|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły |
|
249 | 98,81% |
| Remis |
|
3 | 1,19% |
| Zwycięstwo Ruchu |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mecz z Podbeskidziem pokazał, że środek Sobol-Sivakov-Garguła jest za słaby, by kreować grę. Nie ma odpowiedniej asekuracji, a przede wszystkim nie ma kreatywności i poszanowania piłki, a te dwie rzeczy są niezbędne przy ustawieniu 4-2-3-1. Nie jestem trenerem, by powiedzieć, jak ustawić zawodników w środku, ale pewne jest to, że przy obecnej formie, taka postać najważniejszej formacji nie przyniesie rezultatów.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moja 11 na Ruch wygląda tak:
Pareiko - pewny punkt , w zasadzie żadnych zastrzeżeń ani wątpliwości Cikos - zdecydowanie lepiej wypadł niż Jaliens w meczu z Podbeskidziem , jeszcze jak trochę poprawi grę do przodu będzie na prawde oki Bunoza i Chavez jako środkowi obrońcy wypadają w miarę poprawnie , na pewno lepiej niż któryś z nich w parze z Jaliensem , który popełnia za dużo błędów. Paljić - gość super się odnalazł jako obrońca jak na razie najlepszy zawodnik tej rundy Wilk - nie sądziłem , że kiedyś to powiem ale w tej chwili wygląda lepiej od Sobola więc powinien grać!! Sivakov- widac w jego grze duży potencjał może to być bardzo ciekawy zawodnik Melikson - tutaj w zasadzie nie ma wyboru Garguła pokazał na co go tej chwili stać i nie jest to obraz za ciekawy, Maor udowadnia ,że jest klasowym graczem ale czas na jakieś konkrety w postaci asyst lub goli Kirm - na razie rozczarowuje i jak tak dalej będzie będzie musiał usiąść na ławie , ostatni mecz na kredyt , jeśli zagra tak jak ostatnio pierwszy do zmiany , tylko na kogo ? Wychodzi na Łobo dał dobrą zmianę w meczu PPMałecki - bez dyskusji postać w tej chwili niepodważalna dla Wisły Genkov - nie mamy innego napastnika a on daje cień szans na bramki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
szczerze się obawiam meczu z ruchem po tym co wczoraj widziałem z podbeskidziem. Jedyny o kogo jestem spokojny to Pereiko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Myślę, że jeśli na środku zamiast Garguły wystąpi Melikson i zamiast Żurawskiego Genkov to będzie dużo lepiej... A jeszcze lepiej mogłoby być gdyby zamiast Sobola w pierwszym składzie wyszedł Wilk (nie spodziewałem się, że to powiem).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Tito a co ty polonista jesteś? Odnośnie składu to wczoraj Jaliens pokazał się z fatalnej strony i jak dla mnie przynajmniej on sie do gry nie nadaje
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie bardzo ważną będzie obecnośc Czikosa. Jego brak był bardzo widoczny
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wiecie co taka myśl mi chodzi po głowie widząc Kirma pieprzącego wszystko co się da - gdzie jest Boukhari ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co do Jaliensa... to zagrał on chyba z konieczności na boku obrony, a nie jako stoper? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wszyscy cieszyli się, że mamy szeroką i wyrównaną kadrę, a okazuję się na tą chwile 12-13 zawodników w miarę dobrej formie. O reszcie nawet nie chce mi się pisać, bo krew mnie zalewa....
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Pareiko
Cikos Chavez Jaliens Paljic Sobolewski Wilk Melikson Małecki Genkov Garguła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja też mam nadzieję, że od pierwszych minut zagrają z Wilkiem i Sivakovem. W Gdyni prezentowali się bardzo dobrze, Sobol musi odpuszczać powoli. Wielki szacunek dla niego co zrobił przez te kilka lat w Wiśle, ale wydaje mi się, że w meczu z takim przeciwnikiem jak Ruch potrzebujemy więcej kreatywnych graczy w środku pola. Wilk nam to na pewno zagwarantuje. TYLKO ZWYCIĘSTWO!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie zauważyłem,kto był na rezerwie,ale jeśli nawet przeciw pierwszoligowcowi nie jest godzien grać Burliga zamiast Czikosza,to w takim razie po jasną cholerę przeszedł cały cykl przygotowań?Po co inwestować w gościa,który nie nadaje się do niczego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko Cikoś Jaliens Chavez Paljić Sivakov Sobolewski Melikson Małecki Genkov Kirm Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi. Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej. Edit: Chociaż z drugiej strony.. Zamiana Sivakova na Wilka to zmniejszenie potencjału ofensywnego drużyny. Najlepiej by było w środku mieć trio Sivakov Wilk Melikson. Ech, pomarzyć można.
Ostatnio edytowane przez filemon : 02.03.2011 o godz. 15:30.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Czy Maaskant to dostrzeże? Dalej.. Melikson za Gargułę - zdecydowanie tak! Nie sprawdza się Guła jako ofensywny pomocnik, Melikson jak to wczoraj usłyszałem na mecz szybciej wczoraj biegał niż jego partnerzy myśleli na boisku, trudno się nie zgodzić z takim stwierdzeniem, pokazywał się do gry, tylko mało przez niego graliśmy. Genkov za Żurawskiego - tak i jeszcze raz tak. Z cały szacunkiem dla Żurawia ale najlepsze lata ma już za sobą, dziękuję za wszystkie bramki dla Wisły ale on już się wypalił po prostu. Jedynie czego nie rozumiem dlaczego nie zagrał od pierwszego gwizdka Rios, co się dzieje z tym chłopakiem. Genkov cała w nim nadzieja, wiadomo że potrzebuje jeszcze zgrania z drużyną ale powinien wnieść nie co więcej ruchu w formację ofensywną niż Żurawski i oby lepiej przyjmował piłkę i nie spowalniał akcji. edit. post pisany przed edycją filemona ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Maaskant odkąd przyszedl kadził Sobolewskiemu przy każdej okazji więc wątpie, by zmienił zdanie.
Sobol musiałby notorycznie grać piach. Kapitan ma pewne miejsce i tyle. ![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Poczekamy do piątku i sprawa się wyjaśni, czy rzeczywiście Sobol jest bez formy czy dostosował się grą do Garguły, który grał piach. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Panowie w piątek wieczorem powinniśmy poniśc naszych piłkarzyków do zwycięstwa. Niech poczują (najbardziej Ci nowi), jaka atmosfera panuje na R22 i słysząc ten doping będą uskrzydleni i zaczną grac na miarę oczekiwań. Tak że pełna MOBILIZACJA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi się czasem wydaje, ze więcej pożytku mielibyśmy z Wilka, ale Sobol ma charyzmę i też jest niezłym grajkiem, tylko ma już swoje lata. W sumie to dobrze, że mamy dwóch solidnych defensywnych pomocników, których Maaskant może "stosować" zamiennie. Wilk jest bardziej perspektywicznym graczem, ale nie wyobrażam sobie, by nasz kapitan mógłby regularnie zasiadać na ławce...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
(żeby nie było Maaskant już kiedyś powiedział, że tylko Sobolewski może być pewny miejsca w składzie i bedzie na niego stawiał, i że Czarek musi odczekać na swoją kolej. Też bym chciał by teraz już grał w 1wszym składzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
----------------------------- Pareiko ------------------------------
----- Cikoś -------- Jaliens ------- Chavez -------- Paljić ------ ------------- Wilk ------ Sobolewski ------ Melikson ------------ ------- Małecki -------------------------------------- Rios--------- ------------------------------ Genkov ----------------------------- Kirmowi nie idzie aż tak dobrze, a z samym Genkovem może być ciężko ligę wygrać. Także Rios musi się już odnajdywać powoli. Na początku sezonu nie szło mu tak źle i wygrywał z Małeckim. Siwakow się jeszcze nie odnalazł w Wiśle. Dałbym mu trochę czasu by pierwszą godzinę meczu wszystko sobie mógł przemyśleć na ławie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2) Jeśli wystawiasz Wilka i Sobola razem to między nich Melikson, a nie z boku. 3) Maaskant nie postawi na Riosa, bo wg mnie: a) Nie może grać, jeśli chcą go wykupić, bo to ustali cenę, a jak nie będzie grać to jest szansa że zejdą z ceny b) Wie, że go nie wykupią i nie chce z nim budować pierwszej 11stki, bo muszą się zgrywać 4) Kirm musiałby być nieaktywny cały mecz, żeby go Maaskant nie wystawił. Obserwowałem go, mimo iż nie robi szału (i nie trafia do pustej bramki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alanie_skladu/
Zapewne tu mówią o kibicach z przed monitora, tych co tu wczoraj dopingowali Wisłe w temacie "Wisła w Pucharze Polski" w godzinach meczu, pozdro dla was! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Żeby nie było OT. Również jestem za wstawieniem Wilka za Sobola, chociąż małe są na to szanse...Liczę na pewno zwycięstwo Wisełki ! Co dziwne po meczu z Podbeskidziem strasznie w oczach zyskali Paljić i Cikos tak chętnie wcześniej krytykowani...jak to się wszystko szybko zmienia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z nimi jest jak z klasyka: "Całe życie o sexie, rzadko uprawiając go..." Co do meczu z Ruchem - wiadomo co z Genkovem i Cikosem? zagrają?
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 02.03.2011 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
co do Cikosa to z tego co wiem nic nie stoi na przeszkodzie żeby zagrał. O Genkovie jakoś cicho ale wydaje mi się, że powinien zagrac. Przynajmniej mam taką nadzieję ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Ruch Chorzów: szansa na rehabilitację
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...acje,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do meczu z Ruchem, to przydałby się wzmocniony fizycznie środek z Sobolem i Wilkiem, tak by Melikson mógł sobie cokolwiek pograć.. o Gargule można póki co zapomnieć. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Genkov z racji małych zaległości treningowych nie zagrał z Podbeskidziem lecz w piątek powinien zagrać, bo chyba lepszy jest on w słabszej formie niż bezproduktywny i zwalniający akcję Żurawski. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|