|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Basałaj mówił, że z wszystkimi zawodnikami poza Sivą, którzy nie są związani stałym kontaktem z Wisła mają wpisaną klauzulę odstępnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ludzie, dajcie im szanse. Wstrzymajcie się z ocenami do połowy rundy. Początki zawsze są trochę loterią. Ważne że ta porażka nie była w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nikt chyba w tym temacie nie wspomniał o żadnej porażce
![]() Ale co do tego meczu w PP i polityki transferowej. Ja nie mam nic do obcokrajowców. Jeśli zawodnik gra już jakiś czas w Wiśle i jest gotów umierać za Wisłę to jest pełnoprawnym Wiślakiem i koniec. Natomiast ciekawe czy podczas wczorajszego meczu nasz dyrektor sportowy sobie mógł pomyśleć coś takiego: "kurde mogłem kupić w okienku połowę Polaków z tej drużyny za grosze". |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz pokazal ze nie mamy napastnikow.
Genkov to w sumie jescze duzy znak zapytania,a ci ktorzy niby moga grac z przodu Rios,Zuraw -nie rokują dobrze na przyszlosc. Zawali sprawe,po odejsciu Brozka trzeba bylo szukac nowych a nie samego Genkova sprowadzac,bo teraz zaczyna to powoli wychodzic. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Pozwoliłem sobie na pewną analizę.
Poniżej wypisałem pierwszą drużynę "Białej Gwiazdy" na wiosnę. Kadra Wisły składa się z 24 piłkarzy, którzy wnoszą więcej, bądź mniej do zespołu. Niektórzy dziennikarze i kibice mówili, że w ostatnich dwóch oknach transferowych dokonywała się rewolucja w zespole Wisły. Latem może być jeszcze ciekawiej przy ulicy Reymonta, bowiem spośród 24 zawodników, aż 8 zawodnikom kończą się kontrakty, bądź okres wypożyczenia tj.: Cikos, Branko, Chávez, Sobolewski, Sivakov, Boukhari, Rios i Maciej Żurawski. Od razu na pierwszy rzut oka widać, że boki obrony kuleją. Po sezonie trzeba kupić lewego i prawego obrońcę. Należy poszukać zastępstwa dla Sobolewskiego, jeślibyśmy nie zdołali z nim umowy przedłużyć. Boukhariego należy się pozbyć moim zdaniem, a Paljicia przesunąć do pomocy. I pozostają napastnicy. Tylko Genkov jest realnym wzmocnieniem, choć jeszcze tego nie pokazał. Należy kupić napastnika i w przypadku grania jednym napastnikiem, myślę, że dwóch strikerów wystarczy. Zawsze byłem zwolennikiem dwóch piłkarzy na jedną pozycję. Bramkarze: 1. Milan Jovanic (25 lat) 12. Filip Kurto (19) 25. Sergei Pareiko (34) Obrońcy: Prawy: 22. Erik Cikos (22) 15. Serge Branco (30) Środkowy: 2. Kew Jaliens (32) 4. Osmán Chávez (26) 6. Gordan Bunoza 23) 24. Mateusz Kowalski (24) Lewy: ?(!) Pomocnicy: Defensywny: 7. Radoslaw Sobolewski (34) 28. Cezary Wilk (25) Prawy: 19. Patryk Malecki (22) 11. Wojciech Lobodzinski (28) Środkowy: 8. Mikhail Sivakov (23) 16. Tomas Jirsak (26) Lewy: 17. Andraz Kirm (26) 13. Dragan Paljić (27) 74. Nourdin Boukhari (30) Ofensywny: 5. Maor Melikson (26) 10. Lukasz Gargula (30) Napastnicy: 9. Rafal Boguski (26) 18. Tzvetan Genkov (27) 21. Andy Rios (22) 79. Maciej Zurawski (34) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem z tej całej listy powinniśmy wykupić Cikosa i Chaveza.
Na razie nie wiadomo jak u nas będzie sobie radził Sivakov, bo po całkiem niezłych spotkanie w jego wykonaniu z Podbeskidziem i Arką zagrał trochę słabo z Ruchem. Boukhari to też dla mnie stoi pod znakiem zapytania rundę jesienną miał słabą czekam, aż wróci po kontuzji i może na wiosnę pokaże się jeszcze z dobrej strony. Co do Sobolewskiego to sam nie wiem. Chyba przyszedł już czas, aby w pierwszym składzie grał Wilk. Jednak potrzebujemy jakąś alternatywę dla Czarka. Jeśli udało by się wykupić Sivakova to Sobol mógłb... odejść w przeciwnym razie powinien zostać. Warto zauważyć, że po sezonie wracają do nas Mączyński i Rado obaj środkowi pomocnicy... trójka Rios, Żurawski, Branco powinna odejść z nich raczej nic nie będzie w ich miejsce proponuje. Za Riosa, Żurawskiego -> Kupisza albo Sobotę obaj mogli być za plecami Genkova albo sięgnąć po jeszcze jednego nominalnego napastnika Omara Diaza ( jak wiosną będzie dostawał szansę w Śląsku i pokaże się z dobrej strony) lub Dwaliszwiliego albo Pekharta - napastnicy z trochę tej wyższej półki. Za Branco -> Marcina Baszczyńskiego myślę, że mimo lat na karku mógłby się przydać |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak zdarzają się też takie przypadki jak Kosowski po powrocie do nas po tej kontuzji grał bardzo dobrze. Otóż to |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Baszczu ma 34 lata...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Znowu beznadziejna dyskusja na temat Baszczyńskiego.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co do naszej polityki transferowej przytoczę cytat z dość już starego wywiadu z Basałajem, w którym stwierdza on, że: "Najważniejsze, że w Wiśle do przeszłości już należą transfery polegające na tym, że przychodzi menedżer ze swoim zawodnikiem, albo na półce stoją płyty dvd, a my sobie wybieramy na ich podstawie piłkarza. Po to mamy Stana i rozbudowany dział skautingu, żeby selekcja była jak najlepsza."
W końcu transfery są przemyślane, a nie robione na hura, nie bierzemy zawodników, których poleci jakiś manager, a potem okazuje się on Radovanovicem, Dudu itp. (wyjątek stanowi oczywiście Marcelo). Zaczyna się naprawdę dobrze dziać jeśli chodzi o naszą politykę transferową i wierzę, że letnie transfery będą jeszcze lepsze niż zimowe, a nie będziemy ściągać nikogo na testy, wierząc, że zawodnik bez kontraktu, który ostatnio grał w jakiejś słabej drużynie, będzie wzmocnieniem klubu, który walczy o mistrzostwo Polski i o europejskie puchary. Zimowe transfery będziemy oceniać na koniec rundy, na ile były udane. Jeszcze link do wywiadu z Prezesem: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...odejsc,1602201 ![]()
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beznadziejna Polonia, beznadziejna dyskusja o Baszczyńskim.
Oj Teqcontroller... Wiedziałem, że ktoś to w końcu napisze... Frankowski też miał tyle lat jak wracał do Jagiellonii... Ok, skończmy już tą rozmowę, bo to nie jest odpowiedni temat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Ale Baszczu to nie Frankowski ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła obserwuje Brazylijskiego napastnika z CSKA Sofia - Michela Platiniego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.03.2011 o godz. 09:23.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ Jeszcze Diego Maradona i Pele i jestem spokojny o Champions League
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
3 razy mniej - 0,5 mln euro, dokładnie za tyle CSKA Sofia ściągnęła go w lecie 2009 z Czernomoreca Burgas. Nie wierzę w ten transfer z 2 powodów: mamy doświadczenie w negocjacjach z CSKA Sofia w sprawie brazylijczyków (w lecie 2008 mieliśmy ściągnąć Claudinei'a Aparecido Silve z tego samego klubu, niby wszystko było ugadane: 0,8 mln euro na konto CSKA i Nei jest nasz, a tu się włączył Al Shabab Al Arabi Club z ZEA, zaoferował okrągły milion euro i nara), więc teraz też pewnie się dogadamy, ale jakieś Araby lub Chinole nam go sprzątną sprzed nosa. Po za tym wg mnie nie opłaca się ściągać napastnika i w dodatku obcokrajowca, który w tym roku skończy 28 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i bardzo dobrze. Już powinni szukać, a na początku okienka podpisywać, a nie zaczynać szukać na youtube'ie na początku okienka i jak się uda to coś podpisać na ostatnią chwilę. Pozytywnie wróży, że oglądają nawet drogich piłkarzy.
W końcu będziemy potrzebować kilku napastników bo odejdą Żurawski, pewnie Rios, nie wiadomo co z Boguskim. Dobrze byłoby też kupić skrajnych obrońców choćby dla samej konkurencji w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myślę, że ta cena jest mocno przesadzona. Liga bułgarska jest raczej słabsza od naszej, więc na tym rynku warto szukać piłkarzy. Cena - przypuszczam, że zawyżona conajmniej o 700-800 tysięcy euro.
Poza tym - o Riosie nie wiemy zbyt dużo. Dajmy mu czas na pokazanie się z dobrej strony. Ta runda jest dla niego ostatnią szansą. Więc wolałbym, abyśmy wstrzymali się z negatywnymi komentarzami na jego temat. Cytat:
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 09.03.2011 o godz. 13:16.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|