodzę się ale nie kartka. Sędzie anty-bohater pierwszego planu.
Ewidentna czerwien. Pilka Albiola nie interesowala, tylko glowa Villi. Poza tym ostatnim obronca byl
Odpowiedz cytując
mati88
Member

Od: 03.2006

Stary 16.04.2011, 22:24
mati88 napisał(a):Wyświetl post

no nie wiem chyba za dużo angielskiej ligi oglądam tam by był karny bez czerwonej kartki

nie kibicuję ani Barcy ani Realowi
Powód: .
Ostatnio edytowane przez mati88 : 16.04.2011 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2011, 22:25
w naszej e-klasie to sędzia by pewnie karnego nawet nie podyktował. Tak czy inaczej Barca wygraną ma już w kieszeni.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2011, 22:53
1-1 dziekujemy, koniec spotkania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.04.2011, 22:53
Z dużej chmury mały deszcz.
Wie ktoś która drużyna miała więcej rzutów rożnych?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
partyzant1983
Member

Od: 01.2010

Stary 16.04.2011, 22:55
otwarłem 0,7 l i jakiś taki niesmak mam... drinki dobre... to chyba mecz nie bardzo... ehhh
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2011, 22:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z dużej chmury mały deszcz.
Wie ktoś która drużyna miała więcej rzutów rożnych?
tak,gospodarze.
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 23:04
Mecz sam w sobie przeciętny. Barca lepsza wg mnie (mieli więcej okazji i więcej z gry), ale Real bardzo konsekwentny w defensywie. Typowe ustawienie Mourinho (aż mi się przypomniał rewanż Barca-Inter z poprzedniej edycji LM).

Nic, serial trwa. W środę kolejny odcinek. Mam nadzieję, że tym razem już bez niespodzianek i Barca pewnie wygra.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2011, 23:04
Barcelona po strzeleniu gola, to chyba chciała dowieźć wynika 1;0 przy jak najmniejszych stratach sił, klepali sobie piłke, wielkiej ochoty do atakowanie nie przejawiali
Mecz ogolnie zawiodl mnie, duzo walki w srodku
Coś mi sie wydaje ze kolejne mecze takie beda, Real sie bedzie bronil i czekal na kontry
nie wierze w to ze Real pojdzie na wymiane ciosow

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.04.2011, 23:11
Wiało nudą, dopiero po 80 minucie coś zaczęło się dziać. Nie często oglądam ligę hiszpańską, ale jak tak wyglądają te ich mecze to mogę powiedzieć wprost: KAŻDY mecz ligi angielskiej byłby lepszy niż te "derby". Jak taka nędza będzie w trzech następnych meczach to nawet nie ma o czym gadać.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.04.2011, 23:26
Powiem tak - Real grał ładną dla oka piłkę, przyćmioną niestety ciągłymi "faulami" na zawodnikach Barcelony. Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką - żenada i obnażenie "klasy" zawodników. Jedyne pretensje mogę mieć do Albiola, który zachował się idiotycznie w polu karnym.
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płacz i zgrzytanie zębów. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Barcy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach
Powód: Chciałem napisać Barca, nie Farsa (poważnie :D)
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 17.04.2011 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.04.2011, 23:34
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak - Real grał ładną dla oka piłkę, przyćmioną niestety ciągłymi "faulami" na zawodnikach Barcelony. Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką - żenada i obnażenie "klasy" zawodników. Jedyne pretensje mogę mieć do Albiola, który zachował się idiotycznie w polu karnym.
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płaczki i nic więcej. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Farsy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki Farsy nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach

Gadasz głupoty - w lidze angielskiej grają ostro, ale czysto... nawet jak kogoś kopną to kopią również w piłkę, a nie tylko po nogach.

W ekstraklasie natomiast kopią tylko po nogach, fauli zazwyczaj nie ma, a jak już są to bez żadnych kartek, mimo tego że graczy nie interesuje piłka, tylko nogi zawodników ;/
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2011, 23:36
ladna piłke gra Real? wyszli defensywnie ustawienie i czekali na kontry, super sie na to patrzy
ciagle przerywali gre, mieli maly procent posiadania pilki
ogolnie mecz słaby
Barcelona zamiast dobic przeciwnika, to zaczeli sie bawic

Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.04.2011, 23:36
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płaczki i nic więcej. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Farsy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki Farsy nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach
no tak tak, na pewno . A GDYBY babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 16.04.2011, 23:41
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
no tak tak, na pewno . A GDYBY babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.
O tak, rzeczowa i merytoryczna analiza. Gratuluję wylewności i siły argumentów.

A masz jakieś dowody na niesłuszność mojej tezy? Skoro Ty możesz coś negować, to i ja mam do tego prawo, tym bardziej, że nie odbiega to od prawdy.

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
ladna piłke gra Real? wyszli defensywnie ustawienie i czekali na kontry, super sie na to patrzy
ciagle przerywali gre, mieli maly procent posiadania pilki
No tak, ładniejsza była monotonna klepanina Barcelony? Dziękuję za takie widowisko.

Po meczu na Camp Nou byłem pełen podziwu dla FCB, ale to co wyczyniali dzisiaj, to błazenada i nie czarujmy się. Więcej trzeźwego spojrzenia kibice Barcelony, bo ta pycha Was w końcu zgubi!
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 17.04.2011 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.04.2011, 23:47
Średni sens ma jakakolwiek dyskusja, kiedy piszesz "Farsa", "placzki i nic wiecej"," pół godziny leżenia" itd. To są idiotyczne argumenty. Jedyny z którym się zgadzam to brak obiektywizmu w studiu C+ (Kowalczyk miał chyba wpinkę z herbem Barcelony w klapie marynarki?).

Więcej luzu kibice Realu, bo Was rozpacz w końcu zeżre!

Edit: żeby nie było, Real nastawiony był na ostrą grę i pressing, więc miało miejsce lekkie polowanie na kości piłkarzy FCB. Dlatego być może oni leżeli na boisku ciut więcej razy niż gracze Realu. Natomiast co do argumentów o tym, że piłkarze Barcy muszą liczyć na permanentną pomoc sędziów --> . Już pominę wspomniany farmazon o lidze angielskiej, te pierdoły słyszę częściej niż tezę o "zamachu" smoleńskim
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 16.04.2011 o godz. 23:51.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 17.04.2011, 00:13
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Średni sens ma jakakolwiek dyskusja, kiedy piszesz "Farsa", "placzki i nic wiecej"," pół godziny leżenia" itd. To są idiotyczne argumenty. Jedyny z którym się zgadzam to brak obiektywizmu w studiu C+ (Kowalczyk miał chyba wpinkę z herbem Barcelony w klapie marynarki?).
No wybacz, ale bardziej idiotycznego argumentu niż "gdyby babcia miała wąsy" nie da się stworzyć

Cytat:
Edit: żeby nie było, Real nastawiony był na ostrą grę i pressing, więc miało miejsce lekkie polowanie na kości piłkarzy FCB. Dlatego być może oni leżeli na boisku ciut więcej razy niż gracze Realu. Natomiast co do argumentów o tym, że piłkarze Barcy muszą liczyć na permanentną pomoc sędziów --> . Już pominę wspomniany farmazon o lidze angielskiej, te pierdoły słyszę częściej niż tezę o "zamachu" smoleńskim
1) Chyba nie czytałeś zbyt dokładnie mojej wypowiedzi.
2) Średni sens ma wg Ciebie dyskusja, a jednak wciąż w nią brniesz.

Edit:
Kris54 napisał(a):
V-ce versa.

Rozpacz? Krytykę przyjąć potrafię i wiem, że Real nie grał kosmicznej piłki. Za to do Was nie dociera żadna uwaga.

A i jeszcze jedno - uderz w stół, a nożyce się odezwą. Nie chcę pisać nic więcej, bo fanatycy mnie zaraz zjedzą. I tak można się przekomarzać do jutra. Nie znajdziemy konsensusu, a poglądy będą odmienne, toteż zaprzestanę na jednym zdaniu - mam nadzieję, że w środę będzie lepsze widowisko
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.04.2011, 00:35
i co lepsze nasze derby Europy czy te hiszpanskie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.04.2011, 00:43
Cytat:
Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką
Owszem najlepszy przykład Di Maryśki, który umierał leżąc na boisku, a dosłownie 10 sekund później na pełnej szybkości już walczył o piłkę. Co do meczu.Wynik patrząc obiektywnie sprawiedliwy, można jedynie dywagować co by było gdyby nie kontuzja Carlesa. Barcelona powinna dostać też karnego na faulu na Villi, nie zgadzam się z opiniami i uważam że karny dla Realu był. Reasumując obiektywnie: Real zrobił spore postępy, ale w optymalnym składzie jesteśmy lepsi. Liga jest nasza, Liga jest nasza, bo Liga do nas należy.

- otóz to! heheheheh.

W końcu Barcelona po raz kolejny pobiła nowy rekord, tym razem 13 kolejnych bramek w GD.

Ostatnie 6 spotkań: 5-1-0 (13-1) to wciąż wygląda imponująco.

visca el Barca, i tak jak powiedział Grzesiu Mielcarski Copa dela Rey dla RM, LM dla FCB.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 17.04.2011 o godz. 00:49.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.04.2011, 00:48
Dziesiejsze derby Polski były lepsze Amica - Legła to był mecz akcje grad bramek porywająca gra.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.04.2011, 00:59
maro olTSkul napisał(a):Wyświetl post
tak,gospodarze.
I dobrze, bo byłem za gospodarzami. Już mi się niedobrze robi od tych zachwytów nad Barceloną.
Szkoda tylko, że kryterium Piechniczka nie jest jeszcze oficjalnie zatwierdzone (poza Pucharem Weszło) i Real nie zgarnie pełnej puli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.04.2011, 06:24
A mnie tam cieszy że Barcelona zremisowała i tym samym pozbawiła szans na mistrzostwo Hiszpanii Real. Co tu dużo mówić - przez lata za Franco Real byl faworyzowany przez władze, to teraz muszą trochę lat odpokutować winy

Mnie Real kojarzy się ze "stołeczną Legią" i jakoś ich nie lubię. Barcelone podziwiam tylko za grę i takie mecze oglądam jak spektakle. Ten był nudny. Zobaczę co w następnych meczach będzie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.04.2011, 06:36
Mourinho rozpoczął taktyczne zagrywki Wg mnie jego cel nr 1 to awans do finału LM także ten mecz oraz następny sa/będą niczym poligon. Mecz zacięty i nie rozumiem narzekań o poziom. Po wypowiedziach wnosze, że jakby Bara strzeliła 5 goli a Real grał padke to poziom byłby większy tak? Graja na takim poziomie, ze polska buraczana liga nie zblizy sie do nicz przez nastepne polwiecze.

PS. Cos czuję, że Mourinho wysadzi Barce z siodelka o nazwie LM....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.04.2011 o godz. 06:47.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.04.2011, 08:11
Wiało nudą na kilometr, już "nasze" wczorajsze "derby" były bardziej porywające, Barca się sfrajerzyła jak ostatnio Legia z Ruchem, ogólnie polska liga
PS. Nie wiem jak Barcelona może sobie pozwolić na posiadanie w ataku kogoś takiego jak Villa. Obecnie dla mnie to jest pół napastnika.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.04.2011, 07:32
Dzisiaj kolejne starcie. Finał Pucharu Króla w Valencii. Co ciekawe transmisja będzie na TVP 1 od 21:15. A jak któś nie będzie chciał słuchać przypiuszczalnie popisów Dariusza mecz ma być też na Sport klubie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.04.2011, 07:44
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj kolejne starcie. Finał Pucharu Króla w Valencii. Co ciekawe transmisja będzie na TVP 1 od 21:15. A jak któś nie będzie chciał słuchać przypiuszczalnie popisów Dariusza mecz ma być też na Sport klubie.
Wole Szpakowskiego ale przewiduje, ze bedzie spotkanie komentowal Maciek Iwanski, ktorego tez lubie. Real musi w koncu przerwac passe Barcelony i wygrac z nia. Pokazali ostatnio, ze w porownaniu z 1 czescia sezonu teraz sa grozniejsi co pokazali w ostatniej kolejce PD. Moj typ to 3-2 dla Realu
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 20.04.2011, 07:52
Będzie komentował Szpakowski bo wczoraj w sporcie po wiadomościach nadawał relację z Walencji.Na Sportklubie jest liga belgijska jeśli wierzyc ich stronie (swoją drogą dziwne - transmitowali całe rozgrywki a finału już nie).
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.04.2011, 08:35
No to wtopa. Pamiętam jak transmitowali mecze to sami mówili że i finał będą transmitować. Zostaje denerwujący Darek :/
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.04.2011, 20:11
Dzisiaj wreszcie wielki Real pomści te wszystkie upokorzenia i rozgromi Barcę 1:0. Wszystkie bramki załaduje Ronaldo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów