The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 20:55
Dobry mecz. Dobrze się dzisiaj Wisłę oglądało. Maor - lider zespołu.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.04.2011, 20:56
Wisla, to za wysokie progi dla Riosa. Latem go pewnie pozegnamy, bo nie przez przypadek Maaskant na niego nie stawia.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.04.2011, 20:56
WISŁA WISŁA KRAKÓW !! PIĘKNY MECZ ! były błędy , no ale cudów sie nie spodziewałem po nowym zespole jak nie patrząc.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 20:57
Najlepsze bylo po 20 minutach - Melikson niczego nie pokazuje, nie widac i co na koniec? bramka + asysta
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.04.2011, 20:57
Przy 2-1 jak interweniował Pareiko i był faulowany to zawał serca ,myslalem ze znow bedzie z 2-0 na 2-2..
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.04.2011, 20:59
Dobrze,że wracają Sobol i Mały w nastepnej kolejce,bo byłaby tragedia we Wrocławiu...
Co do meczu to wygrana zasłużona,ale dalej łezka sie kreci w oku jak pomysli sie o dawnej Wisle z Kosą i Żurawiem.
Nie ważne czy bylo 3:1 czy 4:0 dla nas to mozna bylo oczekiwac ze dalej bedziemy strzelac i jest ten ciag na bramke.
Teraz jest 3:1,gramy u siebie i czegos takiego nie ma,stoja i czekaja robole az sie mecz skonczy...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:00

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.04.2011, 21:01
Może poziom gry nie był jakiś bardzo porywający, ale meczyk się bardzo przyjemnie oglądało. Przez chwilę miałem obawę, że może stać się to, co z Koroną i Podbeskidziem, ale na szczęście końcówka tym razem należała całkowicie dla nas. Szkoda, że pod koniec nie udało się jeszcze czegoś strzelić, gdy GKS po golu na 3:1 był całkiem rozbity, ale nie ma co marudzić - MISTRZOSTWO JEST NASZE!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:02
Rios Rios Rios , panowie niech on zagra kilka meczów jak np: Gienek i zobaczymy co pokaże.

Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 15.04.2011, 21:04
Jeden napastnik strzela gole i aktywny, wypracowuje nawet karne (fakt że nie gwizdane), rozgrywa się coraz bardziej - krytykowany
Drugi ni to napastnik ni pomocnik strzela gole ale w ME, mając sam na sam zachowuje się najgorzej jak można (Genkov przynajmniej próbował mijać), no i jest niewidoczny 15 minut zamiast zapieprzać mając okazje - dać mu więcej szans.

Przyjąłbym argument o dawaniu większej ilości czasu Riosowi gdyby nie był on połączony z krytyką Genkova, bo ten w sytuacjach jak z Koroną czy dziś mijając bramkarza przynajmniej ma jakiś pomysł na wykończenie akcji, a nie wali licząc na szczęście.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.04.2011, 21:06
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
tak działa ludzka psychika
co innego by było, jeżeli miałby realne szanse na wywalczenie sobie miejsca w składzie
jednak jeżeli dają ci do zrozumienia, że nie jesteś potrzebny, to tak to wygląda
Ładne ziółka jarasz.
W I części sezonu było mu ciężko rywalizować z Brożkiem, a teraz mamy Genkova w gazie. Dlaczego miałby grać Rios, jeśli nie jest tak silny i skoczny jak Bułgar, który bardziej pasuje do taktyki Maaskanta?
Aktualnie Andy jest drugim napastnikiem w klubie, źle? Policz sobie występy Riosa, a Hristova. Ten drugi mógł odczuć, że jest niepotrzebny, ale Andy dostawał szanse.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2011, 21:07
No to Riosowi dziękujemy. Wchodzi na podmęczonego przeciwnika, który gra w dziesiątkę. Podobno jest w formie. Zero pressingu, szansa, żeby pograć klepkę, pokazać dobrą technikę, powalczyć. Czy rezerwowy napastnik może wymarzyć sobie lepszą szansę? No a Rios na stojąco gra mega padakę. Do tego marnuje 100% szansę w maksymalnie partacki, nonszalancki sposób. A podobno jest w dobrej formie... Nie ma sensu dawać mu więcej szans.
Genkov ma więcej krytyków niż Rios

Maor mistrz Pareiko też. W ogóle coś lepiej wygląda nasza gra. Do tego powinny być dwa karne i (chyba) czerwona kartka dla Małkowskiego (bo chyba już miał jedną a wykosił Genkova równo z trawą od tyłu).

Jedynie te stałe fragmenty gry.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 15.04.2011, 21:08
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Rios Rios Rios , panowie niech on zagra kilka meczów jak np: Gienek i zobaczymy co pokaże.
Zgadzam się, ale niech gra u siebie - w Argentynie
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:09
Rios grał sporo na początku jesienią, i choć faktycznie pokazywał się z dobrej strony, to bramek nie strzelał; Genkov strzela. Co nie znaczy, że nie chciałbym Riosa w klubie - dla mnie to błyskotlliwy i uniwersalny zawodnik, który mógłby świetnie sie odnaleźć i na skrzydle, i za napastnikiem.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 21:10
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że wracają Sobol i Mały w nastepnej kolejce,bo byłaby tragedia we Wrocławiu...
I co Sobol niby lepiej gra niż Wilk dziś? Bez jaj. Małecki to rzecz oczywista - powinien grać. Ale Sobol?
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:11
A po za tym chciałem pochwalić sędziego: czerwona kartka zasłużona - chamski atak bez piłki, po za tym nie dał się nabrać Gienkowi, dobrze zinterpretował też sytuację z ręką w polu karnym.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.04.2011, 21:13
Rios niech zmieni dyscyplinę na piłkę plażową. Mało biegania, gra górą i będzie mógł sobie często z przewrotki postrzelać.

Co do meczu rzeczywiście piłką graliśmy lepiej, z kilku powodów.
- Więcej ruchu bez piłki w środku szczególnie dzieki Siwakowowi i Meliksonowi.
-Sobolewski nie grał wiec nie spowalniał akcji krótkimi podaniami na wysokość pasa.
- Koleś Git Małecki co pier taktyke bo nie jest frajerem nie pchał się na 3,4 obrońców więc akcje miały większą płynność.
Z drugiej strony brakowało mi jego agresji w wykorzystywaniu akcji więc coś za coś.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.04.2011 o godz. 21:19.
..
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.04.2011, 21:13
Mnie strasznie podoba się gra z pierwszej piłki Wisły. Te akcje coraz szybsze, coraz dokładniejsze i taki Bełchatów, chociaż miał swoje okazje to z przekroju meczu nie istniał i nie radził sobie z grą Wiślaków. Na minus na pewno strata bramki, kiedy prowadzi się 2-0 i gra z przewagą jednego zawodnika. Patrząc przez pryzmat pucharów koniecznie trzeba wyeliminować taką nieporadność, bo skończy się jak zwykle w ostatnich latach. Genkov zaczyna się spłacać - to cieszy. Martwi brak jakiegokolwiek wartościowego zmiennika, bo Rios dzisiaj dostał trochę czasu, miał okazję i musiał ją wykorzystać, by zwrócić na siebie uwagę, bo ME to dla mnie osobiście kpina. Zachował się nonszalancko i chciał lobować bramkarza. Znów powędruje w głębokie rezerwy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.04.2011, 21:14
Bardzo dobry mecz według mnie drugi po Arce. Dziś bardzo dobrze graliśmy piłką Bełchatów ostatnie 15 minut to wybijał juz na oślep tak zmęczony był. Melikson gracz meczu choć widać że lepiej gra w środku niz na boku. Wilk według mnie nieźle owszem popełniał pojedyncze błędy ale z trójki środkowych to on brał odpowiedzialność za gre. No i na wielki plus według mnie Cikos. Cichy bohater tego meczu. Pierwsza połowa każda ofensywna akcja przechodziła przez niego. Druga on wywalczył rożnego po którym padł gol, a mógł wcześniej po jego płaskim dośrodkowaniu. Potem też udział przy trzeciej bo zrobił miejsce Meliksonowi. Generalnie dobry mecz i tylko mam nadzieje że Genkovowi nic sie nie stało.

Podobało mi się jak Maaskant podszedł do Bruda by mu pogratulować debiutu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2011, 21:21
Acha, dla mnie czerwona dla Wróbla w 100% zasłużona. Chamski faul bez piłki obliczony na obrzydzenie Meliksonowi gry. I to głupie tłumaczenie - że na żółtą. Żadne na żółtą, złośliwy faul bez piłki i do widzenia.

Albo pozwolimy na grę w piłkę, albo prym będą wieść drwale. Szkoda tylko, że nie wyłapał kilku innych chamskich fauli zawodników GKS-u.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2011, 21:22
Lysy napisał(a):Wyświetl post
I co Sobol niby lepiej gra niż Wilk dziś? Bez jaj. Małecki to rzecz oczywista - powinien grać. Ale Sobol?

Wilk jest Kozak - powinien grać ile wlezie,
Sobol ma prawie... 35lat ile jeszcze pogra ? to nie Maldini
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.04.2011, 21:25
ja chyba inny mecz oglądałem, moim zdaniem słaba gra Wisły, mecz sporymi momentami nudny.

jedyne co, to Maor wielką klasę pokazał, świetne zagrania, tępo akcji i serce na Boisku.
Wilk musi poprawić grę jako pomocnik.
Białorusin moim zdaniem tragedia.
Jirsak gdy jest najbardziej wysuniętym środkowym pomocnikiem to też nic nie gra.
Obrona rozgrywa już coraz fajniej ale krycie przy wrzutkach...
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.04.2011, 21:25
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
A po za tym chciałem pochwalić sędziego: czerwona kartka zasłużona - chamski atak bez piłki, po za tym nie dał się nabrać Gienkowi, dobrze zinterpretował też sytuację z ręką w polu karnym.
Ty zartujesz czy powaznie piszesz?
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.04.2011, 21:26
Dokladnie, moim zdaniem dzisiaj srodek pomocy dzięki Wilkowi wygladał najlepiej od czasu meczu z Arką(wtedy też Wilk grał cały mecz). Czarek potrai to co nie bardzo wychodzi Sobolowi- dobrze reguluje tempo gry i potrafi wyprowadzic pilke od obronców do ataku, kiedy trzeba dobrze przerzuci tak zeby akcja nie traciła tempa. Sobol niestety robi się co raz mniej zwrotny i taki jakby to określic drewniany.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 15.04.2011, 21:27
palon napisał(a):Wyświetl post
Ty zartujesz czy powaznie piszesz?
a co też widziałeś jak niektórzy 7 karnych w pierwszej połowie?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.04.2011, 21:30
Co mnie obchodzi to, ze za to powinien dostac najwyzej zołta kartke - a nasze karne, ktorych sedzia nie dyktował to juz sie nie liczą. A dlaczego takie rzeczy sie działy? bo sedziował arbiter z Warszawy - nie pierwszy i nie ostatni raz takie błedy na nasza niekorzysc.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.04.2011, 21:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Acha, dla mnie czerwona dla Wróbla w 100% zasłużona. Chamski faul bez piłki obliczony na obrzydzenie Meliksonowi gry. I to głupie tłumaczenie - że na żółtą. Żadne na żółtą, złośliwy faul bez piłki i do widzenia.

Albo pozwolimy na grę w piłkę, albo prym będą wieść drwale. Szkoda tylko, że nie wyłapał kilku innych chamskich fauli zawodników GKS-u.
Poza tym sam przyznał, że złośliwy. Powiedział coś w stylu "faul nie był aż tak bardzo złośliwy". Czyli jednak złośliwy był a to już podstawa do ukarania czerwoną kartką.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Genkow przypomina mi trochę Brożka Widać, że złapał większą pewność siebie i już nawet nie chodzi o samo zdobywanie bramek, co o zachowanie na boisku, rozegranie i wychodzenie po piłkę. Podobieństwo jest również takie, że po zmarnowaniu setki, strzela z trudniejszej pozycji
4 bramki w 3 meczach robią wrażenie. Ilość sytuacji jakie miał również. Mimo, że nie wykorzystał kilku dogodnych szans,widać że czuje grę i złapał wspólny język z resztą. Jest to miła odmiana, jeśli sięgniemy pamięcią i przypomnimy sobie Genkowa zagubionego świeżaka w meczu z Arką.

Duże słowa uznania dla Pareiki za wybronienie tego strzału, po którym mogło być 3:2.
Brawa dla Maora, w pierwszej połowie się rozkręcał, by w drugiej pociągnąć drużynę do zwycięstwa.
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 15.04.2011 o godz. 21:35.
What's new?

Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

"Wilk musi poprawić grę jako pomocnik".

no musi poprawić i poprawi bo ma talent i zacięcie do ciężkiej pracy

"Obrona rozgrywa już coraz fajniej ale krycie przy wrzutkach.."

obrona rozgrywa coraz fajniej bo Jaliens od małego umiał wymienić kilka dobrych podań,
a krycie przy wrzutkach.. cóż lepszy w jednym gorszy w drugim - do warunków fizycznych Bunozy mu wiele brakuje - ale i tak uważam że opcja twardy Chavez i potrafiący rozegrać Jaliens jest lepsza niż dwóch drwali na środku obrony
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Barocco napisał(a):Wyświetl post
Wilk jest Kozak - powinien grać ile wlezie,
Sobol ma prawie... 35lat ile jeszcze pogra ? to nie Maldini
Ja bym dał nawet pograć obu i Wilkowi i Sobolowi (kosztem Sivakowa) Wystarczy spojrzeć na meczę w których Wilk grywał w podstawowym składzie, zarówno z Arką jak i dziś z Bełchatowem zdominowaliśmy środek pola. Jego współpraca z Moarem jest wręcz wzorowa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów