The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 12:27
Przyznam szczerze- nie ogarniam Twojego 3-4-3.

4-5-1 z dwoma ofensywnymi środkowymi odpowiedzialnymi za rozegranie piłki, w razie czego można przejść na 4-3-3, a Mały i Kiro jako schodzący napastnicy.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.02.2011, 13:13
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Przyznam szczerze- nie ogarniam Twojego 3-4-3.
Nie dziwie ci się że nie ogarniasz bo jak Barcelona tak czasem grała to też nikt nie ogarniał co sie dzieje i dlaczego Dani Alves 3/4 meczu grał na połowie przeciwnika. Cikos uwielbia atakować i trzeba to maksymalnie wykorzystać.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2011, 14:20
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwie ci się że nie ogarniasz bo jak Barcelona tak czasem grała to też nikt nie ogarniał co sie dzieje i dlaczego Dani Alves 3/4 meczu grał na połowie przeciwnika. Cikos uwielbia atakować i trzeba to maksymalnie wykorzystać.
hahahahahahahha. Jak to przeczytałem, to myślałem, że spadnę z krzesła. Żeby Cikos tak jak Dani Alves (LOL), mógł spędzać 3/4 czasu na połowie przeciwnika, to Wisła musiałaby umieć narzucić rywalowi swój styl gry (ostatnio u nas z tym ciężko, a na ten moment to my chyba nawet własnego stylu nie mamy, bo dopiero powstaje). Poza tym musielibyśmy grać wysokim pressingiem czego nasi kopacze również nie potrafią dobrze wykonać. Dodatkowo u nas jak piłkarz prowadzi piłkę, to przeważnie przed sobą ma jednego zawodnika, a w Barcelonie przed linią piłki jest ich zawsze 3-4. Nasi nie potrafią grać bez piłki, ustawiać się na boisku i wychodzić na pozycje. Wszyscy stoją i czekają na ruch podającego, a powinno być na odwrót, podający powinien czekać na ruch partnera i grać mu piłkę.
Reasumując żałosne porównanie, które nie ma żadnych szans na sprawdzenie się w Wiśle.

A tak żeby nie było, że tylko krytykuje i nic nie wnoszę do tematu, oto moja jedenastka:
Kurto - Cikos, Chavez, Jaliens, Paljić - Sobolewski(Wilk), Melikson, Siwakow(Garguła) - Małecki, Kirm, Genkov.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.02.2011, 14:42
Jagul napisał(a):Wyświetl post
hahahahahahahha. Jak to przeczytałem, to myślałem, że spadnę z krzesła. Żeby Cikos tak jak Dani Alves (LOL), mógł spędzać 3/4 czasu na połowie przeciwnika, to Wisła musiałaby umieć narzucić rywalowi swój styl gry
Gdzie napisałem że Cikos ma być 3/4 czasu na połowie rywali?
Pamietam kilka meczów Barcy gdzie Gaurdiola zaskoczył wszystkich bo na papierze było 4-3-3 a w rzeczywistości grali 3-4-3. Nie pasuje ci porównanie do Alvesa to OK , więc napisze że Cikos ma za zadanie włączać się tak jak Jasiu Kowalski z LZS Huragan Bogudzice. Znasz takiego zawodnika?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2011, 15:24
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisałem że Cikos ma być 3/4 czasu na połowie rywali?
Pamietam kilka meczów Barcy gdzie Gaurdiola zaskoczył wszystkich bo na papierze było 4-3-3 a w rzeczywistości grali 3-4-3. Nie pasuje ci porównanie do Alvesa to OK , więc napisze że Cikos ma za zadanie włączać się tak jak Jasiu Kowalski z LZS Huragan Bogudzice. Znasz takiego zawodnika?
Jak chcesz żeby Wisła grała systemem jak Barcelona, więc chyba oczywiste jest, że jeżeli Cikos jest prawym obrońcą, to ma grać podobnie do Alvesa?

Przeczytaj mój post do końca i odpowiedz mi na pytanie, czy Wisła spełnia którekolwiek kryterium, które tam podałem
Jak zacznie spełniać, to wtedy będzie można myśleć o takiej taktyce.
A porównywanie Cikosa do Jasia Kowalskiego z LZS Huragan Bogudzice jest na pewno trafniejsze niż porównywanie go do Alvesa.

Niektórzy ludzie to chyba za dużo Barcelony się naoglądali. Na dodatek myślą, że jak Barcelona gra 4-3-3, to każda drużyna tak może grać. Tylko, że tam sprowadza się zawodników do takiego systemu i całe szkolenie młodzieży w La Masia (szkółka Barcelony) opiera się na wpajaniu młodym zawodnikom tej taktyki. Robią to od 20 lat. Teraz nagle w 3 tygodnie Wisła ma to zrobić, a Małecki ma się przerodzić w Pedro, a Cikos w Alvesa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów