The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2011, 23:57
FraMat napisał(a):
A może niech gra w środku ataku?
w sumie parametry ma prawie jak Franek Zresztą, jeśli chodzi o precyzyjny strzał, to jest numerem jeden w drużynie. Może tam by się odnalazł, kto wie? Rozgrywanie, branie ciężaru gry na siebie zdecydowanie nie jest dla niego.

Ciekawi mnie, czy Boukhari dostanie jeszcze szansę. Jestem ciekaw, jak wygląda jego gra po przerwie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2011, 00:14
Prawda jest taka że nasza gra kuleje , gdy obrona wychodzi do środka pola nie ma komu grac ! i cały mecz sie przyglądałem temu i tak było z każda akcją powtarzam każdą.

Zawodnicy się chowają za przeciwnikami , nie ma ruchu bez piłki stoją i patrzą i czekają jak im piłka do nogi wpadnie.Stan mentalny naszych zawodników jest beznadziejny (Oprócz Małego Cikosa Melikson reszta szkoda gadać)

Oczywiście nie powiem ze jest źle , jest postęp , ale to jest dalej za mało.

Beznadziejna gra do tyłu i spowalnianie akcji to mnie wkurzało , nie była gry z 1 piłki tak jak to było w meczu z Arką.

Cytat:
Po odbiorze czy przy ataku pozycyjnym, każdy jakby się bał wyjść do gry i raz za razem były straty. Tak na prawdę to wygraliśmy dziś walecznością i wyższymi indywidualnymi umiejętnościami. Gramy obecnie taki waleczny ale bezpłciowy futbol.
Tak , zgadzam się jak najbardziej , ale jeśli mamy się bić w kwalifikacjach LM lub LE to z taką grą pojedziemy do domu taka jest prawda.

Obrona , powiem krótko i na temat , nic się nie zmieniło.

Jeliens - Wole juz Bunoza Chavez.

Nie mamy ataku nie mamy obrony. Mamy bramkarza mamy zajebisty środek. Ale to dalej za mało.

Jest duzo do poprawy , Trzeba grać tym co jest ,w lecie licze na szybkie transfery i zgrywanie nowych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 05.03.2011 o godz. 00:19.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 00:19
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Jeliens - Wole juz Bunoza Chavez.
Proszę o wyjaśnienie, dlaczego dla Ciebie środek Bunoza - Chavez jest lepszy od Bunoza - Jaliens lub Jaliens Chavez ..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 05.03.2011, 00:22
Titto napisał(a):Wyświetl post
Proszę o wyjaśnienie, dlaczego dla Ciebie środek Bunoza - Chavez jest lepszy od Bunoza - Jaliens lub Jaliens Chavez ..
Oglądnij mecz jeszcze raz i się przyglądnij Jeliensowi i Bunozie ,wtedy znajdziesz odpowiedź

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 11:56
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij mecz jeszcze raz i się przyglądnij Jeliensowi i Bunozie ,wtedy znajdziesz odpowiedź
Moim zdaniem Jaliens zagrał dużo lepiej, niż Bunoza. Nie każda jego piłka była tak daleko wypier*alana bez pomysłu tylko spokojnie rozgrywał piłkę z defensywą. Warto zauważyć, że Jaliens w porównaniu do mecz z Arką lepiej zagrywa długie piłki. Raz albo dwa razy ładnie przetransportował piłkę do 2 linii.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.03.2011, 00:24
chyba każdy widzi, żę Chavez jest aktualnie najlepszym środkowym obrońcą, nie wiem co tu wyjaśniać
Maaskant trochę niepotrzebnie kombinuje bo Chavez się zgrywał z Bunozą z każdym kolejnym meczem na jesień, dzięki czemu w 4 ostatnich nie straciliśmy bramki. Dzisiaj środek obrony grał bardzo słabo i wielka zasługa Pareiko, że straciliśmy tylko 1 bramkę.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.03.2011, 00:47
koniak napisał(a):Wyświetl post
chyba każdy widzi, żę Chavez jest aktualnie najlepszym środkowym obrońcą, nie wiem co tu wyjaśniać
Maaskant trochę niepotrzebnie kombinuje
A dlatego wystawia Bunozę bo ten zawodnik jest przyszłością Wisły. On jest nasz, niech gra i się rozwija. Chavez prawdopodobnie po sezonie odejdzie, więc lepiej jeśli tym drugim stoperem który będzie grał z Jaliensem będzie zgrany Bunoza niż niezgrany Bunoza.

Maaskant do tego więcej razy oglądał Jaliensa on nas. On wie na co go stać. Gdyby był słaby to by go nie wystawiał.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.03.2011, 00:24
To, że Jaliens na razie nie wygląda za rewelacyjnie to jeszcze nie znaczy, że nie będzie grał dobrze.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2011, 00:28
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.

Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p

Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer.

Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.03.2011, 00:32
masada napisał(a):Wyświetl post
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.

Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p

Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer.

Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże.
golkiper klase wyzej niz Pawelek
.....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.03.2011, 00:42
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Tyle bez takich - nie ma lepszego bramkarza na świecie od Pawełka
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle bez takich - nie ma lepszego bramkarza na świecie od Pawełka
no wlasnie teraz to wszyscy by go na piedestal posadzili a jak gral u nas to rowno ....ami lecieli po nim
Melikson motor gry ,nawet jak straci to walczy o pile ,dobra robota Małego dobre ,pewne rajdy
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 05.03.2011 o godz. 00:52.
.....
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 14:49
Bardzo cieszy zwycięstwo, ale martwią "stare problemy". Czyli obrona i atak. W pomocy bowiem dzięki transferom i większej konkurencji sytuacja drgnęła na plus.

Genkow znów zagrał na poziomie Żurawskiego z Podbeskidziem. Napastnik nie jest tylko od skakania do górnych piłek i wygrywania jakiejś od czasu do czasu, a do tego właśnie sprowadza się gra Bułgara. Na razie w dwóch meczach ligowych nie oddał ani jednego strzału na bramkę rywala, nie stworzył ani jednej bramkowej okazji dla zespołu. To nie może nie martwić.

Obrona - bardzo rozczarowuje mnie Jaliens, który popełnia mnóstwo poważnych błędów, podobnie jak Bunoza. A można było oczekiwać, że będzie przewyższał Bośniaka znacznie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Niestety, nie gra pewniej. Dlatego Chavez powinien szybko wrócić do składu, bo w defensywie nadal jest najlepszym zawodnikiem Wisły.

Boczni obrońcy też jak nie zabezpieczali, tak nadal nie zabezpieczają właściwie skrzydeł. Bardzo ławo dośrodkować w nasze pole karne. Szalenie wymowne są tu okrzyki Maaskanta do Cikosa: "Think!". On faktycznie momentami ewidentnie ma problem z myśleniem.

Dobrze, że w życiowej formie i sile fizycznej jest Małecki, nasz najlepszy obecnie piłkarz. A także, że Melikson faktycznie jest jak na polskie warunki wybitnym zawodnikiem. Głównie dzięki nim i wreszcie pewnemu bramkarzowi wygrywamy w lidze. Ale to za mało, by wygrywać bez końca.

Mogą cieszyć jeszcze dwie sprawy: że Jirsakowi powoli kończy się kontrakt i w związku z tym zależy mu znacznie bardziej na pokazaniu się niż wcześniej. "Syndrom Pawełka" znów działa. I zależy mu o wiele bardziej niż Gargule. Dlatego gra i wreszcie jest przydatny zespołowi.

A druga sprawa, że zawodnicy, którym "brakło serducha" i w kompromitujący sposób zaprzepaścili szansę dobrego pokazania się z Podbeskidziem nie powąchali nawet murawy. To prawidłowa decyzja Maaskanta, w każdym normalnym klubie tacy delikwenci na długo lądują na ławie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Od: 03.2008

DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Mało powiedziane. To co leciało w krótki po strzale Grzyba Pawełek wyciągałby z siatki..tyle co on puszczał po krótkim. Masada myślę, że jednak zmienisz zdanie co do Pareiko po całym sezonie.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.03.2011, 10:51

Nie zgadzam się z twoją oceną Pareiki .... on jest naprawdę lepszy od Pawełka (nawet porównując do rundy jesiennej gdy Pawełek bronił bez zarzutu a nawet jeden mecz nam wygrał)

Tak mi się wydaje że Meliksona z Parejką by nie było gdyby nie spieniężono Brożków ... takie realia ....

Tak naprawdę to przydałby się nam Grosicki ..... jak go Turcy zaczną flekować (taka tam mentalność albo kochają albo nienawidzą) warto byłoby się zakręcić .....
Oczywiście nie w aktualnym systemie 1-4-5-1 ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 12:19

Nic dodać nic ująć. Cieszę się, że są jeszcze na forum myślący forumowicze, a nie tylko jakieś 12q czy 1IQ...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.03.2011, 00:41
Niektórzy narzekają na rajdy Małeckiego, a to dzięki nim wygraliśmy dzisiejszy mecz (pierwsza i trzecia bramka). Gdyby na miejscu "wariata" Małeckiego był ktoś grający bardziej zachowawczo to prawdopodobnie nie byłoby w ogóle tych sytuacji. Mały ma robić rajdy, ma się kiwać, ma próbować mijać trzech zawodników przeciwnika bo w tym jest najlepszy i dzięki temu wygrywamy mecze. A, że czasem straci piłkę? Co z tego? Bilans zysków i strat jest zdecydowanie na plus. Nie ma sensu zabijać ułańskiej fantazji Małeckiego bo tacy zawodnicy to rzadkość, a korzyści płynące z ich gry są wymierne.

PS: fajnie że teraz mamy dwóch takich zawodników (Melikson).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2011, 00:44
Ja myśle że dla Jaliensa problemem jest... poziom ligi i wyszkolenia zawodników
On jest po prostu przyzwyczajony do wyższej kultury gry, bardziej przewidywalnych zachowań
A u nas w akcjach chaos, tu sie komuś piłka od piszczeli odbije i nie w ta strone leci, schemat akcji to czesto dzida do przodu i wyscig kto szybszy
kilka meczów ogrania i sie połapie o co w naszej rodziemej wersji piłki nożnej chodzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.03.2011, 00:46
Pareiko 8- Wszyscy widzieli jakie cuda wyprawiał, kuleje jedynie wybicie piłki ala Moretto
Cikosz 6- Aktywny w ofensywie, pokazuje się do gry choć nie zawsze jest we właściwym miejscu, waleczny, w defensywie dziś pewny poza 2 wpadkami gdzie był źle ustawiony i dostał piłkę za plecy
Jaliens 3- wg mnie najgorszy dziś zawodnik, gdy Bunoza dał się kiwnąć w polu karnym był to zawodnik do krycia przez Jaliensa ale nie wiedzieć dlaczego uciekł od niego, bardzo dużo niedokładnych podań przy wprowadzaniu piłki do gry
Bunoza 7- prawda że popełnił kilka błędów jednak wygrywał wszystkie główki i był twardy w obronie, ale grał czysto, po błędzie potrafił go naprawić dobrze się zastawiając, duży minus za kilkukrotne nie trzymanie lini spalonego, dobre wejścia do ofensywy
Palić 5- często źle ustawiony i spóźniony, dobrze że nadrabiał to prędkością i walecznością dziś mniej widoczny w ofensywie
Sobolewski 5- niby kilka piłek zebrał, ale nie był aktywny, nie cisnął zawodników przetrzymujących piłkę, nie zawsze wracał, w ofensywie nie istniał
Melikson 7- wiemy czym imponuje, jednak nieraz za długo przetrzymuje piłkę, 2 sytuacje w 1 połowie gdy po dał do nie odpowiedniego zawodnika wychodzącego na czystą pozycję, lub za długo przetrzymał, świetne dośrodkowania
Sivakow 6- dobrze poruszał się po boisku, uzupełniając luki w defensywie i w pomocy, zbyt mało kreatywny, za mało gry bierze na siebie, choć dobrze reguluje tempo gry
Małecki 8- ogromna waleczność, świetne akcje indywidualne, dobrze pokazywał się dziś na pozycji, słaby przegląd pola, o dziwo gdy został przesunięty do ataku zgasł, zbyt dużo strat przy jego rajdach, ale co gdyby nie jego indywidualna akcja
Kirm 6- najważniejsze że strzelił co u niego nie jest regułą, dużo wracał do obrony, nie wychodził do podań jak Małecki czy Melikson
Genkow 6- świetnie rozpoczął, dobrze pokazywał się i brał udział w każdej akcji do strzelenia bramki, jednak swoje zrobiły ostre wejścia, co sędzie powinien wcześniej ukrócić, mówicie że nie dostawał podań a 2 piłki na przecięcie z głowy były pięknie wyłożone tylko że do nich się spóźnił
Jirsak 8- to jest zawodnik grający do przodu i takie zadania taktyczne odpowiadają mu, dziś miał swój dzień, choć powinien jeszcze strzelić bramkę sam na sam prosto w bramkarza
Wilk - waleczny w odbiorze
Łobo - powinien szybciej podać jak miał dużo miejsca pod koniec
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.03.2011, 00:46
Albo Jaliens przyjechał do Polski odcinać kupny i zgarniać kasę .
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 05.03.2011, 00:48
ja mam pytanie do kogoś kto oglądał mecz w tv ...chodzi o sędziego. z trybun wydawało mi sie że przy stanie 2-1 robił wszystko żeby przeszkodzić Wiśle, jak to wyglądało w tv?
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2011, 04:30
Arek1906 napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanie do kogoś kto oglądał mecz w tv ...chodzi o sędziego. z trybun wydawało mi sie że przy stanie 2-1 robił wszystko żeby przeszkodzić Wiśle, jak to wyglądało w tv?
Po pierwsze razi w oczy pustawy stadion ;/ ale jak zostanie w całości oddany to powinno to lepiej wyglądać
co do samego meczu to kilka uwag
Cikos zdecydowanie najsłabszy na boisku ... a najlepszy to Jirsak i Melikson oraz mały pokazali klasę
a co do sędziego - kabaret... niesłusznie uznał róg dla Ruchu po strzele kogoś od nich po czy dał Sobolowi kartkę ... i chyba zrozumiał swój błąd bo później gwizdnął raz czy tam dwa dla Wisły niesłusznie.
jak komentator powiedział " najgorzej jak sędzia próbuje naprawić swoje błędy błędami widać było że grajki byli wkur*ieni :d
a co do dopingu ... dawno mnie w Polsce nie było i jedna na bank nowa przyśpiewka wypada tragicznie w TV ... czułem się jak na pogrzebie albo w kościele hehe ... ale to już kwestia gustu :d ogólnie doping na plus :d good job !
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.03.2011, 01:01
Maor Melikson napisał(a):
Co jest takiego szczególnego w atmosferze na stadionie Wisły?
To, że kibice cały czas dopingują. Cały czas krzyczą i wspierają, nawet gdy drużynie nie idzie.

Może kilka słów o Twojej bramce? Podobno ktoś bardzo chciał, żebyś w dzisiejszy meczu trafił do siatki?
Tak. Boukhari życzył mi tej bramki i podobno nawet zaprzągł voodoo, żeby mi w tym pomóc (śmiech)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cos_szalonego/

Nordin to jest niezły wariat
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 05.03.2011, 01:25
Cytat:
Wisła nie była bezczynna w tym okresie, jej kontry siały spory zamęt. Jirsak przegrał jednak pojedynek z Perdjiciem (79. min), ale za moment zamarkował strzał, po czym wyłożył futbolówkę Maorowi Meliksonowi, który posyłając piłkę do pustej bramki zdobył swego pierwszego gola dla "Białej Gwiazdy". W tym momencie mecz był już rozstrzygnięty.
Oj ci pisamki....

Co do meczu. Jirsakowi ławka dobrze służy Piekna Asysta i Gol

Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 05.03.2011, 02:28
W meczu z Ruchem negatywnie zaskoczyły mnie dwie osoby. O ile Genkova można jeszcze rozgrzeszyć za nieskuteczność, bo walczył, przepychał się i ogólnie robił dobrą robotę w przodzie, to nie rozumiem co na boisku robił Jaliens ? Facet się kiepsko ustawia, ślizga po murawie i notorycznie ogląda plecy przeciwników !! Chavez wróć !! Tyle dobrze, że w miarę poprawnie zagrał Bunoza. Sivakov coraz lepszy, napewno lepszy od Sobola. Maor zagrał bardzo dobrze, podobnie jak Mały ale szczególne ukłony dla skromnego bohatera ... Tomek Nie Zwalniaj Tempa !! Dziś zwycięstwo dał Jirsak .

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.03.2011, 06:54
Jak to mówią: "po meczu do domu nie chodzę" więc dopiero teraz wróciłem Niestety kobieta już/jeszcze nie śpi;/ ale meczyk spooooko. 3 punkty,lider no i Maor. Podoba mi się ten chłopak, szybki, świetnie się zastawia. Bedzemy mieli z niego pociechę
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.03.2011, 07:53
Jaliens jeszcze nie zagrał 2 meczów z tym samym partnerem na środku obrony a już wymagacie od niego, żeby wszystko było pięknie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.03.2011, 08:04
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jaliens jeszcze nie zagrał 2 meczów z tym samym partnerem na środku obrony a już wymagacie od niego, żeby wszystko było pięknie.
Oczywiście należy mu dać trochę czasu.
Ale z drugiej strony są gracze którzy od razu grają tak jak sie od nich oczekuje - np. Melikson, i chyba po 32 letnim stoperze reprezentacji Holandii i graczu czołowej holenderskiej drużyny należałoby sie spodziewać nieco więcej.

Co innego wynikające z niezgrania błędy w asekuracji czy ustawieniu, a co innego dawać się ogrywać jak dziecko przez graczy I-ligowca.

Oczywiście Jailiens ma potencjał i może jeszcze będzie dobrze grać, ale na razie nie ma co ukrywać, że prezentuje się absolutnie najsłabiej z nowych nabytków, i najsłabiej z trójki środkowych obrońców którzy są do dyspozycji w Wisle (poza Kowalskim)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 08:23
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
J
Zauważyliście jak Kirm strzelił focha? Chodzi o sytuację gdy Melikson był faulowany w pierwszej połowie, była dogodna sytuacja na rzut wolny, widać było, że Kirm ma ochotę uderzać, a Małecki mu sie wpieprzył..Później Kirm dwukrotnie nie podał do Małeckiego w dogodnej sytuacji. Przy drugiej akcji pretensje Małeckiego skwitował splunięciem w jego kierunku. I dobrze. Widać, że nie da sobie wejść na głowe, choć nie wiem jakie są kompetencje jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych..
No faktycznie dobrze - jakby było 0-0 i przez foszastego Kirma stracilibyśmy punkty też byś takie bzdury pisał? On nie jest od strzelania fochów tylko od gry zespołowej. Sytuacja z 81 minuty - Kirm zamiast podać Małemu który byłby sam na sam z bramkarzem woli strzelić w boczną siatkę - no faktycznie pokazał jaki z niego "zespołowy" kopacz! Rozumiem że przy bramce na 1-0 gdyby sytuacja była odwrotna to Kirm w przeciwieństwie do Małego strzeliłby sobie na bramkę zamiast podawać i ciebie by to cieszyło? Kirm na ten moment gra dużo bardziej egoistycznie od Małeckiego. Taka prawda.

Moje oceny po wczorajszym zwycięskim meczu

Pareiko - 7 - to co miał wybronić wybronił. Pewny punkt zespołu.
Paljić - 4 - słabo, w obronie słabo, owszem biegał do przodu ale z tyłu słabo
Jaliens - 5 - średnio
Bunoza - 5 - średnio - gubił spalonego, na szczęście bez konsekwencji,
Cikos - 6 - o dziwo najlepszy z obrońców
Sobolewski 6 - poprawnie
Melikson - 7 - ruchliwy, szybki, strzelił gola, na razie bez asysty a tych oczekuje od nie najbardziej a nie sztuczek technicznych. Dobry mecz.
Sivakov - 4 - słaby mecz
Małecki - 8 - najaktywniejszy piłkarz meczu, asysta przy pierwszej bramce i udział przy 3 bramce (wyłożył piłkę Jirsakowi) wg mnie najlepszy na boisku
Kirm - 5 - strzelił gola i potem strzelił focha - tzn nie widział kolegów. A na poważnie - średni mecz - nie wygrywał pojedynków 1 na 1 - nie podawał kolegom (81 minuta)....
Genkov - 5 - walczył w powietrzu i odgrywał piłki - nic więcej, ale też i nie dostał żadnej piłki od kolegów żeby mógł coś zrobić

Jirsak - 7 - dobry mecz Czecha - bardzo ważny gol i dobre podanie do Meliksona
Wilk - 6 - walczył w środku pola
Łobodziński 5 - gorszy od Kirma na pewno nie był

Najlepsi na boisku
Małecki, Jirsak, Melikson, Pareiko (kolejność nie przypadkowa)
A graczem meczu oczywiście Mały
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2011, 08:33
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Melikson - 7 - ruchliwy, szybki, strzelił gola, na razie bez asysty a tych oczekuje od nie najbardziej a nie sztuczek technicznych. Dobry mecz.
nie przeceniajmy znaczenia tych "asyst"..jeżeli np Melikson wyloży w meczu 10 "setek" Malemu (Genkovowi,Kirmowi.....) a ten 10 razy nie trafi do pustej bramki to Melikoson asyst będzie mial zero,ale to nie znaczy że będzie słabym pilkarzem.o ile strzelone bramki mówia coś o klasie napastnika,to statystyki asyst niekoniecznie pozwalaja ocenić obiektywnie np pomocników.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów