|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() Kolejni Angole.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hull City chce się zbroić w Polsce?
Tak to oni do Premier League nie wrócą. ![]() ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
no tak w końcu to klub dyskusyjny, a nie piłkarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Valckx i cała nasza siatka skautingu pewnie już ciężko pracuje nad znalezieniem odpowiednich piłkarzy, którzy mogliby nam pomóc w europejskich pucharach (mam nadzieję, że LM). Jakoś jestem spokojna, nie obawiam sie, że ściagną "szrot", bo po tym zimowym okienku jestem zadowolona z pracy naszego dyrektora sportowego, który załatwił nam całkiem przyzwoitych grajków jak na naszą ligę. Szczególnie cieszy solidny bramkarz oraz kreatywny Melikson. Reszta na razie nie wybija się ponad resztę, ale też nie można powiedzieć, by odstawiali nogę. Jest dobrze, a latem będzie dużo, dużo lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Tak , tylko ciekawe ile by za niego chcieli ?
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
pawelo84: Skoro Mały ani me ani be po angielsku to po jakiemu gadał z Kirmem przed karnym z Widzewem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Też problem: "ku**a, Ty strzelaj!" to i Kirm zrozumie.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przecież oni nie dukają na boisku wiersze i poematy Szekspira.
5 prostych słów nauczy się 5latek, które wystarczają do porozumienia się. Tfu, często wystarczy mimika twarzy czy ruchy ciała.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.03.2011 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
byłem na meczu ale tego nie dojrzałem widocznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Akurat w słoweńskim ustrelit podobnie brzmi jak strzelać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że nie jest ale chyba każdy wie że Andraż dobrze włada angielskim...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Po za tym Kirm jest już troche w Polsce , i umie na pewno trochę słów po Polsku ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Niektórym się wydaje, że mamy 3 mln ojro na transfery w lecie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale bajki opowiadacie z tym Malym i angielskim... ;]
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja tam wierze że jak na razie szukają chlopakow do grania na już a dopiero potem sie wezma za talenty... Bo jak na razie nie widze (poza Melexem) materiału na sprzedaż za granice po rozsądnych pieniądzach, a przeciez taka polityka klubu byla zapowiadana o ile sie nie myle....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie mamy, ale wszystkie cztery transfery do klubu(chodzi mi o definitywne) pokazują styl prowadzonej polityki transferowej. I jest to dobry kierunek. Najlepszy z możliwych. Myślę, że stać nas na transfery rzędu 1,5 mln euro plus na kontrakty dla darmowych grajków. 3-4 transfery to będzie to, czyli potrzeba nam dodatkowego napastnika, kolejnego środkowego pomocnika i dwóch bocznych obrońców - jeden na prawą stronę, a drugi na lewą. Nie zapominajmy też, że trzeba wykupić Chaveza i ewentualnie Cikosa, którego bym zostawił, bo na niego cały czas liczę. Jeśli chodzi o skrzydłowych obrońców, to dobrze by było sprowadzić ich za darmo z końcem kontraktów. Tacy solidni zawodnicy w obronie z pewnością się znajdą. Gorzej z kreowaniem gry, bo tutaj w grę muszą wchodzić jedynie kasowe transfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym co napisałeś, ale pamiętajmy, że według panujących ostatnio u nas zasad żebyśmy kogoś kupili to musimy najpierw sprzedać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
A tak na poważnie to w ostatnich okienkach sprzedaliśmy chyba wszystkich za których mogliśmy dostać jakieś pieniądze, został Małecki, Melikson i jakby nie było Kirm (reprezentant kraju + gole i asysty w Lidze). Choć mam nadzieje, że pozbędziemy się niepotrzebnych zawodników, żeby wyczyścić liste płac. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ponieważ transfery to pochodna stanu kadrowego przeanalizowałem sobie ostatnio stan naszej kadry i moje wnioski są takie że nie jest dobrze. Wielu zawodników to gracze wypożyczeni, z kontraktem na rok u schyłku kariery, lub bez formy, nie wielu jest takich na których można w perspektywie kilku lat opierać przyszłość Wisły. Jest to oczywiście efekt kilku lat zaniedbań kiedy transfery były robione byle jak i na alibi. Myśle że w najbliższym okienku czeka klub więcej pracy niż w poprzednich. W ataku mamy Żurawskiego z którym mam nadzieje kub nie przedłuży umowy i Riosa na którego nas nie stać. Zostaje Genkov który na razie nie błyszczy i Boguski, napastnik raczej z nazwy. W pomocy trzeba się pożegnać z Boukharim i raczej wypożyczonym Sivakowem, kolejne znaki zapytania to Sobol (wymiana pokoleniowa), Łobodzinski i Jirsak lub Garguła(wymiana jakościowa). Obrona to kataklizm i osobny tamat. Tutaj na każdą pozycję potrzebujemy CONAJMIEJ jednego zawodnika, bo tacy piłkarze jak Branco Burliga czy Kowalski nie powinni grać w klubie jakim jest Wisła. Wnioski? Potrzebujemy trzech lub czterech obrońców, jednego lub dwóch napastników, skrzydłowego i conajmniej jednego środkowego pomocnika. W wesołej wersji bez trzymanki wychodzi ok 10 zawodników, oczywiście to pobożne rzyczenia ale 5 zawodników to racjonalne minimum, jeśli nie chcemy łatać obrony Kowalskim lub Burligą lub liczyć na to że jutro Sobolewski będzie młodszy a Garguła wypuści w uliczkę rozpędzonego Zurawia ;] i uratuje nam ramis z Polonia Bytom
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oż Ty w życiu, długo analizowałeś?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez bramkostrzelnego napastnika, dobrego środkowego obrońcy i przynajmniej dwóch bocznych obrońców, to nie mamy czego szukać w pucharach do których mam nadzieje (mimo przeciętnej gry w piłkę) się dostaniemy...
Liczę na to, że Stan w kolejnym okienku transferowym będzie jeszcze bardziej skuteczny. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|