The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 10:19
Rozpisałeś sie a jak sie okaże że na pierwszym meczu połowa miejsc będzie pusta to co powiesz? Wystarczy że raz nie będę mógł przyjść na mecz i cały zysk z karnetu szlag trafia. To ma być zachęcające? Pewnie ze nikt mi nie każe kupować karnetu, pytanie czy klubu nie interesuje ile karnetów sprzeda, bo mam wrażenie, że ilość sprzedanych karnetów to karta przetargowa w negocjacjach ze sponsorami. Tekstem "kto ma przyjść to przyjdzie" troche mnie osłabiłeś.

Nie ma co na razie dyskutować bo kto ma rację pokarze rzeczywistość, a ta może być brutalna.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2011, 10:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Rozpisałeś sie a jak sie okaże że na pierwszym meczu połowa miejsc będzie pusta to co powiesz? Wystarczy że raz nie będę mógł przyjść na mecz i cały zysk z karnetu szlag trafia. To ma być zachęcające? Pewnie ze nikt mi nie każe kupować karnetu, pytanie czy klubu nie interesuje ile karnetów sprzeda, bo mam wrażenie, że ilość sprzedanych karnetów to karta przetargowa w negocjacjach ze sponsorami. Tekstem "kto ma przyjść to przyjdzie" troche mnie osłabiłeś.

Nie ma co na razie dyskutować bo kto ma rację pokarze rzeczywistość, a ta może być brutalna.
Nikt nie lubi tych porównań ale powiem tak . Na Cracovię bilety są prawie za darmo co nie powoduje tego że stadion co mecz jest zapełniony .

Jeśli na pierwszym meczu po otwarciu będzie połowa kibiców to nie będzie znaczyło że ceny są za wysokie . To będzie m.i. znaczyło że:

a) kibice nie chcą oglądac tak grającej Wisły
b) kibice - pikniki przychodzą na rywala ( mecze TOP ) a nie na Wisłe
c) są niedogodności które ich zniechęcają do częstych wizyt na meczu (np mało miejsc parkingowych )
d) większość ludzi symatyzujących z Wisła ( a jest ich od groma ) jest tylko wirtualna i trzeba się z tym pogodzic

zresztą co będziemy dużo gadać . Na mecze PP nigdy nie było pełnego stadionu , choc bilety były za pół ceny . Tak było , jest i będzie . Chyba że doczekamy czasów aż Wisła będzie grała w Lidze mistrzów i będziemy mieli wielu nowych kibiców sukcesu .

Poza tym napisałes że wystarczy nie pójść na 1 z 9 spotkań i już tracisz to co zarobiłes na karnecie . Otóż nie! Nawet fakt że ominiesz 2 spotkania nie spowoduje tego że będziesz do tyłu z pieniędzmi . ( np karnet bez ulg na G 190 , 9 spotkań na G - 245 zł) Poza tym cos takiego jak pewne miejsce na stadionie oraz fakt że nie musisz się tłuc po kolejkach jest nie do przecenienia .
Poza tym napiszę jeszcze raz . Wymagamy od Wisły sukcesów , to dołóżmy dla niej coś od siebie , nawet płacąc więcej za karnet masz tą świadomość że pieniądze nie idą w błoto tylko na Twoją Wisłe .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.02.2011 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2011, 11:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Poza tym napiszę jeszcze raz . Wymagamy od Wisły sukcesów , to dołóżmy dla niej coś od siebie , nawet płacąc więcej za karnet masz tą świadomość że pieniądze nie idą w błoto tylko na Twoją Wisłe .
Trudno się z tym nie zgodzić. Ale po to mamy 34 tysięczny stadion żeby go zapełniać! Trybuny za bramkami zawsze się zapełnią, ponieważ tam zawsze są najtańsze bilety. Wg mnie na trybuny boczne powinny być sporo tańsze bilety. Bo my na młynie mamy tańsze bilety, pobawimy się, poskaczemy, pośpiewamy, a oni zazwyczaj odśpiewają hymn i siedzą przez resztę meczu. Idźmy za takim rozumowaniem:
Tańsze bilety (głownie na trybuny boczne) --> Więcej osób ( i myślę że sporo więcej) --> Większe sukcesy sportowe? Przecież dla takiej publiki aż się chce pop.ierdalać po tym boisku. W całej Polsce będzie wiadomo kto ma najlepszych kibiców w Polsce, większy kibicowski prestiż na świecie? Lub może tak po prostu? Przyjemniej pośpiewać, pokazać się przy całym stadionie? Czy nawet piknikom posiedzieć? Dla mnie to jest właśnie cudowne że mogę uczestniczyć w tak niesamowitym dopingu i pomagać swojej drużynie w taki sposób, dołożyć cegiełkę do tej historii Wisły

Teraz już cen biletów nie zmienią, parę osób kupiło już karnety, pozostaję nam tylko dzielnie kibicować
Ale z drugiej strony jak widzę ile przykładowo moja mama zostawia jednorazowo w sklepie na zakupy dla 3 osób to cena karnetu na G (145-ulgowy) może się schować

Na koniec kilka pytań:
1. Jak otworzą resztę Trybun to jak na mój rozum powinny być bilety tańsze, prawda? Wkońcu więcej miejsc i to sporo więcej.

2. Jak kupię Karnet na G, a młyn przeniosą na stare D (nigdy nie spamiętam tych nowych nazw), to będzie możliwość przeniesienia karnetu?
Ostatnio edytowane przez mc-money : 13.02.2011 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.02.2011, 11:16
2. Jak kupię Karnet na G, a młyn przeniosą na stare D (nigdy nie spamiętam tych nowych nazw), to będzie możliwość przeniesienia karnetu?[/QUOTE]

Pisało na oficjalnej że jak będzie taka możliwość to zaproponują przeniesienie karnetów .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2011, 11:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie lubi tych porównań ale powiem tak . Na Cracovię bilety są prawie za darmo co nie powoduje tego że stadion co mecz jest zapełniony .

Jeśli na pierwszym meczu po otwarciu będzie połowa kibiców to nie będzie znaczyło że ceny są za wysokie . To będzie m.i. znaczyło że:

a) kibice nie chcą oglądac tak grającej Wisły
b) kibice - pikniki przychodzą na rywala ( mecze TOP ) a nie na Wisłe
c) są niedogodności które ich zniechęcają do częstych wizyt na meczu (np mało miejsc parkingowych )
d) większość ludzi symatyzujących z Wisła ( a jest ich od groma ) jest tylko wirtualna i trzeba się z tym pogodzic

zresztą co będziemy dużo gadać . Na mecze PP nigdy nie było pełnego stadionu , choc bilety były za pół ceny . Tak było , jest i będzie . Chyba że doczekamy czasów aż Wisła będzie grała w Lidze mistrzów i będziemy mieli wielu nowych kibiców sukcesu .

Poza tym napisałes że wystarczy nie pójść na 1 z 9 spotkań i już tracisz to co zarobiłes na karnecie . Otóż nie! Nawet fakt że ominiesz 2 spotkania nie spowoduje tego że będziesz do tyłu z pieniędzmi . ( np karnet bez ulg na G 190 , 9 spotkań na G - 245 zł) Poza tym cos takiego jak pewne miejsce na stadionie oraz fakt że nie musisz się tłuc po kolejkach jest nie do przecenienia .
ad a) Jak grajacej? To przecież pierwszy mecz.
ad b) Kibice przychodzą na dobry mecz jak będzie dobra gra przeciwnik nie będzie robił różnicy.
ad c) To ktoś wyburzył parkingi że podnosisz to jako argument?
ad d) Masz racje bo do tej pory mieliśmy kurnik a nie stadion ale teraz można by tych wirtualnych urealnić czyli zachęcić ceną do przyjścia.

Jak by przyszedł kilka razy komplet bo ceny byłyby do 40 zł to można by podnieść ceny do 50 i dalej byłby komplet, a tak wielu potencjalnych "nowych" cena odstrasza na wejściu.

Ja nie wymagam od Wisły sukcesów tylko dobrej gry czyli głównie zaangażowania i zespołowości. Wybacz ale nie mam ambicji zostania sponsorem dla idei. Twoim sposobem można wytłumaczyć każdą cenę. A to ze kasa wpływa na konto Wisły jeszcze nie znaczy że nie zostanie przewalona. Zwłaszcza kiedy zawsze można podnieść ceny i będzie nowa.

Dla porównania
http://www.schalke04.com/tickets/ticket-prices.html
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów