The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 20:33
To Cupiał w końcu sprzedaje Wisłę czy nie?
Wszak zatrudnił Valckxa by ten sprzedał piłkarzy i ściągał darmowych piłkarzy. Mógłbym prosić o wypowiedz wszystkich pokrzywdzonych którym Cupiał robi na złość nie mówiąc otwarcie o planie niszczenia własnego klubu bo nie mogę pojąć po co w takim bądz razie wydaje prawie milion euro razem z prowizjami dla menago itp na jednego grajka. Chyba że to zasłona dymna w wykonaniu SKWK, którzy działają razem z Cupiałem na szkodę klubu.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.01.2011, 20:39
gigant napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że sprzedaje, potwierdził to Andrzej "esperal" Iwan na weszło.
Iwan o tym wspomniał, że gdzieś to słyszał i nic więcej. Nie stwierdził, że to na 100 % prawda
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2011, 20:44
picasso;1036576[B napisał(a):
]obrońcami ligę dogramy[/B],a tak naprawdę jakich mamy bramkarzy,to nie wiemy.
Oj, żebyś się nie zdziwił. Już w poprzednim sezonie dograliśmy ligę z Jopem i Juszczykiem.
Jeżeli ten Melikson okaże się kreatywnym pomocnikiem, to będzie jedynym w naszej kadrze. Kirm to takie nie-wiadomo-co, Małecki to przechrzczony napastnik, reszta spokojnie do spisania na straty.

No, ale fakt - bez napastnika to już w ogóle będzie wesoło. A pisząc "napastnika" nie mam na myśli kolejnej niedojdy w rodzaju Riosa i Pajlicia której trzeba będzie szukać miejsca na boisku, bo na pozycję na którą rzekomo przychodzili zwyczajnie się nie nadają - tylko kogoś kto w miarę regularnie potrafi skierować piłkę do siatki. Nogą, głową, nawet ręką - o ile sędzia nie zauważy. Może być wysoki, niski, w typie Brożka albo Zakościelnego - ale ma ....a strzelać bramki.
Szanse na sprowadzenie kogoś takiego oceniam optymistycznie na 1% - czyli nie dzięki, ale pomimo nieudolności naszych "działaczy".

Co jak co, ale napastnicy to są tak "przetrzepani" we wszystkich ligach, że za te grosze przeznaczone z transferów z klubu to będzie można co najwyżej kolejnego Hristova sprowadzić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2011 o godz. 20:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 16.01.2011, 20:56
element napisał(a):Wyświetl post
To Cupiał w końcu sprzedaje Wisłę czy nie?
Wszak zatrudnił Valckxa by ten sprzedał piłkarzy i ściągał darmowych piłkarzy. Mógłbym prosić o wypowiedz wszystkich pokrzywdzonych którym Cupiał robi na złość nie mówiąc otwarcie o planie niszczenia własnego klubu bo nie mogę pojąć po co w takim bądz razie wydaje prawie milion euro razem z prowizjami dla menago itp na jednego grajka. Chyba że to zasłona dymna w wykonaniu SKWK, którzy działają razem z Cupiałem na szkodę klubu.
Ja Ci odpowiem: bo mydli oczy kibicom
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.01.2011, 20:58
Byłbym szcześliwy że kupują Meliksona (czy jak mu tam) jakby to byl powiedzmy 3-4 transfer w tym roku - po dobrym stoperze i napastniku. Napastnicy tani nie sa i za 500-600 tyś E trudno kogoś wyciagnąć.Więc jakos nie wierzę że mamy ok.800tyś - 1 mln E jeszcze na napastnika i 300-400 tys E na stopera. Wydatek ok.2 mln E w jednej przerwie? ciekawe
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.01.2011, 21:02
Ghańczyk ( niewiem czy dobrze odmieniam ), ma podobno kosztowac 200K euro wiec mysle ze na napastnika razem z bramkarzem mozemy wydac około 600-700K wiec moze nie beda to "ogórki".
Bądzmy dobrej mysli ważne ze zaczęło sie cos dziac.
Pozatym Melikson jest nam tak samo potrzebny jak napastnik bo rozgrywanie akcji/pomysł na gre w tamtej rundzie wołał o pomste do nieba. 0 składnych akcji.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.01.2011, 21:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oj, żebyś się nie zdziwił. Już w poprzednim sezonie dograliśmy ligę z Jopem i Juszczykiem.
Jeżeli ten Melikson okaże się kreatywnym pomocnikiem, to będzie jedynym w naszej kadrze. Kirm to takie nie-wiadomo-co, Małecki to przechrzczony napastnik, reszta spokojnie do spisania na straty.

No, ale fakt - bez napastnika to już w ogóle będzie wesoło. A pisząc "napastnika" nie mam na myśli kolejnej niedojdy w rodzaju Riosa i Pajlicia której trzeba będzie szukać miejsca na boisku, bo na pozycję na którą rzekomo przychodzili zwyczajnie się nie nadają - tylko kogoś kto w miarę regularnie potrafi skierować piłkę do siatki. Nogą, głową, nawet ręką - o ile sędzia nie zauważy. Może być wysoki, niski, w typie Brożka albo Zakościelnego - ale ma ....a strzelać bramki.
Szanse na sprowadzenie kogoś takiego oceniam optymistycznie na 1% - czyli nie dzięki, ale pomimo nieudolności naszych "działaczy".

Co jak co, ale napastnicy to są tak "przetrzepani" we wszystkich ligach, że za te grosze przeznaczone z transferów z klubu to będzie można co najwyżej kolejnego Hristova sprowadzić.
Wolfy, czy możesz zacząć pisać posty logiczne?
Albo uzasadnić swoje "przemyślenia"?

Najpierw zakładasz że Melikson może być jedynym kreatywnym pomocnikiem. Potem karkołomnie brniesz w ślepą uliczkę twierdząc że klub już nikogo nie sprowadzi bo a) działacze są nieudolni b) na transfery przeznaczamy grosze.

No i jeszcze tekst że Pajlić jest niedojdą - rozumiem, że należałeś do fanklubu Piotrka Brożka który skandował jego nazwisko po każdym meczu. Ja p....ę, gość który zapieprza po boisku jak samochodzik, jako jedyny obrońca nie ma problemu z wyprowadzaniem piłki to niedojda. Bo musi grać tam gdzie mu trener każe, czyli na pozycji na której nie ma nikogo (przypominam że Brożek nie był obrońcą).

Sorry ale chyba idea że Cupiał ma rozprzedać klub przysłania Ci rzeczywistość.

Możesz mi w takim razie odpowiedzieć na zadane jakiś czas temu pytanie - dlaczego Cupiał zatrudnił Valkxa?

Tylko proszę nie pisz że to uosobienie Konrada Walenroda...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.01.2011, 21:08
Narazie Melikson nie podpisal kontraktu, wiec radzilbym sie wstrzymac, czy to z zachwytami czy to z krytyka. Po drugie, ja utrzymuje swoje zdanie, ze jest to typowy sredniak z tamtejszej ligi(ktorej poziom nie zachwyca)...nie wiem po co kolejny pomocnik, ktory nie asystuje(2 asysty w tym sezonie?)? Tych az nadto w naszej kadrze. Juz nie mowie o tym, ze kwota transferu brzydko mi tu pachnie. No chyba, ze 26-letni pilkarz, ktory nie sprawdzil sie w Maccabi bedzie nagle gwiazda polskich boisk...pozyjemy zobaczymy, jesli w ogole zalozy nasza koszulke. Bedzie pierwszy transfer, a czy wartosciowy, to dla mnie wielka niewiadoma(dziwi mnie, ze tylu tu ekspertow od pilki izraelskiej, i to tak nagle cale zatrzesienie ).
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 21:22
Ludzie ... Opanujcie się w co 3 poscie piszecie że mamy za dużo pomocników .... Opanujcie się ! Bierzcie pod uwagę że wisła nie mówi o tym o kogo się stara , więc nie musicie się martwić że nikogo nie chcą kupić... W ogóle w czym wam przeszkadza nowy zawodnik ( melikson) , jak nikogo nie kupują źle , jak kupują też źle . Skoro nie miałby nic wprowadzić do gry to uwierzcie nie kupowali by go , szczególnie za 700 tys . Opanujcie się ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2011, 21:26
lazy napisał(a):Wyświetl post
No i jeszcze tekst że Pajlić jest niedojdą - rozumiem, że należałeś do fanklubu Piotrka Brożka który skandował jego nazwisko po każdym meczu. Ja p....ę, gość który zapieprza po boisku jak samochodzik, jako jedyny obrońca nie ma problemu z wyprowadzaniem piłki to niedojda. Bo musi grać tam gdzie mu trener każe, czyli na pozycji na której nie ma nikogo (przypominam że Brożek nie był obrońcą).
Pajlić przychodził jako pomocnik, ponieważ jednak nie ma absolutnie pojęcia o grze na tej pozycji więc został przesunięty do obrony. Dokładnie tak samo jak Piotr Brożek.
I .... z tego, że zapierdala, skoro obrońcą jest ( a właściwie - nie jest ) zwyczajnie miernym? Najśmieszniejsze, że jako skrzydłowy nie miał absolutnie żadnej konkurencji...
U niektórych zawsze będzie miał alibi: "gra nie na swojej pozycji", podczas gdy - paradoksalnie - gra tam, ponieważ na "swoją" jest zwyczajnie za słaby. To naturalny proces, że wszyscy zaczynają z tego samego pułapu a potem tych słabszych przesuwa się do tyłu, ale w trampkarzach - Pajlić robi za zapchajdziurę, tak to się nazywa w seniorach. I to niestety będzie wychodzić na tle każdego silniejszego przeciwnika.

A to, że na "tej pozycji nie ma nikogo" (co nie do końca jest prawdą - raczej "nie ma nikogo dobrego") świadczy o żenującej nieudolności zarządzających klubem. Grają u nas przypadkowi kopacze na przypadkowych pozycjach i efekty tego są dziełem głównie przypadku.

Co do reszty - mój post jest logiczny, Twój - nie. Po prostu zbudowałeś jakiś niedorobiony wywód na podstawie mojej wypowiedzi - nie świadczy to źle o mnie, tylko o Tobie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2011 o godz. 21:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.01.2011, 21:34
Pajlić przychodził jako pomocnik, ponieważ jednak nie ma absolutnie pojęcia o grze na tej pozycji więc został przesunięty do obrony. Dokładnie tak samo jak Piotr Brożek.
I .... z tego, że zapierdala, skoro obrońcą jest ( a właściwie - nie jest ) zwyczajnie miernym? Najśmieszniejsze, że jako skrzydłowy nie miał absolutnie żadnej konkurencji...
U niektórych zawsze będzie miał alibi: "gra nie na swojej pozycji", podczas gdy - paradoksalnie - gra tam, ponieważ na "swoją" jest zwyczajnie za słaby. To naturalny proces, że wszyscy zaczynają z tego samego pułapu a potem tych słabszych przesuwa się do tyłu, ale w trampkarzach - Pajlić robi za zapchajdziurę, tak to się nazywa w seniorach. I to niestety będzie wychodzić na tle każdego silniejszego przeciwnika.

A to, że na "tej pozycji nie ma nikogo" (co nie do końca jest prawdą - raczej "nie ma nikogo dobrego") świadczy o żenującej nieudolności zarządzających klubem. Grają u nas przypadkowi kopacze na przypadkowych pozycjach i efekty tego są dziełem głównie przypadku.

Co do reszty - mój post jest logiczny, Twój - nie. Po prostu zbudowałeś jakiś niedorobiony wywód na podstawie mojej wypowiedzi - nie świadczy to źle o mnie, tylko o Tobie.
Ale wolfy - lewego obrońcę na ligę nam nie potrzeba - przypuszczam, że pewnie kupimy go latem. Teraz Cieszmy się z tego Paljica, bo go mamy. Poza tym nie mamy nikogo na lewej obronie, ale jednak ważniejszym wzmocnieniem będzie napastnik i bramkarz... Czyż nie?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.01.2011, 21:44

Jak odpowiedzieć na pytanie nie odpowiadając na nie...

Co do braku spójności logicznej się nie wypowiedziałeś, skupiając się na temacie pobocznym, ratując się przy okazji argumentami ad personam.

Powtórzę co napisałeś żeby się nie rozeszło po kościach:
Założenie: Melikson może być jedynym kreatywnym pomocnikiem.
Teza: Klub nie sprowadzi nikogo więcej bo nie wydaje kasy na transfery i działacze są nieudolni.

Gdzie tu jest logika w rozumowaniu?

PS. Co do Pajlicia, nigdzie nie napisałem o alibi ani o tłumaczeniu jego gry tym że gra na nie swojej pozycji. Zasugerowałem za to, że tak można rozumieć Twój post, bo nie uzasadniłeś w żaden sposób twierdzenia że Pajlić to niedojda.

Może rozkminiam tu durną kwestię. Ale wku..ia mnie jak łatwo rzucać jakimiś tekstami na forum. Które są potem powtarzane do upadłego i próbują się stać aksjomatami. Np. Bunoza to drewno. Teraz z kolei będzie, że Pajlić do niedojda. Sorry Wolfy, ale od Ciebie wymaga się więcej niż od jakiegoś sezonowego forumowicza.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Stary 16.01.2011, 21:46
takich pilkarzy szukamy
z "Gwiazda" w sercu...

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

Cytat:
W najbliższym czasie, prócz reprezentanta Izraela, z Wisłą powinno się związać jeszcze dwóch, trzech nowych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez domofon : 16.01.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.01.2011, 21:59
Transfer tego pomocnika tylko potwierdza jak zajebistym pomysłem było robienie gwiazdy i dawanie dużych pieniędzy przereklamowanemu Gargule. Ale cóż, to już nasza specjalność. Tym co trzeba skąpią, a drugim "za piękne oczy".
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.01.2011, 22:04
Panowie, od wycieczek personalnych są pw.

Co do dość prawdopodobnego transferu Meliksona... mam mieszane uczucia.

Jasne, dobrych piłkarzy w Wiśle nigdy za wiele: a pomocnik Hapoelu wygląda na grajka solidnego, który powinien sobie poradzić w naszej lidze.

Z drugiej strony wiele osób przede mną zwróciło uwagę, że:
- na lewym skrzydle może grać Kirm, Pajlić, Małecki a nawet Garguła
- na prawym skrzydle może grać Małecki, Łobodziński, docelowo nawet Boguski czy Burliga
- defensywny pomocnik: jest Sobolewski, Wilk, Jirsak
- ofensywny środkowy pomocnik: Garguła, Bukhari
Jasne, jeśli Melikson dobry to brać - ale przy założeniu, że wypełnimy dziury na innych pozycjach (przede wszystkim napastnik i stoper).

W dodatku jeśli nasz klub ma żyć z transferów zawodników, których wypromowaliśmy na Zachód - to Melikson do tego schematu nie pasuje. To nie utalentowany młodzian, a ukształtowany 26-latek. Podkreślam - na papierze wygląda nieźle, ale to nie jest raczej piłkarz którego można odsprzedać później z zyskiem.

Skoro tak, to po prostu staram się zrozumieć: po co go kupujemy? Na razie zupełnie tego nie rozumiem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.01.2011, 22:08
Co do kandydatury Kone- w kręgu zainteresowań kolejny obcokrajowiec, ale czy ktoś spodziewał się kogoś innego?

Jeżeli chodzi o Polaków to nikt na poziomie nie jest w naszym zasięgu finansowym. Przynajmniej jeśli chodzi o napastników.

Ceny na rynku za nich są nieadekwatne do wartości i tyle.

Kone natomiast prezentuje się solidnie:

29-letni napastnik przez dwa i pół roku grał w Rosenborgu Trondheim, dla którego zdobył 16 bramek. Kolejnych 10 strzelił w eliminacjach Ligi Mistrzów, a dwie dołożył w fazie grupowej. Dzięki temu wynegocjował z Rumunami kosmiczne zarobki - 56 tys. euro miesięcznie. W Wiśle nie dostałby nawet połowy tej kwoty, a do tego krakowianie muszą doliczyć kilkaset euro za samo podpisanie kontraktu.

29 lat to najlepszy wiek dla napastnika, podpisanie z nim 3 letniego kontraktu byłoby rozsądne.

Oczywiście jeżeli dostanie kontrakt na poziomie 300 tys euro rocznie. Więcej raczej nie jesteśmy w stanie zaoferować.
Ostatnio edytowane przez MCX : 16.01.2011 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.01.2011, 22:08
martonas napisał(a):Wyświetl post
To jest zwyczajna nadinterpretacja, może akurat negocjują z kandydatami na wszystkie pozycje, po prostu z Maorem poszło najszybciej, w jaki niby sposób to oznacza że wyminęli się ze swoimi priorytetami?
Być może jest to nadinterpretacja, być może nie. Kupno graczy na trzy inne pozycje będzie wywiązaniem się z postanowień, inne działania będą "wyminięciem"

Zgodzę się jednak z Waszymi postami, że każdy dobry gracz jest na wagę złota i powinno się w niego inwestować. Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 16.01.2011, 22:12
Nie wiem na ile wiarygodna jest informacja o chęci zakontraktowania tego zawodnika ( Kone ) ... Ale ja nie miałbym nic przeciwko niemu w Wiśle .. Tyle że ta pensja ...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.01.2011, 22:14
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Transfer tego pomocnika tylko potwierdza jak zajebistym pomysłem było robienie gwiazdy i dawanie dużych pieniędzy przereklamowanemu Gargule. Ale cóż, to już nasza specjalność. Tym co trzeba skąpią, a drugim "za piękne oczy".
Garguła leczył się półtora roku. Sądzisz, że to nie ma wpływu na jego formę?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2011, 22:14
No Kone wydaje się być konkretny gracz,co oznacza że nie ma szans że zagra w Wiśle
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.01.2011, 22:15
Ciekawe...
http://wisla-online.pl/news/gral-w-l...egi-wisly-1507
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.01.2011, 22:16
gery napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem na ile wiarygodna jest informacja o chęci zakontraktowania tego zawodnika ( Kone ) ... Ale ja nie miałbym nic przeciwko niemu w Wiśle .. Tyle że ta pensja ...
kasa spora i raczej za duża no i zdanie "jednak narzekał na urazy, które często wyłączały go z gry ". Skąd my to znamy. Ja myślę, że to jest zasłona dymna.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.01.2011, 22:17
to chyba właśnie tyo tego Kone chodzi.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 16.01.2011, 22:20
Hmmm... Interesujące .. Ale z tego co pamiętam to ta strona napisała w poprzednim rynku transferowym , że milinkovic podpisał kontakt z wisłą ... Co jak wiemy było kłamstwem ...
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 16.01.2011, 22:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jasne, dobrych piłkarzy w Wiśle nigdy za wiele: a pomocnik Hapoelu wygląda na grajka solidnego, który powinien sobie poradzić w naszej lidze.

- na prawym skrzydle może grać Małecki, Łobodziński, docelowo nawet Boguski czy Burliga
Jasne, jeśli Melikson dobry to brać - ale przy założeniu, że wypełnimy dziury na innych pozycjach (przede wszystkim napastnik i stoper).

W dodatku jeśli nasz klub ma żyć z transferów zawodników, których wypromowaliśmy na Zachód - to Melikson do tego schematu nie pasuje. To nie utalentowany młodzian, a ukształtowany 26-latek. Podkreślam - na papierze wygląda nieźle, ale to nie jest raczej piłkarz którego można odsprzedać później z zyskiem.

Skoro tak, to po prostu staram się zrozumieć: po co go kupujemy? Na razie zupełnie tego nie rozumiem.
Maor będzie zapewne kreował grę w ofensywie, jeśli zobaczysz jacy gracze z Twojej listy "próbowali" to robić do tej pory i z jakim skutkiem (to znaczy wychodziło im to częsciej niż od swięta) to zobaczysz że takiego piłkarza (pomimo 10 pomocników) jednak potrzebujemy.

A to czy będzie wzmocnieniem czy nie to temat na osobną dyskusję, tylko że za parę miesięcy a nie teraz.
Odpowiedz cytując
spy11
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 16.01.2011, 22:21
Co do stwierdzeniaq, że mamy za dużo pomocników, konkurencji nigdy za wiele. Tylko się cieszyć, że wreszcie nie skąpią kasy na transfery i zamiast darmowego szrotu kupują za ładna kasę.

Maverjuve napisał(a):Wyświetl post
polska.mysl.szkoleniowa - wykazujesz się wyjątkowa arogancją, twierdząc że Żydzi wierzą w Jehowę. Żydzi wierzą w JAHWE - poczytaj o tym, Świadkowie Jehowy właśnie dlatego są Świadkami JEHOWY bo wierzą w to, że imię Boga czyta się właśnie w propagowany przez nich sposób. To tyle jeśli chodzi o kwestię wiary.
Tak gwoli ścisłości, nie wiemy czy Żydzi wierzaw Jahwe czy jehowę, bo nie wiemy, czy imię Boga Żydzi wymawiali Jahwe, Jehowa czy jeszcze inaczej. Zapisywane było jako JHWH bo nie znano zapisu samogłosek a wymawiać to imię mogli tylko kapłani i to tylko wyjątkowo więc wiedza ta zanikła. Prawdziwy Żyd o Bogu powie bowiem Adonai (Pan) lub Elohim. Wiem, że to forum o Wiśle, ale trochę wiedzy nikomu nie zaszkodzi
Pryta truskawkowa ze spirytusem, wstrząśnięte, nie mieszane
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.01.2011, 22:21

Nie ma się co jarać trzeba podejść do tego z dystansem po za tym ta strona miała już kilka wtop.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2011, 22:22
flamengista napisał(a):Wyświetl post

To że mogą grać nie znaczy, że zagrają tam dobrze. Tak jak pisałem, tu nie chodzi, żeby się wam sztuka zgadzała. Tylko żeby piłkarz "robił grę" w środku pola. Bo na razie Garguła Jirsak i Boukhari łącznie zdobyli 1 asystę i 1 gola.
Myslicie czemu gramy na pałę , bo nie mamy uporządkowanej gry w środku pola.
Ja bym widzia,ł jeszcze ze 2 pomocników Ale wiem, że to na razie nie jest możliwe gdyż trzeba wzmocinć także inne formacje.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.01.2011 o godz. 22:24.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.01.2011, 22:23
gery napisał(a):Wyświetl post
Skoro informację podaje TWSD, jest coś na rzeczy.

Ale piszmy o faktach. Ostatnie 2,5 roku Kone:

sezon 2008/2009 - 10 goli
sezon 2009/2010 - 6 goli
Łącznie: 16 goli w 51 meczach. Wynik niby solidny, ale tak naprawdę tylko pierwszy sezon dobry

Ostatnie pół roku na ławie i presja na rozwiązanie kontraktu.

Facet jest bez klubu, a jego pozycja negocjacyjna jest kiepska. Ma jeszcze jakąś markę w Norwegii, ale na pewno nie tak dobrą, by wrócić do Rosenborga. Więc spokojnie jest w naszym zasięgu.

Pytanie, co sobą reprezentuje. Kiedyś był dobry, ale to było 2 lata temu. Jak jest teraz - nie wiadomo.

Tofik, martonas: ok, ja się z tym zgadzam. Problem jest inny. Meliksona próbuję dopasować do układanki pt. "nowa polityka transferowa Wisły" (jeśli takowa istnieje). I nie widzę tu na razie żadnej logiki.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.01.2011 o godz. 22:27.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2011, 22:24
picasso napisał(a):Wyświetl post
to chyba właśnie tyo tego Kone chodzi.
Raczej tak. Kone to dobry piłkarz i sprzydałby sie Wisle ale te kontuzje i jego wymagania finansowe moga byc zapora zeby znalazł sie w Wisle... Poczekamy na dolszy rozwój sytuacji...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów