The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 17:05
A czy przypadkiem właścicielem Multi Production nie jest Canal + Cyfrowy? Bo jeżeli tak to nie wydaje mi się aby byli oni zainteresowani realizowaniem transmisji Ekstraklasy kiedy nie będzie jej w stacji-matce.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.02.2011, 17:19
Może i są.

I co, obrażą się i postawią swój wóz za wiele mln zł w garażu? Jechać na samych koncertach i dziesięciu dodatkowych wydarzeniach sportowych na krzyż?

Mają dwa wyjścia:
- robić to dla Ekstraklasy TV
- sprzedać spółkę (Ekstraklasie?)
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.02.2011, 17:34
Zgadzam się, Multi Production wraz ze stratą pewnie dość dużego zlecenia jakim jest realizacja Ekstraklasy miałaby duże kłopoty.

Choć wydaje mi się, że jeżeli przejdzie pomysł z Ekstraklasa TV to realizować transmisję będzie jakaś inna spółka, najpewniej z zagranicy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Jaro1991 : 17.02.2011 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 17:51
Jaro1991 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, Multi Production wraz ze stratą pewnie dość dużego zlecenia jakim jest realizacja Ekstraklasy miałaby duże kłopoty.

Choć wydaje mi się, że jeżeli przejdzie pomysł z Ekstraklasa TV to realizować transmisję będzie jakaś inna spółka, najpewniej z zagranicy.
To byłoby ciekawe rozwiązanie. Chyba zgodzicie się ze mną że im lepsze kamery, lepiej ustawione tym lepiej ogląda się dany mecz. Jeśli nie byłby to kamery trzeciego sortu, tylko takie jak są dajmy na to na Bundeslidze to jestem jak najbardziej "ZA".
Nie dawno przeszukiwałem trzy mecze Wisły i konkretne ujęcia dryblingu czy wrzutki takie z pierwszej osoby, czy nawet solidne zbliżenia twarzy są rzadko spotykane.

Oczywiście ostatnio uległo to poprawie, nawet fajnie wyglądały ujęcia z tej kamery spider, która była na Lechu. Widziałem też różnice dajmy na to w transmisji meczu Wisła VS Korona a Wisła VS Legia. W tym drugim meczu ujęcia o wiele bardziej konkretne. Dużo zależy od stadionu bo dajmy najładniejszy gol na stadionie Poloni Bytom będzie tam tracił na wartości.

PS. Takie kamery jak Premier Leaque mogły by być Poezja.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.02.2011, 18:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No bo przeciez w Canal+ od razu było wszystko zajebiste i obiektywne.....
To się uśmiałem teraz I tak kończą się dyskusje kiedy zaczyna brakować sensownych argumentów. W C+ nie było odrazu pięknie i kolorowo. Ale mają własnie przewagę wieloletniego doświadczenia w tym co robią i są po prostu dobrzy. - dlatego powinni robić to dalej i mam nadzieję, że będą mieli taką możliwość.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.02.2011, 18:22
Ma ktoś zamiar zrobić transmisję ze sparingu?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.02.2011, 18:27
Pewnie będzie tak jak ostatnio, niestety.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.02.2011, 18:28
Nie wiem czemu Wy sie do tego C+ przyczepiliscie.

Profesionalnie zrealizowane widowiska, czasami smiesznie, czasami powaznie. Magazyny ligowe na poziomie, komentarze gosci tez... Nie mam zbytnio do czego sie przyczepic.

Kosztowac tez to nie kosztuje duzo wiec w czym problem ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2011, 18:37
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu Wy sie do tego C+ przyczepiliscie.

Profesionalnie zrealizowane widowiska, czasami smiesznie, czasami powaznie. Magazyny ligowe na poziomie, komentarze gosci tez... Nie mam zbytnio do czego sie przyczepic.

Kosztowac tez to nie kosztuje duzo wiec w czym problem ?
problemem są jak zwykle pieniadze.
C+ tym razem może przegrać ligę polską..

Cytat:
No bo przeciez w Canal+ od razu było wszystko zajebiste i obiektywne.....
To się uśmiałem teraz I tak kończą się dyskusje kiedy zaczyna brakować sensownych argumentów. W C+ nie było odrazu pięknie i kolorowo. Ale mają własnie przewagę wieloletniego doświadczenia w tym co robią i są po prostu dobrzy. - dlatego powinni robić to dalej i mam nadzieję, że będą mieli taką możliwość.
Reser widzisz nie zrozumiales mnie. Mi chodzi o to ze jesli "N" wygra to nie wiem czy jest sens narzekać badz jak niektorzy szukac teorii spiskowych.W ciągu kilku lat mogą zrobić tak, że zapomnisz lige+ i lige+extra.

a twoj argument ze sa dobrzy i powinni to dalej robic - przeciez to nie Oni decydują czy to będą robić czy też nie. Kasa misiu kasa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.02.2011, 18:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Reser widzisz nie zrozumiales mnie. Mi chodzi o to ze jesli "N" wygra to nie wiem czy jest sens narzekać badz jak niektorzy szukac teorii spiskowych.W ciągu kilku lat mogą zrobić tak, że zapomnisz lige+ i lige+extra.

a twoj argument ze sa dobrzy i powinni to dalej robic - przeciez to nie Oni decydują czy to będą robić czy też nie. Kasa misiu kasa
Słuchaj mi się nie chce czekać kilka lat, żeby Nka osiągneła taki poziom jaki teraz ma C+ .
I nie zrozum mnie źle, ja nikogo nie będę przekonywał do tego, że C+ to najlepsze rozwiązanie bo mi na tym nie zależy. Wyraziłem swoją opinię na ten temat, a nie tak jak mówisz argument. Jeżeli wygra Nka to po prostu będzie musiała szukać zarobku na kim innym, bo ja będę wolał zostać przy C+ i oglądać polską ekstraklasę za pośrednictwem Sopcastu albo DrHTV - czyli prościej mówiąc, Nka na mnie nie zarobi.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.02.2011, 19:00
porównajcie sobie mecz transmitowany w TVP/N/POLSACIE(nie licząc Borka) z C+

ziemia a niebo.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 17.02.2011, 19:25
Borek jest ok. Ale zazwyczaj jak jest Borek to jest i Kołtoń, a to oznacza że komentarz niczym to nie odbiega od tvp czy enki.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2011, 01:12
Nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił uwagę - ja przynajmniej takiej nie zauważyłem - ale dotychczas kanał z transmisjami ligowymi powołano podobno tylko w Holandii i biznes zaczął przynosić straty. Nie jest to jakaś tajemna wiedza, bo o tym trąbią portale. Ale właśnie! Trąbią portale. Podejrzewam, że to, co ma się stać i tak się stanie, nikt raczej nie będzie negocjował wielomilionowej umowy na łamach dzienników sportowych i ogólnopolskich. Dogadają się i to pewnie tak, że nie sprawdzi się żadna z hipotez wymyślonych przez dziennikarzy.

Ciekawym rozwiązaniem byłaby oddzielna sprzedaż praw do transmisji wszystkich meczów; praw do transmisji wszystkich meczów jednej drużny i reszta tak, jak dziś, czyli magazyn i dwa-trzy mecze/weekend. Legia czułaby się wtedy dowartościowana, bo byłaby pokazywana w eNce, my z czasem moglibyśmy pomyśleć o kanale własnym na c+, który mogliby realizować nawet oni sami na zlecenie, tylko my podesłalibyśmy komentatorów naszych.

Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
porównajcie sobie mecz transmitowany w TVP/N/POLSACIE(nie licząc Borka) z C+

ziemia a niebo.
W c+ oprócz Laskowskiego, Smokowskiego, Twarowskiego i Nahornego nie da się ich słuchać. A ligę polską, to zdaje się komentuje regularnie tylko Laskowski. Z czego mecze Wisły od jakiegoś czasu rzadko.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 18.02.2011 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.02.2011, 06:32
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Borek jest ok. Ale zazwyczaj jak jest Borek to jest i Kołtoń, a to oznacza że komentarz niczym to nie odbiega od tvp czy enki.
Kołton ma sporą wiedzę i bardzo angażuję się emocjonalnie , bez względu na to jaka polska drużyna gra w pucharach. Borek natomiast to ulizany goguś, który prowadzi komentarz poprawnie, aczkolwiek bez krzty emocji i bez polotu. Do Twardowskiego czy Smokowskiego im sporo brakuje.
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 18.02.2011, 12:40
Nie wiecie moze czy bedzie w telewizji transmisja z meczu z daugava ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2011, 12:50
maklo9 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie moze czy bedzie w telewizji transmisja z meczu z daugava ?
hello, obudź się, puchar słońca już się skończył
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 18.02.2011, 16:32
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
hello, obudź się, puchar słońca już się skończył
o co pijesz ? Ja sie pytam czy bedzie gdzies ten mecz mozna obejrzec a ty mi wyjezdzasz z pucharem slonca
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.02.2011, 16:35
Wiadomo coś czy najbliższy mecz Wisły z Arką bd transmitowany ? i ewentualnie gdzie
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 18.02.2011, 16:39
master17 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo coś czy najbliższy mecz Wisły z Arką bd transmitowany ? i ewentualnie gdzie
bd ? Musisz pisac jak pokemon ?

