The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 09:16
zarzuca sie Tuskowi że oddał śledztwo Rosjanom a ja podejrzewam że nasz premier nie miał nic do gadania w tej materii.Rosjanie je przejeli natychmiast i tyle.

O 14 mają ma dziś Miller ujawnic rozmowy jakie były na wieży na lotnisku.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.01.2011 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.01.2011, 09:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zarzuca sie Tuskowi że oddał śledztwo Rosjanom a ja podejrzewam że nasz premier nie miał nic do gadania w tej materii.Rosjanie je przejeli natychmiast i tyle.

O 14 mają ma dziś Miller ujawnić rozmowy jakie były na wieży na lotnisku.
No to fantastycznie, samolot polskich sił zbrojnych z naczelnym dowództwem,a płemieł nie ma nic do gadania.

Co do wypowiedzi kwader: Lemingu obudziłeś się z dziewięcio miesięcznej hibernacji? Kogo jakie kompetencje są , było wałkowane od 10 kwietnia, dowiedz się czegoś, a nie rozpieprzaj tematu bredniami.

picasso,AS82,Coglin :
Czyli rozumiem, że Rosjanie uniknęli "burzy w szklance wody", lepiej na tym wyszli czy gorzej? Jaki jest dla nich bilans zysków i strat? Jaki jest jest bilans zysków i strat dla płemieła?
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 09:46
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
No to fantastycznie, samolot polskich sił zbrojnych z naczelnym dowództwem,a płemieł nie ma nic do gadania.
Rosja to mocarstwo atmowe, cały świat sie z nimi liczy.Nawet ta komisja Kanadyjska (ICAO) co bada wypadki lotnicze do której nasz rząd sie zwrócił umywa od tego ręce.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.01.2011, 11:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Rosja to mocarstwo atmowe, cały świat sie z nimi liczy.Nawet ta komisja Kanadyjska (ICAO) co bada wypadki lotnicze do której nasz rząd sie zwrócił umywa od tego ręce.
Nie kanadyjska tylko międzynarodowa. Poza tym oni zajmują się lotnictwem cywilnym, a jak wiadomo tylko dla Rosjan to był lot cywilny. Prawidłowo zakwalifikowali Tupolewa jako statek państwowy (czyli wojskowy, policyjny, celny itd.). Polsce zostaje tylko międzynarodowy arbitraż albo MTS.
the end
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2011, 19:41
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post

picasso,AS82,Coglin :
Czyli rozumiem, że Rosjanie uniknęli "burzy w szklance wody", lepiej na tym wyszli czy gorzej? Jaki jest dla nich bilans zysków i strat? Jaki jest jest bilans zysków i strat dla płemieła?
nie udzielam się w tym temcie,nie bronię Tuska,powiem więcej czuje się oszukany przez PO i powracam do glosowań takich jak to czynilem od dawna mi o,ze wiem iz mój kandydat i tak nigdzzie nie wejdzie.to tak tytulem wstepu.
obrazek wrzuciłem jako swego rodzaju żart,ale taki trochę proczy.wyobraź sobie co by sie stało gdyby samolot zawrocił stamtąd i szczęśliwie wylądował(bodajże w takim wypadku mieli co najmniej 200 km drogi).na 100% nie zdążyliby na uroczystości.głowe daje,ze to też byłaby wina Tuska i tego typu wypowiedź padłaby z ust jednego czy drugiego brata-moim zdaniem pewnie rzekłby to kawaler.
a czy Rosjanie wyszli by na tym lepeij?nie wiem nie mój problem.oni podchodzą do tego w ten sposób"jeżeli fakty nie pasują,to tym gorzej dla faktów".a premier?moim zdaniem teraz wyszedl na tym gorzej.myslę,że L Kazcyński dostałby w wyborach prezydenckich mniej wiecej tyle ile ma PiS w aktualnych sondażach i madat Komorowskiego bylby mniej kontrowersyjny.nie byłoby go w roli p.o. i dzięki temu byłoby mu łatwiej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.01.2011, 09:33
picasso napisał(a):Wyświetl post
a czy Rosjanie wyszli by na tym lepeij?nie wiem nie mój problem.oni podchodzą do tego w ten sposób"jeżeli fakty nie pasują,to tym gorzej dla faktów".a premier?moim zdaniem teraz wyszedl na tym gorzej.myslę,że L Kazcyński dostałby w wyborach prezydenckich mniej wiecej tyle ile ma PiS w aktualnych sondażach i madat Komorowskiego bylby mniej kontrowersyjny.nie byłoby go w roli p.o. i dzięki temu byłoby mu łatwiej.
Pozwolę Sobie zacytować w ramach odpowiedzi blog byłego ( od miesiąca) tuskoida ,znanego nihilisty i Matkę Kurka:
1) Dlaczego teraz, DOPIERO TERAZ
2) Od kiedy ta wiedza była w rękach polskich?
3) Ile teorii spiskowych można było wykluczyć pokazując po prostu prawdę LUB CHOCIAŻ DEMENTUJĄC „przecieki”?
4) Dlaczego kierunek przecieków W POLSKICH MEDIACH był taki sam jak przecieki sterowane przez MAK, w ruskiej prasie, dyskredytujący pilotów, prezydenta, polski korpus dyplomatyczny i dokładnie odwrotny do obrazu konferencji, zostawiający ruską budę w spokoju, która jak widać mogła zabić trzy, a nie jeden samolot, w tym własnego Iła?
5) W czyim politycznym interesie jest taka chronologia zdarzeń i kierunek przecieków?
6) Komu zależało na rozciąganiu prawdy w czasie?
7) Komu zależało, aby ciemnemu ludowi sprzedać dwie wersje, jedną dla „inteligentnych": ląduj dziadu, szaleni piloci, naciski i pijaństwo w kabinie i dla katoendecji – zamach?
8) Kto poniesie za to wszystko odpowiedzialność.

Ad1. Ponieważ nie było już innego wyjścia, Ruscy przegięli pałę, w Polsce nawet w najbardziej pokornych i lewicowych kręgach zrobiła się zadyma. Polityczne przesilenie.
Ad 2. Nie wiem, ale na pewno nie od wczoraj, podejrzewam, że to kwestia wielu miesięcy.
Ad 3. Wszystkie, niemal wszystkie teorie dało się zdetonować, wyłączając te najgłupsze, z bombą baryczną, które są ZAWSZE przy takich katastrofach obecne i są zjawiskiem naturalnie marginalnym.
Ad 4. Ponieważ Tusk i PO doskonale wiedzieli, że dali ciała w organizacji lotu, że nie było praktycznie żadnej organizacji, że wszelkimi możliwymi środkami dyskredytowali ten wylot., a martwi "winni" nie mogą się bronić.
Ad 5. Donalda Tuska, Bronisława Komorowskiego (kampania) i Władimira Putina.
Ad 6. Tylko Donaldowi Tuskowi i Komorowskiemu, kampanie wyborcze, Putin i MAK przyspieszyli, bo zwęszyli, że część Polaczków nie łyknie bajeczki, a przede wszystkim pułkownik Klich będzie paplał. Popełnili błąd, wydając nagrania z "wieży".
Ad 7. Putinowi, Tuskowi, Komorowskiemu, po części Kaczyńskiemu, który na legendzie zamachu też swoje chciał ugrać. Stara propagandowa taktyka, przedstawiamy ćwierćprawdy pomieszanej z "naukowym" kłamstwem, a w alternatywie stek "zamachowych" bzdur kompromitujących myślącego człowieka. Cała przestrzeń między tymi "propozycjami" leży odłogiem, czyli odłogiem leżą fakty.
Ad 8. Nikt, czyli płocie.

link:

http://www.kontrowersje.net/tresc/zy..._sa_debesciaki
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 19.01.2011 o godz. 09:48.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów