|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły |
|
249 | 98,81% |
| Remis |
|
3 | 1,19% |
| Zwycięstwo Ruchu |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.
Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer. Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle bez takich - nie ma lepszego bramkarza na świecie od Pawełka
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
no wlasnie teraz to wszyscy by go na piedestal posadzili a jak gral u nas to rowno ....ami lecieli po nim
Melikson motor gry ,nawet jak straci to walczy o pile ,dobra robota Małego dobre ,pewne rajdy
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.03.2011 o godz. 00:52.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo cieszy zwycięstwo, ale martwią "stare problemy". Czyli obrona i atak. W pomocy bowiem dzięki transferom i większej konkurencji sytuacja drgnęła na plus.
Genkow znów zagrał na poziomie Żurawskiego z Podbeskidziem. Napastnik nie jest tylko od skakania do górnych piłek i wygrywania jakiejś od czasu do czasu, a do tego właśnie sprowadza się gra Bułgara. Na razie w dwóch meczach ligowych nie oddał ani jednego strzału na bramkę rywala, nie stworzył ani jednej bramkowej okazji dla zespołu. To nie może nie martwić. Obrona - bardzo rozczarowuje mnie Jaliens, który popełnia mnóstwo poważnych błędów, podobnie jak Bunoza. A można było oczekiwać, że będzie przewyższał Bośniaka znacznie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Niestety, nie gra pewniej. Dlatego Chavez powinien szybko wrócić do składu, bo w defensywie nadal jest najlepszym zawodnikiem Wisły. Boczni obrońcy też jak nie zabezpieczali, tak nadal nie zabezpieczają właściwie skrzydeł. Bardzo ławo dośrodkować w nasze pole karne. Szalenie wymowne są tu okrzyki Maaskanta do Cikosa: "Think!". On faktycznie momentami ewidentnie ma problem z myśleniem. Dobrze, że w życiowej formie i sile fizycznej jest Małecki, nasz najlepszy obecnie piłkarz. A także, że Melikson faktycznie jest jak na polskie warunki wybitnym zawodnikiem. Głównie dzięki nim i wreszcie pewnemu bramkarzowi wygrywamy w lidze. Ale to za mało, by wygrywać bez końca. Mogą cieszyć jeszcze dwie sprawy: że Jirsakowi powoli kończy się kontrakt i w związku z tym zależy mu znacznie bardziej na pokazaniu się niż wcześniej. "Syndrom Pawełka" znów działa. I zależy mu o wiele bardziej niż Gargule. Dlatego gra i wreszcie jest przydatny zespołowi. A druga sprawa, że zawodnicy, którym "brakło serducha" i w kompromitujący sposób zaprzepaścili szansę dobrego pokazania się z Podbeskidziem nie powąchali nawet murawy. To prawidłowa decyzja Maaskanta, w każdym normalnym klubie tacy delikwenci na długo lądują na ławie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Garguła powinien zacząć sobie szukać jakiegoś innego klubu, najlepiej oldbojów. Byle nie Wisły. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nigdy póki co nie krytykowałem Bunozy ale gość na boisku ustawia się fatalnie jak dla mnie. Dodatkowo jak na obrońce za łatwo daje się minąć, w sytuacji z Jankowskim to zawodnik Ruchu zwodu nie musiał wykonać żeby go minąć. Dodatkowo jedna sytuacja gdzie podnosi ręce a Zieńczuk za plecami i gdyby nie Pareiko to byśmy byli ładnie zaskoczeni. I to jest ocena na tle przeciętnego w lidze Ruchu. Dla mnie na dzień dzisiejszy jest po prostu przeciętny. Wiadomo że błędy obrońcom się zdarzają ale ja nie widzę pewności w jego grze.
Jaliens też póki co nie najlepiej i wg. mnie w pierwszych spotkaniach najpewniej grał Chavez, który nie najgorzej grał też pod koniec rundy jesiennej. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Tak mi się wydaje że Meliksona z Parejką by nie było gdyby nie spieniężono Brożków ... takie realia .... Tak naprawdę to przydałby się nam Grosicki ..... jak go Turcy zaczną flekować (taka tam mentalność albo kochają albo nienawidzą) warto byłoby się zakręcić ..... Oczywiście nie w aktualnym systemie 1-4-5-1 ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|

|