Canal+ Sport od 19.40
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.02.2011, 19:47
mic napisał(a):Wyświetl post
bd ? Musisz pisac jak pokemon ?

Canal+ Sport od 19.40
Ostatnio słyszałem, ze na Orange Sport bedzie, widocznie plany sie zmieniły.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2011, 20:46
wieczorny mecz z pt jest w obu stacjach

GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Na OS będzie mecz Cracovia-Legia, mecz Wisły tylko na C+.
a to sorki za bledne info
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 18.02.2011 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2011, 21:49
Nie bardzo rozumiem czego Wy oczekujecie po komentatorach, że "nie da się ich słuchać"? Tego żeby wszyscy chwalili Wisłę, nawet jak nie trafiają z 2 m. do pustej bramki? Nikomu z C+ nie można nic zarzucić, wątpliwości mam tylko co do Kołtonia i jego spuszczania się nad Lechem, przy każdej okazji.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 18.02.2011, 22:27
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
wieczorny mecz z pt jest w obu stacjach
Na OS będzie mecz Cracovia-Legia, mecz Wisły tylko na C+.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.02.2011, 22:35
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem czego Wy oczekujecie po komentatorach, że "nie da się ich słuchać"? Tego żeby wszyscy chwalili Wisłę, nawet jak nie trafiają z 2 m. do pustej bramki? Nikomu z C+ nie można nic zarzucić, wątpliwości mam tylko co do Kołtonia i jego spuszczania się nad Lechem, przy każdej okazji.
Raczej każdy się zgadza, że komentatorzy C+ są na poziomie. Osobiście wolałbym, żeby C+ miało dalej prawa. Po pierwsze dlatego, że mam wykupiony abonament, który będzie jeszcze ważny z 8 miesięcy (a oglądam jedynie ekstraklasę) - po drugie dlatego, że moi domownicy są przyzwyczajeni do C+. Po trzecie są sprawdzeni, wypróbowani, doświadczeni.

Do kolegi Szprotsona : chłopie, weź się ogarnij. Twoje argumenty nt. tego, że N może być jak C+ są śmieszne. To tak jakby pisać, że któryś nasz młodzik może być jak Sobol, wstawmy go na defensywnego pomocnika i zławkujmy naszego kapitana! A co tam, że przez najbliższe lata będzie tragedia, ważne, że on MOŻE być! Co z tego, że w ME xxx gra piach i nie ma żadnych obiektywnych przesłanek, że może Sobola zastąpić! Przecież jak będzie mecz pierwszej drużyny to się spręży i będzie czempionem!

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.02.2011 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.02.2011, 22:51
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jestem zadowolony jeśli chodzi o poziom komentarza w Canale + z drobnym wyjątkiem. Nie trawie jak mecze Wisły komentuję Mariusz Śrutwa. Mianowice choćby Wisła wymieniła 5 podań pod polem karnym przeciwnika, Małecki zrobił ruletkę w tej akcji i strzelił w okienko to on zacząłby swoją wypowiedz od: "Niesamowity błąd w ustawieniu drużny X, obrońca X kompletnie nie widział co chciał zrobić w tej akcji" Rozumiem obrońcy popełniają błędy ale wypadałby czasami pochwalić naszą drużynę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2011, 23:30
Zgadzam się , Śrutwy sluchać nie mogęm . Tak to poziom komentowania w c+ uważam za najlepszy w kraju .

też jestem za tym aby zostało jak jest ,, ewentualnie niech otworzą własny kanał ligowy. Jednak może to przynieść więcej strat niż korzyści .

Najważniejsze by 'n' nie dostała w swoje łapska ligi... będzie pora umierać
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 19.02.2011, 09:43
dzisiejszy sparing bedzie mozna gdzies ogladnac

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2011, 09:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się , Śrutwy sluchać nie mogęm .
Innym przeszkadza gdy komentuje Węgrzyn. Kwestia gustu.
Chociaż w jednym jesteśmy zgodni,
Cytat:
TYLKO NIE telewizja N
Borek, Pełka jak najbardziej ok.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 19.02.2011, 10:34. dzisiejszy sparing
jest zagrożony i może się nie odbyć jeśli nie poprawi się pogoda, od rana leje rzęsisty deszcz i wieje silny wiatr , maaskant odwołał przedpołudniowy rozruch bo powiedzial że w taką pogode nie da się nic zrobić
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2011, 11:06
Cytat:
Borek, Pełka jak najbardziej ok.
Ale bez Kołtonia. Specjalnie przez niego wyłączyłem głos w30 minucie meczu Lecha z Bragą.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów