|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_zgrupowanie/
Kadra Wisły Kraków na zgrupowanie w hiszpańskiej Olivie: bramkarze: Milan Jovanić, Filip Kurto obrońcy: Serge Branco, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa, Dragan Paljić pomocnicy: Nourdin Boukhari, Daniel Brud, Łukasz Burliga, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk napastnicy: Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oficjalna strona to : wisla.krakow.pl
Info ,że Genkow już podpisał podała strona wisla-online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bułgarski portal www.24chasa.bg podał że Genkov już podpisał (25tys/msc do czerwca 2013)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale trzymajcie się tematu. Wątek transferowy nie powstał dla drobiazgowego oceniania jakości informacji na nieoficjalnych stronach naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.01.2011 o godz. 19:44.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Po pierwsze odpowiadaj prosze na Moje posty a nie swoje. Powtorze Ci raz jeszcze, nie oceniam polityki z zeszlych lat tylko polityke jaka ma miejsce obecnie w tym okienku. Jako ze stare juz odeszlo nie ma sensu sie tym zajmowac, a Ty caly czas chcesz zeby Ci przypominac o przeszlosci skoro Ja pisze o terazniejszosci i o modelu ktory sie teraz tworzy a nie ktory funkcjonowal.I nigdzie tez nie napisalem ze wyprzedaze sa dobrym pomyslem na funkcjonowanie klubu. Po drugie skoro nie masz zamiaru odpowiadac na zaczepki jak to napisales nie namacalne to po co pisales posta? Skoro sam nie umiesz znalesc pewnych informacji to juz Twoj problem, a Ja sie nie opieram na informacjach z gazet lub tego forum tylko od ludzi blisko zwiazanych z Wisla ktorzy maja odpowiednia wiedze. Dlugi, kominy....w tym temacie odpisal Ci Bonaventura. Nie mozna Nas porownywac do zachodu. U Nas w Polse byl jeden taki klub ktory zrobl kominy i wszysycy wiemy jak sie to skonczylo. Zeby nie bylo, nie jest to zle ale w Naszych realiach sie nie sprawdza. To czy nowy model przyniesie pozadany efekt bedzie mozna zobaczyc dopiero w lecie. Bo jak pewnie pamietasz to jest dopiero pierwsze okno kiedy w pelni za nie odpowiada Stan z Maaskantem wiec nie mozna tego porownywac do tego co bylo. Co do ostatniej czesci Twojego wpisu. Tu pelna zgoda, tez uwazam ze dodatkowy napastnik jest potrzebny i nie musisz mnie przekonywac bo juz dawno mam taki poglad. Mi chodzi tylko o to zeby nie sciagac go za wszelka cene i nie brnac w wyscig w ktorym sie placi ogromne pieniadze za graczy ktorzy ich warci w wiekszosci nie sa. O Ciebie tez sie nie martwie, bo wiem ze tez Ci zalezy na dobru tego klubu, a ze mamy odmienne pogladay na niektore sprawy. Coz zle by bylo jakby wszyscy we wszystkim sie zgadzali. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Osobiście, wierzę tylko oficjalnej i to powinno być źródło informacji na temat transferów. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
bramkarze: Milan Jovanić, Filip Kurto obrońcy: Serge Branco, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa, Dragan Paljić pomocnicy: Nourdin Boukhari, Daniel Brud, Łukasz Burliga, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk napastnicy: Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski Najlepszych pogrubiłem. Pominąłem tych z którymi wiąże jeszcze jakieś tam nadzieje. Umówmy się, z taką kadrą to my nie mamy nawet czego szukać w przedziale od 1-5. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak doświadczenie minionych lat pokazuje transfery powinno przeprowadzać się w zimie a nie latem zwłaszcza nasz przypadek to najdobitniej ukazuje. Co nam po awansie do pucharów jak odejść po sezonie mogą Cikos, Żurawski, Branco, Kebab, Chavez, Rios a nawet Sobolewski - to z grubsza 7 zawodników - a nie zanosi się teraz by poza chociaż 4 transferami coś dalej się ruszyło - to jest minimum by nie powiedzieć minimalizm - uzupełnienie strat po ubytkach. Atak wymaga wzmocnienia i obrona ale nie pojedynczymi zawodnikami tylko większą ilością bo z całym szacunkiem do słów naszych działaczy ale my chyba chcemy walczyć o MP a potem w pucharach - chyba że coś się po drodze zmieniło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
To konkretny news do którego się odnosisz. Wisła jest gotowa płacić Genkovowi identyczne wynagrodzenie, które otrzymuje w Dynamie. Jest to około 25.000 euro. Wczoraj napastnik przybył do Krakowa z agentem Emilem Danchevem. Bułgar wczoraj przeszedł badania lekarskie, a następnie przeprowadził rozmowy na temat kontraktu z kierownictwem Wisły. Późno w nocy spodziewane jest podpisanie umowy do lata 2013. Genkov wie wiele o Krakowie od Marcina Kowalczyka, z którym w Dynamie Moskwa dzielił pokój podczas zgrupowań. "Kowalczyk powiedział mi wiele rzeczy o Polsce Wiem, że Kraków ma ciekawą historię. Nauczyłem się wiele o historii Wisły. Z tych powodów postanowiłem tu przyjechać. Chciałbym pomóc drużynie zostać mistrzem Polski, a następnie zagrać w europejskich pucharach", powiedział strzelec po przybyciu na lotnisko. (24 godzin) Powód: PS: istotna informacja - przetłumaczone za pomocą internetowego translatora
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.01.2011 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nie ma aż takiego dramatu. Ale nie ma też raju, a to wmawia się kibicom-frajerom.Ja pozwoliłem sobie podkreślić w składzie zawodników, których należy się pozbyć. Reszta może grać/siedzieć na ławie. W sumie, 1/3 składu do wymiany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Genkov chyba jest dośc popularnym piłkarzem w Bułagarii, bo wiadomości na temat jego transferu ( z ostatniej doby) google wyświetla kilkanaście stron.
Wśród nich dwie ciekawe, ale czy wiarygodne to nie wiem. Pierwsza. Badania medyczne i a szczególnie krwi są bardzo szczegółowe i potrwaja co najmniej dwa dni. Wisła stwierdziła, że nie ma wątpliwości co do Genkova, ale mieliśmy podobno jakiegoś obcokrajowca, który chciał straszliwych pieniędzy a badania krwi wykazały, że jest chory i go odesłali. Wie ktoś coś na ten temat, czy może jest to ściema Wisły w celu uzyskania czasu na otrzymanie zgody nadprezesa. Druga. Genkov póki co nie pojedzie na obóz, bo musi polecieć do Moskwy zakończyć formalnie tamten kontrakt. Jedno i drugie może tłumaczyć opóźnienie w ogłoszeniu podobno uzgodnionego kontraktu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
No i Wojtek Łobodziński, u niego dałoby się złożyć kilka fajnych meczy, ale w ME. Kadra jest słaba, nie ma co ukrywać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2011 o godz. 21:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wszystko jest w nogach i głowach piłkarzy. Jak im się będzie chciało zapier..ać po boisku, to ambicją wygrają z każdym - pokazali to w meczu z Barceloną. A poza tym i umiejętności im nie brakuje. Co do juniorów, jak ktoś powyżej napisał - ja bym ich próbował. Im najbardziej powinno zależeć, a jak przejdzie trema, nabędą doświadczenia - można ich dopiero wtedy oceniać.
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dostrzegłem, że jak ktoś wymienia tutaj, że mamy dobrą pomoc, to piszą o Małecki, Kirmie, Sobolu itp,
Według mnie zapominamy o jednej osobie która jak dla mnie może teraz odpalić, mam tu na myśli Boukhariego. Oglądając te pierwsze filmiki z przygotowan widziałem, że nie widać już brzuszka u Bukhariego, teraz potwierdziło się to w wywiadzie. Osobiście po pierwszym meczu z Korona oceniając go na postawie pierwsze połowy z Koroną pisałem, że Boukhari to świetny zawodnik, później uwidoczniły się jego braki fizyczne, ociężałość itp. Jednak cały czas widziałem w nim to, że jego czysto piłkarskie umiejętności są ponad przeciętne jak na naszą ligę, rzucił w tej rundzie kilka naprawę ciekawych piłek mimo, że biegał jak czołg. Bardzo podobała mi się mecz z Widzewem pucharowy wtedy co Nourdin dostał czerwoną kartkę, mnóstwo świetnych kilkudziesięciometrowych przerzutów. Wbrew pozorom Boukhari może sprawić niespodziankę i nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nasza liga nie jest wyznacznikiem niczego. A myślenie pod kątem doraźnych wyników i tylko jednego okna transferowego, prowazi zawsze do zguby. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Kolejny piękny dzień dobiega końca,a my nadal w d.. ze wzmocnieniami.mistrz,mistrz nasz TS..ale kim mamy to ugrać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wisła jest klubem Polskiej Ekstraklasy więc zawsze jej tło będzie jakimś wyznacznikiem. Tutaj sie walczy o przepustki do Pucharów.
Niech część składu się rozwija, część opuści szeregi Wisły (Łobodziński), a reszta niech się krystalizuje i tak nic na to nie poradzimy - decyzje zapadają gdzie indziej. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No ok, to ja jestem teraz na etapie: "Mam 40 lat, wąsa i ładny sweter i idę na disco. I co, ja młódki nie wyrwę, ja...?" Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Genkov dostanie 25 patyków miesięcznie i strzeli 4 bramki przed 2 lata. Bo po co on tu leci? Grać? Odpoczywać? Żonę znaleźć? Nie! Dla kasy leci. Przecież grał w mocnej, ruskiej lidze w dobrym klubie i co, poradził sobie? Wypromować to on mógł się w Bułgarii, a nie w naszej lidze+ekstra. Jakby był dobry to wzięłoby go jakieś Hoffenheim a nie Wisła. Drugi Christov. Domagam się obligatoryjnego wprowadzenia rozmów z psychologiem przed podpisaniem kontraktu. ![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@WOLFY - Lubie Cie czytac bo sprowadzasz na ziemie. Co oczywiscie nie przeszkadza mi sie nie zgadzac z wieloma Twoimi opiniami. Generalnie szacunek za to ze masz swoje, udokumentowane zdanie.
Patrzac na to mamy kregoslup druzyny dosc silny. W mojej opini gdyby do tego dolozyc bramkarza z foma Dolhy z ostatniego sezonu w Krakowie, Genkowa ktory strzela jak w bułgarskiej lidze i bocznych obroncow na poziomie Baszcza to... - niech każdy sobie dopisze co chce. Ja sledze dalej wydarzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.01.2011 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korona Ci spadnie z głowy jak poczekasz na transfery jeszcze kilka dni?
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|