|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
I ten Rzyczel dracy ryja jak opetany... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czerwona kartka mniej więcej taka jak karny dla Jagi - w sumie łatwo uzasadnić regulaminem ale czy powinno się to gwizdać
Lubie Barce ale jestem zniesmaczony - kuwa ich stać na wygraną bez łaski..
Ostatnio edytowane przez rafkur : 08.03.2011 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podobne sędziowanie było w meczu z Chelsea swego czasu, gdzie chyba nie było szans aby odgwizdać jakikolwiek faul w obrębie pola karnego na Drogbie.
Fakt Villa to leszcz jakich mało. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No ale sędzia jak miał idealną okazje gwizdnąć 100% karnego na Messim to jakoś pedał nie widział, a inne czary to widzi więc znalazła się wielka gwiazda widowiska pan Busaca czy jak się cham tam zwie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy tak trudno odczytać z mojego wpisu, że mówię o PIERWSZEJ kartce?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
O ile w pierwszym meczu Arsenal imponował , a Barcelona nie miała pomysłu na gre , tak tutaj Gra Barcelony to prawdziwa poezja , zaś Arsenal się niemiłosiernie męczy . Nie ma wątpliwości która drużyna jest lepsza .
Wielka szkoda Szczęsnego , tym bardziej że Almunia rozgrywa niezle zawody i może wbić się do bramki Arsenalu do końca sezonu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co takiego Almunia zrobił, że mu wygrażali z trybuny?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fakt faktem 2 żółtko da Van Persiego było z dupy, ale pierwsze to tylko i wyłącznie jego wina..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie zwalajcie wszystkiego na sędziów. Kościelnemu oszczędził drugiego żółtka, ale tego większość nie zauważy. Nie byłem za Barcą, ale trochę obiektywizmu by się wam przydało. Szkoda mi Arsenalu, wydaje się że teraz jedyną drużyną która może zagrozić Barcelonie jest MU. Jedno jest pewne, po tym zwycięstwie Barca staje się głównym faworytem do końcowego triumfu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak. Szczególnie, że van Persie to lewonożny piłkarz i na pewno w tamtej sytuacji chciał strzelać prawą nogą, która mu służy tylko do podpierania. Zrobił to celowo i przez jego głupotę odpadli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Absmak czuje po tym meczu
Mimo iż Arsenal nie istniał to ta czerwona kartka zaburzyła obraz A Ryczel dał poglad jak mogą transmisje z ligi wyglądać jak będą dostępne w N Eufemistycznie mówiac nie za szczególnie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Żenada. Sędziowanie dramatyczne dla mnie Barcelona się zawsze będzie kojarzyć z Ovebro (Chelsea) i teraz z Bucsaką czy jak to się pisze. 1 żołta dla Van Persiego z dupy, lekko popchnął tego pajaca, który padł jak rażony piorunem. W ogóle wcześniej murzyn go złapał za gardło i powinna być czerwona dla niego za takie coś. O 2 żółtej zamilcze. Messi też strzelał po gwizdku to czemu kartki nie dostał? Bo chipsy reklamuje czy jak? O karnym nie wspominam bo to skandal, Arsenal po takim czymś powinien zejść z boiska. Po takim czymś muszę odpocząć od piłki w wydaniu europejskim bo mi się niedobrze robi.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
V.Persie jest sam sobie winien, na pewno gdyby nie słyszał gwizdka, to przełożyłby sobie piłkę na lewą stopę, bardziej ją ułożył i przymierzył. A tutaj ewidentnie było widać, iż piłkarz pomyślał: "ach, strzele 'pod publiczkę'". Generalnie szkoda, bo trzymałem za Arsenalem.
Pan Ryczel w pełni oddaje poziom telewizji N. (uf, mam C+) ![]()
TS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mnie też obrzydzenie ogarnęło po tym meczu i trudno tu coś komentować. Chyba ostatni raz oglądałem Barcelone czy to w lidze czy w LM.
Zdecydowanie wolę obejrzeć jakiś Tottenham, czy Schalke.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.03.2011 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Arsenal mogl grac, a nie bronic sie
oni przez caly mecz nie oddali zadnego strzalu, z czym do ludzi jedyny strzal to samoboj Busquetsa w meczach z Chelsea tez sedzia sie nie popisal, ale pamietam jak dzis jakie szanse mieli Drogba,Anelka setki ktore nie wykorzystali, strzelali w Valdesa Barcelona dzisiaj pod koniec meczu nie potrzebnie odpuscila, mogla strzelic na 4-1 i bylby spokoj, a tak jedna akcja i Bedtner mogl strzelic narzekacie na sedziego a pamietacie jak w pierwszym meczu Messi gola strzelil i go sedzia nie uznal? a byl prawidlowy
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 08.03.2011 o godz. 23:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Uważam że sędzie mimo wszystko skrzywdził Arsenal. Gra przeciwko Arsenalowi w Komplecie byłaby dużo trudniejsza.Ja tutaj jeszcze poruszę inną sytuację.Mianowicie zachowanie obrońcy z Romy (Rossi?) atakuję Srne z łokcia w twarz bez piłki Webb wszystko widzi i daje Srnie żółtą kartę.Nie jestem za powtórkami video ale jeżeli w takich wyraźnych przewinieniach sędziowie popełniają błędy to jestem za powtórkami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Do tych co tak strasznie krytukują Barcelonę, że jej sędzia pomógł:
Pamiętajcie o pierwszym meczu, gdzie Messi zdobył prawidłowego gola na 2:0. Zupełnie inaczej ten dwumecz by się potoczył. Szkoda, że w tak atrakcyjnym dwumeczu to sędziowie zagrali główne role. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
posiadanie 76% - 24%
strzały 20 - 0 celne 12 - 0 myślałem, że tak samo słabo jak Real na CN zagrać się nie da. Myliłem się. Tak, sędzia ukradł gola Barcelonie w pierwszym meczu. W tym też podjął kilka decyzji na niekorzyść Barcy. Ale to Barcelona kradnie[*] A kartka żółta i w konsekwencji czerwona? Przepisy mówią jasno i nie ma tam żadnych podpunktów usprawiedliwiających takie zachowanie. Karny? Ewidentny faul,więc po co te zarzuty? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak można szukać winny w sędziowaniu skoro nie licząc może akcji w ostatniej minucie to Arsenal nie zagroził Barcelonie ?
Co do czerwonej kartki to sam przyznam ze sędzia przesadził wywalając van Persiego w 60 minucie meczu, ale to Barcelona zdecydowanie dominowała cały mecz i zasłużenie wygrała. ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przpiesy mowia tez ze umyslne zagranie pilki reka = zolta kartka i nie ma tam zadnych podpunktow usprawiedliwiajacych a mimo to pilkarz plejstejszyn nie dostal takowej za przyjecie pilki reka... I jeszcze fotka sprzed 1 kartki dla van Persiego - http://sport.interia.pl/galerie/gale...duze,1425656,5 - przeipisy mowia jasno blablabla...
Ostatnio edytowane przez legol : 08.03.2011 o godz. 23:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przepisy mówią jasno, że prawidłowy gol jest uznawany, a jak było w pierwszym meczu w Londynie (nieuznany prawidłowy gol Lionela)? Szkoda, że nie napisałeś na końcu posta, że Barca kradnie. A może nie napisałeś, bo po prostu nie ma na to argumentów patrząc na dwumecz? Arsenal sam przegrał to spotkanie. Jak 2 zespół z ponoć najsilniejszej ligi świata nie oddaje ANI JEDNEGO STRZAŁU NA BRAMKĘ? I nie piszę tu o celnych, tylko w ogóle jakikolwiek strzał. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Mnie też to boli, ale co na to poradzimy. Sędziowie popełnili wiele błędów w tym dwumeczu na korzyść każdej ze stron. Ale i tak wygrał zespół, który był lepszy w obu meczach. To nie ulega wątpliwości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Toż Ci legol napisał, że Messi powinien według przepisów dostać kartkę, za umyślne zagranie ręką, a nie dostał.
Ma ktoś może tę sytuację z pierwszego meczu przy niby bramce Messiego, bo ja tam nie widziałem bramki zdobytej prawidłowo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze jedno nie oceniam calego dwumeczu... oceniam konkretna sytuacje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
legol fajnie , że preferujesz antyfutbol. Zapisz sie do fan clubu arki, tam wszyscy to uwielbiają.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Arsenal nie oddał strzału w tym meczu. To wystarcza za cały komentarz.
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
legol oceniasz sytuacje, które Ci pasują i które są przeciwko Barcelonie. Przecież to się rzuca w oczy.
A kto tak powiedział, że nie miał prawa pokazać takiej kartki? Ty? No proszę Cię. Ja mówię, że miał prawo. Moje słowo przeciwko Twojemu. Ma przepis z którego skorzystał. Chyba po coś to jest pisane. W Szecji przekroczysz o 1 km/h prędkość i zatrzyma Cię policja. Co dziwne? Perfidia powiesz? No widzisz, w Polsce tak uważają, w Szwecji to normalka. 50 km/h to 50 km/h i koniec. To samo dla sędziego- przepis is przepis. Rozumiałbym Twoje 'ale', gdyby sobie coś takiego sam arbiter wymyślił. A dawanie drugiej żółtej kartki za ściąganie koszulki to perfidia czy jednak nie? A może nie powinien takiej dawać, no bo jest 1-1 i 11 v 11? O i proszę, już widzę, że usprawiedliwiasz nieuznanie gola Barcelonie. Nie ma chyba sensu dalej dyskutować w takim razie. Bo gdyby to Arsenalowi nie uznali prawidłowego gola, to byś robił aferę. Napisz wprost- Barca kradnie i po sprawie. Aha, napisałeś co o duchu gry- UEFA sama daje zalecenia, żeby przy bardzo minimalnych spalonych puszczać grę. A takiego samego zalecenia nie słyszałem do tej sytuacji z Persim. Wiesz do czego piję. Dobra spadam, narka
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 09.03.2011 o godz. 00:13.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|