The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2011, 21:11
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jedynie to, że zaczynał w Wiśle jako boczny obrońca.

Pamiętam jak się wszyscy na C łapali za głowę po zagraniach Kamila
Ale widać było po nim że ma to coś. Non stop go do przodu ciągnęło. Nawet jak miał te 22 lata to nie bał się ryzyka i był przebojowy.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.02.2011, 21:17
No właśnie. Nie trzeba było być trenerem aby widzieć, że obrońca to nie Jego pozycja.

Choć trzeba przyznać, że teraz nie mamy takiego zawodnika jakim był Kamil na początku swojej kariery w Wiśle. Szedł tym skrzydłem jak przecinak Raz na trzy udanie, ale nigdy nie odpuszczał
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.02.2011, 22:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co ma Kosa wspólnego z byciem bocznym obrońcą?Boczny obrońca musi być przede wszystkim zwinnym\zwrotnym i nieustępliwym,demonem prędkości być nie musi i takimi nie byli Baszczu czy Alvarez a dawali radę. Liczy się też doświadczenie dlatego też Paljic mimo iż ma predyspozycje, do w/w dwójki się nie umywa.
Bunoza jak się rozbuja to jest szybki ale start ma kiepski, mnóstwo razy go też robili 'na raz' - Jeśli miał bym go widzieć na innej pozycji niż środkowy,to autentycznie bardziej jako 'słynnego' wysokiego napastnika niż na boku obrony
Chłopie nie ucz matki garów zmywać, nie widzisz że w razie, kontuzji Palijica czy kartek mamy tzw pożar. Szukam kogoś kto mógł zapchać tę dziurę a w Branko jak napisałem wcześniej nie wierze bo z motoryką to on jest jeszcze gorszy od Bunozy, do tego w każdym monecie on może się wysypać bo ze zdrowiem u niego krucho.
Chodzi o to aby ktoś wystawiony tam z konieczność grał lewą nogą, potrafił zrobić wślizg i zablokować dośrodkowanie, nie chodzi o to aby robił wjazdy i dorzucał piłki Genkovowi na nos. Nie musisz mnie naprawdę przekonywać że z Bunoza nie nadaję się na lewego obrońce. Szkoda że nie czytajcie całych postów. Ktoś kto pisze byle mieć więcej postów nie ma na to najwyraźniej czasu. Jak nie będziesz miał o czym pisać to napisz, że robię filmiki do dupy.

edit: Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.02.2011, 08:52
W ostateczności Kirma trzeba będzie wycofać na tą lewą obronę jak będzie źle...
Bunoza na boku absolutnie nie... tam potrzeba zwrotności, sprawności, startu... to nie pozycja dla wysokiego ponad 1,9m gościa. To będzie Wasiluk bis albo Kali, którym też nieźle kręcili swego czasu.
Stoper, być może def. pomocnik to jedyne pozycje dla Bunozy.
Z tym, że prawoskrzydłowy jest nam potrzebny absolutnie się zgadzam. Mały jest lepszy w środku (napastnik lub podwieszony), Łobo nie liczę, Kirm po lewej więc de facto nie ma nikogo.
Ostatnio edytowane przez arti : 23.02.2011 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.02.2011, 09:54
Według mnie w letnim okienku transferowym koniecznie musi dołączyć jakiś dobry, szybki prawoskrzydłowy. Za najlepszych czasów nasza drużyna właśnie bardzo dobrze grała skrzydłami. Szybkie rajdy Kosowskiego, Uche czy Błaszczykowskiego, to było to co dawało Wiśle bardzo dużą przewagę. Poza Małeckim ( który jak dla mnie powinien grać w ataku ) to nie mamy prawoskrzydłowego ( Łobo nie liczę, bo nie o takiego skrzydłowego mi chodzi). Być Może Maskant będzie ustawiał Meliksona na prawym skrzydle, ale mimo wszystko myślę, że brakuje nam właśnie takiego typowego, szybkiego prawoskrzydłowego.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2011, 10:00
licoo napisał(a):Wyświetl post
Według mnie w letnim okienku transferowym koniecznie musi dołączyć jakiś dobry, szybki prawoskrzydłowy. Za najlepszych czasów nasza drużyna właśnie bardzo dobrze grała skrzydłami. Szybkie rajdy Kosowskiego, Uche czy Błaszczykowskiego, to było to co dawało Wiśle bardzo dużą przewagę. Poza Małeckim ( który jak dla mnie powinien grać w ataku ) to nie mamy prawoskrzydłowego ( Łobo nie liczę, bo nie o takiego skrzydłowego mi chodzi). Być Może Maskant będzie ustawiał Meliksona na prawym skrzydle, ale mimo wszystko myślę, że brakuje nam właśnie takiego typowego, szybkiego prawoskrzydłowego.
A skąd założenie, że Wisła ma wrócić do Kasperczakowej taktyki gry skrzydłami? Holender ma wreszcie piłkarzy, którzy potrafią dostosować się do jego założeń, zobaczmy jakie to przyniesie efekty na wiosnę.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 23.02.2011, 15:44
Basałaj:
Cytat:
Siwakowa z Cagliari też możecie wykupić?

- Niestety nie. Wzięliśmy go świadomie na pół roku, choć Włosi za nic nie chcieli zgodzić się na opcję pierwokupu. Naciskaliśmy, ale nie było szans. Widocznie też coś w nim widzą.
Sivakov:
Cytat:
Sivakov jest wypożyczony do końca czerwca z włoskiej drużyny Cagliari Calcio, ale jak podkreślał, jego dobra gra może być wstępem do rozmów pomiędzy klubami o dłuższym kontrakcie
Więc nie jest chyba przesądzone że tak czy inaczej po sezonie wraca do Włoch
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.02.2011, 15:56
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Basałaj:
Sivakov:
Więc nie jest chyba przesądzone że tak czy inaczej po sezonie wraca do Włoch
Cytując klasyk, z niewolnika nie ma pracownika, choć jak Włosi się uprą to można nie zdziałać zbyt wiele.
Pierwsze wypowiedzi Sivakova były w stylu ja tu jestem tylko po to aby dojść do dobrej formy a po sezonie wracam do Cagliari.
Teraz już wpowiedział się trochę inaczej, być może bo nie wypadało, ale również widzę że spodobało mu się w drużynie, znalazł szybko wspólny język z nowymi kolegami itp.
Pewnie dużo będzie zależało od trenera Cagliari, od ich transferów itp, oglądam SERIA A i Cagliari to jest drużna która potrafi zepchnąc Inter do głębokiej defensywy a ich piłkarzami zainteresowane są kluby ze szyty tabeli.

Tak na marginesie to matka Sivakova jest Polką z tego co mieliśmy okazję usłyszeć także mamy kolejnego "Polaka" w drużynie
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.02.2011 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.02.2011, 17:10
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Tak na marginesie to matka Sivakova jest Polką z tego co mieliśmy okazję usłyszeć także mamy kolejnego "Polaka" w drużynie
Przynajmniej nikt już nie będzie narzekał, że samych obcokrajowców ściągnęliśmy
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 23.02.2011, 17:18
Billy napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej nikt już nie będzie narzekał, że samych obcokrajowców ściągnęliśmy
No to można całą pomoc z Polaków stworzyć D
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 26.02.2011, 11:06
To okienko było świetne. Szkoda, że nie poświęcono już teraz większej ilości pieniędzy z transferów Głowackiego i Marcelo na jeszcze jakiegoś napastnika.

Genkov jeszcze będzie strzelał bramki, nie czepiam się go, ale tak. Żurawski w lecie odejdzie, Rios najprawdopodobniej też skoro trener jest zmuszony grać w ataku pomocnikiem Kirmem. Boguski też niestety wygląda z tymi kontuzjami bardzo źle...
Więc zostaje Genkov i "fałszywy napastnik" Małecki.

Lepiej było by już teraz kupić ludzi do ataku niż by nowi musieli odnajdywać się w drużynie i zgrywać podczas meczów pucharowych.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2011, 11:23
W nowym okienku będzie trzeba dokupić co najmniej: 2 skrajnych obrońców oraz napastnika, zwłaszcza, ze znowu wielu zawodników odejdzie.

Jak na razie nie jest źle, luka po Brożkach i Pawełku jako została uzupełniona, a i w pomocy się wzmocniliśmy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.02.2011, 11:34
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
To okienko było świetne. Szkoda, że nie poświęcono już teraz większej ilości pieniędzy z transferów Głowackiego i Marcelo na jeszcze jakiegoś napastnika.

Genkov jeszcze będzie strzelał bramki, nie czepiam się go, ale tak. Żurawski w lecie odejdzie, Rios najprawdopodobniej też skoro trener jest zmuszony grać w ataku pomocnikiem Kirmem. Boguski też niestety wygląda z tymi kontuzjami bardzo źle...
Więc zostaje Genkov i "fałszywy napastnik" Małecki.

Lepiej było by już teraz kupić ludzi do ataku niż by nowi musieli odnajdywać się w drużynie i zgrywać podczas meczów pucharowych.
O napastnika pewnie nie ma się co martwić, przecież chcą go kupić latem, ale... najpierw muszą wyjaśnić sprawę z Żurawiem i Riosem, którzy przecież są dla klubu istotnym obciążeniem finansowym. Mam nadzieję, że w kolejnym okienku w składzie będzie już 2 pełnowartościowych napastników.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 26.02.2011, 12:34
A co tu jest do wyjaśniania z Żurawskim i Riosem? Przecież chyba kończą się im kontrakty po tej rundzie, nie?

A jeszcze są inni zawodnicy którym kończą się wypożyczenia w lecie.

Nie chciałbym tylko byśmy przed pucharami byli znowu na etapie budowania drużyny bo wiadomo jak to się kończy.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.02.2011, 12:53
Do końca tego sezonu kontrakty/wypożyczenia mają: Cikos, Chavez, Boukhari, Branco, Rios, Żurawski, Siwakow.
Cikos i Chavez najprawdopodobniej zostaną wykupieni, reszta poleci jeśli nie zaprezentuje dobrej formy. Żadnej budowy drużyny od nowa w lecie być nie powinno.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2011, 12:56
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Do końca tego sezonu kontrakty/wypożyczenia mają: Cikos, Chavez, Boukhari, Branco, Rios, Żurawski, Siwakow.
Cikos i Chavez najprawdopodobniej zostaną wykupieni, reszta poleci jeśli nie zaprezentuje dobrej formy. Żadnej budowy drużyny od nowa w lecie być nie powinno.
Piter a Sobol i przede wszystkim Kowalski? co do zdania po kropce 100% racji
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 26.02.2011 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 12:56
Ja jestem zwolennikiem talentu Riosa. Chciałbym aby zagrał 90 minut w meczu z Podbeskidziem. Nie musi strzelać bramek, żeby tylko dobrze grał! Dużo asyst wynagrodzi brak goli
Odpowiedz cytując
Damian1986
Junior Member

Stary 26.02.2011, 13:13
Jak narazie idzie to obecnie w dobrą strone ! zważywszy że grało wielu zawodników z sobą po raz pierwszy oficjalnie nie wszyscy tez oni grali jak do tej pory w takich warunkach pogodowych a mimo to były momenty że widać o co w tej grze ma chodzić Krok po kroku ku zwycięstwu
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.02.2011, 13:27
O Sobolewskim faktycznie zapomniałem, ale on ma klauzulę w umowie o jej przedłużeniu o kolejny rok i zapewne z tego skorzysta.
Kowalskiego pomijam z rozruchu, nie wiem jakim absurdem musiałby wykazać się dyrektor sportowy, aby przedłużyć z nim kontrakt. Może i wychowanek, ale to nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 27.02.2011, 21:00
Jeżeli w następnym oknie zatrzymamy Chaveza, Cikosa i Sivakova i przyjdzie znów 4-5 zawodników do pierwszego składu i nikt inny nie odejdzie to możemy pograć o grupe ligi europejskiej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.02.2011, 21:32
Na razie nasze transfery zrobiły wrazenie na Panach z Ligi+Extra. Na prawde nasze transfery wygladaja najlepiej w tym okienku.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 27.02.2011, 21:36
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Nie chciałbym tylko byśmy przed pucharami byli znowu na etapie budowania drużyny bo wiadomo jak to się kończy.
co innego jak w letnim okienku pożegnamy się z Riosem i Żurawiem, a co innego jak odejdzie Kirm i Małecki... wiadomo wtedy znów w pucharach nic nie ugramy... ważne, żeby zachować trzon zespołu, do którego np taki Chavez uważam, że się nie zalicza na dzień dzisiejszy.... kręgosłup tego zespołu tworzą, Sobolewski, Kirm i Małecki... to od nich trener rozpoczyna ustalanie składu, jeżeli tylko są zdrowi...Jeżeli oni pozostaną i zostaną do nich dokooptowani odpowiedni gracze na poziomie to uważam, że możemy być spokojni o puchary... ważne, żeby Stan wyszukał jakieś perełki i wszyscy będą zadowoleni...

Cele transferowe na najbliższe okienko (nie będę oryginalny):
-lewy i prawy obrońca ( na tych pozycjach nie mamy żadnej rywalizacji)
-napastnik w razie odejścia Riosa i Żurawia, lub kogoś z tej dwójki... szczerze to wątpię, żeby zostali na następny sezon...
- wykupienie Cikosa i Chaveza (bądź kupienie nowego ŚO i PO)
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.02.2011, 22:15
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
O Sobolewskim faktycznie zapomniałem, ale on ma klauzulę w umowie o jej przedłużeniu o kolejny rok i zapewne z tego skorzysta.
Kowalskiego pomijam z rozruchu, nie wiem jakim absurdem musiałby wykazać się dyrektor sportowy, aby przedłużyć z nim kontrakt. Może i wychowanek, ale to nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy.
Cikos również jest bardzo słaby. Według mnie mógłby zostać w klubie jedynie jako rezerwowy.

Tak czy inaczej w lecie konieczne będą transfery:
- 2 bocznych obrońców
- co najmniej 1 napastnika

Obecnie pomyślałbym nad ustawieniem obrony w ten sposób (od lewej do prawej)
Palic - Bunoza - Chavez - Jaliens lub Palic- Bunoza - Jaliens - Chavez
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.02.2011, 22:20
2 bocznych jest potrzebnych w zespole. ale dałbym jeszcze chwile dla Cikosa on jak wejdzie w rytm to może nieźle grać
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.02.2011, 22:21
Chavez jako boczny obrońca? Bardzo dobre ustawienie! Z jego szybkością, zwrotnością, wyprowadzaniem piłki i dośrodkowaniem na pewno się tam sprawdzi!
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 27.02.2011, 22:24
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Obecnie pomyślałbym nad ustawieniem obrony w ten sposób (od lewej do prawej)
Palic - Bunoza - Chavez - Jaliens lub Palic- Bunoza - Jaliens - Chavez
Chavez na boku to sabotaż. Jest zdecydowanie za wolny na tę pozycję, objeżdżaliby go raz po raz. Natomiast nie wiem co się uwzięliście tak na Cikosa. Początek miał nieciekawy, ale teraz jest już ok i w niczym nie odstaje od innych z bloku obronnego.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.02.2011, 22:36
+ asysta przy golu Małego

Ja też nic nie mam do Eryka, będzie z niego dobry grajek
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 01.03.2011, 15:29
Reser napisał(a):Wyświetl post
Chavez jako boczny obrońca? Bardzo dobre ustawienie! Z jego szybkością, zwrotnością, wyprowadzaniem piłki i dośrodkowaniem na pewno się tam sprawdzi!
miażdżysz
Nie rozumiem w czym Cikoś jest gorszy od np. Paljicia. Obaj nadrabiają swoje braki szybkością, determinacją czy dośrodkowaniem. Jak dla mnie Paljić <=> Cikoś, na którego tutaj się chętnie najeżdża za błędy z przeszłości nad którymi widać, że trochę popracował.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.03.2011, 16:01
A w kontrakcie Cikosa jest wpisana klauzula odstępnego? Jeśli nie, a jego forma wzrośnie to ciężko będzie go zatrzymać. Bóg wie ile sobie Słowacy za niego krzykną.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.03.2011, 16:04
widzę, że dla niektórych, pojęcie sarkazmu jest obce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów